Lägg till datum

Mosta Dome, Mosta

Mosta Dome, Mosta: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

1. Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

Upplev några av Maltas mest intressanta höjdpunkter på bara en dag på en guidad gruppresa. Upptäck den medeltida staden Mdina, St Cataldus katakomber och Mosta Rotunda. Promenera genom San Antons botaniska trädgård, njut av havsutsikten från Dingli Cliffs och köp glas från lokala hantverkare. Efter upphämtning på hotellet börjar du din tur med den antika staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats, befästningar, arkitektur och antika arv. Promenera genom de smala gatorna i öns gamla huvudstad och ta del av ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Gör en resa tillbaka i tiden, eftersom gatorna inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren. Beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltida och barock stilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. Lämna Mdina genom Grekiska porten. Gå till St. Cataldus katakomber i Rabat, i utkanten av Mdina. Upptäck katakomberna, som ursprungligen var ett puniskt gravskjul, och några av de tidigaste arkeologiska bevisen för kristendomen på Malta. Se gravar som är vackra exempel på täckta gravar och andra som är huggna i klipporna. Fortsätt till Dingli Cliffs, utanför byn Dingli på Maltas västkust, den högsta punkten på den maltesiska ön på cirka 253 meter över havet. Njut av en fantastisk utsikt över de terrasserade fälten nedanför och panorama över det vidsträckta öppna havet med den lilla obebodda ön Filfla. Efter lunch besöker du San Antons botaniska trädgård, som byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens: San Anton-palatset, som ligger i trädgårdens utkant och nu fungerar som residens för Maltas president. Därefter stannar du till vid Ta' Qali Craft Village, ett före detta flygfält från brittiska Royal Air Forces krigstid som har restaurerats till ett lokalt hantverkscentrum. Titta på lokala hantverkare som skapar konstgjord glaskonst med hjälp av gamla tekniker för glasblåsning. Skaffa några äkta lokalt tillverkade minnessaker som påminner dig om ditt besök på Malta. Avsluta din rundtur med Maltas största kyrka, Sanctuary Basilica of the Assumption of Our Lady, allmänt känd som Mosta Rotunda eller Mosta Dome. Den nuvarande kyrkan byggdes mellan 1833 och 1860-talet i neoklassisk stil, med Pantheon i Rom som förebild. Upptäck dess kupol, den tredje största ostödda kupolen i världen. Till sist, återvänd till ditt hotell.

Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

2. Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

Boka detta 5-dagars utflyktspaket för att uppleva all kultur, charm och historia på Malta och Gozo. Besök skärgårdens viktigaste höjdpunkter med två heldagsturer och tre halvdagsturer under 5 dagar. Bli hämtad och lämnad på ditt hotell varje dag av din upplevelse. Bläddra bland de många tillgängliga resvägarna och välj det alternativ som bäst passar dina planer. Se resplanen dag för dag när du väljer det alternativ du föredrar. Kör till staden Valletta, som är ett av Unescos världsarv, för en halvdagstur. Utforska imponerande befästningar, bastioner och palats. Se en uppslukande audiovisuell show om Maltas historia och besök St John's Co-Cathedral, Upper Barraka Gardens och Grand Harbour. Ta en dagsutflykt till Mdina, landets gamla huvudstad. Beundra de befästa murarna och dess spektakulära panorama. Besök byn Rabat, katakomberna av St Cataldus, Dingli-klipporna, San Anton-trädgårdarna, hantverksbyn Ta' Qali och Rotunda of Mosta med sin kupol. Njut av lunch och ett glas vin. Bryt på en annan halvdagsutflykt till de berömda tre städerna: Vittoriosa, Senglea och Copiscua. Uppskatta dessa historiska befästa städer och upptäck deras magnifika kyrkor, piazzor, befästningar och arkitektoniska skatter. Ta en båttur i bäckarna ombord på en maltesisk "frejgatina". Driv dig in i Gozos landskap på en naturskön dagsutflykt. Ta färjan från Malta och besök staden Victoria, Ggantija-templen och Citadellet, en majestätisk medeltida fästning. Titta på Xlendi Bay, Dwejra Bay och Inland Sea med en valfri båttur. Ät lunch med ett glas vin. Försvinn över till fiskebyn Marsaxlokk på ett halvdagsäventyr. Se Maltas största fiskehamn som kantas av traditionella "luzzus", färgglada båtar. Vandra runt på den öppna marknaden, besök staden Qrendi och förundras över den blå grottan, med en valfri båttur.

