Musée d’Orsay
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
På grund av Covid-19-utbrottet kan turer och attraktioner på stället vara temporärt stängda. Du hittar den senaste infon på vår reseuppdateringssida. Läs mer.
Köp din biljett nu

Musée d’Orsay: Upplevelser

Se alla upplevelser i Musée d’Orsay

Toppsevärdheter i Paris

Se 707 upplevelser

De fem bästa konstverken på Musee d'Orsay

Musée d'Orsay ligger i Orsays gamla järnvägsstation och har långsamt blivit ett av Paris främsta gallerier – vilket inte vill säga lite! Här är några mästerverk du bara måste se vid ett besök på Musee d'Orsay.

Bal du moulin de la Galette (1876)

Bal du moulin de la Galette (1876)

Renoirs ögonblicksbild av den parisiska societeten en söndagseftermiddag i forna tiders Montmartre är en av impressionismens mest framstående målningar.

Le Déjeuner sur l'herbe (1863)

Le Déjeuner sur l'herbe (1863)

Manet inspirerades av gamla mästare som Titian och Rafael, och hans skandalomsusade skildring av en naken och en mycket lättklädd kvinna på frukost i det gröna tillsammans med två påklädda män är en intressant studie av de sociala skillnaderna mellan könen.

Pommes et oranges (1899)

Pommes et oranges (1899)

Musee d'Orsay kan skryta med en samling på inte mindre än 56 verk av Cézanne. Just denna målning tillhör hans senare alster, och ger prov på hans omtalade skicklighet i att skapa magi i de mest vardagliga av ting.

Des glaneuses (1857)

Des glaneuses (1857)

Det kanske verkar konstigt, men Millets skildring av hukande bondkvinnor som letar vetekorn i en karg åker framställdes på sin tid som ett mycket sympatiskt porträtt av de lägre klasserna.

Whistler's Mother (1871)

Whistler's Mother (1871)

På Musée d'Orsay finns få ickefranska konstnärer representerade, men även om Van Gogh helt klart skulle hamna på både plats 6, 7 och 8 ifall denna lista vore dubbelt så lång, är det ändå James Whistlers viktorianska Mona Lisa som kniper femteplatsen.

Våra tips

Hur lång tid behöver jag på mig?

Trots att Musée d'Orsay är gigantiskt finns där inte mycket utfyllnad. Om du bara har tre, fyra timmar över så är det bättre att hålla sig till impressionistflygeln. Förvänta dig inte att kunna se hela museet på en enda dag!

Vilken tid är bäst?

Musee d'Orsay har öppet kl. 09.00-18.00, förutom på torsdagar då det är öppet till kl. 21.45. Måndagar stängt, liksom första maj och juldagen. Planera att besöka Musee d'Orsay så tidigt på dagen som möjligt och köp gärna biljetter i förväg på nätet så slipper du de långa köerna. Förhandsbokning krävs för stora grupper.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Kl. 09.00-18.00, torsdagar till kl. 21.45. Stängt måndagar samt första maj och juldagen.
 • Vad kostar det?
  Inträdesbiljetter till Musee d'Orsay kostar från 11 EUR och uppåt, men rabatter och paketpriser finns.
 • Behöver jag en guide?
  Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa turerna på Musee d'Orsay.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta antingen tunnelbanelinje 12 till Solférino, RER linje C till Musée d'Orsay eller buss 24, 63, 68, 69, 73, 83, 84 eller 94.
 • Ytterligare tips

  • Gratis förvaringsrum finns på Musee d'Orsay, men rekommenderas inte för större bagage eller värdesaker.

  • Alla gäster måste gå igenom en säkerhetskontroll vid ingången.

Vad besökare tycker om Musée d’Orsay

Samlat omdöme
4.5 / 5
baserat på 5 922 omdömen

Ett ParisPass var kanon! Enkelt att hämta ut och mycket bra information vid uthämtningen. Hop-on-Hop-off skulle enbart gälla en dag, vilket vi tycker är för lite när man är två nätter i Paris, men det löste BigBus åt oss. Om vi aktiverade biljetten efter kl 16.00 första dagen så var den giltig hela nästa dag också. Toppen! Detta gjorde att vi hann med båda rutterna som bolaget kör, det hade vi inte gjort annars. Tillmötesgående personal. Tyvärr hinner man inte så mycket på 2,5 dag men vi såg det vi hade ställt in oss på att se, det var toppen att kliva av vid sevärdheterna och bussarna gick så tätt så det var aldrig någon väntetid. Tyvärr fick vi inte möjlighet att gå in och se Louvren, hade vi vetat att man måste boka det långt i förväg hade vi gjort det hemifrån, men den informationen finns inte att läsa någonstans. Så ett tips, boka Louvrens besök innan ni åker.

Muséet med sina samlingar och den otroliga f d järnvägsstationen, där de är inrymda är värda högsta beröm, om det inte hade varit för de väldiga köerna vid entré C för förbeställda inträdesbiljetter, som vi hade. Något tröttande. Dessutom visade det sig att det fanns två C-köer, en för en betalande och en för 2 eller flera, något inte alla observerade utan måste ställa sig i ny kö. Här kan säkert organisationen bli bättre.

Sevärdigt, mycket att titta på. Fanns ett litet café på insidan där du kan vila benen på.

Musée d'Orsay: Heldagsbiljett med reserverat inträde Omdöme från: