Milford Sound

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De fem bästa sätten att uppleva Milford Sound

Nya Zeelands hänförande fjord Milford Sound är ett av världens främsta resmål. Rudyard Kipling beskrev den en gång som världens åttonde underverk, och då hade han inte ens sett allt som du kommer att kunna se! Det finns flera olika sätt att utforska omgivningarna. Vilket passar dig bäst?

 • Båt

  1. Båt

  Mitres bergtopp, vattenfall och regnskog - en kryssning längs fjorden är det bästa färdsättet för den som vill fånga de natursköna omgivningarna på bild!

 • Kajak

  2. Kajak

  Att paddla kajak i Milford Sound är ett jättebra sätt att utforska alla de springor och vrår som större båtar inte når. Perfekt för dig som gärna vill träffa på delfiner, sälar och pingviner!

 • Fotvandring

  3. Fotvandring

  Milford Sound är full av vandringsleder på olika svårighetsnivåer, så att alla kan ta del av bergets panoramavy och den frodiga grönskan.

 • Flyg

  4. Flyg

  Inte något budgetalternativ precis, men flyg- och helikopterturer ger förstås den absolut bästa helhetsbilden av Milford Sound.

 • Dykning

  5. Dykning

  Milford Sound är utan tvekan en av världens vackraste platser. Hyr en dykinstruktör för att titta närmare på den bländande skönhet som döljer sig under ytan!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Högsäsongen infaller under nyår, då Nya Zeeland är som varmast. Om du vill undvika trängsel och höga priser är det bättre att åka på hösten, mellan mars och maj. Observera att Milford Sound är en av de blötaste bebodda platserna på jorden, och under hösten och våren kan regnet vara iskallt även om det är varmt väder.

 • Vad ska jag ha på mig?

  Viktigast att packa med sig är en bra regnjacka och ett par rejäla, vattentåliga kängor. Detta gäller även om du inte har tänkt vandra. Tänk på regnet som en del av upplevelsen! Det är även bra att ha med sig en extra tjock tröja, särskilt om du ska ut på kryssning.

 • Vad ska jag ha med mig?

  Vi rekommenderar att du packar lätt, men ta med en vattenflaska, solskyddskräm och insektsmedel (du kommer att förbanna dig själv om du glömmer det sistnämnda). Och en kamera är också en bra idé!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Alltid öppet.
 • Vad kostar det?
  Milford Sounds biljettpriser beror på vilken aktivitet du väljer, såsom kajakpaddling, kryssning och flygtur.
 • Behöver jag en guide?
  En guidad tur i området är en mycket bra idé, och det finns flera alternativ och aktiviteter att välja på!
 • Hur tar jag mig dit?
  Milford Sound ligger 295 km från Queenstown och 121 km från Te Anau. Det är en fem timmar lång resa dit från Queenstown och kan vara utmanande att ta sig till vid vissa tillfällen, så det är rekommenderat att du reser med en organiserad rundtur.
 • Ytterligare tips

  • Var beredd på att vädret kan slå om hastigt, och skydda dig mot sol, vind, regn och insekter.

  • Packa lätt, men se till att ha med dig vatten och varma klädombyten.

Other Sightseeing Options in Milford Sound

Want to discover all there is to do in Milford Sound? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om Milford Sound

Samlat omdöme

4.8 / 5

baserat på 2 592 omdömen

Magisk bussresa till milford sound. Vi hade en bra busschaufför som kunde mycket om massor. Och vi stannade flera gånger på vägen för att se och fota otroligt vackra landskap. MEN GLÖM INTE INSEKTSSPRAY. Sandflugorna var fruktansvärda. Båtturen i sig var vacker och det var roligt att de körde oss in i ett vattenfall. Buffén på båten var också jättebra. Men vi kände nog ändå att höjdpunkten var bussresan dit. Sjävla båtfärden var otroligt vacker men vi blev inte lika imponerade som vi trodde vi skulle bli.

Välorganiserad utflykt från Te Anau till spektakulära Milford Sound. Lagom med stopp inlagda på vägen. Speciella förhållanden pga av alla bussar tvingades köra samlat i konvoj pga av rasställen längs vägen. Duktig chaufför/ guide med förflutet som nationalpark-ranger. Bra lunchpaket (macka) och gratis kaffe på båten

Superb tour despite quite bad weather. Excellent guide that had a lot of knowledge and interest in the group. Small group. Definitly one of the best tours I've been on and you never felt like a sheep hurdled from plave to place to have time for everything like tours often do.

Många stopp med bussen gjorde att den långa resan inte kändes lång. Bra chaufför som guide och båtturen var fantastisk. Trevlig guidning, alla som jobbade på båten var lättsamma och trevliga

Amazing trip, our bus driver Gabe was amazing both as driver and guide, well planed trip. God food on the boat.