Museum of Modern Art (MoMA)

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Museum of Modern Art – tips och info

Museum of Modern Art, MoMA, är definitivt ett av New Yorks mest imponerande museer – fasaden är lika storslagen som konstverken innanför. Här följer några tips och råd för hur du ska få ut så mycket som möjligt av denna fascinerande plats.

 • Vilken tid ska man besöka MoMA?

  1. Vilken tid ska man besöka MoMA?

  MoMA har öppet varje dag, kl 10.30-17.30, förutom vid Thanksgiving och jul. På fredagarna är MoMA öppet till kl. 20.00, och då är inträdet gratis från kl. 16.00. Tycker du inte om trängsel är det därför en bra idé att gå dit en annan dag.

 • Kartor och guideturer

  2. Kartor och guideturer

  Med tanke på att det finns sex våningar med utställningar är det värt att kolla upp museet på en karta innan. Det finns även guidade turer och gratis föreläsningar varje dag mellan kl. 11.30 ch 13.30.

 • Arbeta dig nedåt

  3. Arbeta dig nedåt

  Gallerierna med målningar och skulpturer ligger på fjärde och femte våningen, och kan vara en bra utgångspunkt om du inte vet var du ska börja.

 • Audioturer

  4. Audioturer

  I biljettpriset ingår välarbetade audioguider som ger dig väldigt mycket bättre insikt i de olika utställningsobjekten. Tänk bara på att du måste lämna id-kort i pant för audioguiden.

 • Mat och dryck

  5. Mat och dryck

  På MoMA finns flera barer och restauranger. Varför inte ta en paus och äta en bit mat? Det finns hur mycket gott som helst.

Planera ditt besök

 • Undvika köer

  MoMA ställer inte bara ut ikoniska konstnärer som Henri Matisse utan är dessutom en viktig arkitektonisk byggnad i sig själv, så var beredd på långa köer. De goda nyheterna är att till och med på UNIQLO Free Fridays (då inträdet är gratis kl. 16.00-20.00) rör sig köerna fort. Du har även möjlighet att i förväg boka biljetter som ger dig rätt att gå före kön till MoMA.

 • Häng in jackan

  Garderobsavgift ingår i biljettpriset, och att hänga in ytterkläder och väskor rekommenderas verkligen. Tänk dock på att gallerierna kan vara lite kalla, så ta med en tröja.

 • MoMA Shop

  Souveniraffärer kanske inte står högst på din priolista, men MoMA:s är verkligen något i särklass, så ta dig åtminstone en titt på vägen ut.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  MoMA har öppet alla dagar kl. 10.30-17.30, och på UNIQLO-fredagar till kl. 20.00.
 • Vad kostar det?
  Priset för en vuxenbiljett till MoMA är 25 USD.
 • Behöver jag en guide?
  I biljettpriset ingår garderob, samt en mycket bra audiotur som täcker in de flesta av utställningarna.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tåg E eller M till 53rd Street and Fifth Avenue, eller tåg B, D eller F till 47-50 Street Rockefeller Center.
 • Ytterligare tips

  • Inte alla utställningar är öppna året runt, så planera besöket i förväg!

  • Biljettkön är alltid längst tidigt på förmiddagen, så överväg att komma efter kl. 11.30 om du vill undvika trängsel.

  • Fotografering är tillåtet för personligt bruk, men blixt, stativ och andra störande tillbehör är förbjudna.

Alla saker att se i Museum of Modern Art (MoMA)

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Museum of Modern Art (MoMA)? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Museum of Modern Art (MoMA)

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 2 314 omdömen

Tvådelad upplevelse: Attraktionen och kupongen är topp, stödet från get your guide är absolut dåligt. Varför? På frågan var biljetten nu ska bytas ut fanns ett tydligt svar, men frågan varför två olika adresser finns mellan webben och appen var en stor överraskning. När vi anlände till New York för att byta biljetter, var leverantören förvånad eftersom att dina guider redan ger dig det digitala sightseeingkortet i appen. Därför är inget utbyte nödvändigt! Tillträde med kupongen gick smidigt, men jag är mycket förvånad över att denna leverantör knappast eller knappast verkar känna sina egna produkter. En annan liten anmärkning: Som tjänsteleverantör är ett seriöst utseende också viktigt i WhatsApp Chat. Det finns fortfarande en klar potential här. Trots detta är kupongen du får här Sightseeing Pass och detta rekommenderas starkt.

Excelente opción para realizar actividades, el precio vale la pena ya que si lo compras individuella es más caro. Du har tre dagar per år för att hoppa på och av solo och inkludera en dag och en extra dag för $20 Dlls. Pero me encantó que incluía todos los lugares que quería visitar.

Det fungerade bra och sparat dig mycket! Gå helt enkelt till attraktionen med ditt virtuella pass på din smartphone och samla in din biljett. Tyvärr kan vi inte säga om det kommer att spara mycket tid - tack vare jetlag var vi alltid där så tidigt att bara några få andra var där.

Allt fungerade smidigt, det var också ekonomiskt värt. Definitivt att rekommendera.

Vi hade bokat passet med 4 aktiviteter. Allt fungerade underbart.