Moskén Christo de La Luz

17 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Moskén Christo de La Luz

Moskén Christo de La Luz: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Toledo: Turistarmband med inträde till 7 attraktioner

Toledo: Turistarmband med inträde till 7 attraktioner

Besök några av de mest populära monumenten i Toledo för att få en fullständig uppskattning av stadens historia, kultur och värderingar. Ditt armband är din biljett för att upptäcka kyrkan i El Salvador, moskén Cristo de la Luz, synagogan i Santa Maria la Blanca och fler spanska skatter. Ge dig ut på en självguidad tur genom Toledo med inträde till 7 sevärdheter som spelar nyckelroller i lokal historia. Ta dig tid att utforska varje plats i din föredragna ordning och besök dina favoriter igen så länge du bär ditt armband. Lär dig om utbildningen av unga kvinnor genom århundradena på Royal College of Noble Maidens. Hitta det finaste verk av renässanskonstnären El Greco på Santo Tomé. Se klostret San Juan de los Reyes och lär dig om dess politiska betydelse. Förstå mångfalden i stadens religiösa förflutna med ett besök i kyrkan i El Salvador, kyrkan av jesuiterna, moskén Cristo de la Luz och synagogan Santa Maria la Blanca. Beundra den unika arkitekturen och dyrkansritualerna i var och en.

Madrid: Heldags guidad tur i Toledo med katedralbesök

Madrid: Heldags guidad tur i Toledo med katedralbesök

Upptäck Toledos skatter på en guidad dagsutflykt med buss från Madrid. Njut av utsikten över den medeltida staden från Mirador del Valle och bevittna El Grecos mästerverk i Santo Tomé-kyrkan. Avresa från Madrid och resa till Mirador del Valle. Här kan du beundra utsikten över Toledo från andra sidan floden Tejo. Därefter beger du dig till Toledos historiska centrum, som är erkänt som ett av UNESCO:s världsarv. Lär dig av din guide om samexistensen av judar, kristna och muslimer som format staden genom århundradena. Gå in i Santo Tomé-kyrkan och se El Grecos "Greve Orgaz' begravning". Fortsätt till synagogan Saint Mary och avsluta din rundtur i den imponerande Primada-katedralen.

Toledo Highlights Självguidad skattjakt och vandringstur

Toledo Highlights Självguidad skattjakt och vandringstur

Lär känna Toledo i din egen takt på den här interaktiva vandringsrundturen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. När du har laddat ner tur-appen på din mobila enhet (nedladdningsinstruktioner som du får via e-post efter bokning) leds du på ett äventyr till 10 av stadens viktigaste sevärdheter medan du går. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. När du utforskar, stanna och hitta ledtrådar vid varje attraktion för att avslöja nästa destination. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att slutföra spelet. Få ett nytt perspektiv på Toledo när du lär dig lokal historia och fakta. Se det bästa av staden i din egen personliga takt samtidigt som du njuter av friheten att börja eller sluta när du vill. Ta en bit mat, stanna för att ta några bilder eller sätt dig helt enkelt för att ta en paus -utforska på ditt sätt. Börja din rundtur vid det mycket fotograferade Zocodover-torget! Besök den magnifika katedralen Holy Church Cathedral, medan Ayuntamiento de Toledo ger dig en smak av livet i stadens centrum. Ta ett foto vid Iglesia de los Jesuitas, den näst största kyrkan i staden. Låt dig gå förlorad i skönheten i den centrala kyrkan Santo Tome. Besök El Greco-museet, tillägnat den store grekiske målaren som förknippade sitt namn med staden Toledo. Du kommer också att passera förbi den äldsta synagogan i Europa, synagogan Santa María la Blanca. Beundra det ikoniska Monasterio San Juan de los Reyes, det kommer att förtrolla dig och din kamera! Pricken över i:et på denna unika upplevelse blir den fascinerande Mezquita del Cristo de la Lu med sin enorma historia.

