Montmartre
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Köp din biljett nu

Montmartre: Upplevelser

Se alla upplevelser i Montmartre

Toppsevärdheter i Paris

Se 735 upplevelser

Topp fem saker att göra i Montmartre

De parisiska kvarteren Montmartre besitter en alldeles särskild bohemisk charm, och deras kulturarv har haft stort inflytande på staden. Detta är det perfekta stället både för att titta på konst och att sitta med en kaffe och spana på folk – så vilka ställen får du absolut inte missa?

Sacré-Cœur

Sacré-Cœur

Paris berömda basilika färdigställdes 1914 och höjer sig som en lysande fyr över staden. Det är verkligen värt mödan att ta sig upp för de många vita trappstegen, så misströsta inte. Väl framme har du en helt hänförande utsikt över staden!

Dalímuseet

Denna samling av skulpturer och målningar är den enda permanenta Dalíutställningen i hela Frankrike. Den är mäkta populär, så se till att skaffa en förköpsbiljett som låter dig gå före kön!

Moulin Rouge
Foto: torfo@flickr (CC BY-SA 2.0)

Moulin Rouge

Moulin Rouge i Montmartre är stadens kanske mest anrika nöjespalats och en plats du definitivt bör passa på att besöka – varför inte boka bord för två och avnjuta en burleskshow till middagen?

Kärleksmuren
Foto: Peter Rowley@flickr (CC BY 2.0)

Kärleksmuren

Titta förbi vid Le mur des je t'aime – kärleksmuren vid Jehan-Rictus-torget i romantikens huvudstad! Muren består av smält lava som tecknats full med meningen "jag älskar dig" på över trehundra språk.

St. Martin-kanalen

St. Martin-kanalen

Gatulivet längs St. Martin-kanalen utgör själva essensen av den enastående parisiska förmågan att njuta av livet – lugna promenader och jovialiska eftermiddagar på uteserveringar med vin och mat i absolut världsklass.

Våra tips

Håll koll på dina saker

Som alla stora turiststäder dras Paris tyvärr med ficktjuvsproblem. Inte minst i tunnelbanan är det viktigt att du förvarar dina värdesaker inne i väskan, istället för i fickorna utanpå. Håll uppsikt över dina tillhörigheter, särskilt kvällstid.

Tala språket

Ingen förväntar sig att du ska bemästra franska flytande, men det är en bra idé att lära sig några användbara fraser i förväg. Om inte annat för att lokalborna verkligen blir glada om du försöker!

Boka bord

Om du har siktet inställt på en särskild restaurang i Montmartre är det bra att boka bord innan. Även om fransmännen äter middag lite senare än svenskar, runt 21-tiden, brukar restaurangerna redan vid 19-tiden börja fyllas av folk som vill ta ett glas vin och umgås innan maten.

Gå före kön

Du kanske inte har lust att tillbringa semestern med att köa? I så fall kan det verkligen vara värt extrapengarna att unna dig biljetter som låter dig gå förbi kön på de stora museerna.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettider varierar beroende på vart i Montmartre du ska, så se till att kolla upp besöksmålen i förväg på nätet.
 • Vad kostar det?
  Priserna varierar beroende på vart i Montmartre du ska. Det går att se väldigt mycket utan att spendera några större summor.
 • Behöver jag en guide?
  Det skadar verkligen inte!
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanjelinje 12 till Abbesses, eller tunnelbanelinje 2 till Anvers eller Blanche. Eller prova att åka med den elektriska bussen, Le Montmartrobus!
 • Ytterligare tips

  • Besök gärna Montmartre en molnfri dag, då sikten sträcker sig milsvid.

  • Var beredd på att trappan upp till kyrkan är lång! Å andra sidan kanske den kan hjälpa dig att jobba upp aptiten inför middagen.

Vad besökare tycker om Montmartre

Samlat omdöme
4.6 / 5
baserat på 4 481 omdömen

Mycket sevärd men boka bara biljett med champagne!

Mycket skrobatik och sång, glitter och glamour!✨ Men man sitter jättetrångt så boka ingen matbiljett utan bara inträde med champagne, man får en hel flaska för två! Eller boka VIP biljett så sitter ni vid eget bord högre upp!9

Gillade inte att dom hade hästar o ormar med i underhållningen, även om de va snyggt gjort o alla såg välmående ut. Cool show annars, rekommenderar starkt!

Helt sagolikt vacker och fanstsiksa dansare/artister

hej En underbar föreställning. Fantastisk personal som lotsade oss in då min dotter sitter i rullstol. Behövs inte fler ord FANTASTISK

Paris: Föreställning på Moulin Rouge inkl. champagne Omdöme från:

Fantastisk show, rekommenderas verkligen!

En rolig och underhållande show. Trodde att det skulle serveras ett glas champagne men det var en hel flaska att dela på två.

En av dom bästa showerna jag sett live. Man får dock vara beredd på lite naket så det är nog inget för barn