Milford Sound
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare

Milford Sound: Upplevelser

milford sound båttur i naturen
Ekocertifierad

Milford Sound: Båttur i naturen

Längd: 2 timmar
4 omdömen
4

Ta del av det bästa i Milford Sound med en lugn båttur i naturen. Informativ, interaktiv och mer avslappnad, denna båttur i naturen är ett perfekt…

från te anau premiumtur i liten grupp till milford sound
Ekocertifierad

Från Te Anau: Premiumtur i liten grupp till Milford Sound

Längd: 9 timmar
23 omdömen
Bästsäljare
23

Upptäck majestätiska Milford Sound på en rundtur i liten grupp, en aktivitet begränsad till 19 deltagare. Njut av en naturskön kryssning och massor…

Se alla upplevelser i Milford Sound

De fem bästa sätten att uppleva Milford Sound

Nya Zeelands hänförande fjord Milford Sound är ett av världens främsta resmål. Rudyard Kipling beskrev den en gång som världens åttonde underverk, och då hade han inte ens sett allt som du kommer att kunna se! Det finns flera olika sätt att utforska omgivningarna. Vilket passar dig bäst?

Båt

Båt

Mitres bergtopp, vattenfall och regnskog - en kryssning längs fjorden är det bästa färdsättet för den som vill fånga de natursköna omgivningarna på bild!

Kajak

Kajak

Att paddla kajak i Milford Sound är ett jättebra sätt att utforska alla de springor och vrår som större båtar inte når. Perfekt för dig som gärna vill träffa på delfiner, sälar och pingviner!

Fotvandring

Fotvandring

Milford Sound är full av vandringsleder på olika svårighetsnivåer, så att alla kan ta del av bergets panoramavy och den frodiga grönskan.

Flyg

Flyg

Inte något budgetalternativ precis, men flyg- och helikopterturer ger förstås den absolut bästa helhetsbilden av Milford Sound.

Dykning
Foto: empty007@flickr (CC BY-SA 2.0)

Dykning

Milford Sound är utan tvekan en av världens vackraste platser. Hyr en dykinstruktör för att titta närmare på den bländande skönhet som döljer sig under ytan!

Våra tips

Bästa besökstid

Högsäsongen infaller under nyår, då Nya Zeeland är som varmast. Om du vill undvika trängsel och höga priser är det bättre att åka på hösten, mellan mars och maj. Observera att Milford Sound är en av de blötaste bebodda platserna på jorden, och under hösten och våren kan regnet vara iskallt även om det är varmt väder.

Vad ska jag ha på mig?

Viktigast att packa med sig är en bra regnjacka och ett par rejäla, vattentåliga kängor. Detta gäller även om du inte har tänkt vandra. Tänk på regnet som en del av upplevelsen! Det är även bra att ha med sig en extra tjock tröja, särskilt om du ska ut på kryssning.

Vad ska jag ha med mig?

Vi rekommenderar att du packar lätt, men ta med en vattenflaska, solskyddskräm och insektsmedel (du kommer att förbanna dig själv om du glömmer det sistnämnda). Och en kamera är också en bra idé!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Alltid öppet.
 • Vad kostar det?
  Milford Sounds biljettpriser beror på vilken aktivitet du väljer, såsom kajakpaddling, kryssning och flygtur.
 • Behöver jag en guide?
  En guidad tur i området är en mycket bra idé, och det finns flera alternativ och aktiviteter att välja på!
 • Hur tar jag mig dit?
  Milford Sound ligger 295 km från Queenstown och 121 km från Te Anau. Det är en fem timmar lång resa dit från Queenstown och kan vara utmanande att ta sig till vid vissa tillfällen, så det är rekommenderat att du reser med en organiserad rundtur.
 • Ytterligare tips

  • Var beredd på att vädret kan slå om hastigt, och skydda dig mot sol, vind, regn och insekter.

  • Packa lätt, men se till att ha med dig vatten och varma klädombyten.