Upplevelser i

Milano

Med sevärdheter såsom Milanos katedral är denna metropol en riktig magnet för såväl mode- som kulturintresserade.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

De tio bästa sakerna med Milano

Milano är en av de mest kosmopolitiska kulturerna i hela Italien. Det är på stadens rika konstnärshistoria nutida mode och formgivning vilar. Detta är ett underbart ställe att besöka, särskilt om du är intresserad av konst, historia eller helt enkelt bara vill vara snyggare klädd när du kommer hem. Vi har listat några av Milanos många höjdpunkter.

 • Santa Maria delle Grazie

  1. Santa Maria delle Grazie

  Om du tror att den här kyrkans charm enbart ligger i mötet mellan gotik och renässans är du förlåten. Men Santa Maria delle Grazie inhyser faktiskt dessutom Leonardo da Vincis världsberömda målning Nattvarden!

 • Nattvarden

  2. Nattvarden

  Kul kuriosa: Att da Vinci var ett geni är oomstritt, men han saknade faktiskt erfarenhet av att måla fresker. Verket började vittra sönder så snart det var färdigställt. Gå och se det innan det är försent!

 • Teatro alla Scala

  3. Teatro alla Scala

  Milanos operahus går till vardags under namnet La Scala, och har stått värd för många av de bästa sångarna, sångerskorna och musikerna de senaste 250 åren. Dess rykte som en institution i världsklass står sig fortfarande!

 • Galleria Vittorio Emanuele II

  4. Galleria Vittorio Emanuele II

  Galleria Vittorio Emanuele II är en av världens äldsta och bästa shoppinggallerior. Få historiska sevärdheter har nog övertrasserat så många kreditkort som denna.

 • Milanos katedral (Duomo)

  5. Milanos katedral (Duomo)

  Över stadstorget tornar Italiens största katedral upp sig, tungt utsmyckad med olycksbådande skulpturer hela vägen upp till den förgyllda bronsmadoninnan på kyrkspirans topp.

 • Sforzaslottet

  6. Sforzaslottet

  Sforza var ett av de största slotten i Europa. Numera är det hem åt flera viktiga museer som erbjuder utställningar om allt från antik konst till musikinstrument.

 • Stadstorget (Piazza del Duomo)

  7. Stadstorget (Piazza del Duomo)

  Med sina 17 000 kvadratmeter har Piazza del Duomo inte bara plats för den enorma stadskatedralen utan inrymmer även många andra sevärdheter, som kungliga palatset.

 • Konstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)

  8. Konstgalleriet Brera (Pinacoteca di Brera)

  Brera ståtar med några av Italiens viktigaste målningar. Här finns bland annat verk av Rafael, Tizian och Caravaggio.

 • San Siro-stadion

  9. San Siro-stadion

  Besök AC Milanos hemmastadion San Siro, som inte bara har varit skådeplats för några av fotbollens mest avgörande ögonblick utan också använts som konsertlokal för storheter som Bob Marley och Bob Dylan.

 • Naviglidistriktet

  10. Naviglidistriktet

  Det historiska Naviglidistriktet har fått sitt namn efter en av de kanaler som under antiken rann genom staden. Där ligger nu några av de bästa milaneniska restaurangerna!

Planera ditt besök

 • När ska jag åka till Milano?

  Våren och sommaren är finast, men Milano har ingen direkt högsäsong. Vädret är milt året runt och det finns alltid hur mycket som helst att göra, så kolla museer, teatrar och annat innan du bokar. Om du gillar mode finns det två modeveckor att välja på! Höst- och vinterkollektionerna visas i februari och mars, och vår- och sommarkollektionerna i september och oktober.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Det viktigaste hinner du med på ett par dagar, men om du vill shoppa eller marinera dig mer ingående i Milanos dynamiska kultur kan det vara värt att överväga att ta en långhelg.

 • Hur tar jag mig runt?

  Att köra bil i Milano kan vara en riktig skräckupplevelse! Tack och lov är kollektivtrafiken välutbyggd. Biljett måste köpas i förväg, och stämplas sedan vid tunnelbanespärrarna eller ombord på spårvagnen eller bussen. Det finns även ett hyrcykelsystem, om du vill se mer av staden medan du färdas genom den. Mer info om cyklarna finns på bikemi.com.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Vår eller sommar

Alla saker att se i Milano

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Milano? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Milano

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 36 550 omdömen

Bra paketavtal, vi hade inte biljetterna tryckta och det var bra, de skannade bara QR -koder från våra telefoner. Inget krångel alls att komma in och allt är tydligt upplagt, människorna som arbetar där var också glada att vägleda oss dit vi behövde gå från katedralen till ingången till taket. Katedralen är magnifik, ett måste se när du är i Milano!

A pesar que no estaba disponible el tour en español para la fecha que necesitabamos, decidimos elegir este tour en inglés y nuestra guía Mara hizo un excelente trabajo en cuanto a las instrucciones, los comentarios y el manejo del tiempo; transporte cómodo y punto de encuentro central en Milan! 100% rekommendation :)

Det var verkligen en underbar upplevelse. Hela enda biljettsystemet är mycket praktiskt och även väntetiden för att nå taket var väldigt lätt .. Även om det såg riktigt långt ut gick det snabbt. En rekommenderad och måste-gå till plats Il Duomo! Se till att du inte missar taket!

Marvellous guide that shared her knowledge in an inspiring way. Unfortunately the formalities due to the pandemic took some time, so the 1.5 hour tour was prolonged to 2.5 hours. Well spent time though.

Förbered covid pass och köp biljett i förväg för att gå före i kön. Covid pass krävs för både Duomo och takvandring...