Upplevelser i
Moulin Rouge

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Moulin Rouges glansdagar

Moulin Rouge öppnade 1889 och blev genast mycket omsusat. Men vad är det med detta ställe som fascinerar så mycket att det till och med har inspirerat en hel Hollywoodfilm? Här är fem fakta om artisterna och dansföreställningarna som gjort den röda kvarnen legendarisk.

 • Cancan

  1. Cancan

  Denna okynniga dansstil är mer eller mindre synonym med Moulin Rouge, vars artister har upphöjt den till en konstform som drar besökare från hela världen.

 • La Goulue

  2. La Goulue

  La Goulue heter kvinnan som odödliggjorts genom Moulins numera ikoniska affisch. Hon var en fullfjädrad kabaréstjärna ända ut i fingerspetsarna, och Moulin Rouge har hennes skandalösa upptåg att tacka för en stor del av sin succé.

 • Kungligt besök

  3. Kungligt besök

  Till och med prinsen av Wales besökte Moulin Rouge när det var som allra mest ståhej. La Goulue upptäckte honom i publiken, och skrek de nu bevingade orden: "Tjena, Wales! Ikväll står du för champagnen!"

 • Den enorma elefanten

  4. Den enorma elefanten

  Elefanten i filmen fanns på riktigt. Den var så gigantisk att dansarna fick använda en stege för att komma upp till den dolda scenen inne i dess mage. Där uppträdde de för en publik som enbart bestod av män.

 • Smak för skandal

  5. Smak för skandal

  Skandaler hörde till vardagsmaten, men inget uppträdande har orsakat sådan uppståndelse som den egyptiskinfluerade föreställningen 1907. Numret avslutades med att två kvinnliga dansare möttes i en öm och utdragen kyss, vilket ledde till regelrätt upplopp i publiken.

Planera ditt besök

 • One for the Adults

  Moulin Rouge har inte glömt sina rötter, och föreställningarna är fortfarande rätt vågade. Trots att barn över sex år är välkomna är det därför kanske bättre att skaffa barnvakt och låta besöket bli en rolig dejtkväll.

 • Klädkod

  Moulin Rouge har alltid varit ett högklassigt ställe, och besökarna förväntas klä sig propert. Nivån är ungefär kavaj, även om vissa variationer är tillåtna. Besökare i shorts, mysbyxor och gympadojor får dock vända i dörren.

 • Först till den röda kvarnen...

  Tänk på att bokningarna inte är numrerade, så publiken placeras ut allteftersom de anländer. Om du kommer lite tidigare kan du säkra ett bord nära scenen, där du kan njuta av varje detalj i de påkostade kostymerna och de genomarbetade, spektakulära dansnumren.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Moulin Rouge är öppet året runt, förutom vid storhelger som jul och påsk. Öppnar kl. 19.00.
 • Behöver jag en guide?
  Nej.
 • Hur tar jag mig dit?
  Moulin Rouge ligger på Boulevard Clichy 82. Den närmaste tunnelbanestationen är Blanche, som trafikeras av linje 2.
 • Ytterligare tips

  • Klä dig propert - inga shorts, sneakers eller mysbyxor

  • En del shower kan tyckas olämpliga för barn

Alla saker att se i Moulin Rouge

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Moulin Rouge? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Moulin Rouge

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 5 112 omdömen

Mycket rolig och spännande kväll! Moulin Rouge har funnits i över 100 år och bara varit där och föreställt sig folk som har suttit på dessa platser! Vilken historia! Showen är en blandning av Radio City Music Rockettes & Cirque du Solei - akrobater, bra dans och sång, fantastiska hisnande dräkter. Underhållningen pågick i 2 timmar. Naturligtvis, som tradition, har många av kvinnorna bröstexponerande kostymer - du blir något dom över det efter ett tag och är definitivt inte i fokus för underhållningen. Champagne verkar vara vad alla dricker där även om vi såg några koks på borden. Ingen mat. Rekommenderar starkt för en rolig utekväll.

En stor show värd att se. Du bör definitivt se dem när du är i Paris (som vuxen, inte lämplig för barn). Mycket bra och trevlig service. Showen var en fyrverkeri och gick tyvärr alldeles för snabbt. Det var höjdpunkten på min resa till Paris.

Gillade inte att dom hade hästar o ormar med i underhållningen, även om de va snyggt gjort o alla såg välmående ut. Cool show annars, rekommenderar starkt!

En av bästa som jag var med om. Allt som vi gjorde stämde överens med vår beställning.

Det skulle bli perfektion man slapp barbröstade kvinnor. Förfärligt med ormar.