Saker att göra i
Mitte

Våra mest rekommenderade saker att göra i Mitte

Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

1. Berlin: 1 timmes stadsrundtur med båt med garanterad sittplats

Upptäck några av Berlins främsta landmärken under en båtrundtur med sightseeing. Njut av en avkopplande flodutflykt på Spree för att ta del av sevärdheterna i hjärtat av denna livliga stad.   Res från Friedrichstraße eller Nikolaiviertel. Din 1 timme lång sightseeingtur tar dig förbi Reichstag (tyska riksdagsbyggnaden), genom det nya Regierungsviertel (regeringskvarteret) och hela vägen till Haus der Kulturen der Welt (världskulturens hus). Efter att ha svängt av vid Lutherbrücke (Lutherbron) kan du hålla utkik efter Schloss Bellevue (Bellevuepalatset), Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Siegessäule (Segerkolonnen). Se Hauptbahnhof (centralstationen), Berliner Dom (Berlin-katedralen), Museumsinsel (museiön) och Nikolaiviertel, Berlins äldsta bostadsområde. Återvänd tillbaka till Friedrichstraße eller Nikolaiviertel för att avsluta turen.

Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

2. Berlin: Snabbiljett till Berlins TV-torn

Det ikoniska TV-tornet på Alexanderplatz är en av de mest populära sevärdheterna i hela Berlin, med över 1,2 miljoner besökare årligen. Eftersom så många flockas hit för att beundra vyerna över staden dagligen, är det alltid en god idé att boka din biljett i förväg. Med den här biljetten kan du dessutom dra nytta snabbkön vid entrén. Gå förbi de långa köerna och åk direkt upp till observationsdäcket utan att behöva köa i timmar. Fantastiska vyer väntar på dig på toppen av Tysklands högsta torn. Se när den otroliga staden Berlin brer ut sig under dig i all sin prakt. Spana efter stadens många legendariska landmärken, så som riksdagsbyggnaden, Brandenburger Tor och Berlin Hauptbahnhof. Se den olympiska stadion, ön Museumsinsel, Berlins katedral och det toppmoderna Potsdamer Plats-komplexet.

Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

3. Berlin: Rundtur i plenisalen, kupolen och regeringsdistriktet

På denna guidade rundtur i parlamentet och regeringsdistriktet i Berlin kommer du att bekanta dig med en del av Tysklands politiska historia. Börja din resa vid parlamentet och regeringsdistriktet. Korsa den historiska sektorgränsen och få intressant information om Reichstag-byggnaden och dess komplicerade läge vid Berlinmuren. Klättra sedan upp riksdagens kupol för att lära dig mer om Bundestags uppgifter och uppgifter. Hör den fascinerande historien bakom Reichstag-byggnaden, dess omvandling till ett modernt landmärke designat av Lord Foster, och om det intressanta ekologiska konceptet Foster's arbete byggdes på. Upplev Berlin ovanifrån, njut av stadens skyline och lär dig mer om stadens historia.

Berlin: Båtresa längs floden Spree

4. Berlin: Båtresa längs floden Spree

Upptäck Berlins centrum via dess största vattenled, floden Spree, under en två och en halv timmes båtutflykt. Se Berlins främsta sevärdheter från vattnet och känn pulsen från den livliga staden. Börja din rundtur på Friedrichstrasse och passera förbi det federala kansliet för att nå Bellevuepalatset med utsikt över Beamtenschlange (tjänstemannabostäder) och Segerkolonnen. Dra nytta av informativa ljudkommentarer när du ser Berlins centralstation och inrikesdepartementet innan du fortsätter till Charlottenburgs slott. Härifrån färdas du förbi Westhafenkanalen, skeppskanalen Berlin-Spandau, ekonomidepartementet och Hamburger Bahnhof. Därefter går färden tillbaka till Friedrichstrasse.

Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

5. Berlin: Berlin Story Bunker Inträdesbiljett

Fördjupa dig i Berlins händelserika historia och följ audioguidens levande förklaringar om det förflutna från kejsartiden till Berlinmurens fall i en riktig bunker från andra världskriget. Ta ett steg tillbaka i tiden till nationalsocialismens tid och upptäck en bit av nutidshistorien. Lär dig allt om Hitlers väg till makten och hans skräckvälde. Besök det prisbelönta Berlin Story Museum i den enorma Berlin Story-bunkern nära Anhalter Bahnhof och Potsdamer Platz. Lär dig mer om Berlins händelserika historia på 50 stationer med stora utställningar, informativa bilder och kortfilmer.

Berlin: Tredje riket Lär dig mer om Tredje riket och kalla kriget Walking Tour

6. Berlin: Tredje riket Lär dig mer om Tredje riket och kalla kriget Walking Tour

Få en djupgående inblick i Berlins nutidshistoria på en guidad rundtur bland historiska sevärdheter. Välj mellan en grupp eller privat vandring och upptäck viktiga landmärken som det tyska parlamentshuset, det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten och Checkpoint Charlie. Möt din guide framför Brandenburger Tor, platsen för många förändringar i 1900-talets Berlin. Lär dig mer om de kaotiska dagarna under andra världskriget och hör hur porten kom att bli en symbol för återföreningen i Tyskland efter 1989. Hör historien om den märkliga riksdagshusbranden 1933 när du passerar det tyska parlamentet. Fördjupa dig i händelserna som ägde rum efter utnämningen av Hitler till Tysklands rikskansler 1933, och vad som hände med byggnaden efter murens fall 1989. Fortsätt turen till det sovjetiska krigsmonumentet i Tiergarten, där du har möjlighet att se några exempel på sovjetisk militär utrustning. Gå till minnesmärket över de mördade judarna i Europa, en gripande hyllning till de judiska offren för Förintelsen. Se platsen för Hitlers bunker och ta dig sedan till Hermann Görings enorma byggnad för flygministeriet vid Detlev-Rohwedder-Haus, som var platsen där DDR (Östtyskland) grundades 1949. Därefter kan du se de ökända SS- och Gestapo-truppernas tidigare högkvarter. Fundera över livet på båda sidor av Berlinmuren medan du samlas runt en 200 meter lång sträcka av den tidigare barriären. Trots att muren föll för 30 år sedan kan du här ta del av stadens historia som fortfarande är påtaglig. Runda av promenaden med ett stopp vid Checkpoint Charlie, där din guide avslutar turen med anekdoter om den ökända amerikanska kontra sovjetiska stridsvagnsuppgörelsen och de sista timmarna innan muren föll, vilket ledde till återföreningen av Tyskland.

Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

7. Berlin: Hop-on Hop-off-bussrundtur med livekommentarer

Utforska Berlins främsta sevärdheter med en bekväm hop-on hop-off-bussbiljett. Lyssna på fascinerande berättelser om staden med livekommentarer. Du har friheten att hoppa på eller av under hela biljettens giltighetstid. Besök de bästa områdena som Tiergarten, Gendarmenmarkt och Potsdamer. Ett av stoppen är den historiskt betydelsefulla Potsdamer Platz. På 1930-talet var det ett av de mest offentliga torgen i Berlin. Efter andra världskriget var det här ingenmansland, där Berlinmuren delade staden. Idag, när du ser det pulserande livet och de nyuppförda tornen som påminner om New Yorks urbana canyoner, kommer du knappast att tro att det under flera år inte fanns något annat här än Berlinmuren, fjäderkanoner och DDR-soldater. Legoland Discovery Center ligger också på Potsdamer Platz. Därifrån kan du fortsätta till Berlins andra viktiga historiska platser. På Niederkirchner Straße hittar du stadsparlamentet, Martin-Gropius-Bau, ett museum med växlande utställningar, Topography of Terror, som visar nazisternas historia och judarnas lidande under nazisterna, samt finansministeriet, som en gång var nazisternas luftfartsministerium. Efter Gendarmenmarkt bär det av till Alexanderplatz och TV-tornet. Hållplatsen för dessa sevärdheter är Neptunfontänen. Detta var tidigare Berlins stadspalats. Här har du också möjlighet att shoppa. Nästa hållplats är Karl-Liebknecht-Straße, framför Radisson Hotel. Härifrån kan du ta dig vidare till en båt om du vill uppleva Berlin både med båt och buss. Härifrån kan man också beundra den gyllene kupolen på den nya synagogan på Oranienburger Straße. "Hackeschen Höfe" ligger bara några minuter bort. Därefter tar du dig över den glamorösa gatan Unter den Linden till Museumsinsel, Bebelplatz, Humboldt-universitetet och till hållplatserna Unter den Linden 36 (Friedrichstrasse) vid ZDF Capital City Studios och Unter den Linden 74, där en av Berlins viktigaste attraktioner ligger: Madame Tussauds Berlin. Härifrån fortsätter resan till Brandenburger Tor. På vägen ser du ambassaderna för Storbritannien, Ryssland, Frankrike och USA, följt av Förintelsemonumentet. Hållplatsen där är Platz des 18. März. Vägen leder vidare förbi Reichstag och regeringsdistriktet. Du kommer snart fram till den nya Hauptbahnhof. Härifrån har du den världsberömda utsikten över tyska kanslerskansliet, riksdagshuset och - som en särskild överraskning - Berlins "Fujiyama". Slutligen korsar du Berlins "gröna lunga", Tiergarten. Denna park är större än Central Park i New York. Turen tar dig sedan förbi kongresshallen till Bellevue-palatset, den tyska presidentens officiella residens. Härifrån kan du också se Siegessäule med den gyllene Victoria-statyn högst upp.

Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

8. Berlin: Entrébiljett till utställningen Illuseum Berlin

Ta en paus från den riktiga världen med ett besök på museet Illuseum Berlin. Beläget i centrala Berlin, är Illuseum en plats där ingenting är som det verkar och där nöje, underhållning och interaktivitet står i fokus för besökare i alla åldrar. Oavsett om det är planerade eller infinita rum, förbryllande hologram eller en imponerande tunnel, så kan vem som helst fördjupa sig i en värld full av illusioner och låta sig förtrollas av alla dess sensationer. Upplev ett unikt museum där du kommer att trotsa gravitationen, tappa marken under fötterna, se dig själv växa och krympa och bli inspirerad av optiska illusioner. Som en extra belöning kan du kolla in de smarta lekområdena som är gjorda av hållbara träleksaker med många imponerande 3D-pussel och gåtor som inte bara är roliga utan som även övar upp dina logiska färdigheter. Det är lätt att ödsla en dag på det här knepiga fitnesscentret för hjärnan.

Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

9. Berlin: Hop-On Hop-Off Sightseeingbuss med båtalternativ

Följ med på en oförglömlig resa genom Berlin med en flexibel Hop On - Hop Off-bussresa. Dyk ner i stadens hjärta på våra panoramabussar och upptäck skatterna i Berlins landmärken som Museumsinsel och Berliner Schloss, den ikoniska Ku'Damm, och bevittna de historiska resterna av en delad stad vid Checkpoint Charlie. Dessa omfattande bussrutter täcker hela staden och ger dig möjlighet att besöka landmärken som det majestätiska Brandenburger Tor eller Reichstag med sin fantastiska glaskupol. Fördjupa dig i stadens hemligheter och kultur med Essential- och Explore-alternativen som inkluderar en utsökt CurryWurst (korv med currysås) och den ojämförliga 1,5-timmars vandringsturen med fokus på Tredje riket. I Explore-biljetterna ingår också en fantastisk kvällstur som tar en omväg förbi resterna av Berlinmuren och visar dig de livliga stadsdelarna Prenzlauer Berg och Kreuzberg. Du kan också toppa ditt äventyr genom att välja alternativ med den 1-timmes båtturen längs floden Spree. Hållplatserna för bussturerna är: Röd linje (buss) - Alexanderplatz - Rotes Rathaus - Museiön - Friedrichstrasse - Brandenburger Tor - Reichstag - Hauptbahnhof - Haus der Kulturen der Welt - Slottet Bellevue - Siegessäule (Segerkolonnen) - Kurfürstendamm - KaDeWe - Lützowplatz - Kulturforum - Potsdamer Platz - Mauerreste - Checkpoint Charlie - Gendarmenmarkt Blå linjen (buss) - Alexanderplatz - Frankfurter Allee - Galleriet East Side - Ostbahnhof

