Montparnassetornet

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

5 saker du måste se från toppen av Montparnassetornet

Med sina 210 meter är tornet i Montparnassetornet (Tour Montparnasse) den högsta byggnaden i Paris. Den magnifika utsikten till trots är byggnaden förvånande nog förskonad från turisthorder. Här är fem saker du inte får missa uppifrån observationsdäcket!

 • Eiffeltornet

  1. Eiffeltornet

  Tänk dig att tillbringa en hel eftermiddag med att köa för en utsikt där Paris mest ikoniska landmärke inte syns. Det är vad som händer när du åker upp i Eiffeltornet, men inte i Montparnassetornet!

 • Kyrkogården i Montparnasse

  2. Kyrkogården i Montparnasse

  Montparnassetornet bjuder på en fantastisk utsikt över Luxembourgträdgården, men ännu bättre är det hisnande ovanifrånperspektivet på den berömda kyrkogård där Samuel Beckett ligger begravd.

 • Orlys flygplats

  3. Orlys flygplats

  Utsikten från Montparnassetornet är så vidsträckt att du soliga dagar kan se flygplanen lyfta och landa ända borta vid Paris sydligast belägna flygplats.

 • Solnedgången

  4. Solnedgången

  När solen sänker sig över staden finns det ingen bättre plats att vara på än Sacré-Cœur. Men för den bästa utsikten i Paris är det Montparnassetornet som gäller!

 • Gare Montparnasse

  5. Gare Montparnasse

  Besöker du Montparnassetornet efter mörkrets inbrott? Vänd ryggen åt de vanliga landmärkena ett ögonblick, och titta på de upplysta tågen som lämnar järnvägsstationen Gare Montparnasse på väg till Paris södra förorter.

Planera ditt besök

 • Öppettider

  1 april till 31 september är tornet öppet kl. 09.30-23.30. Resten av året är det öppet söndag till torsdag kl. 09.30-22.30. Lördag och helgkvällar är det öppet till kl. 23.00. Boka biljett i förväg för att slippa de långa köerna!

 • Vilken tid är bäst?

  Molnfria dagar är sikten bättre, så kolla väderleksrapporten innan du åker dit. På Montparnassetornets 56:e våning ligger restaurangen Ciel de Paris, och på sommaren är det livemusik från kl. 19.00 varje fredag i baren uppe på takterrassen!

 • Hur tar jag mig dit?

  Den närmaste tunnelbanestationen är Montparnasse-Bienvenüe, som trafikeras av linje 4, 6, 12 och 13.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Montparnassetornet är öppet från 1 april till 31 september kl. 09.30-23.30, resten av året kan det vara värt att dubbelkolla öppettiderna eftersom de varierar.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett till Montparnassetornet kostar bara 15 EUR.
 • Behöver jag en guide?

  • Det är definitivt till hjälp. Det kan vara värt att kolla upp vår lista över de bästa turerna.

 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanelinjerna 4, 6, 12 eller 13 till Montparnasse-Bienvenüe.
 • Ytterligare tips

  • Hissen går bara till våning 56. Därifrån får du ta trapporna till våning 59.

Alla saker att se i Montparnassetornet

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Montparnassetornet? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Montparnassetornet

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 890 omdömen

Ett ParisPass var kanon! Enkelt att hämta ut och mycket bra information vid uthämtningen. Hop-on-Hop-off skulle enbart gälla en dag, vilket vi tycker är för lite när man är två nätter i Paris, men det löste BigBus åt oss. Om vi aktiverade biljetten efter kl 16.00 första dagen så var den giltig hela nästa dag också. Toppen! Detta gjorde att vi hann med båda rutterna som bolaget kör, det hade vi inte gjort annars. Tillmötesgående personal. Tyvärr hinner man inte så mycket på 2,5 dag men vi såg det vi hade ställt in oss på att se, det var toppen att kliva av vid sevärdheterna och bussarna gick så tätt så det var aldrig någon väntetid. Tyvärr fick vi inte möjlighet att gå in och se Louvren, hade vi vetat att man måste boka det långt i förväg hade vi gjort det hemifrån, men den informationen finns inte att läsa någonstans. Så ett tips, boka Louvrens besök innan ni åker.

Tidigare kö-kön var ibland ganska lång, flera viktiga saker informerades inte om - som att inte kasta en metronom när den är förbrukad. Vi hade svårigheter eftersom vi använde en dagsbil först och inte kom igenom en femdagars bil nästa dag. Vi lyckades äntligen argumentera för en uppgraderad femdagarsbiljett.

Korta köer och inga försäljare = lugnt och trevligt med fantastisk vy!

Slapp Eiffeltornets trängsel och långa köer. Vi kunde gå runt uppe på en härlig takterass i solskenet och njuta av utsikten. Trevlig hisspersonal! Rekommenderas!!!

Underskattad sevärdhet i Paris. Man har en enastående utsikt över Paris, slipper långa köer och det är ingen trängsel. Lite svårt att hitta ingången.