Våra mest rekommenderade saker att göra i Miletos

Från Kusadasi: Privat dagsutflykt till Priene, Miletos och Didyma

Från Kusadasi: Privat dagsutflykt till Priene, Miletos och Didyma

Upptäck de historiska platserna i Turkiet på en heldagsutflykt från Kusadasi. Förundras över den antika staden Miletus, besök Athenatemplet i Priene och beundra det enorma Apollontemplet i Didyma. Börja med en bekväm upphämtning från hamnen i Kusadasi, där din privata guide och chaufför väntar på din ankomst. Ni får ett varmt välkomnande och en kort introduktion till dagens resplan. Luta dig tillbaka, slappna av och njut av de vackra vyerna när du reser genom den pittoreska turkiska landsbygden. När du anländer till Priene möts du av de fängslande ruinerna av denna antika joniska stad. Njut av arkitektoniska underverk som går tillbaka till 400-talet f.Kr. Följ med på en guidad tur för att se Athenatemplet, Bouleuterion och den imponerande teatern. Ta dig tid att insupa atmosfären och föreställa dig det myllrande liv som en gång blomstrade innanför dessa murar. Fyll sedan på med lokala smaker under den turkiska lunchen som ingår. Fortsätt till den antika staden Miletus. Miletus är känd som födelseplatsen för flera berömda filosofer och tänkare och har en speciell plats i historiens annaler. Här kan du se den storslagna teatern, de majestätiska Faustina-baden och de intrikata mosaikgolven i Delphinium. Lyssna när din guide delar med sig av fängslande berättelser och historiska insikter, låt din fantasi transportera dig tillbaka till den blomstrande metropol som Miletus en gång var. Ta dig till Didyma, platsen för Apollontemplet, en av de heligaste helgedomarna i den antika världen. Förundras över de kolossala pelarna som fortfarande står kvar och utforska ruinerna som avslöjar det imponerande hantverket från den hellenistiska eran. Din guide kommer att berätta historier om oraklet och de mystiska ritualer som ägde rum innanför dessa heliga murar. Ta farväl av de antika städerna och påbörja din återresa till Kusadasi hamn. Reflektera över de imponerande sevärdheterna du har mött och de berättelser som har väckts till liv under din privata rundtur.

Ephesus, Priene, Miletos och Didyma Tour

Ephesus, Priene, Miletos och Didyma Tour

Börja dagen i Kusadasi-hamnen och njut av en bekväm bilresa i ett luftkonditionerat fordon med en professionell guide och förare. Den antika staden Efesos anses vara ett av de mest spektakulära friluftsmuseerna i världen och är ett måste för alla besökare i Turkiet. Promenera i stadens gamla marmorgator och se hur romarna rörde sig genom tusentals år sedan. Besök det fantastiska biblioteket i Celsus, Hadrians tempel och de spektakulära fontänerna Trajan an Polio. Ta dig sedan till den stora Great Theatre, vars 24 000 sittplatser var imponerande särskilt under den gamla tiden. Fortsätt turen med en enhet Priene, en gammal jonisk stad som dramatiskt har utsikt över de bördiga slätterna i Meander Valley. Efteråt tar du dig till den antika staden Miletus och Didyma, inställningen för ett av de mest kolossala templen i den grekiska världen, som vördar Gud Apollo. Avsluta dagen tillbaka vid Kusadasi -hamnen.

5-timmars Efesos och Miletos Tour från Kusadasi

5-timmars Efesos och Miletos Tour från Kusadasi

Besök städerna Efesos och Miletos och besök deras huvudsakliga platser när du lär dig om deras historier på en 5-timmars rundtur från Kusadasi. Efter mötet med din guide kör du till Efesos, ett av de mest spektakulära friluftsmuseerna i Turkiet och världen. Staden kommer att leva när du går genom 2 000 år gamla marmorgator för att beundra biblioteket i Celsius, Hadrians tempel, Trajans fontäner, Polio, templen Hadrian och Domitian, Vedious och Scholastic Baths, Bouloterion och mer. Fortsätt sedan till dagens andra arkeologiska plats, den antika staden Miletus. Tidigare en välmående kommersiell hamnstad, Miletus är nu hem för olika anmärkningsvärda ruiner, inklusive den stora teatern och de romerska baden. I slutet av dagen kommer du tillbaka till Kusadasi.

Rundresa med lunch till Priene, Miletos och Didyma

Rundresa med lunch till Priene, Miletos och Didyma

Priene Den antika staden Priene var viktig under den bysantinska eran och ligger norr om Miletus och söder om Efesos. Den viktigaste byggnaden i Priene är Athina-templet på toppen av kullen. Även teatern från Priene är värd ett besök, med sina 5 kungsstolar på första raden. Teatern kunde rymma 6500 personer och byggdes under den hellenistiska eran, det är den enda teatern som inte förnyades av romarna. Akustiken är riktigt bra i teatern. Priene hade en hamn och var baserad på havet, och var en av de 12 städerna som var bundna till varandra under jonisk tid. Priene var en rik stad med lyxhus nästan 33 procent av medborgarna hade sitt eget badrum med toalett, vilket är riktigt högt antal under dessa år. Milet Miletus ligger norr om Didyma och söder om Priene.Miletus var en kuststad och hade 4 hamnar och var på grund av detta en av de viktigaste bosättningarna under den joniska eran. Dess guldålder var under 6:e och 7:e århundradena f.Kr. Under den hellenistiska eran byggdes en teater för 5300 personer och den förstorades av romarna till en kapacitet på 15000 personer. Nära Miletus finns Ilyas bey-moskén från år 1404 som användes för att be men också som skola. Här finns också Miletus museum där smycken och andra fynd har förvarats. Didyma Didyma var centrum för profetiska orakel Apollons tempel i Didyma planerades som en dipteros häxa betyder två rader av kolumner men det var aldrig färdigt. Det är en liten antik stad som är värd ett besök.

Priene Miletus Didyma Tur

Priene Miletus Didyma Tur

Vårt äventyr börjar i Priene, en juvel av klassisk grekisk stadsplanering. Strosa genom de välbevarade gatorna som en gång i tiden var hem för filosofer och lärda. Beundra Athenatemplet, ett bevis på arkitektonisk precision. Prienes unika blandning av intellektuella strävanden och stadsplanering ger en inblick i det antika Greklands intellektuella hjärta. Vi reser sedan till Miletus, ett antikt centrum där handelsvägar korsades med intellektuellt utbyte. Den stora teatern, en amfiteater i stor skala, avslöjar historier om underhållning och sociala sammankomster. Med sin kulturella rikedom avslöjar Miletus de sammanlänkade lager av handel och filosofi som formade dess ärorika förflutna. Vår expedition avslutas i Didyma, hem till det gåtfulla Apollontemplet. Utforska de kolossala pelarna och den intrikata arkitekturen som omger det en gång så vördade oraklets helgedom. Känn den mystiska energin i denna helgedom dit de som sökte vägledning en gång flockades. Didyma-templets prakt och viskningarna från gamla profetior ger ett kraftfullt slut på vår resa genom dessa anmärkningsvärda antika underverk. En oförglömlig resa väntar på dig!

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Miletos

Att göra i Miletos

Städer i Turkiet

Miletos: Fler aktiviteter och sevärdheter

Miletos: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Miletos

Samlat omdöme

4.9
(8 recensioner)