Saker att göra i
Murwillumba

Våra mest rekommenderade saker att göra i Murwillumba

Guldkusten: Snorkling med sköldpaddor Halvdagstur

Guldkusten: Snorkling med sköldpaddor Halvdagstur

När du anländer till din snorklingstur på Gold Coast kommer du att hälsas välkommen av en av våra vänliga Cooly Eco Adventures-teammedlemmar. Vår besättning kommer sedan att hjälpa dig med att montera och samla in din snorkelutrustning (våtdräkt, mask, snorkel, fenor, SharkBanz (om så önskas.)) Före avresan till Stilla havet via Tweed River går vår skeppare igenom en kort säkerhetsgenomgång och en översikt över resplanen. Vår tur börjar med en 20 minuters båtresa till Jungurra-Ngarrian (Cook Island Aquatic Reserve). Reservatet ligger cirka 600 meter utanför Fingal Head, NSW. Det är en födosöksplats för ett betydande antal havssköldpaddor. Antalet är så stort att ön ursprungligen fick namnet Turtle Island. Det är här vi kommer att dyka in och träffa dessa "turtally" fantastiska lokalbefolkningen! I reservatets omgivande vatten finns också ett stort antal subtropiska och tempererade fiskarter, kräftdjur och rockor - för att bara nämna några! Förbered dig på att bli helt imponerad av den magiska undervattensvärld som finns här precis utanför vår dörr! När vi kryssar längs den natursköna Tweed River kommer vi att se en mängd lokala djur som passerar. Förvänta dig att eventuellt se örnar, delfiner och till och med en och annan känguru. När vi är ute på det öppna havet ser du din snorklingsdestination: Cook Island! Vår erfarna snorkelguide kommer att instruera dig om hur du använder din snorkelutrustning, viktiga säkerhetssignaler och se till att utrustningen är korrekt monterad innan du går i vattnet. De kommer att vara i vattnet med dig under din snorkling. Efter snorklingen bjuder vi på färsk frukt som du kan njuta av och berätta om dagens händelser medan vi återvänder till hamnen där vår resa började.

Tweed Heads: Tweed River och regnskogskryssning med lunch

Tweed Heads: Tweed River och regnskogskryssning med lunch

* Observera att vi arbetar på NSW-tid (sommartid) River & Rainforest Cruise besöker den ripiska regnskogen, mangroveskogar och Stotts Island med sin stora biologiska mångfald på denna 3,5 timmar långa upplevelse. Du serveras ett morgonte ombord medan du kryssar lugnt från marinan och underhålls och utbildas av kaptenens kommentarer om det lokala djurlivet och historien. När vi når Stotts Island kan du få syn på Brahminy Kite och andra rovfåglar som är hemmahörande i regionen. Det är trots allt den tredje regionen i Australien med störst biologisk mångfald och här finns över 400 arter av träd, fåglar och växter! När fartyget avgår hemåt serveras du din lunchtallrik med lokalt rökt och saltat kött, ostar, quiche, sallad, räkor, frukt och bröd. Den licensierade baren ombord är också öppen för inköp, så varför inte prova någon av våra lokalt bryggda och destillerade ölsorter eller spritdrycker. Vi stöder lokala produkter så mycket som möjligt och serverar därför produkter från en radie på 80 km så mycket som möjligt! Den pittoreska utsikten över Border Ranges och Wollumbin (Mt Warning) utgör en alldeles speciell bakgrund för denna härliga dag ute på Tweed River. Den friska luften, det blå vattnet och panoramautsikten kommer att få dig att koppla av i naturen under denna dag som du inte får missa.

