München
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i München

Se alla upplevelser i München

Toppsevärdheter i München

De tio bästa sakerna att göra i München

Bayerns huvudstad är omtyckt av flera skäl. München är en vacker stad som är rik på kultur och historia, och dessutom är det där den världsberömda Oktoberfest äger rum. Så vad ska du göra för att lära känna München? Här är våra topp tio.

Deutsches Museum
Foto: Sébastien Launay @flickr (CC BY 2.0)

Deutsches Museum

Ett av de viktigaste och största vetenskaps- och teknikmuseerna i världen. Missa inte Deutsches Museum tour!

Marienplatz

Marienplatz

Vid stadens huvudtorg, Marienplatz, hittar du det legendariska stadshuset, Mariensäule, och en rad arkitektoniska mästerverk.

Viktualienmarkt

Viktualienmarkt

Den historiska matmarknaden Viktualienmarkt är ett av Münchens mest populära besöksmål, och perfekt för den som är småhungrig. Där kan du köpa smårätter och prova på lokala delikatesser. Öppet måndag till lördag.

Allianz Arena
Foto: Steenbergs@ flickr (CC BY 2.0)

Allianz Arena

Allianz är den första fotbollsstadion i världen vars utsida ständigt skiftar färg (tack vare uppblåsta plastpaneler utanpå fasaden), vilket lockar besökare från hela världen.

Nymphenburgpalatset

Nymphenburgpalatset

Det imposanta Nymphemburgpalatset omgivs av helt fantastiska trädgårdar och är en syn du inte vill missa när du strövar runt i München!

BMW-museet

BMW-museet

BMW-museet passar fler än bara bilälskare. Gå på guidad tur och se företagets förflutna tvinnas samman med historien.

Oktoberfest

Oktoberfest

Münchens Oktoberfest är världens största årliga nöjesfält. Mer tyskt än så blir det inte! Gillar du musik, öl och lederhosen är detta rätt festival för dig.

Hofbräuhaus München

Hofbräuhaus München

Om du vill äta tysk husmanskost och dricka en sejdel skummande äkttysk öl ska du bege dig till lokalbornas favorit: Hofbräuhaus München.

Englischer Garten

Englischer Garten

En fantastisk park, där du kan ströva i det vackra grönområdet, ta en vilopaus på det japanska tehuset eller surfa i vattnet vid den artificiella vågmaskinen.

Residenz München

Residenz München

Tysklands största stadspalats är öppet för allmänheten varje dag. Du kan antingen utforska de vackra salarna på egen hand, eller gå på guidad tur bland de kungliga samlingarna.

Planera ditt besök i München

Hur många dagar ska jag stanna?

Om du bara vill "ha varit där" så räcker tre dagar för att hinna med att besöka alla Münchens främsta sevärdheter, men vill du ha en mer avslappnad och djupgående resa så är en vecka bättre.

Var ska jag bo?

Tack vare Münchens goda kollektivtrafikförbindelser är det egentligen bara en smaksak var du vill bo. Vill du vara nära de stora sevärdheterna ska du leta efter något i Altstadt. Om du är ute efter ett budgetalternativ så välj Ludwigvorstadt, nära tågstationen och Oktoberfestområdet. Partysugna håller sig med fördel i Schwabing, Maxvorstadt eller Gärtnerplatzviertel-Glockenbachviertel (försök uttala det sistnämnda efter tre sejdlar öl!).

Praktisk information

 • Språk
  Tyska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +49
 • Bäst tid att åka
  Från mars till maj är det milt väder och färre turister i München. Men om du är där för Oktoberfest (sent i september till tidigt i oktober) är det bra att boka boende långt i förväg (och vara beredd att betala mer) samt ta med en extra tjock tröja!

Att göra i München

De mest populära sevärdheterna i München

Städer i Tyskland

Alla saker att se i München

Vill du upptäcka vad som finns att göra i München? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om München

Sagoslott i underbart landskap med fantastisk utsikt!

En oförglömlig dagsutflykt med buss upp i bergen. Otroligt vackra vyer över alperna och det gröna landskapet. Bekväm buss med panoramaperspektiv (glastak). Vi hade en fantastisk guide (Ursula) son talade felfri engelska. Hon var påläst, kunde mycket historik om platserna och kungafamiljen Wittenbach. Dessutom bjöd hon på sig själv på ett humoristiskt trevligt sätt. Missa inte den här turen om ni är intresserade av natur, vackra slott och historia!

Mycket kunnig guide med bra tempo för den internationellla gruppen

Vår guide Erik var fantsastikt duktig och berättade väldigt innehållsrikt om historien kring ölbryggning samt hur den nutida bryggerikulture är. Vi besökte tre ölhallar med avslutning på hofbrauhaus. Tiden där hade kunnat vara längre men då vi var en stor och social grupp blev de olika stoppen väldigt trevliga tillfälle att mötas från olika länder (Sverige, Brasilien, England, USA)

Intressant, informativt och tankeväckande.

Vår guide Tom guidade oss genom denna tunga period i vår historia med både allvar och humor och fick oss att begrunda hur vi själva skulle agera om vi levt under dessa villkor. Vi fick fakta och bakgrund till hur nazismen kunde spridas och bli stor på ett lättförklarat sätt, vilket är något som behövs i dag då allt för många grundar sina beslut på känslor.

München: Tur om tredje riket Omdöme från: Veronika, 2019-06-21

En mycket givande och intressant utflykt.

Mycket bra arrangerat med en kunnig och inspirerande guide Suzan. Hon berättade om Salzburgs historia på ett väldigt bra och lättförståligt sätt. Fick även bra tips på matställen och shopping. Rekommenderar verkligen alla att ta denna dagsutflykt.

Från München: Dagstur med tåg till Salzburg Omdöme från: Anonym, 2018-11-07

Josch who succeded to keep 14 guests with 14 different wishes together

En maximal utdelning av sol, lagom värme och en fantastisk guide ( Josch ). Dessutom visade en otrolig förmåga att få en fårskock av 14 turister att passa ett tåg. Vielen Dank, Josch ! Klas und Inga- Lill Boman Stockholm Schweden