Mosta Church: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Malta: Blå grottan, Dingli, Rabat, Mdina, Ta Qali & Mosta

Malta: Blå grottan, Dingli, Rabat, Mdina, Ta Qali & Mosta

Turen börjar på Maltas sydvästra kust med ett stopp för att titta på det fascinerande vattnet vid Blue Grotto strax utanför Wied iż-Żurrieq. Här kan man ta en 15-minuters traditionell båttur till en liten kostnad om vädret tillåter. Sedan kör vi vidare till de majestätiska Dingli-klipporna med panoramautsikt över Medelhavet och den lilla obebodda ön Filfla, som ligger 5 km utanför Maltas kust. Därefter kör vi uppför backen till den gamla staden Rabat med sina romerska katakomber, historiska kyrkor och smala labyrintgator. Vi får också tid att besöka den befästa medeltida staden Mdina, Maltas tidigare huvudstad. Den "tysta staden", som den kallas i folkmun, har nu bara 250 invånare, men ståtar med några av öns största palats som ägdes av gamla adelsfamiljer. Här kommer vi att ha tillräckligt med tid för att njuta av traditionell lokal mat och vin om det intresserar dig. Vi åker inåt landet för att besöka Ta' Qali Crafts Village and National Park, med några av Maltas skickligaste hantverk, inklusive keramik, glasblåsning, filigranarbete och halvädelstenar. Här har du chansen att köpa några handgjorda souvenirer av hög kvalitet. (Observera att Ta' Qali Crafts Village är stängt på söndagar, detta gäller inte Ta' Qali National Park) Resan avslutas i staden Mosta som är känd för sin basilika, populärt kallad "Rotundan" och med en av världens största kupoler utan stöd.

Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

Malta: 5-dagars utflyktspaket med ön Gozo och transfer

Boka detta 5-dagars utflyktspaket för att uppleva all kultur, charm och historia på Malta och Gozo. Besök skärgårdens viktigaste höjdpunkter med två heldagsturer och tre halvdagsturer under 5 dagar. Bli hämtad och lämnad på ditt hotell varje dag av din upplevelse. Bläddra bland de många tillgängliga resvägarna och välj det alternativ som bäst passar dina planer. Se resplanen dag för dag när du väljer det alternativ du föredrar. Kör till staden Valletta, som är ett av Unescos världsarv, för en halvdagstur. Utforska imponerande befästningar, bastioner och palats. Se en uppslukande audiovisuell show om Maltas historia och besök St John's Co-Cathedral, Upper Barraka Gardens och Grand Harbour. Ta en dagsutflykt till Mdina, landets gamla huvudstad. Beundra de befästa murarna och dess spektakulära panorama. Besök byn Rabat, katakomberna av St Cataldus, Dingli-klipporna, San Anton-trädgårdarna, hantverksbyn Ta' Qali och Rotunda of Mosta med sin kupol. Njut av lunch och ett glas vin. Bryt på en annan halvdagsutflykt till de berömda tre städerna: Vittoriosa, Senglea och Copiscua. Uppskatta dessa historiska befästa städer och upptäck deras magnifika kyrkor, piazzor, befästningar och arkitektoniska skatter. Ta en båttur i bäckarna ombord på en maltesisk "frejgatina". Driv dig in i Gozos landskap på en naturskön dagsutflykt. Ta färjan från Malta och besök staden Victoria, Ggantija-templen och Citadellet, en majestätisk medeltida fästning. Titta på Xlendi Bay, Dwejra Bay och Inland Sea med en valfri båttur. Ät lunch med ett glas vin. Försvinn över till fiskebyn Marsaxlokk på ett halvdagsäventyr. Se Maltas största fiskehamn som kantas av traditionella "luzzus", färgglada båtar. Vandra runt på den öppna marknaden, besök staden Qrendi och förundras över den blå grottan, med en valfri båttur.

