Melbourne

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Melbourne

Det bästa sakerna att se och göra i Melbourne

Melbournes sevärdheter är kanske inte lika berömda som rivaliserande Sydneys, men "världens bästa stad att bo i" har en avslappnad charm som drar turister från när och fjärran. I Melbourne är det lätt att njuta av livet!

 • Cricket Ground

  1. Cricket Ground

  Detta är både cricketens födelseplats och australisk fotbolls andliga hemvist. Gå på match på Cricket Ground – även om du inte fattar riktigt vad som händer på planen kommer du garanterat att dras med i den livade stämningen!

 • Queen Victoria Market

  2. Queen Victoria Market

  Queen Victoria Market är den största utomhusmarknaden i södra hemisfären och därtill Melbournes hjärta och själ sedan 1878. Passa på att prova en av de berömda varma munkarna!

 • Eureka Tower

  3. Eureka Tower

  Eureka Tower är uppkallat efter upproret som ledde till att Australien blev en demokrati. Eureka Tower är också den högsta byggnaden i Melbourne, och utsikten från observationsdäcket är helt magnifik.

 • Melbourne Aquarium

  4. Melbourne Aquarium

  Sea Life Melbourne Aquarium är beläget vid Yarraflodens norra flodbank och hör till ett av stadens mest omtyckta besöksmål. Inne på akvariet bor över 2 000 olika vattenvarelser i 12 olika habitat.

 • Melbourne Zoo

  5. Melbourne Zoo

  Om du inte har tid att bege dig ut i den australiska naturen kan du istället träffa landets unika arter på Melbourne zoo, det största i hela Australien.

 • Melbournes stadskärna

  6. Melbournes stadskärna

  Melbournes stadskärna inkluder sevärdheter som de vackra Fitzroy Gardens och Hoddle Grids historiska valv och gränder.

 • Melbourne Museum

  7. Melbourne Museum

  På Melbourne Museum kan du lära dig mer om staden och... ja, allt egentligen! Från dinosauriernas tid till de första datorerna – räkna inte med att hinna med hela museet på en eftermiddag!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Melbourne är bäst att besöka under den australiska hösten, det vill säga den svenska våren (mars till maj). Då är det inte bara fantastiskt väder, utan dessutom skänker de trädens flammande löv Melbournes viktorianska byggnader en alldeles särskild skönhet. Om du har möjlighet, så åk dit under den årliga mat- och vinfestivalen som går av stapeln de två första veckorna i mars.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Om ditt huvudsakliga mål är att titta på sevärdheter klarar du dig på ungefär tre dagar. Med det sagt har Melbourne en massa annat roligt och spännande att bjuda på, inte minst alla de olika festivaler som går av stapeln året om.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Australiska dollar (AUD)
 • Tidszon
  UTC (+10:00)
 • Landskod
  +61
 • Bäst tid att åka
  Den australiska hösten, från mars till maj, är särskilt fin.

Other Sightseeing Options in Melbourne

Want to discover all there is to do in Melbourne? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om Melbourne

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 274 omdömen

Liam our tour guide for the day was more than amazing. He gave us a memorable day. He was full of recommendations about how to get the most out of our trip, for example he told us where to sit during the penguin parade so we can clearly see the penguins. When we stopped at Summerlands to look at the Nobbies he helped us looking for penguins that were living on the cliffs. He recommended restaurants , how to plan our time at the many stops and last but not least he asked everyone where would be the best place to drop them off and he made sure to drop us off in time for us to catch the train back home. Once again Liam set the bar high for tour guides

Vinprovningen på Helens var ingen höjdare. Han hällde bara upp vin i glaset. Berättade inget om det. När nästan alla hade druckit upp hälldes nästa vin upp i samma glas. Så höll det på med alla fem vinerna. De var helt ointresserade. Det kom ett annat sällskap på 5 personer som också provade viner. Då stod han där hela tiden och pratade med dem. De andra vinprovnings ställen var trevliga och de pratade om vinerna mm. Ost provningen var mycket uppskattad. Choklad fabriken är mycket kommersiell inte speciellt genuint. I sin helhet trevligt arrangemang med en trevlig guide.

Helt fantastiskt, vi hade en jätte bra guid, James, och resan i höll mycket mer än vad vi trott. Vi åkte först till en farm och fick se koalor, mata kängrus, wombats, cameler, lamor, kor, hästar, hjortar, Emus, ponys, får, getter, kaniner och marsvin. Sen åkte vi till koala center på Philip Island och till sist pingvin centret. Magisk upplevelse och hela vägen berättade Våran guide James om saker att tänka på, tips, mycket historia om platser men även världslig historia och annan fakta. Väldigt spännande

En fantastisk guide/ busschaufför, Ben, som gav oss bra information och förståelse om Australien, de olika ställen vi passerade, landets historia, kunskap om djur, väderförhållanden etc. Kul att se hur olika miljöer kan vara. Gillade speciellt besöket i regnskogen och den fantastiska naturen runt de 12 apostlarna. Absolut en resa att rekommendera.

Mycket effektiv bilfärd. Man får se hela great ocean road toppat med apostlarna som gör att den långa resan är värd att göra. Bussen saknar laddare så ta med powerbank. Resan är 12 timmar så jag skulle inte rekommendera att ta med barn under 10 år. Maten var crêpes eller grillad macka. Mycket mättande. Chaffören var kunnig och körde mycket bra