Från Valletta: Privat tur till Maltas höjdpunkter med transfer

3. Från Valletta: Privat tur till Maltas höjdpunkter med transfer

Få en omfattande översikt över Malta på denna heldagstur till öns naturliga och kulturella sevärdheter, med transfer tur och retur för att garantera en problemfri resa. Bocka av de främsta sevärdheterna, som Blå grottan och Mosta församling, och upptäck dolda pärlor, inklusive Popeye-filmstället och den medeltida staden Mdina . Få personlig uppmärksamhet från din privata guide och massor av gratis smakprov på Maltas naturliga produkter. Njut av den spektakulära utsikten över klipporna och havet nedanför vid Dingli Cliffs, Maltas högst belägna punkt. Upptäck Maltas mystiska huvudstad Valletta. Promenera genom och upptäck skönheten i Mdina när vi tar dig genom dess historia och ditt stopp för lunch här också. Besök en av Maltas mest kända och spektakulära stränder, Golden Bay. Få personlig uppmärksamhet och kunskap från din privata lokala guide från början till slut.

Malta By Night - Valletta, Birgu, Mdina & Mosta

4. Malta By Night - Valletta, Birgu, Mdina & Mosta

Malta är vackert vilken tid på dygnet som helst, men på natten får det en helt egen magi. Vi tar med dig på en kvällstur genom historien. Vi utforskar vår barocka huvudstad Valletta och ser vad den har att erbjuda under natten. Vi besöker sedan de mystiska medeltida gatorna i Birgu (Vittoriosa), en av de tre städerna, och sedan åker vi till den befästa 1500-talsstaden Mdina, "Den tysta staden", för en upplysande liten promenad eller bilresa genom dess område, gränserna för Rabat. Sist men inte minst fortsätter vi till Maltas hjärta, Mosta. Staden är känd för sin basilika, även känd som "Rotundan". Under sommarnätterna är den vackert upplyst, särskilt i augusti när man firar den lokala högtiden för Jungfru Marie himmelsfärd. Upphämtning och avlämning från hotell / plats ingår.

Mosta: Stadens höjdpunkter med lunchbuffé

5. Mosta: Stadens höjdpunkter med lunchbuffé

Du kan starta din rundtur när som helst mellan kl. 10.30 och 15.30, vilket ger dig fullständig frihet att organisera din dag. Du kommer att välkomnas av vår receptionist så snart du anländer till receptionen i Sanctuary Basilica of the Assumption of Our Lady (Rotunda of Mosta), som kommer att ge dig all nödvändig information och förslag för att få ut det mesta av ditt besök. I receptionen får du instruktioner om hur du laddar ner vår mobilapp som du kommer att använda under din rundtur. Du börjar din rundtur med att besöka helgedomen Basilica of the Assumption of Our Lady, ofta kallad Mosta Dome eller Rotunda of Mosta, en romersk-katolsk församlingskyrka och mindre basilika belägen i centrum av byn. Den nuvarande kyrkan, som byggdes mellan 1833 och 1860 i nyklassicistisk stil med Pantheon i Rom som förebild, är Maltas största kyrka och är känd för att ha den tredje största kupolen i världen som inte bärs upp! Fortsätt sedan att utforska ett underjordiskt skyddsrum från andra världskriget och återupplev de umbäranden som det maltesiska folket fick utstå under de obevekliga bombningarna av öarna under andra världskriget. I anläggningen finns också en utställning med verktyg och redskap från gamla yrken och en fotoutställning om Malta under andra världskriget. Den första delen av turen (besöket vid Rotunda of Mosta och skyddsrummet från andra världskriget) är på fritiden och därför assisteras du inte av en levande guide. Du kommer att få tillgång till en mobiltelefonapp och tryckt material på flera språk (engelska, franska, tyska, italienska och spanska), vilket kommer att bidra till att förbättra din upplevelse. Med hjälp av en av våra teammedlemmar kommer du sedan att promenera genom Mostas historiska gator och beundra arkitekturen, prakten och skönheten i denna charmiga by samtidigt som du besöker några intressanta platser med exklusiv tillgång endast tillgänglig under denna turné. Du kommer att besöka Markiz Mallia Tabone Farmhouse, en Mosta-gård som omvandlades till ett kulturcentrum med en mängd permanenta utställningar om det maltesiska arvet, folklore och modern konst, samt olika andra säsongsbetonade eller tillfälliga utställningar som visas under hela året. Du kommer också att besöka Speranza Chapel, ett kapell tillägnat Our Lady of Hope, beläget i den vackra "Wied il-Għasel" (även känd som Mosta Valley), ett underbart kapell som byggdes år 1761 och hem för en mycket intressant legend. Under din vandring får du ett häfte på olika språk som förklarar betydelsen av varje sevärdhet, och via mobiltelefonappen kan du också lyssna på informationen på flera språk. Njut av en härlig buffémåltid på DOME Visitors Centre där du får smaka på olika maltesiska specialiteter i en avslappnad och välkomnande miljö.

