München

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i München

De tio bästa sakerna att göra i München

Bayerns huvudstad är omtyckt av flera skäl. München är en vacker stad som är rik på kultur och historia, och dessutom är det där den världsberömda Oktoberfest äger rum. Så vad ska du göra för att lära känna München? Här är våra topp tio.

 • Deutsches Museum

  1. Deutsches Museum

  Ett av de viktigaste och största vetenskaps- och teknikmuseerna i världen. Missa inte Deutsches Museum tour!

 • Marienplatz

  2. Marienplatz

  Vid stadens huvudtorg, Marienplatz, hittar du det legendariska stadshuset, Mariensäule, och en rad arkitektoniska mästerverk.

 • Viktualienmarkt

  3. Viktualienmarkt

  Den historiska matmarknaden Viktualienmarkt är ett av Münchens mest populära besöksmål, och perfekt för den som är småhungrig. Där kan du köpa smårätter och prova på lokala delikatesser. Öppet måndag till lördag.

 • Allianz Arena

  4. Allianz Arena

  Allianz är den första fotbollsstadion i världen vars utsida ständigt skiftar färg (tack vare uppblåsta plastpaneler utanpå fasaden), vilket lockar besökare från hela världen.

 • Nymphenburgpalatset

  5. Nymphenburgpalatset

  Det imposanta Nymphemburgpalatset omgivs av helt fantastiska trädgårdar och är en syn du inte vill missa när du strövar runt i München!

 • BMW-museet

  6. BMW-museet

  BMW-museet passar fler än bara bilälskare. Gå på guidad tur och se företagets förflutna tvinnas samman med historien.

 • Oktoberfest

  7. Oktoberfest

  Münchens Oktoberfest är världens största årliga nöjesfält. Mer tyskt än så blir det inte! Gillar du musik, öl och lederhosen är detta rätt festival för dig.

 • Hofbräuhaus München

  8. Hofbräuhaus München

  Om du vill äta tysk husmanskost och dricka en sejdel skummande äkttysk öl ska du bege dig till lokalbornas favorit: Hofbräuhaus München.

 • Englischer Garten

  9. Englischer Garten

  En fantastisk park, där du kan ströva i det vackra grönområdet, ta en vilopaus på det japanska tehuset eller surfa i vattnet vid den artificiella vågmaskinen.

 • Residenz München

  10. Residenz München

  Tysklands största stadspalats är öppet för allmänheten varje dag. Du kan antingen utforska de vackra salarna på egen hand, eller gå på guidad tur bland de kungliga samlingarna.

Planera ditt besök

 • Hur många dagar ska jag stanna?

  Om du bara vill "ha varit där" så räcker tre dagar för att hinna med att besöka alla Münchens främsta sevärdheter, men vill du ha en mer avslappnad och djupgående resa så är en vecka bättre.

 • Var ska jag bo?

  Tack vare Münchens goda kollektivtrafikförbindelser är det egentligen bara en smaksak var du vill bo. Vill du vara nära de stora sevärdheterna ska du leta efter något i Altstadt. Om du är ute efter ett budgetalternativ så välj Ludwigvorstadt, nära tågstationen och Oktoberfestområdet. Partysugna håller sig med fördel i Schwabing, Maxvorstadt eller Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel (försök uttala det sistnämnda efter tre sejdlar öl!).

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Från mars till maj är det milt väder och färre turister i München. Men om du är där för Oktoberfest (sent i september till tidigt i oktober) är det bra att boka boende långt i förväg (och vara beredd att betala mer) samt ta med en extra tjock tröja!

Sightseeing in München

Möchten Sie alle Aktivitäten in München entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om München

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 13 250 omdömen

En "höjdarupplevelse" tillsammans med chauffören Marcus och guide Elisabeth. Välorganiserad och informationsrik resa mot svindlande och fantastiska vyer. Elisabeth guidade oss fram till målet på ett varmt och humoristiskt sätt och bjöd på sig själv. Hemresan var minst lika intressant med mysiga byar och vackert landskap. Kan rekommendera denna tur. / Rosengänget

En mycket intressant rundvandring med en väldigt kunnig guide som kunde ge mycket bakgrundshistoria och många förklaringar av ett skeende som ledde till så stor katastrof och oerhörda lidanden.

Resan var välplanerad och ordning. Allt klaffade och även om det blev stressigt ibland så var det värt det för att hinna med allt. All eloge till guiden Marcus som var helt fantastisk.

A very good Second World War tour. The tour guide was excellent and easy to follow.

Good guide. The stop was not to short and not to long. The whole trip was so nice!