Museumsinsel

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De fem bästa sakerna med Museumsinsel

Bara arkitekturen i sig gör Museumsinsel ("Museiön") väl värd ett besök! Där bjuds Berlins största och bästa utställningar inuti kolossala byggnader, inklusive stadens gamla katedral. Vi har listat några av Museumsinsels höjdpunkter bland de många spännande utställningarna!

 • Istarporten

  1. Istarporten

  Pergamonmuseum ståtar med en hel rad antika skatter, såsom Istarporten och Miletus marknadsport. Tyvärr är själva Pergamon stängt för renovering ända till 2019!

 • Hildesheimsskatten

  2. Hildesheimsskatten

  En av de största samlingarna av antikt romerskt silver hittades av preussiska soldater i Hildesheim. Silvret har daterats till år 1 f.Kr. och går att beskåda i all sin glans på Altes Museum ("Gamla museet").

 • Bysten av Nefertiti

  3. Bysten av Nefertiti

  Neues Museum ("Nya museet") står en av det antika Egyptens mest berömda artefakter. Den ger inblick i både hur civilisationens kungligheter levde och i den konstnärliga kulturen.

 • Sabastes fyrtio martyrer

  4. Sabastes fyrtio martyrer

  I Bodemuseets imponerande samling av bysantinsk konst ingår bland annat denna oförglömliga elfenbensrelief. Den är från 900-talet och avbildar de fyrtio soldater som frös ihjäl under förföljelsen av den romerske kejsar Licinus.

 • Järnvalsverket

  5. Järnvalsverket

  "Eisenwalzwerk" är förstås inget riktigt järnvalsverk, men likväl en av Adolf Menzels mest brutala målningar. Den ingår i utställningen av tyska mästerverk på Alte Nationalgalerie.

Planera ditt besök

 • Öppettider

  Alla museer på Museumsinsel har öppet kl. 09.00-18.00, och på torsdagar stänger de kl. 20.00. Måndagar stängt, förutom Pergamonmuseet och Neues Museum som har öppet hela veckan. Om du inte kan bestämma dig för vilka utställningar du vill se kan du börja med att ta en guidad tur runt Museumsinsel för att lära dig mer om byggnaderna själva, eller så kan du skaffa Berlin Museum Pass – då har du gratis tillträde till alla utställningarna tre dagar i rad!

 • Ta sig dit

  Museumsinsel ligger bara en kort promenad från både Friedrichstrasse (som trafikeras av både S- och U-bahn) och Hackescher Markt (som trafikeras av S-Bahn). Du kan även ta bussen till Friedrichstrasse (linje 147), Staatsoper (TXL) och Lustgarten (100, 200), alternativt spårvagn till Hackescher Markt (M4, M5, M6) eller Am Kupfergraben (M1, 12).

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Kl. 09.00-18.00, torsdagar till kl. 20.00. Måndagar stängt, förutom Pergamonmuseet och Neues Museum.
 • Vad kostar det?
  Inträdet varierar mellan de olika museerna på Museumsinsel. Med Berlin Museum Pass går du in gratis!
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa guideturerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Lättillgängligt från stationerna Friedrichstrasse och Hackescher Markt, samt flera buss- och spårvagnshållplatser.
 • Ytterligare tips

  • Observera att Pergamonmuseet är stängt för renovering till 2019!

Vad besökare tycker om Museumsinsel

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 8 855 omdömen

Det svåraste var att hitta vart vi smidigt kunde hämta ut det, då vi åkte till ZOB. Men när vi väl hämtat ut det och börjat använda blev vi glatt överraskade över hur mycket aktiviteter och rabatter som ingick. Vi har definitivt sparat 1000lappar på att välja Berlin Welcomecard

Väldigt trevligt sätt att uppleva Berlin på. Man får se mycket samtidigt som man motionerar ;-). Det hänger förstås på att guiden är bra och "vår": Scott, var alldeles utmärkt! Väldigt behaglig att lyssna till, rolig och trevlig.

Mycket bra guide som kunde svara på alla frågor, kunnig, intresserad och hon kunde dessutom hålla sig neutral, vilket kan vara svårt när man pratar om det som finns i Tysklands historia! En historielektion av rang.

Gedigen rundtur med kvalitet och med en skicklig och påläst guide

Bra fakta om Berlin från första början till det att muren föll. Än en gång en fantastisk bra guide! Något som vi ska rekommendera andra vi känner.

Guiden Laura var duktig. Många ställen att se. Lite lång tid att vara ute när det är kallt och regnigt.