Lägg till datum

Musée des impressionnismes Giverny

Musée des impressionnismes Giverny

Musée des impressionnismes Giverny: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Paris: Audioguidad rundtur i Giverny

1. Från Paris: Audioguidad rundtur i Giverny

Avresan sker kl. 8.15 från en centralt belägen mötesplats. Det tar ca 1 timme och 15 minuter att ta sig till den idylliska platsen, den vackra normandiska byn Giverny. Upptäck inspirationsplatsen där Claude Monet, mästare i den impressionistiska rörelsen, skapade sina vackraste verk. Genom att besöka konstnärens hus och trädgårdar, fortfarande i sitt ursprungliga utseende, kan du låta dig föras bort av Monets fantasi. Njut av de livfulla färgerna medan du lyssnar på din ljudguide i en app som du kan ladda ner på din enhet och ta dig genom de två trädgårdarna som är ett exceptionellt konstverk i sig. När du korsar den japanska bron inne i vattenträdgården kommer du inte att missa de berömda näckrosorna och de majestätiska gråtpilarna som dekorerar den charmiga dammen. På vägarna till Clos Normand (den normandiska inhägnade tomten) kommer blomsterrabatterna att blända dina ögon med sina oändligt varierande färger och få dig att dagdrömma och romantisera. Strosa längs gatorna i denna charmiga lilla by, och promenera genom målarnas och skulptörernas gallerier. Avsluta dagen med att besöka museet för impressionism som har en av de vackraste samlingarna av impressionistiska verk.

Från Paris: Naturskön cykeltur till Monets trädgård

2. Från Paris: Naturskön cykeltur till Monets trädgård

Börja denna heldagscykeltur med Monet med en naturskön bussresa genom Normandies spektakulära vete- och solrosfält. Åk förbi Seine-floden och stanna till i byn Vernon. Här kan du besöka den charmiga bondemarknaden för att köpa picknickförnödenheter. Hoppa sedan på cykeln och trampa över floden till en vacker park längs Seine. Efter lunch kan du njuta av en avkopplande tur på 5 kilometer längs cykelvägar till byn Giverny. Åk förbi Giverny-kyrkan och dess kyrkogård, som innehåller gravar av lokala invånare från 1600-talet, brittiska soldater från andra världskriget och till och med Monet själv begravd i familjens gravkammare. Passera Hotel Baudy, där de impressionistiska konstnärerna Manet och Renoir brukade måla. Därefter kommer du till dagens höjdpunkt, Monets trädgård. Tillbringa cirka 90 minuter med att utforska trädgården och huset, inklusive den berömda näckrosdammen där några av hans mest kända verk har sitt ursprung. Dessutom kan du utforska byn Giverny, där det amerikanska konstmuseet ligger tvärs över gatan från Monets trädgårdar, och där det finns många kaféer och små gator som bara väntar på att bli upptäckta.

Från Le Havre/Honfleur: Privat tur till Giverny med förare

3. Från Le Havre/Honfleur: Privat tur till Giverny med förare

Följ med på en landutflykt från Le Havre eller Honfleur till Giverny och ha en privatchaufför vid din sida hela dagen. Upptäck Monets ateljé och huset där han bodde i mer än 40 år, besök impressionismens museum och promenera genom byns lummiga trädgårdar. Möt din privata chaufför vid kryssningsterminalen i Le Havre eller Honfleur. Luta dig tillbaka och njut av utsikten över Normandies landsbygd under en timmes bilresa på väg till Giverny. Börja din upptäcktsfärd med att kliva in i det välrenoverade huset som tillhörde den impressionistiske målaren Claude Monet. Vandra genom Monets största mästerverk - hans trädgård. Gå över den japanska bron och beundra de gråtande pilarna och näckrosorna som inspirerade några av hans målningar. Efteråt kan du bege dig till Museum of Impressionism i närheten och beundra verk av stora konstnärer. Efter 5 timmar i den charmiga byn Giverny möter du din chaufför för att åka tillbaka till din kryssningsterminal.