Från Rabat: Privat matresa till Mdina och Mosta

6. Från Rabat: Privat matresa till Mdina och Mosta

Få en inblick i landets historia och kultur på denna guidade rundtur i Mdina, Rabana och Mosta. Res genom städerna och stanna till vid viktiga byggnader och landmärken medan du smakar på det maltesiska köket. Efter att ha träffat din guide framför den historiska staden Rabat börjar du utforska staden och de gamla sederna och kulturen som fortfarande finns kvar. Smaka på traditionell maltesisk gatuköksmat. Ta en privat guidad promenad i Mdina, den mystiska gamla huvudstaden på Malta. Lär dig mer om Mdinas historiska betydelse och de kulturella hemligheter som finns här. Stanna till vid viktiga sevärdheter som St Paul's Cathedral, St Agatha's Church, huvudporten i Mdina och bastionerna. Efter en snabb bilresa till den närliggande staden Mosta kan du beundra den största kyrkan på Malta, Mosta Dome. Ta del av den neoklassiska arkitekturen i 1800-talsbyggnaden och lär dig mer om dess historia. Sist men inte minst kan du njuta av en typisk maltesisk middag på en av de mest berömda restaurangerna i Mosta. Njut av din trerätters måltid med två glas vin. I slutet av kvällen får du transfer tillbaka till Mdina.

Från Mosta: Stadens höjdpunkter i Mosta med lunchbuffé

7. Från Mosta: Stadens höjdpunkter i Mosta med lunchbuffé

Du kan starta din resa när som helst mellan kl. 10.30 och 15.30, vilket ger dig fullständig frihet att organisera din dag. Du välkomnas av vår receptionist så snart du anländer till receptionen i helgedomen Basilica of the Assumption of Our Lady (Rotunda of Mosta), som kommer att ge dig all nödvändig information och förslag för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt besök. I receptionen får du instruktioner om hur du laddar ner vår mobilapp som du kommer att använda under din rundtur. Ni börjar er rundtur med att besöka helgedomen Basilica of the Assumption of Our Lady, ofta kallad Mosta Dome eller Rotunda of Mosta, en romersk-katolsk församlingskyrka och mindre basilika som ligger i centrum av byn. Den nuvarande kyrkan, som byggdes mellan 1833 och 1860 i nyklassicistisk stil med Pantheon i Rom som förebild, är Maltas största kyrka och är känd för att ha den tredje största kupolen i världen som inte bärs upp! Fortsätt sedan att utforska ett underjordiskt skyddsrum från andra världskriget och återupplev de umbäranden som det maltesiska folket fick utstå under de obevekliga bombningarna av öarna under andra världskriget. I anläggningen finns också en utställning med verktyg och redskap från gamla yrken och en fotoutställning om Malta under andra världskriget. Den första delen av turen (besöket vid Rotunda of Mosta och skyddsrummet från andra världskriget) är på fritiden och därför assisteras du inte av en levande guide. Du kommer att få tillgång till en mobiltelefonapp och tryckt material på flera språk (engelska, franska, tyska, italienska och spanska), vilket kommer att bidra till att förbättra din upplevelse. Med hjälp av en av våra teammedlemmar kommer du sedan att promenera genom Mostas historiska gator och beundra arkitekturen, prakten och skönheten i denna charmiga by samtidigt som du besöker några intressanta platser med exklusiv tillgång som endast finns tillgänglig under denna turné. Du kommer att besöka Markiz Mallia Tabone Farmhouse, en Mosta-gård som omvandlades till ett kulturcentrum med en mängd permanenta utställningar om det maltesiska arvet, folklore och modern konst, samt olika andra säsongsbetonade eller tillfälliga utställningar som visas under hela året. Du kommer också att besöka Speranza Chapel, ett kapell tillägnat Our Lady of Hope, beläget i den vackra "Wied il-Għasel" (även känd som Mosta Valley), ett underbart kapell som byggdes år 1761 och är hem för en mycket intressant legend. Under din promenad kommer vi att ge dig ett häfte på olika språk som förklarar betydelsen av varje sevärdhet och via mobiltelefonappen. kan du också lyssna på informationen på flera språk. Njut av en härlig buffémåltid på DOME Visitors Centre, där du kan prova olika maltesiska specialiteter i en avslappnad och välkomnande miljö.

