Saker att göra i
Moldau

Moldau: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: 50-minuters sightseeing-kvällskryssning

1. Prag: 50-minuters sightseeing-kvällskryssning

Njut av hisnande vyer från floden Vltava och upptäck skönheten i en av de mest berömda städerna i världen under denna kvällskryssning med en ljudguide. Se majestätiska sevärdheter som Charles Bridge och Dancing House. Hoppa ombord på en bekväm och rymlig båt och börja din flodkryssning. Ta bilder när du seglar förbi sevärdheter som Petřín-tornet och det historiska fortet Vyšehrad. Beundra Rudolfinums konserthus i nyrenässans och det största slottkomplexet i världen, Pragslottet. Koppla av på en luftkonditionerad båt med tak över soldäcket. Lär dig mer om de viktigaste sevärdheterna med ljudkommentarer som finns tillgängliga på 3 olika språk eller använd den tryckta guiden ombord som finns tillgänglig på 16 språk. Du kan också använda en mobilapp.

Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

2. Prag: 45-minuters historisk båttur med förfriskningar

Se Prag från ett annat perspektiv och åk på en 45-minuters historisk båttur längs floden Moldau. Gå ombord på en traditionell kanalbåt och utforska gamla Prags vattendrag medan du lyssnar på ljudkommentarerna. Beundra den charmiga utsikten och lyssna på Prags historia. För att fördjupa din kunskap ytterligare kan du besöka Karlsbron-museet efter flodkryssningen.  Din rundtur avgår från Karlsbron. Njut av fantastisk utsikt över Pragborgen och ta några fantastiska bilder. Kryssa genom Djävulskanalen (Čertovka) och ta reda på varför detta område kallas för Prags Venedig.

Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

3. Prag: Panoramakryssning på floden Vltava

Upptäck Prag från ett annat perspektiv: från vattnet på en flodkryssning. Njut av enastående panoramautsikt över Karlsbron, Pragborgen och stadssilhuetten i Tusen Spirarnas stad från bekvämligheten av en båt på floden Moldau. Ge dig ut på en avkopplande kryssning perfekt för familjer med små barn eller alla som vill njuta av en oförglömlig upplevelse på kort tid. Ät lättare tilltugg och smutta på kaffe eller kalla drycker på egen bekostnad på övre däck när du seglar så att du inte missar ett ögonblick av händelserna. Gå inomhus på vintern för en mysig och uppvärmd sittupplevelse eller luftkonditionerad på sommaren.

Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

4. Prag: Sightseeingkryssning och middag på glasbåt med öppet tak

Upptäck Prag på kvällen på en lyxig båt med öppet tak samtidigt som du njuter av ett utsökt urval av traditionella tjeckiska och internationella rätter från buffén ombord. Se Prags ikoniska byggnader längs floden Vltava och få en fantastisk utsikt över den upplysta Pragborgen på en kryssning tur och retur. Glid fram på en unik glasbåt med ett särskilt isolerat däck som förhindrar buller och vibrationer och en avdelning som har infällbara glasväggar och tak. Förbättra din upplevelse genom att uppgradera till alternativ med fönstersäten för att garanteras sittplatser i den avdelningen. Väl ombord kan du sippa på en välkomstdrink medan du glider fram nedför floden till Karlsbron där du kan beundra Rudolfinums arkitektur från nyrenässansen. Dra nytta av gratis Wi-Fi, lyssna på informativa flerspråkiga ljudkommentarer och följ din rutt på papper eller onlinekarta under tiden. Fortsätt vidare förbi det berömda "Det dansande huset" och beundra utsikten över Pragborgen medan livemusik spelas för dig ombord. Njut av en middagsbuffé som inkluderar ett brett urval av tjeckiska och internationella rätter. Efter middagen kan du utforska de öppna däcken som tillåter dig att känna flodens svalkande bris och se staden från olika vinklar som ger perfekta fototillfällen.  Urval från buffén: • Mozzarella med körsbärstomater och basilikapesto • Urval av inhemsk ost, skinka och salami • Ankpaté med tranbärssås • Gran Moravia-ost • Grekisk sallad • Färsk coleslaw • Sallad • Urval av bröd och smör • Glutenfria bakverk • Kyckling- och nudelsoppa • Hel skinka med ben • Nötköttsgulasch • Kycklingschnitzel • Bakad potatis med zucchini • Spaghetti med körsbärstomater och basilika (veganskt) • Paella med rostade grönsaker och skaldjur • Ångkokta grönsaker • Dumplings • Jasminris • Potatismos • Hembakade pepparkakor • Apfelstrudel • Fruktsallad

