Saker att göra i
München

Den bayerska huvudstaden är känt för världsberömda Oktoberfest samt dess rika historia och kultur.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i München

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i München

Från München: Heldagstur till slotten Neuschwanstein och Linderhof

Från München: Heldagstur till slotten Neuschwanstein och Linderhof

Res till de magnifika slotten Neuschwanstein och Linderhof. Njut av en utsökt lunch i Hohenschwangau samt ta en liten avstickare till den pittoreska staden Oberammergau. Du kan välja om du vill köpa slottsbiljetter på bussen på dagen eller om du vill köpa dem i förväg som en del av dagsutflykten. Gå ombord på en luftkonditionerad buss och ge dig av för att upptäcka Bayerns slott. Först besöker du det sagolika slottet Linderhof, det enda slott som Ludwig II levde för att se det färdigställas. Utforska slottet samt dess omgivningar tillsammans med din guide. Sedan åker du till den pittoreska staden Oberammergau för att fotografera och shoppa. Därefter stannar du till vid slottet Hohenschwangau, Ludwigs barndomshem, för lunch (ingår inte) innan du fortsätter till slottet Neuschwanstein, som ligger inbäddat i Alpernas utlöpare. Beundra en av Tysklands mest imponerande sevärdheter och fördjupa dig i Ludwig II:s sagovärld under eftermiddagen.

München Hop-On Hop-Off-tur: 1-dags- eller 2-dagarsbiljett

München Hop-On Hop-Off-tur: 1-dags- eller 2-dagarsbiljett

Åk på en hop-on-hop-off bussrundtur i München och lär dig mer om staden med en audioguide ombord. Beundra stadens höjdpunkter, inklusive det fjärde största klockspelet i världen, den helkroppsliga reliken av den heliga Munditia och den historiska gamla staden. Välj mellan tre olika rutter som passar dina önskemål samt intressen. Under soliga dagar kan du njuta av ett öppet övre däck och känna solskenet i ansiktet. Hoppa på och av som du vill, eller stanna kvar ombord för att få fascinerande förklaringar av din audioguide, som finns på tio olika språk. Välj mellan tre rutter: Stadsrundtur, Nymphenburg olympiska park-rundtur och Schwabing rundtur, och varje rutt tar en timme. Du passerar viktiga sevärdheter som Nymphenburgs slott, Olympiaparken, Engelska trädgården, den historiska gamla staden, Odeonsplatz, Marienplatz och mycket mer.

München: Tredje riket och Andra världskriget på rundvandring

München: Tredje riket och Andra världskriget på rundvandring

Få en två timmars rundvandring i München och upptäck en av de mörkaste stunderna i stadens historia, lär dig om nazismens födelse, Hitlers framväxt och det ökända Tredje riket. År 1919 kom Tyskland ut ur första världskriget som en besegrad och förödmjukad nation, med München i grepp av hyperinflation och Bayern dominerat av revolution och mord. Ur denna fruktbara jordmån av kaos uppstod naziströrelsen och en av historiens mäktigaste diktatorer, Adolf Hitler. Följ nazismens tillkomst, från det första massmötet i Hofbräuhaus till det misslyckade försöket att ta makten i Feldherrnhalle. Ni kommer att gå till platsen för partiets sammankomster vid Königsplatz och stanna till i Hofgarten för att prata om motståndsrörelsen Den vita rosen. Turnén täcker alla viktiga fakta och platser som spelade en roll i uppkomsten av detta mörka kapitel, som slutade med att den vackra staden München låg i ruiner och andra världskriget skar djupa sår över hela Tyskland.

Från München: Dagsutflykt till slottet Neuschwanstein

Från München: Dagsutflykt till slottet Neuschwanstein

Upptäck ett av Bayerns mest natursköna landskap på den här resan från München med tåg och minibuss. Beundra slottet Neuschwanstein som står stolt på toppen av en kulle och är omgivet av skogsklädda berg. Se den vidsträckta dalen från slottets murar och lär dig om dess historia av din guide under en rundvandring på området. Förtjusande Füssen, som ligger två timmar från München, är en gammaldags liten stad vid foten av Alperna, inramad av en av världens mest hisnande naturliga miljöer. Högt ovanför staden, till synes skulpterad av bergen som magnifikt reser sig mot skyarna, finns en drömlik plats – det underbara och översinnliga slottet Neuschwanstein. Detta härliga dårskap byggdes under 1800-talet av den berömde "galne" kungen Ludwig II, en man som var besatt av mytologi och som själv blev en legend. Slottets skimrande vita torn är omedelbart igenkännliga, även för många som inte ens har hört namnet Neuschwanstein. Det är inspirationen till Disneys Törnrosa-slott och även världsberömt som Chitty Chitty Bang Bang-slottet. Att besöka det är som att ta ett steg in i en saga. På denna rundtur under en hel dag tar din guide heldagstur från München med dig på en tåg- eller bussresa och följer med dig upp till slottets höga läge, där det glänser ovanför ett spektakulärt panorama av berg, sjöar och dalar. Det handlar inte bara om slottet, också om dess underbara läge. Du besöker de bästa utsiktspunkterna och utforskar sjön. Om tiden och vädret tillåter kan du även njuta av ett dopp. Få helt perfekt utsikt över det lika vackra slottet Hohenschwangau, vattenfallsravinen och den fantastiska bron Marienbrücke som svävar högt ovanför allt. Medan du förundras över slottets skönhet berättar din guide den engagerande berättelsen om kung Ludwigs berömda och tragiska regeringstid, om hans turbulenta tider och den besatthet som drev honom att bygga sitt fantasislott i bergen och som i slutändan förstörde honom. Om du väljer att köpa en biljett på dagen kan du hoppa över de långa köerna för den separata interna rundturen i kungens privata rum med en specialiserad slottsguide. En rundtur är det mest praktiska sättet att beundra denna fantastiska fantasivärld.

