Upplevelser i

Mexico City

Denna mexikanska metropol är hem till Frida Kahlo, tacos al pastor och otaliga Unesco-listade skatter.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Mexico Citys höjdpunkter

Mexico City (i vardagligt tal kallat D.F., Distrito Federal) är den stad i världen som har flest invånare, och blandar spansk och inhemsk kultur på ett sätt så unikt att hela staden är upptagen på Unescos lista över världsarv. Här är några skatter du inte får missa!

 • Teotihuacanpyramiderna

  1. Teotihuacanpyramiderna

  Gudarnas stad byggdes upp av toltekerna med början år 100 f.Kr och 300 år framåt. Det är lätt att känna sig liten när du vandrar runt bland de gigantiska pyramiderna.

 • Frida Kahlo-museet

  2. Frida Kahlo-museet

  Nog känner du väl till den fantastiska konstnären med de karakteristiska ihopväxta ögonbrynen? Mexicos stolthet Frida Kahlo har sitt eget museum i huset där hon växte upp och sedemera också dog. De koboltblå väggarna och lugna innergårdarna är helt ljuvliga.

 • Lucha Libre

  3. Lucha Libre

  Glöm vanlig wrestling, om du vill se en verkligt underhållande och dramatisk match är det Lucha Libre du ska satsa på. Denna konstform är unik för de latinamerikanska länderna och känns igen på de färgglada maskerna.

 • Puebla

  4. Puebla

  Puebla är ett av de äldsta bostadsområdena i hela Mexico. Tonanzintlakyrkan och Cholulapyramiden inramade av Sierra Nortes berg är en syn du sent kommer att glömma.

 • Guadalupe-kyrkan

  5. Guadalupe-kyrkan

  Basilikan byggdes på 1600-talet, på platsen där Vår Fru av Guadalupe ska ha visat sig för Sankt Juan Diego. På 1970-talet uppfördes en ny basilika alldeles intill.

 • Zona Rosa

  6. Zona Rosa

  Mexico Citys Zona Rosa är ett myller av gaykultur, koreanska restauranger och bohemiska gator fulla av europeisk arkitektur. En sant unik mix som får det att kvillra i hjärtat!

Planera ditt besök

 • Hur länge ska jag stanna?

  10-14 dagar är tillräckligt för att få ut så mycket som möjligt av denna fantastiska stad.

 • Ta sig runt i Mexico City

  Staden är gigantisk, så du kommer att behöva åka en hel del kollektivtrafik. I vissa områden bör du inte promenera runt nattetid.

 • Bästa tiden att besöka Mexico City

  Mexico City lever upp på sommaren, men om du inte är van vid extrem hetta är det bättre att åka från november och framåt.

 • "Övriga tips "

  I Mexico är det vanligt att dricksa även på ställen där du vanligen inte skulle tänka på det, såsom bensinmackar och stormarknader. Om du är osäker på vad som gäller kan du i smyg kolla på lokalborna och göra som dem.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  Mexikanska peso (MXN)
 • Tidszon
  UTC (-06:00)
 • Landskod
  +52
 • Bäst tid att åka
  Mexiko har vackert väder året runt

Alla saker att se i Mexico City

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Mexico City? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Mexico City

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 4 557 omdömen

Resplanen går från Frida Kahlo-museet - Coyoacan - UNAM-väggmålningar och Xochimilco. VARNING: Du måste fråga din reseguide VAD ÄR MÖTTIDEN och MÖTPUNKTER vid varje stopp, för om du saknar dem ... kommer du att bli kvar! Så se till att du känner till dem varje gång! Turnén fortsätter utan dig, så se också till att du har dina saker med dig och inte lämna den på bussen, för om du missar mötetiderna kommer de att lämna med dina saker i bussen. Få också reseguiderens telefonnummer och drivrutinerna i fall du behöver dem. Bortsett från det är turnén ett utmärkt tillfälle att lära sig om Frida och uppleva mexikansk kultur och få några coola souvenirer på vägen. Plus tequila förstås. Reseguiderna är kunniga, roliga och vänliga.

Älskar Puebla, mycket bra tid och bra turné dam. Tidshantering på platserna är det enda jag tror kan förbättras eftersom den bästa delen av Puebla och Cholula det besökte staden Central Plaza, det var för kort tid men andra stopp tillbringade vi mer onödigt enligt min mening.

Fantastisk upplevelse! Trevlig och kunnig guide. Allt gick väldigt smidigt och i lagom tempo.