Meryemana

Meryemana
176 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Meryemana

Meryemana: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Kusadasi: Efesos, Marias hus och Artemistemplet med lunch

Möt din guide när du hämtar din tur och börja dagen. Först besöker du Jungfru Marias hus. Den här kyrkan, som ligger 6 km norr om Efesos ruiner, byggdes på 6-talet e.Kr. ovanpå grunderna till ett hus från 1C e.Kr. Därefter kollar du in Efesos, en arkeologisk skatt och den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet. Under 1C e.Kr. var Efesos den näst största staden på planeten efter Rom med mer än 250 000 invånare. Den låg i centrum av den kända världen och spelade rollen som en port mellan öst och väst. Med sin gigantiska hamn var den också centrum för handel under antiken. Här finns också ett av den antika världens sju underverk, Artemis tempel. Vad man går på de antika gatorna bland de vackra monumenten, som det tredje största biblioteket i den antika världen eller den största romerska teatern på den asiatiska kontinenten, får man känslan av att vara en tidsresenär. Efter lunchen fortsätter du till Artemis tempel. Dess antika kult tillägnad Artemis var berömd under antiken och gjorde Efesos till en mycket besökt pilgrimsort. I slutet av rundturen åker du tillbaka till ditt hotell eller hamnen.

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Från Izmir: Hel dagstur till Efesus

Start med upphämtning från ditt hotell i Izmir. Sedan börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus och en 10 minuters bilresa till den antika staden Efesos. Utforska staden genom att gå på marmorgatorna tillsammans med en guide. Se Odeon, State Agora, Pretension, Memmiusmonumentet, Domitianustemplet, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianustemplet och latrinerna. Välj att göra ett valfritt besök till terrasshusen mot en extra kostnad. Efter terrasshusen kan du fortsätta din utforskning med Celsusbiblioteket, Marmorgatan, den kommersiella agoran, Stora teatern och Arcadian (hamnvägen). Njut av en god lunch som serveras på en pittoresk lokal restaurang. Besök Artemisas tempel och ta bilder av Johannes kyrka och İsa Beys moské. Njut av fri tid i den gamla byn Sirince för att upptäcka de traditionella husen, produktionen av fruktsmakande vin och njut av en vinprovning. Slutar dagen med en transfer tillbaka till Izmirs flygplats eller till ditt hotell i Izmir.

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Efter hälsningen börjar den 20 minuter långa bilfärden till Efesos. Väl framme påbörjar ni en rundtur i staden, som är en av de 12 städerna i Joniska förbundet. Som hamnstad var detta en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom historien längs marmorgator kantade av underbara offentliga byggnader, bland dem kan du upptäcka Scholasticas bad och Celsus bibliotek. Se Hadrianus tempel och Grand Theater, som är två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Liten grupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå och akrofobi (rädsla för höjder). Se Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 km från Efesos, och lär dig om dess koppling till när Maria kom till Efesos år 431 e.Kr. och varför detta område blev en pilgrimsort år 1892. Stanna till vid Artemission-templet, där ett av den antika världens 7 underverk en gång fanns. Detta kommer att vara det sista stoppet på er rundtur innan ni återvänder till er utgångspunkt.

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat rundtur i Efesos för kryssningspassagerare

Gå i land och möt din privata guide i Kusadasis hamn. Vi börjar med att köra till Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar, officiellt förklarad som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986. Därefter kör du en kort bit till Efesos för att beundra de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Upptäck denna historiska plats, en av de 7 uppenbarelsekyrkorna, genom att promenera längs marmorgatorna i sällskap med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House, Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine. Gå vidare till Artemistemplet och ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från bästa möjliga vinkel. Slutligen släpps du av i Kusadasi hamn.

