Milano
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Milano

Se alla upplevelser i Milano

Toppsevärdheter i Milano

De tio bästa sakerna med Milano

Milano är en av de mest kosmopolitiska kulturerna i hela Italien. Det är på stadens rika konstnärshistoria nutida mode och formgivning vilar. Detta är ett underbart ställe att besöka, särskilt om du är intresserad av konst, historia eller helt enkelt bara vill vara snyggare klädd när du kommer hem. Vi har listat några av Milanos många höjdpunkter.

Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie

Om du tror att den här kyrkans charm enbart ligger i mötet mellan gotik och renässans är du förlåten. Men Santa Maria delle Grazie inhyser faktiskt dessutom Leonardo da Vincis världsberömda målning Nattvarden!

Nattvarden

Nattvarden

Kul kuriosa: Att da Vinci var ett geni är oomstritt, men han saknade faktiskt erfarenhet av att måla fresker. Verket började vittra sönder så snart det var färdigställt. Gå och se det innan det är försent!

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala

Milanos operahus går till vardags under namnet La Scala, och har stått värd för många av de bästa sångarna, sångerskorna och musikerna de senaste 250 åren. Dess rykte som en institution i världsklass står sig fortfarande!

Galleria Vittorio Emanuele II
Foto: lizadaly@ Flickr (CC-By-2.0)

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II är en av världens äldsta och bästa shoppinggallerior. Få historiska sevärdheter har nog övertrasserat så många kreditkort som denna.

Milanos katedral (Duomo)

Milanos katedral (Duomo)

Över stadstorget tornar Italiens största katedral upp sig, tungt utsmyckad med olycksbådande skulpturer hela vägen upp till den förgyllda bronsmadoninnan på kyrkspirans topp.

Sforzaslottet

Sforzaslottet

Sforza var ett av de största slotten i Europa. Numera är det hem åt flera viktiga museer som erbjuder utställningar om allt från antik konst till musikinstrument.

Stadstorget (Piazza del Duomo)

Stadstorget (Piazza del Duomo)

Med sina 17 000 kvadratmeter har Piazza del Duomo inte bara plats för den enorma stadskatedralen utan inrymmer även många andra sevärdheter, som kungliga palatset.

Konstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)
Foto: Olivier Bruchez @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Konstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)

Brera ståtar med några av Italiens viktigaste målningar. Här finns bland annat verk av Rafael, Tizian och Caravaggio.

San Siro-stadion

San Siro-stadion

Besök AC Milanos hemmastadion San Siro, som inte bara har varit skådeplats för några av fotbollens mest avgörande ögonblick utan också använts som konsertlokal för storheter som Bob Marley och Bob Dylan.

Naviglidistriktet

Naviglidistriktet

Det historiska Naviglidistriktet har fått sitt namn efter en av de kanaler som under antiken rann genom staden. Där ligger nu några av de bästa milaneniska restaurangerna!

Planera ditt besök i Milano

När ska jag åka till Milano?

Våren och sommaren är finast, men Milano har ingen direkt högsäsong. Vädret är milt året runt och det finns alltid hur mycket som helst att göra, så kolla museer, teatrar och annat innan du bokar. Om du gillar mode finns det två modeveckor att välja på! Höst- och vinterkollektionerna visas i februari och mars, och vår- och sommarkollektionerna i september och oktober.

Hur länge ska jag stanna?

Det viktigaste hinner du med på ett par dagar, men om du vill shoppa eller marinera dig mer ingående i Milanos dynamiska kultur kan det vara värt att överväga att ta en långhelg.

Hur tar jag mig runt?

Att köra bil i Milano kan vara en riktig skräckupplevelse! Tack och lov är kollektivtrafiken välutbyggd. Biljett måste köpas i förväg, och stämplas sedan vid tunnelbanespärrarna eller ombord på spårvagnen eller bussen. Det finns även ett hyrcykelsystem, om du vill se mer av staden medan du färdas genom den. Mer info om cyklarna finns på bikemi.com.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Vår eller sommar

Att göra i Milano

De mest populära sevärdheterna i Milano

Städer i Italien

Alla saker att se i Milano

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Milano? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Milano

När dagen kom och vi skulle gå den guidade turen orkade vi inte kliva upp så vi valde att strunta i den. När vi sen hade vägarna förbi kyrkan på em så gick vi in på biljettkontoret och berättade att vi hade biljetter som gått ut. Vi fick nya ”gå före i kön”-biljetter och gratis audio guide trots att det helt var vårt eget fel att vi inte nyttjat våra biljetter. Vilken service!

Mycket restid på en dag men väl värt att se, fantastisk natur och vyer! Njut av din lunch i Tirano på egen hand! För kort uppehåll i St Moritz för att kunna äta, shoppa eller bara njuta av stan innan lång hemfärd. En bekvämare buss hem hade varit önskvärt! Engagerad guide som är nära hela tiden. En fantastisk möjlighet att på relativt enkelt sätt se alperna!

Bernina: Dagstur till Sankt Moritz från Milano Omdöme från: Anonym, 2019-10-19

Katesralen är en fantastisk byggnad med sina tinnar och torn. Inne är pelarna och höjden pampigt, men annars murrigt och med få utsmyckningar. Det var häftigt att gå upp på taket och se ytterligare utsmyckning samt en hisnande känsla att vara så högt upp.

Fantastisk! Frukoststop samt lunchstop innan tågresan. En dryg timme att spendera i St. Moritz innan spektakulär nerfart längs ringlande serpentinvägar. Kunniga, roliga guider. Värt varenda krona!

Bernina: Dagstur till Sankt Moritz från Milano Omdöme från: Mia, 2019-10-29

Bra och kunnig guide, bra upplägg och innehåll. Bra grupp också vilket jag upplever hänger ihop med guidens kunskapsförmedling. Både Milano idag och historien.