Från München: Halvdagsutflykt till Dachau Memorial Site

Från München: Halvdagsutflykt till Dachau Memorial Site

Ta en fem timmars rundtur vid minnesplatsen för Dachaus koncentrationsläger, en plats för minnen och utbildning. Besöket kan vara påfrestande men även djupt rörande och en minnesvärd upplevelse. En professionell guide, tränad och auktoriserad av minnesplatsen, organiserar all transport till och från München med tåg och buss. Du får en omfattande rundtur genom hela området, inklusive de kvarvarande byggnaderna, utställningarna i museet och bion, som visar en engelskspråkig dokumentärfilm. Guiderna är tränade att framföra materialet, som ofta är svårt att ta in, med ömhet, värdighet och respekt för offren, utan billig sensationalism.

Från München: Dagstur med buss till Rothenburg och Nördlinger Ries

Från München: Dagstur med buss till Rothenburg och Nördlinger Ries

Gör en resa längs "Romantiska vägen", en berömd 355 kilometer lång väg som förbinder några av Bayerns mest utsökta arkitektoniska pärlor under en guidad rundtur från München. Upptäck regionens naturliga skönhet och den charmiga staden Rothenburg. Efter avresan från München reser du först till Harburg, som är ett av Tysklands äldsta och bäst bevarade slottskomplex. Detta perfekt belägna slott med sin omgivande by har bevarat känslan av medeltid. Bli förtjust av dess historiska atmosfär och fördjupa dig i dess historia. Efter besöket på slottet stannar du till för en kopp kaffe, för att sedan fortsätta vidare genom Nördlinger Ries enastående natur – se den stora kratern som skapades i det schwabiska landskapet av en antik meteor. Via Dinkelsbühl, med sina torn och spiror, når du Rothenburg, en perfekt restaurerad medeltida stad. Här har du lite fritid för en omfattande utforskning. Vandra genom de vackra gatorna och gränderna, som är fulla av charm från forna tider. På din återresa till München passerar du genom världens största humleodlingsområde, Hallertau. På den här resan kan du bli förvånad över den vackra regionen i södra Tyskland.

München: Stadsvandring med buss & FC Bayern München Allianz Arena Tour

München: Stadsvandring med buss & FC Bayern München Allianz Arena Tour

Upptäck höjdpunkterna i München på en busstur, följt av ett guidat besök i hemstaden för de europeiska fotbollsgiganterna FC Bayern München. Utforska Allianz Arena och träningsanläggningen där laget förbereder sig för sina matcher. Börja med en busstur genom staden München för att se de viktigaste sevärdheterna i staden. Lär dig mer om Bayerns huvudstads historia och dess betydelse som kulturellt och finansiellt centrum i Tyskland. Åk förbi träningsanläggningarna för att se var den nuvarande truppen förbereder sig för sina matcher. Efteråt kan du besöka Allianz Arena, fotbollens tempel som ligger i norra delen av staden. Beundra den unika designen av dess exteriör, känd för att vara den första arenan i världen med en föränderlig exteriör. Ta en rundtur på denna ikoniska arena och lär dig allt om Bayern Münchens historia, ett av Europas mest framgångsrika fotbollslag. Efter rundturen på arenan kan du bege dig till FC Bayern Museum. Upptäck en samling troféer, dräkter och memorabilia som visar den stolta historien om rekordhållarna i Bundesliga, och lär dig mer om de stora fotbollsspelarna som har burit Bayern-tröjan.