Berlin: Inträdesbiljett till Naturhistoriska museet

10. Berlin: Inträdesbiljett till Naturhistoriska museet

Följ med på en upptäcktsresa som börjar med att följa Alexander von Humboldts och Charles Darwins fotspår och tar dig hela vägen till de moderna upptäckarna av livet på jorden. Varje dag söker de cirka 200 vetenskapsmännen vid Museum für Naturkunde efter svar på framtidens stora problem samt utmaningar och förlitar sig på sina vetenskapliga samlingar, som omfattar över 30 miljoner föremål. Deras insikter ligger till grund för de olika permanenta samt särskilda utställningarna och de många specialarrangemangen. Några av de mest kända utställningarna finns i dinosauriehallen, som visar hur livet kunde ha sett ut under den övre juraperioden för 150 miljoner år sedan. Giraffatitan brancai, världens högsta monterade dinosaurieskelett, välkomnar alla besökare på ett imponerande sätt i mitten av utställningshallen. Den dyrbara Archaeopteryx lithographica, naturhistoriens Mona Lisa, är elegant utställd i en säkerhetsvitrin på baksidan av salen. Alla de fossila föremålen du ser här, och framförallt dinosaurierna, besitter hemligheter som forskarna här och världen över fortfarande försöker förstå. Museet erbjuder dessutom mycket mer än fossilerna från utrotade djur. I den östra flygeln kan besökare se en samling av genuina forskningsobjekt, som har belönats med många priser. Här finner du runt en miljon olika djur, bevarade i 80 ton alkohollösning.Väggen för biologisk mångfald fascinerar besökarna genom att visa 3 000 arter på ett ögonblick. Denna tankeväckande installation öppnar en diskussion om biologisk mångfald och dess förlust - ett tema som är centralt för museets forsknings- och pausutrymme. Museum für Naturkunde är alltid värt ett besök med sina växlande tillfälliga utställningar och ett mångsidigt utbildningsprogram med guidade turer, föreläsningar och workshops.

Alla aktiviteter

562 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Mitte

Mitte: Fler aktiviteter och sevärdheter

Mitte: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Mitte

Samlat omdöme

4.5
(54 667 recensioner)

Turnén var fantastisk! Georgien var otrolig - fängslande berättande färdigheter. 10/10 på den fronten. Det enda att notera var att vi började turnén som en grupp på cirka 20. Det var cirka 35 personer i slutet av det, vilket innebar att du var tvungen att arbeta lite hårdare för att vara tillräckligt nära för att höra guiden ordentligt. Lite irriterande när du betalar för en turné och andra bara hoppar in gratis utan konsekvens.

Fantastisk turné! Vi hade Xavier som reseguide och han berättade mycket om stadens mörka historia med passion och humor. Vi hade sett många sevärdheter tidigare, men med historien och förklaringen gjorde de ett mycket mer intryck. Kan rekommendera promenaden genom tredje riket och kalla kriget till alla!

Köpte biljetten innan jag åkte. Res verkligen lätt att hitta och ta dig runt i staden. Behövde aldrig visa våra pass alls under vår paus...vi använde transporten från flygplatsen skulle rekommendera detta eftersom det är ungefär en timme bort från Berlins centrum.

Jag kan rekommendera alla att investera några euro till och boka ett av de äldre, små fartygen. Personalen och atmosfären är fantastisk... absolut ingen jämförelse med de gamla plaststolarna på massturistfartygen. Personalen jättebra!! Hälsningar till Antonio 😉😉

Smidigt sätt att se stora delar av stan. Praktiskt att kunna hoppa av och på om man vill kolla på något speciellt. Bra pris. Billigare att köpa biljett på nätet. Trevligt med personlig guide i stället för inspelad.