Miami
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Miami

Se alla upplevelser i Miami

Toppsevärdheter i Miami

De tio bästa sakerna med Miami

Med sitt amerikanskt avslappnade strandliv och sin kubanska fäbless för fest är Miami ett pastellfärgat paradis för den som gillar att titta på folk. Och även för den som gillar djur! Här är metropolens tio bästa sevärdheter.

Fisher Island

Fisher Island

Fisher Island är något av ett reservat för USA:s superstjärnor och miljardärer. Vanligt folk göre sig med andra ord icke besvär – men det går att ta sig rätt nära genom att åka med på en båttur in i viken.

Miami Seaquarium
Foto: LEONARDO DASILVA@ Flickr (CC BY 2.0)

Miami Seaquarium

Miami Seaquarium är USA:s äldsta oceanarium och ligger på Virginia Key. Det var där kultfilmen Flipper spelades in! Men Miami Seaquarium är förstås väldigt mycket mer än showande delfiner – där finns en rad djur både från havet och från torra land.

Gator Park

Gator Park

Gator Park är framför allt ett bra ställe för den som vill titta på alligatorer, men Everglades vimlar även av ormar, sköldpaddor och färgstarka fåglar.

Miami Museum of Science

2015 återinvigdes Miamis främsta naturvetenskapliga museum med pompa och ståta, men eftersom det är Miami har man även sett till att smyga in en massa djur på museet. Spana in rovfågelscentrat!

South Beach

South Beach

South Beach är en av de äldsta stadsdelarna och även den som kanske är mest typisk för Miami. Där ligger legendariska Ocean Drive, såväl som en av Miamis absolut bästa stränder.

Vizcaya Museum & Gardens

Vizcaya Museum & Gardens

Det överdådiga godset, som en gång gick under namnet Villa Vizcaya, är numera öppet för allmänheten. De vackra omgivningarna uppmuntrar verkligen till dagdrömmar om att kamma hem en lottovinst och försöka köpa loss ägorna.

Miami Children's Museum
Foto: Marc Averette @Wikipedia (CC BY 3.0)

Miami Children's Museum

Barnmuseets utställningar är perfekta för barn (och lekfulla vuxna) som brukar bli uttråkade på vanliga museer. Ta med familjen på ett besök!

Zoo Miami

Zoo Miami

USA:s enda tropiska zoo ligger i Miami, där klimatet är idealiskt. För en liten avgift får du till och med vara med och mata girafferna!

Miami Beachs arkitektursdistrikt

Miami Beachs arkitektursdistrikt

Denna historiska del av Miami Beach kallas ibland för art deco-distriktet. Gissa vilken arkitekturstil som präglar dessa vykortsperfekta gator... (Förstapriset inkluderar tyvärr bara ära och hurrarop från vår sida.)

Bass Museum of Art
Foto: Phillip Pessar @Flickr (CC BY 2.0)

Bass Museum of Art

Stadens mest framstående galleri ligger i Miami Beachs gamla bibliotek och bjuder på konst som spänner från renässansen och ända fram till våra dagar.

Planera ditt besök i Miami

Bästa besökstid

Det tropiska klimatet innebär att Miami alltid är varmt, även om både regnoväder, åska och orkaner sveper in över Florida då och då mellan juni och november. För den som vill lapa sol under vintern är Miami perfekt!

Hur länge ska jag stanna?

Miamis främsta sevärdheter kan du klara av på tre, fyra dagar, men om du vill hinna få en känsla för själva staden och kanske åka till Everglades bör du stanna minst en vecka.

Hur säkert är det?

Hollywoods våldsamma filmskildringar till trots är stora delar av Miami rätt säkra. Precis som i alla andra storstäder finns det dock särskilt brottsdrabbade problemområden som turister bör undvika – till exempel Biscayne Boulevard, Liberty City, Opa-Locka och Overtown. Om du är i stadskärnan gäller det också att vara på sin vakt, särskilt på kvällen och natten.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-05:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Våren

Att göra i Miami

De mest populära sevärdheterna i Miami

Städer i USA

Alla saker att se i Miami

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Miami? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Miami

Bra värde för pengarna Enkelt att hitta samlingsplats Något gammal buss för transport, tog 1,5 tim innan framme Ganska kort båttur men fick se en en hel del gators och fåglar Enkel information om Everglades och vid uppvisningen (enkel) En viss tid för egen rundtur att se gators på området innan återresan

Från Miami: Halvdagstur till Everglades Safaripark Omdöme från: Jonas, 2020-01-23

Väldigt roligt med båten och se några krokodiler. Skulle jag gjort annorlunda skulle jag tagit en längre tur. Mycket bra guide som var både mycket rolig och informativ. Kul show med en person som lekte med alligatorer i en inhängnad efteråt också!

Från Miami: Halvdagstur till Everglades Safaripark Omdöme från: Anonym, 2020-03-21

Bra guide/chaufför som berättade väldigt mycket om Miami med omnejd när vi åkte. Guiden på åkturen var helt ok. Efterföljande uppvisning/guide var också väldigt intressant. Vi gillade dock inte på det sätt den större alligatorn uppvisades.

Toppen utflykt. Missa dock inte att ringa och resavera eran plats på bussen. Vi missade denna detalj i bokningsmailet. Men som tur va så hade vi en toppen hjälp av Patricia som fixade så vi kunde åka på utflykten.

Turen med träskbåten var mycket bra. Showen med alligatorerna var mindre bra. Matstället som busschafförer lovordade var en riktig vägsylta, ät inte där.

Everglades nationalpark: 3,5-timmes äventyrstur Omdöme från: Magnus, 2020-02-22