Liten grupp: Valletta och centrala höjdpunkter

8. Liten grupp: Valletta och centrala höjdpunkter

Rundturen börjar nära Tritons-fontänen, där lokalbefolkningen träffar sina vänner innan de går in i staden. Turen fokuserar på Johanniterorden, även känd som Malteserriddarna, som var de som planerade de flesta av stadens byggnader och befästningar. Rundvandringen börjar på Parliament Square, där du får se den moderna parlamentsbyggnaden och det gamla kungliga operahuset, som förstördes under andra världskriget. Turen fortsätter till Castille Place och Upper Barraka Gardens, som erbjuder en fantastisk utsikt över Grand Harbour. Turen fortsätter sedan med ett besök i St John's Co. Cathedral, det viktigaste historiska monumentet på Malta, med verk av den italienska konstnären Caravaggio, inklusive hans största verk, "The Beheading of John the Baptist". Efter lunch har du fri tid att utforska Republic Square, även känt som Victoria Square, där det finns flera kaféer, inklusive Cafe Cordina. Nästa del av resan tar dig till centrala Malta, där du besöker viktiga landmärken och städer, lär dig om det lokala livet och historiska fakta som har påverkat det maltesiska folket. Mosta Basilica, en av de mest ikoniska byggnaderna på Malta, är känd som mirakelkyrkan på grund av sin mirakulösa kupol. Under en flygräd under andra världskriget gick en bomb igenom kupolen och föll in i kyrkan under en gudstjänst, men den exploderade inte, vilket ledde till legenden om bomben. Rabat, den gamla staden, är kopplad till romarnas tid (218 f.Kr. till 879 f.Kr.) och Sankt Paulus, som stannade en kort tid efter att ha lidit skeppsbrott. Lokalbefolkningen hävdar att den maltesiska kristendomens ursprung började här när helgonet predikade för dem. Turen inkluderar ett kort stopp vid "Is-Sirkien", den berömda pastizzerian på ön, där du kan smaka på de läckra "pastizzi", diamantformade filodegskakor fyllda med mosade ärtor eller ricottaost. Mdina, Maltas medeltida stad, är öns stolthet och glädjeämne. Mdina ligger på en platå mitt på ön och har varit känd som Melite (romersk ockupation), Medina (arabisk ockupation), Citta Notabile (efter att Valletta byggdes) och Citta Vecchia (efter att Valletta byggdes). Det enda sättet att verkligen uppleva Mdina är till fots och utforska de pittoreska gränderna, de smala gatorna, de antika byggnaderna och den hisnande utsikten från de höga bastionsmurarna.

11 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Mosta Dome, Mosta: Fler aktiviteter och sevärdheter

Mosta Dome, Mosta: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Mosta Dome, Mosta

Samlat omdöme

4.3
(92 recensioner)

En väl använd dag. Besöket var intressant och väl presenterat av guiden. Lunchen var också bra.

Upphämtningen kunde ha varit smidigare... Att komma i tid. I övrigt var dagen toppen

Jag njöt av resan, men jag skulle hoppa över försäljningsevenemanget i slutet.

Fantastisk dag full av information och landskap Vår guide var fantastisk Tack

Mycket kunnig guide och en fantastisk historisk tur