Museum of Modern Art (MoMA)
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
New York State Covid-19 Travel Advisory har beslutat att besökare från vissa stater ska sitta i karantän i 14 dagar. Om du reser till New York från en av dessa stater måste du fylla i ett hälsoformulär för resenärer.
Köp din biljett nu

Museum of Modern Art (MoMA): Upplevelser

Toppsevärdheter i New York

Se 570 upplevelser

Museum of Modern Art – tips och info

Museum of Modern Art, MoMA, är definitivt ett av New Yorks mest imponerande museer – fasaden är lika storslagen som konstverken innanför. Här följer några tips och råd för hur du ska få ut så mycket som möjligt av denna fascinerande plats.

Vilken tid ska man besöka MoMA?

Vilken tid ska man besöka MoMA?

MoMA har öppet varje dag, kl 10.30-17.30, förutom vid Thanksgiving och jul. På fredagarna är MoMA öppet till kl. 20.00, och då är inträdet gratis från kl. 16.00. Tycker du inte om trängsel är det därför en bra idé att gå dit en annan dag.

Kartor och guideturer

Kartor och guideturer

Med tanke på att det finns sex våningar med utställningar är det värt att kolla upp museet på en karta innan. Det finns även guidade turer och gratis föreläsningar varje dag mellan kl. 11.30 ch 13.30.

Arbeta dig nedåt

Arbeta dig nedåt

Gallerierna med målningar och skulpturer ligger på fjärde och femte våningen, och kan vara en bra utgångspunkt om du inte vet var du ska börja.

Audioturer

Audioturer

I biljettpriset ingår välarbetade audioguider som ger dig väldigt mycket bättre insikt i de olika utställningsobjekten. Tänk bara på att du måste lämna id-kort i pant för audioguiden.

Mat och dryck

Mat och dryck

På MoMA finns flera barer och restauranger. Varför inte ta en paus och äta en bit mat? Det finns hur mycket gott som helst.

Våra tips

Undvika köer

MoMA ställer inte bara ut ikoniska konstnärer som Henri Matisse utan är dessutom en viktig arkitektonisk byggnad i sig själv, så var beredd på långa köer. De goda nyheterna är att till och med på UNIQLO Free Fridays (då inträdet är gratis kl. 16.00-20.00) rör sig köerna fort. Du har även möjlighet att i förväg boka biljetter som ger dig rätt att gå före kön till MoMA.

Häng in jackan

Garderobsavgift ingår i biljettpriset, och att hänga in ytterkläder och väskor rekommenderas verkligen. Tänk dock på att gallerierna kan vara lite kalla, så ta med en tröja.

MoMA Shop

Souveniraffärer kanske inte står högst på din priolista, men MoMA:s är verkligen något i särklass, så ta dig åtminstone en titt på vägen ut.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  MoMA har öppet alla dagar kl. 10.30-17.30, och på UNIQLO-fredagar till kl. 20.00.
 • Vad kostar det?
  Priset för en vuxenbiljett till MoMA är 25 USD.
 • Behöver jag en guide?
  I biljettpriset ingår garderob, samt en mycket bra audiotur som täcker in de flesta av utställningarna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tåg E eller M till 53rd Street and Fifth Avenue, eller tåg B, D eller F till 47-50 Street Rockefeller Center.
 • Ytterligare tips

  • Inte alla utställningar är öppna året runt, så planera besöket i förväg!

  • Biljettkön är alltid längst tidigt på förmiddagen, så överväg att komma efter kl. 11.30 om du vill undvika trängsel.

  • Fotografering är tillåtet för personligt bruk, men blixt, stativ och andra störande tillbehör är förbjudna.

Vad besökare tycker om Museum of Modern Art (MoMA)

Samlat omdöme
4.4 / 5
baserat på 2 779 omdömen

Mycket praktiskt med ett kort för 3 aktiviteter.

Det var lätt att beställa kortet, tyvärr desto svårare att hämta ut. Fel adress var angivet på vår bekräftelse, så det blev många vändor till olika uthämtings ställen innan vi fick våra kort. På denna punkt måste det till en skärpning. Annars var det ett bra koncept. Med vänlig hälsning, Stefan