Musée d’Orsay

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De fem bästa konstverken på Musee d'Orsay

Musée d'Orsay ligger i Orsays gamla järnvägsstation och har långsamt blivit ett av Paris främsta gallerier – vilket inte vill säga lite! Här är några mästerverk du bara måste se vid ett besök på Musee d'Orsay.

 • Bal du moulin de la Galette (1876)

  1. Bal du moulin de la Galette (1876)

  Renoirs ögonblicksbild av den parisiska societeten en söndagseftermiddag i forna tiders Montmartre är en av impressionismens mest framstående målningar.

 • Le Déjeuner sur l'herbe (1863)

  2. Le Déjeuner sur l'herbe (1863)

  Manet inspirerades av gamla mästare som Titian och Rafael, och hans skandalomsusade skildring av en naken och en mycket lättklädd kvinna på frukost i det gröna tillsammans med två påklädda män är en intressant studie av de sociala skillnaderna mellan könen.

 • Pommes et oranges (1899)

  3. Pommes et oranges (1899)

  Musee d'Orsay kan skryta med en samling på inte mindre än 56 verk av Cézanne. Just denna målning tillhör hans senare alster, och ger prov på hans omtalade skicklighet i att skapa magi i de mest vardagliga av ting.

 • Des glaneuses (1857)

  4. Des glaneuses (1857)

  Det kanske verkar konstigt, men Millets skildring av hukande bondkvinnor som letar vetekorn i en karg åker framställdes på sin tid som ett mycket sympatiskt porträtt av de lägre klasserna.

 • Whistler's Mother (1871)

  5. Whistler's Mother (1871)

  På Musée d'Orsay finns få ickefranska konstnärer representerade, men även om Van Gogh helt klart skulle hamna på både plats 6, 7 och 8 ifall denna lista vore dubbelt så lång, är det ändå James Whistlers viktorianska Mona Lisa som kniper femteplatsen.

Planera ditt besök

 • Hur lång tid behöver jag på mig?

  Trots att Musée d'Orsay är gigantiskt finns där inte mycket utfyllnad. Om du bara har tre, fyra timmar över så är det bättre att hålla sig till impressionistflygeln. Förvänta dig inte att kunna se hela museet på en enda dag!

 • Vilken tid är bäst?

  Musee d'Orsay har öppet kl. 09.00-18.00, förutom på torsdagar då det är öppet till kl. 21.45. Måndagar stängt, liksom första maj och juldagen. Planera att besöka Musee d'Orsay så tidigt på dagen som möjligt och köp gärna biljetter i förväg på nätet så slipper du de långa köerna. Förhandsbokning krävs för stora grupper.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Kl. 09.00-18.00, torsdagar till kl. 21.45. Stängt måndagar samt första maj och juldagen.
 • Vad kostar det?
  Inträdesbiljetter till Musee d'Orsay kostar från 11 EUR och uppåt, men rabatter och paketpriser finns.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa turerna på Musee d'Orsay.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta antingen tunnelbanelinje 12 till Solférino, RER linje C till Musée d'Orsay eller buss 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84 eller 94.
 • Ytterligare tips

  • Gratis förvaringsrum finns på Musee d'Orsay, men rekommenderas inte för större bagage eller värdesaker.

  • Alla gäster måste gå igenom en säkerhetskontroll vid ingången.

Alla saker att se i Musée d’Orsay

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Musée d’Orsay? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Musée d’Orsay

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 288 omdömen

Jag var i Pars på 1980-talet. D'Orsay existerade inte. Jag kom till Paris för att se den stora impressionistiska målningen på ett ställe blev inte besviken. Mer över museet självt var spektakulärt med sin jätteklocka. strejk i Paris (Jan 2020) och blev besviken över att museets delar stängdes (t.ex.: Napoleon-lägenhet) Pressen eller nyhetsmedia berättade någonsin allmänheten om stängningarna

Det är väldigt praktiskt, men det är synd att tiden är begränsad. Som om jag bokat ett två dagars pass kan jag faktiskt gå till sex eller sju platser. Jag hatar mig verkligen. Dessutom kommer alla ihåg att gå till besökscentret för att byt biljetter, annars kan du inte komma in på museet.

Enkelt och ganska kort kö

Till skillnad från Louvren var detta en fin upplevelse. Biljetten direkt i mobilen, som avlästes vid entrén utan problem. Kön till "gå före kön" var acceptabelt kort. Själva museet var fantastiskt (kunde gått där flera timmar ytterligare) och fin service med både restaurang och kafé.

Underbar konst i verkligt vacker miljö

Otroligt glada att vi ordnat våra biljetter i förväg - vansinnigt långa köer i blåst o regn - vi gick bara förbi. Toppen

Fantastiskt fin konstupplevelse i en väldigt fin miljö.