Privat halvdagsresa till Giverny från Paris med Mercedes

4. Privat halvdagsresa till Giverny från Paris med Mercedes

08:00 Avhämtning på hotellet och avresa till Giverny. Vid alternativet Live-guided kommer guiden att välkomna dig och ge dig allmän information om den franska historien och impressionismen. Det är ca 70 km att köra från Paris till Giverny. Det tar upp till 1,5 timmar. 09:15 - 11:00 Ankomst till Giverny. Besök i Claude Monets hem i Giverny för att beundra den natur som inspirerade en av de mest kända franska målarna och grundaren av impressionismen. Besök i huset och de normandiska blomsterträdgårdarna samt Claude Monets ateljé. 11:00 - 12:00 Fri tid för promenader i byn Giverny för att beundra blommiga hus, konstgallerier och kaféer. Vi rekommenderar att du också besöker Impressionismens museum i Giverny. Inte alltför stort med en mycket fin samling, inklusive några av Claude Monets målningar. 12:00 - 13:15 Lunchpaus i Giverny. Du hittar flera ställen att äta din lunch. Vi ger dig våra rekommendationer. 13:15 Avresa till Paris. Det tar upp till 1,5 timme (70 km). 14:30 Återkomst till Paris, avlämning på ert hotell.

Utflykt Auvers-sur-Oise & Giverny depuis Paris

5. Utflykt Auvers-sur-Oise & Giverny depuis Paris

- Din chaufför-guide hämtar dig på ditt hotell och kör dig först till Auvers-sur-Oise - På Auberge de Ravoux kan ni upptäcka rum N°5 där Vincent Van Gogh bodde under sina 70 sista dagar och bordet där han brukade äta. - På Auvers-sur-Oise cimetary, par hyllning till Vincent Van Gogh och hans bror Théo. Du kommer att upptäcka hur Vincent Van Gogh dog och detaljerna kring hans begravning. - Utforska Dr Gachets hus där han inrymde några berömda impressionister som Cezanne, Pissarro, Guillaumin och Vincent Van Gogh. - Den fantastiska kyrkan är oundviklig i Auvers-sur-Oise eftersom den inspirerade Vincent Van Gogh. - Vid lunchtid kan du utforska Auvers-sur-Oise och välja en restaurang med lokala specialiteter eller Auberge Ravoux där du kan uppleva charkuteri- och osttallriken med ett glas vin som Van Gogh brukade göra tidigare. - Efter lunch kan du upptäcka Claude Monets hus och hans underbara trädgårdar. Clos Normand är ett av de vackraste verken där han ägnade mer än 40 år åt att forma detaljerna. Vattenträdgården är i japansk stil och inspirerad av Claude Monets berömda "Nymphéas". - För att uppnå denna dag kan du promenera i impressionismuseet som berättar om impressionismens och postimpressionismens historia. Museet har också en vacker trädgård som lever med årstidernas rytm.