Toledo: Rundvandring med lokal guide

Toledo: Rundvandring med lokal guide

Utforska den fascinerande och historiska staden Toledo på en privat rundtur med en professionell och lokal reseguide. Lär dig om de olika kulturer och trosbekännelser som har påverkat stadens utveckling och arv med en guidad rundtur i den charmiga gamla stan. Upptäck mer än 800 år av stadens historia. Besök de islamiska, judiska och kristna kvarteren i staden, som också är känd som "Staden med de 3 kulturerna". Se vilket inflytande varje kultur har haft på stadens arkitektur och historia.

Från Madrid: Heldagstur till Toledo med besök i katedralen

Från Madrid: Heldagstur till Toledo med besök i katedralen

Intäkna på kontoret i centrala Madrid före din resa. Lämna staden mot Toledo med en luftkonditionerad buss. Slappna av och njut av landskapet på vägen till staden. Följ med din lokala guide på en rundvandring i den historiska staden Toledo, som är en världsarvsstad sedan 1986. En gång var staden Spaniens huvudstad och är en perfekt blandning av arabiska, judiska och kristna kulturer. Lär dig mer om dess fantastiska arv och se hur kulturernas samexistens genom århundradena har påverkat dess nuvarande arkitektoniska stil. Vandra bland gårdsklostren och de kungliga vapensköldarna i klostret San Juan de los Reyes. Beundra byggnaden som sponsrades av drottning Elisabet från Kastilien för att bli ett kungligt mausoleum, den viktigaste byggnaden som byggdes av de katolska monarkerna. Omedelbart efter besöket går du till synagogan Sta Maria la Blanca. Den byggdes ursprungligen som en synagoga, men exproprierades och blev en kyrka endast 211 år efter att den öppnade sina dörrar. I dag är det ett fantastiskt museum i mudejarstil (arabisk stil) som du ska besöka. Beundra den världsberömda målningen av el Greco - Begravningen av greven av Orgaz - i kyrkan Sankt Tomé. Om du bestämmer dig för att inkludera detta alternativ kan du njuta av en underbar tapasmeny till lunch vid 13-tiden. De av er som inte lagt till alternativet i era bokningar kommer att ha 1 timmes fritid för lunch. Därefter möter du din guide igen för ett besök i Toledos katedral. Kommer att betraktas som en av de viktigaste gotiska katedralerna i Spanien. Beundra de färgade glasfönsterna som dekorerar skeppen och upptäck historien om detta stora monument. Se mer än tio målningar av el Greco och vandra runt på platsen och lyssna på din guide. På väg tillbaka till Madrid stannar du till för en hantverksdemonstration av den berömda damaskerade tekniken.

Toledo: Katedralen, Alcazar, kloster, judiska kvarteren

Toledo: Katedralen, Alcazar, kloster, judiska kvarteren

Alcazar i Toledo Vi börjar i den imponerande fästningen som står i staden Toledo. Vi förklarar stadens historia och hur denna byggnad bildades. Katedralen Spektakulär katedral fylld med konstverk både på insidan och utsidan. Vi kommer att ge de viktigaste och mest relevanta detaljerna, eftersom den har mycket historia och är ett viktigt stopp. Jesuiternas kyrka Förklaring av huvudrummet och huvudaltaret med alla de helgon och kapell som utgör det. Förklaring av utställningen där samlingen av reliker och antika föremål som tillhör viktiga personer i adeln, helgon och martyrer visas . San Salvador kyrka Santo Tomé-kyrkan Förklaring av El Grecos liv under hans tid i Toledo, hur och varför mästerverket utfördes och hur mycket kyrkan betalade för målningen. Förklaring av verkets konstnärliga stil, samt den fullständiga kommentaren till målningen med alla dess detaljer. Huvudsynagoga i medeltiden Klostret i Toledo Förklaring av byggnadens konstnärliga stil, liksom kyrkans altare och de arkitektoniska och dekorativa element som utgör det. Förklaring och klättring till den övre klostergången där samlingen av medeltida gargoyler med motsvarande betydelse visas. Moskén för Kristus av ljuset Förklaring av muren och den romerska vägen vid ingången till moskén. Förklaring av interiörens arkitektoniska stil och den del av absiden som de kristna byggde till med sina romanska målningar och inskriptioner i aljamiado från den tid då araberna levde tillsammans under de kristnas ok. Förklaring av den legend som ligger till grund för moskéns nuvarande namn.