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Efesos: Liten gruppresa för kryssningspassagerare

Utforska de grekiska och romerska ruinerna av Efesos på denna halvdags sightseeingtur från Izmir eller Kusadasi hamnar. Eftersom det är en privat rundtur kan du börja när som helst, beroende på ankomst- och avgångstiden för ditt kryssningsfartyg. Transfer till Efesos och vandra bland de fantastiska ruinerna med en lokal guide, och se platser som Odeon-teatern, som hade plats för upp till 1 400 åskådare under sin storhetstid. Beundra vackra romerska statyer och dekorationer snidade i marmorplattor vid Pollio-fontänen. Andra höjdpunkter inkluderar Celciusbiblioteket, färdigställt av romarna år 117AD. Beundra byggnadens imponerande fasad med pelare, statyer och intakta fönster. Slutligen, utforska det grekiska Artemis-templet för att se ett av den antika världens 7 underverk.

Från Kusadasi eller Izmir: Ephesus privat tur

Från Kusadasi eller Izmir: Ephesus privat tur

Utforska de fantastiska ruinerna i Efesos på denna heldagsutflykt från Izmir eller Kusadasi, som även kan erbjudas som halvdagsutflykt från Kusadasi för dem som har ont om tid. Eftersom det är en privat tur kan du börja när du vill. Du kommer också att besöka Jungfru Marias lilla hus, där man tror att hon tillbringade sina sista dagar efter att Johannes förde henne till Efesos efter Jesu död. Det ligger på berget Bulbuldagi (Koressos) och är en populär pilgrimsort för kristna och muslimer och har en fängslande, andlig atmosfär. När du väl är inne på Efesos område kan du vandra runt bland ruinerna tillsammans med din guide och se platser som Odeonteatern, som på sin tid hade plats för upp till 1 400 åskådare. Beundra de vackra romerska statyerna och dekorationerna som är huggna i marmorplattor vid Polliofontänen. Andra höjdpunkter är Celciusbiblioteket, som färdigställdes av romarna 117 e.Kr. Byggnaden har den mest respektingivande fasaden med kolonner, statyer och intakta fönster. Slutligen kan du utforska det grekiska Artemis-templet, ett av den antika världens sju underverk, och gå till Johannesbasilikan (endast med avgång från Kusadasi), som byggdes av Justinianus I över aposteln Johannes gravplats.

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Från Izmir: Efesus guidad dagsutflykt med transfer och lunch

Upphämtning: Izmir Efesus-turen är planerad att starta under morgonen. En modern och bekväm buss hämtar dig från ditt hotell i Izmir eller från İzmirs flygplats och kör dig mot Efesos. Resan tar ungefär en timme. Våra guider: Under din utflykt kommer du att åtföljas av en professionell reseguide som kommer att ansvara för att hjälpa dig. Den erfarna guiden kommer också att vara ansvarig för att förklara allt du behöver veta i varje stopp på din resa. Rundtur i Efesos: Den antika staden Efesos är en av de viktigaste och mest populära attraktionerna i Turkiet. Här finns ett antal viktiga monument från den hellenistiska och romerska perioden. Dessa monument inkluderar bland annat Hadrianustemplet, Celsiusbiblioteket, Grand Theatre, de romerska baden, Agora och Latrina. I Efesos finns också det ökända Artemistemplet. När du reser runt i den antika staden kommer guiden att ge viktig information om varje monument. Jungfru Marias hus: På nära avstånd från den antika staden Efesos finns en annan intressant plats, nämligen Jungfru Marias hus. Detta hus omges av ett lugnt och vackert landskap och valdes av Jungfru Maria för att tillbringa sina sista dagar där med S:t Johannes. Denna plats har ett enormt intresse för den kristna befolkningen. Ta chansen att beundra naturen och se den spektakulära omgivningen när du är där. Lunch: Izmir Efesus-turen fortsätter med en lunchpaus på en lokal restaurang i området. Koppla av och njut av en smakfull öppen buffé med en mängd olika valmöjligheter. Artemistemplet: Den antika staden Efesos är mest känd för Artemistemplet. Detta tempel är listat bland de 7 underverken i den antika världen på grund av dess imponerande storlek, design och betydelse för området. Det byggdes under den hellenistiska perioden och nuförtiden kan besökare observera och turnera runt i ruinerna av templet.