Privat resa från Paris till Rouen och Giverny med Michelin-lunch

6. Privat resa från Paris till Rouen och Giverny med Michelin-lunch

08:00 Avhämtning på hotellet och avresa till Giverny. Guiden kommer att välkomna dig och ge dig allmän information om den franska historien och impressionismen. Det är ca 70 km att köra från Paris till Giverny. Det tar upp till 1,5 timmar. 09:15 - 11:00 Ankomst till Giverny och besök i Claude Monets historiska hus för att beundra den natur som inspirerade en av de mest kända franska målarna och grundaren av impressionismen. Kliv in i Claude Monets ateljé, där magin i hans konstnärliga geni kom till liv, vandra genom de förtrollande normandiska blomsterträdgårdarna, förundras över de ikoniska näckrosorna i den pittoreska dammen. 11:00 - 12:00 Fri tid för promenader i byn Giverny för att beundra blommiga hus, konstgallerier och kaféer. Vi rekommenderar även att ni besöker Impressionismens museum i Giverny. Inte alltför stort men med en mycket fin samling, inklusive några av Claude Monets målningar. 12:00 Avresa till Rouen. Det tar 1 timme (72 km). 13:00 - 14:30 Ankomst till Rouen. 3 rätters lunch på den äldsta franska restaurangen La Couronne som funnits sedan 1345. Det är en Michelin-restaurang med klassiskt franskt kök. Denna historiska anläggning har en rik kulinarisk tradition och har välkomnat många kändisar och konstnärer under århundradenas lopp. 14:30 - 15:45 Rundvandring i Rouen börjar. Rouen är huvudstad i hertigdömet Normandie, staden med de hundra klocktornen, känd för sina gotiska katedraler. Här har du möjlighet att besöka Notre Dame-katedralen från XIII - XVI århundraden, känd över hela världen i Monets målningar, området Vieux Marché (Gamla marknaden), avrättningsplatsen för Joan d'Arc och Joan d'Arc-kyrkan, justitiepalatset från XVI-talet, för att se den gamla medeltida klockan Gros-Horloge på gågatan. Stadsvandringen varar ca 1 timme. Fri tid. 15:45 - 17:30 Fri tid i Rouen för att upptäcka staden. 17:30 Avresa till Paris. Det tar 2,5 timmar (142 km) 20:00 Ankomst till Paris. Avlämning på ditt hotell.

Giverny, Versailles, Trianon för 2 - 7 personer från Paris

7. Giverny, Versailles, Trianon för 2 - 7 personer från Paris

08:00 Hotellupphämtning och avresa till Giverny, Claude Monets hem på landet. Vid alternativet Live-guided kommer guiden att välkomna dig och ge dig allmän information om den franska historien och impressionismen. Resan tar ca 1,15 timme (70 km). 09:15 - 11:00 Ankomst till Giverny och besök i Claude Monets historiska hus för att beundra den natur som inspirerade en av de mest kända franska målarna och grundaren av impressionismen. Kliv in i Claude Monets ateljé, där magin i hans konstnärliga geni kom till liv, vandra genom de förtrollande normandiska blomsterträdgårdarna, förundras över de ikoniska näckrosorna i den pittoreska dammen. 11:00 - 12:00 Fri tid för promenader i byn Giverny för att beundra blommiga hus, konstgallerier och kaféer. Vi rekommenderar att du också besöker Impressionismens museum i Giverny. Inte alltför stort men med en mycket fin samling, inklusive några av Claude Monets målningar. 12:00 - 13:00 Lunchpaus i Giverny. 13:00 Avresa till Versailles. Det tar ca 1 timme (70 km). Under resan från Giverny kommer guiden att berätta om Versailles och dess invånares rika historia och ge dig många intressanta fakta. 14:00 - 15:30 Besök på Versailles slott med audioguide. Versailles slott är en tidlös symbol för fransk storslagenhet. Förbättra din upplevelse av Versailles slott med audioguide efter att ha fått tillräckligt med bakgrundsinformation från din Live Guide. Pausa på valfri plats så länge du vill, så att du kan bilda dig dina egna personliga intryck. Du kommer också att besöka den legendariska Spegelsalen och de magnifika kungliga lägenheterna. Allt som allt blir detta ditt personliga och informativa äventyr. 15:45 - 16:30 Guidet besök i det stora Trianon, ett historiskt mästerverk som en gång var de franska kungligheternas privata tillflyktsort. Njut av nyklassicistisk arkitektur och fängslande berättelser från det förflutna när ni besöker de överdådiga rummen och den pittoreska trädgården i Big Trianon, en symbol för elegans och prestige. 16:30 - 17:30 Lilla Trianon Guidet besök och promenad runt Hamlet de la Reine. Guidet besök i det utsökta Lilla Trianon med sin eleganta arkitektur, som Marie Antoinette föredrog. Promenad runt den charmiga idylliska Hamlet de la Reine, en pittoresk by som skapades för drottningens nöje. Njut av den pastorala skönheten i denna unika tillflyktsort med rustika stugor, en pittoresk sjö och trädgårdar. 17:30 - 18:30 Du har fri tid för att gå runt i Versailles trädgårdar och ta bilder. När du går runt i Versailles ikoniska trädgårdar, ett mästerverk av landskapsdesign och historisk betydelse, kommer du att lära dig skönheten i noggrant välskötta gräsmattor, utsmyckade fontäner, förtrollande lundar, dolda hörn och statyer. 18:30: Avresa till Paris. Resan tar mellan 40 minuter och 1 timme beroende på trafiksituationen. 19:30 Ankomst till Paris, avresa till hotellet.