Byron Bay: Northern Rivers Rail Trail E-Bike Hire & Shuttle

Byron Bay: Northern Rivers Rail Trail E-Bike Hire & Shuttle

Utforska Northern Rivers på detta ekoäventyr på Northern Rivers Rail Trail med Better by Bike. Fördjupa dig i naturen bland den gamla tempererade regnskogen, njut av det frodiga inlandet i Byron och Tweed och besök pittoreska byar längs vägen. Företaget erbjuder självguidande uthyrning av avancerade Moustache E-Bikes och en pendeltransport tillbaka för att ta dig till Northern Rivers Rail Trail. E-cyklarna kombineras med pendeltransport till och från den nyöppnade 24 km långa sträckan Murwillumbah till Crabbes Creek på leden. Antingen åker du enkel väg från Murwillumbah till Crabbes Creek eller tillbaka till Murwillumbah. Elcyklarna levereras fullt utrustade med allt du behöver: - hjälmar av högsta kvalitet - gel-säte för ökad komfort - vattentäta packväskor för din packning - cykellampa för tunneln - karta med föreslagna stopp längs vägen - högklassiga Moustache E-cyklar som är personligt anpassade för dig för att säkerställa att du får en fantastisk resa. Innan du ger dig ut på leden får du en säkerhetsgenomgång för leden och bruksanvisningar för elcykeln. Alla förare får fullt stöd av vårt vänliga och erfarna team på järnvägsspåret. Detta är en helt uppslukande dag för att samla underbara sevärdheter, ljud och minnen. Det kan bli din bästa dag någonsin i Australien.

Järnvägsleden Northern Rivers Rail Trail: Uthyrning av elcyklar - uthyrning vid sidan av leden

Järnvägsleden Northern Rivers Rail Trail: Uthyrning av elcyklar - uthyrning vid sidan av leden

Upptäck de vackra Northern Rivers på detta ekoäventyr på Northern Rivers Rail Trail med Better by Bike. Fördjupa dig i naturen bland de frodiga inlandet i Byron och Tweed och besök pittoreska byar längs vägen. Företaget erbjuder självguidande uthyrning av avancerade Moustache E-Bikes och allt du behöver för att cykla den 24 km långa Northern Rivers Rail Trail till slutet av leden vid Crabbes Creek och tillbaka till Murwillumbah. Valfri pendeltransport till och från ditt boende finns också tillgänglig på begäran. Elcyklarna levereras fullt utrustade med allt du behöver: - hjälmar av högsta kvalitet - gel-säte för ökad komfort - vattentäta packväskor för dina saker - cykellampa för tunneln - karta med föreslagna stopp längs vägen - högklassiga Moustache E-bikes som är personligt anpassade för dig för att säkerställa att du får en fantastisk resa. Innan du ger dig ut på leden får du en säkerhetsgenomgång för leden och bruksanvisningar för elcykeln. Alla förare får fullt stöd av vårt vänliga och erfarna team på järnvägsspåret. Detta är en helt uppslukande dag för att samla underbara sevärdheter, ljud och minnen. Det kan bli din bästa dag någonsin i Australien.

Northern Rivers Rail Trail E-Bike Hire w Shuttle från Byron

Northern Rivers Rail Trail E-Bike Hire w Shuttle från Byron

E-Bike-tur på järnvägen Northern Rivers Rail Trail: Inklusive transport tur och retur från Byron Bay. Utforska den södra änden av järnvägsspåret och upplev Byron Hinterland när det är som bäst. Möt oss på Combi Cafe! Vår shuttleservice transporterar dig till och från Rail Trail. Möjlighet att lägga till en gourmet-picknickkorg från våra vänner på Combi Cafe. Combi Cafe ligger bredvid Freedom Machine och är känt för sitt utsökta kaffe, sina smoothies och ekologiska frukostalternativ. Njut av smakerna, koppla av och gör dig redo för spänning! Cirka: 8 timmar 1 timmes resa och upp till 7 timmar på leden. Vägbeskrivning till upphämtningsplats

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Murwillumba

De mest populära sevärdheterna i Murwillumba

Att göra i Murwillumba

Städer i Australien

Murwillumba: Fler aktiviteter och sevärdheter

Murwillumba: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.