Montmartre

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Topp fem saker att göra i Montmartre

De parisiska kvarteren Montmartre besitter en alldeles särskild bohemisk charm, och deras kulturarv har haft stort inflytande på staden. Detta är det perfekta stället både för att titta på konst och att sitta med en kaffe och spana på folk – så vilka ställen får du absolut inte missa?

 • Sacré-Cœur

  1. Sacré-Cœur

  Paris berömda basilika färdigställdes 1914 och höjer sig som en lysande fyr över staden. Det är verkligen värt mödan att ta sig upp för de många vita trappstegen, så misströsta inte. Väl framme har du en helt hänförande utsikt över staden!

 • 2. Dalímuseet

  Denna samling av skulpturer och målningar är den enda permanenta Dalíutställningen i hela Frankrike. Den är mäkta populär, så se till att skaffa en förköpsbiljett som låter dig gå före kön!

 • Moulin Rouge

  3. Moulin Rouge

  Moulin Rouge i Montmartre är stadens kanske mest anrika nöjespalats och en plats du definitivt bör passa på att besöka – varför inte boka bord för två och avnjuta en burleskshow till middagen?

 • Kärleksmuren

  4. Kärleksmuren

  Titta förbi vid Le mur des je t'aime – kärleksmuren vid Jehan-Rictus-torget i romantikens huvudstad! Muren består av smält lava som tecknats full med meningen "jag älskar dig" på över trehundra språk.

 • St. Martin-kanalen

  5. St. Martin-kanalen

  Gatulivet längs St. Martin-kanalen utgör själva essensen av den enastående parisiska förmågan att njuta av livet – lugna promenader och jovialiska eftermiddagar på uteserveringar med vin och mat i absolut världsklass.

Planera ditt besök

 • Håll koll på dina saker

  Som alla stora turiststäder dras Paris tyvärr med ficktjuvsproblem. Inte minst i tunnelbanan är det viktigt att du förvarar dina värdesaker inne i väskan, istället för i fickorna utanpå. Håll uppsikt över dina tillhörigheter, särskilt kvällstid.

 • Tala språket

  Ingen förväntar sig att du ska bemästra franska flytande, men det är en bra idé att lära sig några användbara fraser i förväg. Om inte annat för att lokalborna verkligen blir glada om du försöker!

 • Boka bord

  Om du har siktet inställt på en särskild restaurang i Montmartre är det bra att boka bord innan. Även om fransmännen äter middag lite senare än svenskar, runt 21-tiden, brukar restaurangerna redan vid 19-tiden börja fyllas av folk som vill ta ett glas vin och umgås innan maten.

 • Gå före kön

  Du kanske inte har lust att tillbringa semestern med att köa? I så fall kan det verkligen vara värt extrapengarna att unna dig biljetter som låter dig gå förbi kön på de stora museerna.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettider varierar beroende på vart i Montmartre du ska, så se till att kolla upp besöksmålen i förväg på nätet.
 • Vad kostar det?
  Priserna varierar beroende på vart i Montmartre du ska. Det går att se väldigt mycket utan att spendera några större summor.
 • Behöver jag en guide?
  Det skadar verkligen inte!
 • Hur tar jag mig dit?
  Ta tunnelbanjelinje 12 till Abbesses, eller tunnelbanelinje 2 till Anvers eller Blanche. Eller prova att åka med den elektriska bussen, Le Montmartrobus!
 • Ytterligare tips

  • Besök gärna Montmartre en molnfri dag, då sikten sträcker sig milsvid.

  • Var beredd på att trappan upp till kyrkan är lång! Å andra sidan kanske den kan hjälpa dig att jobba upp aptiten inför middagen.

Alla saker att se i Montmartre

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Montmartre? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Montmartre

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 4 553 omdömen

Jag och min pojkvän hade väldigt roligt i det här spelet eftersom det gav oss möjligheten att se de vackraste platserna och monumenten genom att berätta deras historier för oss, leta efter ledtrådar för att kunna följa hela vägen. Det var riktigt spännande och en unik upplevelse att upprepa!

Duktig, inspirerande guide. Många backar med specifika hemligheter som vi aldrig fått med oss härifrån annars. Vatten behövs och turen avslutas uppe vid Sacre Couer och vi valde ha med baguette, vin och satt på trapporna en bra stund med utsikt över hela Paris. Denna kväll gav mersmak.

För ett så ynka pris är det verkligen värt det ❤️ jag och min flickvän hade väldigt roligt. Förutom att det är bra gjort är det också väldigt stimulerande. På ett par timmar såg vi hela Montmartre följa antydningar från älskare. Verkligen väldigt mycket trevlig idé.

Duktig guide (Michelle) som med stor inlevelse gav oss en historisk tillbakablick.

Guiden Sebastian var mycket engagerad och insatt i ämnet.