Melbourne
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Melbourne

Se alla upplevelser i Melbourne

Toppsevärdheter i Melbourne

Det bästa sakerna att se och göra i Melbourne

Melbournes sevärdheter är kanske inte lika berömda som rivaliserande Sydneys, men "världens bästa stad att bo i" har en avslappnad charm som drar turister från när och fjärran. I Melbourne är det lätt att njuta av livet!

Cricket Ground
Foto: Sascha Wenninger @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Cricket Ground

Detta är både cricketens födelseplats och australisk fotbolls andliga hemvist. Gå på match på Cricket Ground – även om du inte fattar riktigt vad som händer på planen kommer du garanterat att dras med i den livade stämningen!

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market

Queen Victoria Market är den största utomhusmarknaden i södra hemisfären och därtill Melbournes hjärta och själ sedan 1878. Passa på att prova en av de berömda varma munkarna!

Eureka Tower

Eureka Tower

Eureka Tower är uppkallat efter upproret som ledde till att Australien blev en demokrati. Eureka Tower är också den högsta byggnaden i Melbourne, och utsikten från observationsdäcket är helt magnifik.

Melbourne Aquarium
Foto: jupiterfirelyte @Flickr (CC BY 2.0)

Melbourne Aquarium

Sea Life Melbourne Aquarium är beläget vid Yarraflodens norra flodbank och hör till ett av stadens mest omtyckta besöksmål. Inne på akvariet bor över 2 000 olika vattenvarelser i 12 olika habitat.

Melbourne Zoo
Foto: Chris Phutully @Flickr (CC BY 2.0)

Melbourne Zoo

Om du inte har tid att bege dig ut i den australiska naturen kan du istället träffa landets unika arter på Melbourne zoo, det största i hela Australien.

Melbournes stadskärna

Melbournes stadskärna

Melbournes stadskärna inkluder sevärdheter som de vackra Fitzroy Gardens och Hoddle Grids historiska valv och gränder.

Melbourne Museum
Foto: Francisco Anzola @Flickr (CC BY 2.0)

Melbourne Museum

På Melbourne Museum kan du lära dig mer om staden och... ja, allt egentligen! Från dinosauriernas tid till de första datorerna – räkna inte med att hinna med hela museet på en eftermiddag!

Planera ditt besök i Melbourne

Bästa besökstid

Melbourne är bäst att besöka under den australiska hösten, det vill säga den svenska våren (mars till maj). Då är det inte bara fantastiskt väder, utan dessutom skänker de trädens flammande löv Melbournes viktorianska byggnader en alldeles särskild skönhet. Om du har möjlighet, så åk dit under den årliga mat- och vinfestivalen som går av stapeln de två första veckorna i mars.

Hur länge ska jag stanna?

Om ditt huvudsakliga mål är att titta på sevärdheter klarar du dig på ungefär tre dagar. Med det sagt har Melbourne en massa annat roligt och spännande att bjuda på, inte minst alla de olika festivaler som går av stapeln året om.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Australiska dollar (AUD)
 • Tidszon
  UTC (+10:00)
 • Landskod
  +61
 • Bäst tid att åka
  Den australiska hösten, från mars till maj, är särskilt fin.

Att göra i Melbourne

De mest populära sevärdheterna i Melbourne

Städer i Australien

Alla saker att se i Melbourne

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Melbourne? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Melbourne

Ett fantastiskt fint besök! Drömde om pingviner! <3 Säger allt :)

Ett fantastiskt fint besök! Lyckokänsla hemma vid hotellet och jag drömde om pingviner! Det säger allt! <3 Vår fina och goa guide gjorde dagen extra minnesvärd! <3