Från Madrid: Privat guidad dagsutflykt till Toledos höjdpunkter

Från Madrid: Privat guidad dagsutflykt till Toledos höjdpunkter

Utforska den fascinerande och historiska staden Toledo på en privat rundtur från Madrid. Lär dig mer om de olika kulturer och trosuppfattningar som har påverkat stadens utveckling och arv under en guidad tur i den charmiga gamla stadsdelen. Börja med upphämtning från ditt boende i Madrid. Res söderut till staden Toledo, möt din reseledare och njut först av den spektakulära panoramautsikten över Toledo från utsiktspunkten Mirador del Valle. Följ sedan med på en guidad rundtur i staden och upptäck stadens mer än 800-åriga historia. Besök de islamiska, judiska och kristna kvarteren i staden, som också är känd som "Staden med 3 kulturer". Se vilket inflytande varje kultur har haft på stadens arkitektur och historia. Efter att ha utforskat staden kan du koppla av på kvällsresan tillbaka till ditt boende i Madrid.

Toledo: Monumentos esenciales: Alcazar, Catedral, Sinagoga

Toledo: Monumentos esenciales: Alcazar, Catedral, Sinagoga

Välkommen till ett hemligt Toledo där du kommer att upptäcka historien om de kommande monumenten: (Förklaringen är från utsidan) (Om du vill komma in i monumenten måste du betala inträdet för varje monument separat. Alcázar i Toledo Vi börjar i den imponerande fästningen som står i staden Toledo. Vi förklarar stadens historia och hur denna byggnad formades. Gamla stadens fängelse. (1€) En av våra favoritpunkter är att upptäcka vad som döljer sig bakom fängelserna i Toledo. Vi visar dig en gotisk 1500-talsbyggnad full av vackra och mystiska detaljer. Primatkatedralen (10€) Spektakulär katedral fylld med konstverk både invändigt och utvändigt. Vi kommer att ge de viktigaste och mest relevanta detaljerna, eftersom den har mycket historia och är ett viktigt stopp. Judiska kvarteret Här låg de flesta synagogor och byggnader med anknytning till judisk kultur. Nu har det blivit en mycket viktig del för alla. Du kan hitta dig själv i detta område tack vare flera skyltar som är utspridda i hela det judiska kvarteret! Jag hjälper dig att identifiera dem och på så sätt vet du alltid var du är. Svärd och knivar Samuel Levis synagoga (3€) En byggnad i Almohad-stil (en blandning av arabiska och kristna) som tillhörde en viktig adelsman från 1300-talet och är den sista synagogan som byggdes i Toledo. I byggnaden finns det sefardiska museet. Klostret San Juan de los Reyes (4€) En vacker byggnad i sengotisk stil som byggdes för att rymma de katolska kungarnas mausoleum. Här kan du se flera gargoyler av olika slag, var och en av dem döljer en mening. Jesuiternas kyrka (4€) Den största kyrkan i Toledo efter katedralen. Här finns den viktigaste samlingen av reliker i Toledo. Ljusets Kristus moské (4€) Den bäst bevarade moskén i Spanien från 900-talet e.Kr., en av juvelerna i kronan som utstrålar oöverträffad charm. Vi kan inte missa en moské som har bevarats i mer än 1000 år. Marsipan: Typisk sötsak från Toledo Judar, västgoter och araber har klätt stadens gator med konst, historia och en hel del mystik. Upptäck med denna rutt de mest dolda och vackra gatorna i staden! Vi kommer också att berätta hemligheterna om var och en av dem och se de platser för dyrkan som våra förfäder lämnade efter sig! I slutet av turen kommer guiden att ge dig en karta och ett flygblad med rekommendationer om priset på varje monument, hur lång tid det tar att besöka det, också om vackra panoramautsikter och stadens typiska mat med de bästa lokala restaurangerna!