Kusadasi: Efesos, Marias hus, Artemis 4 till 6 timmar Turer

Kusadasi: Efesos, Marias hus, Artemis 4 till 6 timmar Turer

Alternativ för privatpersoner och minigrupper (max. 10 gäster) med/utan terrasshus Efesos, Jungfru Marias hus och Artemission-templet på en guidad tur. ( Skip the lines biljetter betalas till vår guide efter turen ) Din guide kommer att ha din namnskylt vid Kusadasi kryssningsterminalens utgång strax efter att du passerat tullen. Observera att upphämtningstiden (vanligtvis 30 minuter efter din kryssnings ankomst) kommer att skickas med e-post inom 24 timmar efter din bokning. Om du saknar detta e-postmeddelande, glöm inte att kontakta oss för upphämtningstid. Efter att ha träffat din guide kör du till Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 mil från Efesus. Besök Efesos, en av de 12 städerna i Joniska förbundet, ett antikt grekiskt distrikt på Mindre Asiens västkust, beläget nära Izmir. Som hamnstad var staden en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom de historiska marmorgatorna som kantas av historiska offentliga byggnader som Scholasticas bad, Celsus bibliotek, Hadrianus tempel och Grand Theatre. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Minigrupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå eller har akrofobi (höjdskräck). Sista anhalt innan ni kör tillbaka till Kusadasi centrum är Artemissiontemplet, som tidigare var ett av de sju underverken i den antika världen. Observera: Denna tur är endast för kryssningsfartygspassagerare och är inte tillgänglig för dem som bor på hotell.

Från Izmir: Guidad stadsvandring i den antika staden Efesos

Från Izmir: Guidad stadsvandring i den antika staden Efesos

Res tillbaka i tiden med denna utflykt till Efesos från Izmir. Du kommer att besöka resterna av en av de mest överraskande antika städerna i östra Medelhavet. Vi hämtar dig på det angivna hotellet kl. 8.30 och reser i en bekväm minibuss till Efesos, en antik stad som ligger vid Joniens kust. Efter en resa på en och en halv timme når vi platsen för Efesos, en av de stora turistattraktionerna i Turkiet, eftersom det är en av de bäst bevarade grekisk-romerska städerna i landet. Väl där tar vi en guidad tur i Efesos för att se några av dess monumentala juveler, till exempel Celsus bibliotek, ett av de mest lyxiga bibliografiska arkiven i det romerska riket i östra Medelhavet. I närheten hittar vi den romerska teatern. Visste du att den hade en kapacitet för 24.000 personer? Det är imponerande! Efter besöket i Efesos tar vi en lunch. Å andra sidan kommer du också att ha traditionella shoppingmöjligheter för smycken, läder eller keramikcentra.

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Upptäck Efesos underverk på en privat rundtur med mindre promenader och mer utforskande för resenärer som söker en mer avslappnad upplevelse. Njut av upphämtning från Izmir eller Kusadasi. Med en guide och tillgång till skip-the-line, kringgå köer och dyk rakt in i hjärtat av denna UNESCO-listade plats. Utforska det ikoniska Celsus bibliotek, ett arkitektoniskt mästerverk som en gång inhyste tusentals skriftrullar. Förundras över storheten i Grand Theatre, där gladiatorer en gång kämpade och publiken fängslades av teaterföreställningar. Strosa längs de antika gatorna i Efesos, som pryds av intrikata kolumner och historiska ruiner. Fördjupa dig i den rika historien och kulturarvet i denna UNESCO-världsarvslista. Lyssna på fascinerande berättelser och legender från din guide som kommer att väcka Efesos till liv. Njut av fördelen med mindre promenader och njut av varje ögonblick utan att känna dig stressad. Ta fantastiska bilder, njut av atmosfären och låt det antika förflutna transportera dig till en svunnen tid.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Meryemana

Städer i Turkiet

Meryemana: Fler aktiviteter och sevärdheter

Meryemana: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Meryemana

Samlat omdöme

4.7
(268 recensioner)