München Nattväktare Gamla stan Walking Tour

München Nattväktare Gamla stan Walking Tour

Slut dig sent på kvällen till den kostymklädda nattväktaren som går runt i Münchens gamla stad. Fördjupa dig i en härlig och mystisk värld som är bortglömd sedan länge och upplev stadens historia på nära håll. Nattvakten är mycket mer än bara en turistguide med en lykta i handen. När Münchens invånare sover måste nattvakten upprätthålla fred och ordning i stadens gränder och mörka hörn. Han känner till alla vindar i stadens labyrint och är den betrodda bäraren av mörka historier och hemliga sällskap. Han föraktar den moderna tiden, tuktar gästerna när de inte känner till stadens skyddshelgon, men svarar alltid gärna när någon frågar: "Varför behöver man så många kranar här i München?". Hans svar: "För ölen!" Nattvakten vaktar sin hjord på Marktplatz, men han föraktar ändå det livliga nattliv som samlas efter kl. 21.00 - laglydiga medborgare är i säng vid det laget. Gå till Peterskyrkan och ta en titt på tornens toppar - nattvakten kan förklara varför de står snett. På den södra sidan kan du se den gamla kyrkogården och höra historier från gravstenarna: begravningsseder och epitafier, ruttnande lik och saknade kyrkobänkar. I tornet på Altes Rathaus på den historiska "Salzstraße" vaknar den gamla Stadttor till liv och klagar på sin ombyggnad på 70-talet. Här ifrågasätter han besökarnas fromhet. Skyddshelgonerna heliga Onuphrius och Henrik Lejonet kommer att skydda folket från plötslig död. Fortsätt förbi tortyrkammaren och fängelset till Alter Hof, som byggdes av Ludvig II. Lär dig varför denna härskare ansågs vara så hård, hur huset Wittelsbach kom till München och varifrån Zwingerstocks namn kom. Följ stadsmurarna från 1100-talet och gå västerut från Wasserburg. I Gruftgasse kan du höra Alois berätta den kusliga historien om Waller i Walchensee, om den unga damen och hennes gyllene ring. Och i Schäfflergasse får du veta varför vin, snarare än öl, var den vanligaste drycken på medeltiden. Vid katedralen kan du höja blicken till stadens symboler, de två tornen. Hör om den rika änkans epitafium och Fanny von Ickstatt olyckliga fall från det norra tornet i Frauenkirche när rundturen i innerstaden närmar sig sitt slut. Fortsätt sedan till Promenadeplatz med det gamla "Salzstadel". Passera förbi Palais Porcia och Palais Holstein medan nattvakten berättar historien om furste Karl Albrecht, som lät bygga palatsen åt sin älskarinna. I Salvatorkirche får du veta mer om den enorma värdshusskändningen och kärlekshistorien om Henriette Adelaide, kurfurst Ferdinand Marias gemål, i "Theatinerkreuzgang". Efter 10 år föddes den länge eftertraktade tronarvingen, och då byggdes Theatinkyrkan. Slutligt släpper nattvakten sin hjord lös i natten för att fortsätta sina rundor.

München: Transfer från flygplatsen med buss

München: Transfer från flygplatsen med buss

Njut av denna snabba och bekväma transfer mellan München City och flygplatsen. Lufthansa Express Bus kör var 20:e minut, 7 dagar i veckan, och stannar två gånger i München City (Munich Main Train Station & Munich North / Schwabing) och fyra gånger på Münchens flygplats (Munich Airport Terminal 2, Munich Airport Terminal 1A, Munich Airport Center (MAC) och Munich Airport Terminal 1D). Ankomst- och avgångsställen ligger direkt framför terminalerna. Alla bussar har luftkonditionering, gratis wifi och gratis tidningar och är öppna för passagerare som reser med alla flygbolag.

Från München: Dagsutflykt till Dachaus minnesplats

Från München: Dagsutflykt till Dachaus minnesplats

Upptäck historien om koncentrationslägret Dachau på denna guidade dagsutflykt från München. Åk med ett allmänt tåg och njut av utsikterna över landskapet längs vägen. Ta ett steg tillbaka i tiden när din guide målar en bild av det förflutna medan du utforskar minnesplatsen. Koncentrationslägret Dachau var det första tyska koncentrationslägret och öppnades utanför München 1933. Platsen har använts som en minnesplats och bevarats i undervisningssyfte sedan 1965. Besök minnesplatsen under en fem timmars utflykt från München. Din rundtursguide kan förklara betydelsen av Dachaus koncentrationsläger under nationalsocialismens tid. Se koncentrationslägrets forna gaskammare, celler och baracker.  Besök utställningen I Dachaus minnesmuseum för att se bilder och läsa vittnesmål från fångarna om det dagliga livet i lägret från dess början fram till att det befriades av amerikanska soldater 1945.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om München

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i München?

Toppattraktionerna du inte bör missa i München:

Sevärdheterna i München du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från München?

De bästa dagsturerna från München:

Se alla dagsturer från München på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i München

Att göra i München

Städer i Tyskland

München: Fler aktiviteter och sevärdheter

München: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om München

Samlat omdöme

4.5
(23 039 recensioner)

Min guide var Josh, och jag tyckte det var en utmärkt turné! Det var uppenbart att han visste väl vad han pratade om, och han gjorde det också med intresse för att vi också skulle lära oss. 10/10 rekommenderas :)

Josh var en utmärkt guide. mycket kunnig och med en fantastisk engagerande stil. han lät oss följa med lite extra tid. 4 timmar av intensiv fascinerande historia! tack Josh!

Josh kan berätta så mycket. Om då, men säkert också om nu, hur invånare hanterar det förflutna. Verkligen väldigt fascinerande!

Turnén var mycket historiskt informativ. Tack vare vår berättare var det en intressant och informativ rundtur

Den var jättebra och vår guide Ralph var en pärla !!