Prag: Petřín utkikstorn och spegellabyrint inträdesbiljett

5. Prag: Petřín utkikstorn och spegellabyrint inträdesbiljett

Utforska i din egen takt med denna kombinerade entrébiljett till Petřín Lookout Tower och Mirror Maze. Njut av utsikten över Prag från en av stadens bästa utsiktspunkter och åk till Petrin-parken i grönska för att njuta av den fascinerande Mirror Maze i ett miniatyrslott. Besök först Petřín Hill, där det 190 fot höga utsiktstornet ligger på 1063 fot över havet. Klättra upp för 299 trappsteg för att se från toppen. Lär dig mer om tornets historia i vår utställning vid tornets fot, där kopplingarna mellan Paris och Prag förklaras. Sedan kan du se och upptäcka hur järnarbeten förändrade världen på 1800-talet. På en klar dag kommer du att kunna se en panoramautsikt över staden, inklusive floden Vltava, Pragborgen och den magiska gamla staden. Därefter går du in i det lilla slottet och hittar din väg genom en mystisk labyrint av speglar. Ta dig igenom labyrinten tills du hittar den spännande dioraman över slaget om Prag mot svenskarna vid Karlsbron 1648. Avslut din rundtur med en vandring genom "skrattets sal" där förvridna och vridna speglar på ett sätt som får dig att skratta åt din spegelbild.

Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

6. Prag: Kvällskryssning med buffé på floden Vltava

Se Prags skönhet på kvällen på denna middagskryssning längs floden Vltava. Beundra historiska monument som Pragborgen och Danshuset och njut av ett brett utbud av tjeckiska rätter. Börja din kvällskryssning längs floden Moldau i Prag från Čechův-bron i Gamla stan. Få en välkomstdrink vid ombordstigning och glid sedan långsamt nedför floden mot Karlsbron (Karlův most). Passera Petřínkullen, se det historiska fortet Vyšehrad och beundra konserthuset Rudolfinum. Fortsätt förbi det berömda Dansande huset på Rašínovo nábřeží och få panoramautsikt över Pragborgen samtidigt som du sereneras av livemusik ombord på båten. Njut av en lyxig middagsbuffé (kalla rätter, varma rätter, desserter) medan du kryssar, och köp drycker från ett frestande urval av alkoholhaltiga eller alkoholfria alternativ.  Buffémeny: •Kall buffé: ett rikt utbud av bröd och smör, Grana Padano-ost, ankpaté med tranbärssås, caprese-sallad, ett urval av inhemska ostar, skinka, salami, hackad sallad, grekisk sallad och färsk coleslaw •Soppa: kycklingsoppa med nudlar •Varm buffé: hel skinka med ben, gulasch med nötkött, kycklingschnitzel, spagetti med körsbärstomater och basilika (vegansk), paella och bakad potatis med zucchini •Sidorätter: dumplings med bacon, jasminris, potatismos •Dessert: hemlagade pepparkakor, äppelstrudel, färsk fruktsallad

Prag: Big Bus Hop-on Hop-off-tur och Vltava-flodkryssning

7. Prag: Big Bus Hop-on Hop-off-tur och Vltava-flodkryssning

Undvik krånglet med organiserade gruppturer och utforska Prag i din egen takt med en kombinerad 24- eller 48-timmarsbiljett till hop-on hop-off-sightseeingbussen. Väl ombord på bussen får du hörlurar och en audioguide (finns på 24 språk), och ombordpersonalen finns hela tiden tillgänglig för att hjälpa till. Lyssna på den fascinerande historien om Prag och se dess berömda landmärken. Utforska de röda och gröna linjerna i staden. Gröna linjens hållplatser inkluderar: - Na Františku (nära industri- och handelsministeriet), - Gamla torget, - Malostranské náměstí (bredvid Heliga trefaldighetskolonnen)- Jiráskovo náměstí (bredvid danshuset), - Václavské náměstí (vid hörnet av Jindřišská street vid Duplex club)- Hlavní nádraží (framför huvudtågstationen) Röda linjens hållplatser inkluderar: - Pragborgen - Dlabačov- Náměstí Kinských- Jiráskovo náměstí (bredvid det dansande huset), - I.P. Pavlova (vid hörnet av Sokolská street)- Karlov (B. Němcové street)- Hlavní nádraží (framför huvudtågstationen)

