Moulin Rouge
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Köp din biljett nu

Moulin Rouge: Upplevelser

Se alla upplevelser i Moulin Rouge

Toppsevärdheter i Paris

Se 746 upplevelser

Moulin Rouges glansdagar

Moulin Rouge öppnade 1889 och blev genast mycket omsusat. Men vad är det med detta ställe som fascinerar så mycket att det till och med har inspirerat en hel Hollywoodfilm? Här är fem fakta om artisterna och dansföreställningarna som gjort den röda kvarnen legendarisk.

Cancan

Cancan

Denna okynniga dansstil är mer eller mindre synonym med Moulin Rouge, vars artister har upphöjt den till en konstform som drar besökare från hela världen.

La Goulue

La Goulue

La Goulue heter kvinnan som odödliggjorts genom Moulins numera ikoniska affisch. Hon var en fullfjädrad kabaréstjärna ända ut i fingerspetsarna, och Moulin Rouge har hennes skandalösa upptåg att tacka för en stor del av sin succé.

Kungligt besök

Kungligt besök

Till och med prinsen av Wales besökte Moulin Rouge när det var som allra mest ståhej. La Goulue upptäckte honom i publiken, och skrek de nu bevingade orden: "Tjena, Wales! Ikväll står du för champagnen!"

Den enorma elefanten

Den enorma elefanten

Elefanten i filmen fanns på riktigt. Den var så gigantisk att dansarna fick använda en stege för att komma upp till den dolda scenen inne i dess mage. Där uppträdde de för en publik som enbart bestod av män.

Smak för skandal
Foto: Roderick Eime @flickr (CC BY-SA 2.0)

Smak för skandal

Skandaler hörde till vardagsmaten, men inget uppträdande har orsakat sådan uppståndelse som den egyptiskinfluerade föreställningen 1907. Numret avslutades med att två kvinnliga dansare möttes i en öm och utdragen kyss, vilket ledde till regelrätt upplopp i publiken.

Våra tips

One for the Adults

Moulin Rouge har inte glömt sina rötter, och föreställningarna är fortfarande rätt vågade. Trots att barn över sex år är välkomna är det därför kanske bättre att skaffa barnvakt och låta besöket bli en rolig dejtkväll.

Klädkod

Moulin Rouge har alltid varit ett högklassigt ställe, och besökarna förväntas klä sig propert. Nivån är ungefär kavaj, även om vissa variationer är tillåtna. Besökare i shorts, mysbyxor och gympadojor får dock vända i dörren.

Först till den röda kvarnen...

Tänk på att bokningarna inte är numrerade, så publiken placeras ut allteftersom de anländer. Om du kommer lite tidigare kan du säkra ett bord nära scenen, där du kan njuta av varje detalj i de påkostade kostymerna och de genomarbetade, spektakulära dansnumren.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Moulin Rouge är öppet året runt, förutom vid storhelger som jul och påsk. Öppnar kl. 19.00.
 • Behöver jag en guide?
  Nej.
 • Hur tar jag mig dit?
  Moulin Rouge ligger på Boulevard Clichy 82. Den närmaste tunnelbanestationen är Blanche, som trafikeras av linje 2.
 • Ytterligare tips

  • Klä dig propert - inga shorts, sneakers eller mysbyxor

  • En del shower kan tyckas olämpliga för barn

Vad besökare tycker om Moulin Rouge

Samlat omdöme
4.6 / 5
baserat på 4 725 omdömen

Mycket sevärd men boka bara biljett med champagne!

Mycket skrobatik och sång, glitter och glamour!✨ Men man sitter jättetrångt så boka ingen matbiljett utan bara inträde med champagne, man får en hel flaska för två! Eller boka VIP biljett så sitter ni vid eget bord högre upp!9

Gillade inte att dom hade hästar o ormar med i underhållningen, även om de va snyggt gjort o alla såg välmående ut. Cool show annars, rekommenderar starkt!

Helt sagolikt vacker och fanstsiksa dansare/artister

hej En underbar föreställning. Fantastisk personal som lotsade oss in då min dotter sitter i rullstol. Behövs inte fler ord FANTASTISK

Paris: Föreställning på Moulin Rouge inkl. champagne Omdöme från:

Fantastisk show, rekommenderas verkligen!

En rolig och underhållande show. Trodde att det skulle serveras ett glas champagne men det var en hel flaska att dela på två.

En av dom bästa showerna jag sett live. Man får dock vara beredd på lite naket så det är nog inget för barn