Privatchaufför för att resa runt på ön Malta (VIP)

Privatchaufför för att resa runt på ön Malta (VIP)

Upplev lyx och personlig service med vår exklusiva privatchaufför på Malta. Från det ögonblick du hämtas på ditt hotell kommer du att ge dig ut på en oförglömlig resa och utforska den förtrollande ön med stil och komfort. Din privata chaufför, en kunnig och tillmötesgående lokal expert, står till ditt förfogande under hela dagen. De kommer att se till att din upplevelse är skräddarsydd efter dina önskemål och skapa en anpassad dagstur som belyser det bästa av Maltas skatter. Vår noggrant utarbetade resplan inkluderar besök på de mest ikoniska och fängslande destinationerna på ön. Förundras över den medeltida charmen i Mdina, strosa genom de smala gränderna och fördjupa dig i stadens rika historia. Bevittna den hisnande skönheten i Blå grottan, ett naturligt underverk känt för sitt azurblå vatten och majestätiska havsgrottor. Det som skiljer vår privata förartjänst från mängden är den flexibilitet den erbjuder. Oavsett om du är intresserad av historiska landmärken, naturliga underverk eller kulturella upplevelser, kommer vår förare att skapa den perfekta resplanen baserat på dina specifika intressen och preferenser. De kommer att dela med sig av sin omfattande kunskap om ön och ge informativa kommentarer under hela resan. För att förhöja din reseupplevelse kommer vår toppmoderna AI-guide att följa med dig. Den kommer att ge fascinerande insikter, berättelser och historiska fakta om varje plats du besöker. Engagera dig i turen på ett djupare plan när du fördjupar dig i Maltas rika arv. Luta dig tillbaka och koppla av i vårt lyxiga fordon som är utrustat med luftkonditionering, vilket garanterar maximal komfort under din utforskning. Njut av ett urval av snacks och förfriskningar, inklusive ett traditionellt maltesiskt mellanmål tillagat med lokala ingredienser, för att tillfredsställa dina begär längs vägen. Vi förstår vikten av att hålla sig hydrerad, särskilt under Medelhavssolen. Det är därför vi tillhandahåller vatten på flaska under hela resan, så att du kan hålla dig fräsch och pigg. För att ytterligare berika din upplevelse erbjuder vi ljud- och videomedia som kompletterar din rundtur. Fördjupa dig i fängslande bilder och engagerande ljudinnehåll, vilket ger en djupare förståelse och uppskattning av de platser du besöker. I slutet av din oförglömliga dag kommer din privata chaufför att släppa av dig på ditt hotell, vilket garanterar en sömlös och stressfri upplevelse från början till slut. Boka vår privatchaufförstjänst på Malta och ge dig ut på en extraordinär upptäcktsresa. Utforska öns dolda pärlor, ikoniska landmärken och naturliga underverk i yttersta lyx och exklusivitet. Låt oss skapa en upplevelse som är skräddarsydd efter dina önskemål och lämna dig med fina minnen från ditt VIP-äventyr på Malta.

Aviation Museum, Mosta Church, WWII Shelters inc. Tallrik

Aviation Museum, Mosta Church, WWII Shelters inc. Tallrik

Under denna turné kommer du att resa ombord på en traditionell maltesisk buss känd av lokalbefolkningen som "Xarabank". Dessa bussar byggdes av maltesiska bussbyggare under 1950- till 1970-talet och kom i alla möjliga färger, för att övervinna analfabetism - röd, lila, blå...allt beroende på orten de trafikerade. Denna tradition höll i sig tills bussnumren så småningom kom på plats. Traditionell maltesisk bussdekoration bestod av olika mönster och typografi. Detta inkluderade mönster i färg; passagerarmeddelanden på bussens interiör och exteriör, namn på skyddshelgon, sångtexter, slogans och många fler. Det fanns också gott om krom och tillbehör, som flaggor och lyckosymboler. Nuförtiden ses dessa färgglada bussar sällan, de används endast vid speciella tillfällen som bröllop och turistevenemang. Under denna turné besöker du först The Aviation Museum, ett flygplansmuseum som ligger på platsen för det tidigare Royal Air Force-flygfältet i byn Ta'Qali. Museet, baserat i tre hangarer, täcker flygets historia på ön med utställningar, särskilt från andra världskriget och efterkrigstiden. Museet är involverat i bevarande och restaurering av flygplan, varav några är i luftvärdigt skick. Du kommer sedan att besöka Mosta Rotunda, en romersk-katolsk kyrka tillägnad vår Fru Marias antagande. Designen är baserad på Pantheon i Rom, har den tredje största ostödda kupolen i världen och är Maltas största och mest kända kyrka. Kyrkan undvek med nöd och näppe förstörelse under andra världskriget när en tysk luftbomb den 9 april 1942 genomborrade kupolen och föll in i kyrkan under mässan, men misslyckades med att explodera. Denna händelse tolkades av malteserna som ett mirakel, även om många bomber misslyckades med att explodera. Under ditt besök kommer du att beundra sakristierna, de olika prestigeföremålen, en storskalig modell av kyrkan och en kopia av bomben. Du kommer också att gå upp till portiken, till klocktornet och gå in i kyrkans inre galleri. Ditt sista stopp kommer att vara skyddsrummet från andra världskriget som omger Mosta Church parvis. Skyddsrummet som öppnades nyligen grävdes för hand 1940 av 15 högutbildade arbetare. Familjer använde detta skydd under andra världskriget för att skydda sig från de många och kontinuerliga flyganfallen. Anläggningen har också en utställning av verktyg och redskap relaterade till gamla yrken. I slutet av turen kommer du också att njuta av några lokala smaker.