Prag: Sightseeing båtkryssning med buffémiddag

8. Prag: Sightseeing båtkryssning med buffémiddag

Kliv ombord på en romantisk kvällskryssning genom hjärtat av Prag och se alla stadens berömda monument från floden Vltava. Anländ till din båt mellan Čech- och Štefánik-broarna och välkomnas av din värd. Segla sedan genom centrala Prag och se sevärdheterna längs Vltava-flodens stränder under den magiska kvällsbelysningen. När du kryssar serveras en välsmakande buffémiddag, medan en full bar finns tillgänglig för att köpa alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Personal kommer att finnas tillgänglig för att tillgodose dina behov. Njut av den otroliga utsikten över Karlsbron och barockkyrkorna i Gamla och Nya stan. Sittplatser finns på det öppna övre däcket eller i den klimatkontrollerade nedre salongen (uppvärmd på vintern och luftkonditionerad på sommaren). Efter rundturen återvänder ni till startpunkten.

Prag: 45-minuters sightseeingkryssning till Djävulskanalen

9. Prag: 45-minuters sightseeingkryssning till Djävulskanalen

Bege dig ut på floden Vltava till Djävulens kanal och njut av enastående vyer av Pragborgen och klassiska Karlsbron på vägen. Beundra kvarnen Velkopřevorský Mlýn, som är en av Prags mest välbevarade kvarnar. Ta dig till kajen vid bron Čechův most in Prag och gå till pir nummer 3 för att stiga ombord på din båt, som kommer att ta dig genom Djävulens kanal (Čertovka). Čertovkakanalen ska ha namngivits efter en riktigt syndfull kvinna på 1800-talet. Från början var kanalen en ränna för kvarnen, men idag delar den Malá Strana från  Kampa-ön. Utforska Djävulens mystiska kanal på nära håll, se medeltida hus som tycks växa upp ur vattnet och lyssna efter kvarnens klapper från svunna tider.

Prag: Lunchkryssning på Vltava på båt med öppet tak

10. Prag: Lunchkryssning på Vltava på båt med öppet tak

Kryssa genom Prags hjärta och njut av utsikten över staden från Moldau medan du njuter av en utsökt lunchbuffé. Lyssna på levande musik när du passerar det historiska centrumet och seglar under Karlsbron. Välkommen ombord med en traditionell tjeckisk aperitif innan du påbörjar din sightseeingkryssning längs Moldau. Segla under Karlsbron som förbinder stadens mindre kvarter med Gamla stan. Längs kanten av bron kan du beundra de snidade statyerna av tjeckiska helgon på båda sidor. Därefter passerar du Pragborgen, Rudolfinum och nationalteatern. Under hela turen kan du njuta av en lunchbuffé med levande musik. Lyssna på kommentarer för att få veta mer om de attraktioner och monument som du ser. Kryssa förbi fler landmärken som danshuset, Emmausklostret, Vyšehrad, Podolí vattenverk och det historiska kraftverket i Štvanice innan du återvänder till utgångspunkten.

Alla aktiviteter

157 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Moldau: Fler aktiviteter och sevärdheter

Moldau: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Moldau

Samlat omdöme

4.1
(23 399 recensioner)

Mycket rolig aktivitet att göra! Personalen är trevlig och middagen är mycket bra. De 3 timmarna går snabbt och turen på Moldau är mycket avkopplande. Jag rekomenderar !

Vi bokade lyxbiljetter, värda varenda krona! Mycket fint bord vid framfönstret. Personal hjälpsam och serviceinriktad. Maten kunde ha varit varmare, annars bra.

ingenting behövde repareras, allt var perfekt förutom en herre som tog betalt för extra drinkar eftersom han inte var lämpligt klädd som resten av besättningen

Mycket trevlig aktivitet. Koppla av längs vattnet. . Vänligt välkomnande. Aktivitet att göra

Vi var mycket nöjda med resan på Moldau, och buffén lämnade inget övrigt att önska.