Från Paris: Rundtur med Monets impressionism till Giverny

8. Från Paris: Rundtur med Monets impressionism till Giverny

Njut av denna halvdagstur till Claude Monets hem och trädgårdar. Välj mellan en offentlig rundtur eller en privat rundtur på ditt föredragna språk och utforska hemmet och dess vackra omgivningar. Med din guide, upptäck liljedammen och dess berömda japanska bro, Monets främsta inspirationskällor i slutet av hans liv. Besök sedan blomsterträdgården, huset och den store målarens tidigare ateljé. Den store mästarens hus är en unik plats där du kan se hur han levde och arbetade, från hans ateljé till köken. Upptäck Monets vackra verk som föreställde Normandie. Efter att ha utforskat hemmet, upptäck den charmiga byn Giverny. Ta dig tid att promenera genom dess små gator innan du beger dig tillbaka till Paris.

9 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Musée des impressionnismes Giverny: Fler aktiviteter och sevärdheter

Musée des impressionnismes Giverny: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Musée des impressionnismes Giverny

Samlat omdöme

4.5
(302 recensioner)

Vår resa med OJ var fantastisk. Han var en mycket informativ guide under hela dagen och gjorde ett fantastiskt jobb med att berätta historien om Monets liv. Bussresan var trevlig och cykelturen/picknicken var mycket lugnare än vår andra cykeltur runt Versailles. Monets hus och trädgård var fantastisk att se och vi fick lite cool konst att ta med hem också. Det regnade lite på vår returcykeltur men var inte så illa och cykelturen totalt var bara 20 minuter eller så tillbaka till bussen. OJ gav oss några rekommendationer för mat runt Eiffeltornet och delade lite ost på bussresan tillbaka. Det var en bra dag!!

Detta var en av höjdpunkterna under min vecka i Paris. Naturligtvis hade vi tur och hade en vacker dag. OJ är bra guide. Han gav en mängd information om Monet samtidigt som han pratade med alla på vår resa individuellt. Han är en folkmänniska och såg till att alla inte bara njöt av resan utan såg ut efter oss och erbjöd vägbeskrivningar hem, tunnelbaneinformation och middagsrecept. Han gjorde regelbundna kontroller under hela vår resa för att se till att flocken fortfarande var tillsammans. Cykelturen var helt underbar och Monets hus, trädgård och Giverny är paradiset.

Det var väldigt skönt och avslappnat. Trädgården och huset kan dock vara ganska trångt. Skulle förmodligen gå igen på en vardag istället för helg. Vår guide var cool, jag förväntade mig inte att det skulle finnas så mycket information när vi var på bussen. Min fru tyckte det var väldigt intressant, jag föredrog att sova. Cykelturen, marknaden i Vernon och picknicken vid Seine var fantastisk, och Monets hus och trädgård var mycket vackra och mycket större än jag förväntade mig.

Fantastiskt för sådana som jag som vill göra besöken självständigt. Ljudguiden är mycket välorganiserad och låter dig hantera din tid enligt dina preferenser under besöket. Att överlåta transportbördan till andra och inte känna sig som en påtvingad grupp. Dessutom var guiden på bussen mycket omfattande, hjälpsam och proaktiv. Kanske lite dyr, men jag skulle göra det igen.

Min son och jag hade en underbar tid. Det var inte en del av resan som vi inte tyckte om!! OJ gjorde ett otroligt jobb med vår grupp! Picknickplatsen var vacker och Monets trädgård och hem var hisnande!! En resa för livet!! Cykelturen var så rolig. Jag kommer definitivt att göra en ny tur på cykel.