Mosta: Stadens höjdpunkter med lunchbuffé

Mosta: Stadens höjdpunkter med lunchbuffé

Du kan starta din rundtur när som helst mellan kl. 10.30 och 15.30, vilket ger dig fullständig frihet att organisera din dag. Du kommer att välkomnas av vår receptionist så snart du anländer till receptionen i Sanctuary Basilica of the Assumption of Our Lady (Rotunda of Mosta), som kommer att ge dig all nödvändig information och förslag för att få ut det mesta av ditt besök. I receptionen får du instruktioner om hur du laddar ner vår mobilapp som du kommer att använda under din rundtur. Du börjar din rundtur med att besöka helgedomen Basilica of the Assumption of Our Lady, ofta kallad Mosta Dome eller Rotunda of Mosta, en romersk-katolsk församlingskyrka och mindre basilika belägen i centrum av byn. Den nuvarande kyrkan, som byggdes mellan 1833 och 1860 i nyklassicistisk stil med Pantheon i Rom som förebild, är Maltas största kyrka och är känd för att ha den tredje största kupolen i världen som inte bärs upp! Fortsätt sedan att utforska ett underjordiskt skyddsrum från andra världskriget och återupplev de umbäranden som det maltesiska folket fick utstå under de obevekliga bombningarna av öarna under andra världskriget. I anläggningen finns också en utställning med verktyg och redskap från gamla yrken och en fotoutställning om Malta under andra världskriget. Den första delen av turen (besöket vid Rotunda of Mosta och skyddsrummet från andra världskriget) är på fritiden och därför assisteras du inte av en levande guide. Du kommer att få tillgång till en mobiltelefonapp och tryckt material på flera språk (engelska, franska, tyska, italienska och spanska), vilket kommer att bidra till att förbättra din upplevelse. Med hjälp av en av våra teammedlemmar kommer du sedan att promenera genom Mostas historiska gator och beundra arkitekturen, prakten och skönheten i denna charmiga by samtidigt som du besöker några intressanta platser med exklusiv tillgång endast tillgänglig under denna turné. Du kommer att besöka Markiz Mallia Tabone Farmhouse, en Mosta-gård som omvandlades till ett kulturcentrum med en mängd permanenta utställningar om det maltesiska arvet, folklore och modern konst, samt olika andra säsongsbetonade eller tillfälliga utställningar som visas under hela året. Du kommer också att besöka Speranza Chapel, ett kapell tillägnat Our Lady of Hope, beläget i den vackra "Wied il-Għasel" (även känd som Mosta Valley), ett underbart kapell som byggdes år 1761 och hem för en mycket intressant legend. Under din vandring får du ett häfte på olika språk som förklarar betydelsen av varje sevärdhet, och via mobiltelefonappen kan du också lyssna på informationen på flera språk. Njut av en härlig buffémåltid på DOME Visitors Centre där du får smaka på olika maltesiska specialiteter i en avslappnad och välkomnande miljö.

De mest populära sevärdheterna i Mosta

Att göra i Mosta Church

Städer i Malta

Mosta Church: Fler aktiviteter och sevärdheter

Mosta Church: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Mosta Church

Samlat omdöme

3.5
(4 recensioner)