7 höjdpunkter i Toledo: historia, mystik och underjordiska utrymmen

7 höjdpunkter i Toledo: historia, mystik och underjordiska utrymmen

Alcázar i Toledo Vi börjar i den imponerande fästningen som står i staden Toledo. Vi förklarar stadens historia och hur denna byggnad bildades. Gamla stadens fängelse. En av våra favoritpunkter är att upptäcka vad som är dolt bakom fängelserna i Toledo. Vi visar dig en gotisk byggnad från 1500-talet full av vackra och mystiska detaljer. Primatkatedralen Spektakulär katedral fylld med konstverk både inifrån och ut. Vi kommer att ge de viktigaste och mest relevanta detaljerna, eftersom den har mycket historia och är ett viktigt stopp. Svärd och knivar i Toledo. Judiska kvarteret Här låg de flesta synagogor och byggnader med anknytning till den judiska kulturen. Du kan lokalisera dig själv i detta område tack vare flera skyltar spridda över hela det judiska kvarteret! Jag ska hjälpa dig att identifiera dem och på så sätt vet du alltid var du är. Klostret San Juan de los Reyes En vacker byggnad i sengotisk stil som byggdes för att hysa de katolska kungarnas mausoleum. Här kan du se flera olika sorters gargoyler, och var och en av dem döljer en mening. Marsipan: Typisk sötsak från Toledo SX-moskén Spektakulär moské, en av juvelerna i kronan som utstrålar oöverträffad charm. Vi får inte missa moskén som har bevarats i mer än 1000 år. Romerska bad. (Från tisdag till lördag) Vi kommer att besöka ett underjordiskt område i staden, där det finns en del av strukturerna, fundamenten och dekorationerna som bildade ett mycket viktigt fritidsområde för den romerska civilisationen. Jesuiternas kyrka. Den största kyrkan i Toledo efter katedralen. Barockstil, du kan klättra upp i tornet. Här döljer sig den viktigaste samlingen av reliker i Toledo. Vi kommer att visa dig några av dem. Judar, visigoter, araber har klätt stadens gator med konst, historia och en hel del mystik. Upptäck de vackraste gatorna i staden med den här rutten! Vi kommer också att berätta hemligheterna för var och en och se de platser för tillbedjan som våra förfäder lämnade efter sig! I slutet av turen kommer guiden att ge dig en karta och en flygblad med rekommendationer om priset på varje monument, hur lång tid tar det att besöka det, också om vackra panoramautsikter och den typiska maten i staden med de bästa lokala restaurangerna! Om du kommer från Madrid till Toledo med tåg rekommenderar vi att du promenerar till mötesplatsen från tågstationen. Du bör leta efter rulltrapporna (Escalators) som ligger bara 5 minuter från tågstationen. På så sätt undviker du att klättra i hårda backar mot gamla stan. Upptäck med oss de viktigaste monumenten i staden, liksom mysterier och roliga anekdoter om hur medborgarna på medeltiden levde. Sedan romartiden har en mängd olika städer gjort Toledo till en välmående och rik plats.

Toledos pärlor: 3-timmars privat rundtur med lokal expertguide

Toledos pärlor: 3-timmars privat rundtur med lokal expertguide

Vi kommer att besöka hjärtat av den kejserliga staden Toledo och dess historiska komplex. I vår resplan kommer vi att besöka dess mest emblematiska gator och torg. I det historiska centrumet finns intressanta platser som El Alcázar, Plaza de Zocodover, Spaniens första katedral, moskén Cristo de la Luz, det judiska kvarteret, synagogan Santa María la Blanca, synagogan Transit eller klostret. av San Juan de Los Reyes. Dessa är bara några av de mest kända. Dessutom kan vi få tillgång till underjordiska utgrävningar som inte är öppna för allmänheten för att lära känna en del av det dolda Toledo, såsom islamisk Hammam, romerska bad, medeltida Aljibe (brunn), judiskt rituellt bad (Mickvé), etc... Vi kommer att ge dig råd baserat på öppningsdagar, timmar, smak och preferenser vilka platser som skulle vara mest lämpliga att besöka. Den föreslagna ordningen på resplanen kan variera på grund av att resenärerna samlas på sitt boende eller var de än väljer

De mest populära sevärdheterna i Toledo

Att göra i Moskén Christo de La Luz

Städer i Spanien

Moskén Christo de La Luz: Fler aktiviteter och sevärdheter

Moskén Christo de La Luz: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Moskén Christo de La Luz

Samlat omdöme

4.6
(244 recensioner)