Lägg till datum

Saker att göra i
Msida

Våra mest rekommenderade saker att göra i Msida

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

1. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

2. Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Malta By Night rundtur med öppen toppbuss inklusive 1 timmes stopp i Mdina

3. Malta By Night rundtur med öppen toppbuss inklusive 1 timmes stopp i Mdina

Ta en vacker sightseeingtur på Malta på kvällstid ombord på en öppen sightseeingbuss som avgår från Bugibba och passerar Paceville, Sliema, Valletta, Qormi, Rabat, Mdina, Mosta, Naxxar och Lija. Hela rundan tar cirka 4 timmar och inkluderar ett stopp i Mdina. Du kommer att gå genom nattklubben Paceville, där varma nätter vaknar till liv på charmiga barer och kaféer. Fortsätt genom Sliema, där det finns många bevis på dess kopplingar till det brittiska imperiet. Passera barockbyggnader i Ta' Xblex och kör längs stranden av Msida Creek. Se fantastiska naturhamnar och fästningen St Elmo, där ottomanska inkräktare tappert motarbetades. Beundra tysta akvedukter och de medeltida gatorna i Rabat och njut av kyrkorna och kapellen i den lugna byn Lija, allt under den magiska kvällsbelysningen.

Från Sliema: Kryssning runt Maltas hamnar och vikar

4. Från Sliema: Kryssning runt Maltas hamnar och vikar

Njut av en fullständig hamnkryssning, med avgång från Sliema färja, färjor 4, kryssa runt de största naturliga hamnarna på Malta och i Medelhavet, Marsamxett Harbour och Valletta Grand Harbour, inklusive yacht marinor, varv, bastioner, fort och befästningar, och de berömda 3 städerna (Vittoriosa, Senglea och Cospicua). Vi kryssar in i vikarna i dessa fantastiska hamnar och passagerarna får uppleva den bästa havsutsikten från våra båtar. Vår kommentar ombord kommer att utveckla historien om de två hamnarna på engelska.

Malta: Privat chaufförsservice för att utforska Malta

5. Malta: Privat chaufförsservice för att utforska Malta

BARA EN VÄNLIG HEADS-UP: VÅRT AVSNITT OM "UPPLEVELSER" BESKRIVER EN HELDAG ELLER EN ✨8-TIMMARS TUR✨. OM DU VÄLJER ALTERNATIVET PÅ 5 ELLER 6 TIMMAR, PLEASE🙏🏻 KOM IHÅG ATT VI INTE KOMMER ATT KUNNA TÄCKA ALLT PÅ GRUND AV AVSTÅNDET MELLAN DESTINATIONERNA OCH DIN TID SOM BEHÖVS FÖR UTFORSKNING. VI VILL SE TILL ATT DU FÅR UT DET MESTA AV DIN UPPLEVELSE, SÅ BERÄTTA GÄRNA OM DINA PREFERENSER 😊 🛑DIN UPPHÄMTNING MARKERAR BÖRJAN PÅ DIN TID, OCH DIN AVLÄMNING INGÅR OCKSÅ I DEN TOTALA RESLÄNGDEN🛑 "Gör ditt Malta-äventyr extraordinärt genom att boka en privat chaufförstur med mig! Jag är din roliga och flexibla lokala förare, här för att göra din drömpromenad till verklighet. Vill du utforska den charmiga södra delen av Malta med stopp i tre städer (Birgu, Cospicua, Sanglea), Marsaxlokk och Blå grottan? Eller kanske du dras till de nordliga underverken i Mdina, Rabat, Mosta och Dingli Cliff? Oroa dig inte om du är osäker; jag har koll på läget. Som lokalinvånare känner jag till dessa gator som min egen bakficka, och jag kommer att organisera din rutt effektivt för att maximera din tid och minimera ansträngningen. Låt oss hålla det enkelt, organiserat och helt oförglömligt. Missa inte detta - boka din privatchaufförstur nu och låt oss ge oss ut på ditt livs äventyr!"

Privat rundtur i Valletta

6. Privat rundtur i Valletta

"Ett av de mest koncentrerade historiska områdena i världen" - så beskriver Unesco World Heritage Maltas lilla huvudstad. Valletta grundades av Johanniterriddarna och är "en stad byggd av gentlemän för gentlemän". Besök Palace Square för att beundra den sjungande fontänen och många lokala traditionella hästdragna vagnar, kallade "karozzin". Upptäck St John's Co-Cathedral, som byggdes av Malteserriddarna på 1500-talet och mer liknar ett militärfort än en kyrka. Promenera längs Republic Street, stadens viktigaste gågata. Passera stadsporten, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Gå genom Hastings Gardens och få en panoramautsikt över Floriana, Msida, Sliema och Manoel Island och stanna till en stund vid Manoel Theater, Europas tredje äldsta fungerande teater. Utforska de viktigaste landmärkena i denna medeltida pärla medan du lyssnar på din guides berättelser om korståg, riddare och kappa och dolk spänning.

Msida: Fler aktiviteter och sevärdheter

Msida: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.