Upplevelser i

Melbourne

Australiens kulturella huvudstad bjuder på en stor dos hipsterkänsla där modern arkitektur blandas med det traditionella.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Det bästa sakerna att se och göra i Melbourne

Melbournes sevärdheter är kanske inte lika berömda som rivaliserande Sydneys, men "världens bästa stad att bo i" har en avslappnad charm som drar turister från när och fjärran. I Melbourne är det lätt att njuta av livet!

 • Cricket Ground

  1. Cricket Ground

  Detta är både cricketens födelseplats och australisk fotbolls andliga hemvist. Gå på match på Cricket Ground – även om du inte fattar riktigt vad som händer på planen kommer du garanterat att dras med i den livade stämningen!

 • Queen Victoria Market

  2. Queen Victoria Market

  Queen Victoria Market är den största utomhusmarknaden i södra hemisfären och därtill Melbournes hjärta och själ sedan 1878. Passa på att prova en av de berömda varma munkarna!

 • Eureka Tower

  3. Eureka Tower

  Eureka Tower är uppkallat efter upproret som ledde till att Australien blev en demokrati. Eureka Tower är också den högsta byggnaden i Melbourne, och utsikten från observationsdäcket är helt magnifik.

 • Melbourne Aquarium

  4. Melbourne Aquarium

  Sea Life Melbourne Aquarium är beläget vid Yarraflodens norra flodbank och hör till ett av stadens mest omtyckta besöksmål. Inne på akvariet bor över 2 000 olika vattenvarelser i 12 olika habitat.

 • Melbourne Zoo

  5. Melbourne Zoo

  Om du inte har tid att bege dig ut i den australiska naturen kan du istället träffa landets unika arter på Melbourne zoo, det största i hela Australien.

 • Melbournes stadskärna

  6. Melbournes stadskärna

  Melbournes stadskärna inkluder sevärdheter som de vackra Fitzroy Gardens och Hoddle Grids historiska valv och gränder.

 • Melbourne Museum

  7. Melbourne Museum

  På Melbourne Museum kan du lära dig mer om staden och... ja, allt egentligen! Från dinosauriernas tid till de första datorerna – räkna inte med att hinna med hela museet på en eftermiddag!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Melbourne är bäst att besöka under den australiska hösten, det vill säga den svenska våren (mars till maj). Då är det inte bara fantastiskt väder, utan dessutom skänker de trädens flammande löv Melbournes viktorianska byggnader en alldeles särskild skönhet. Om du har möjlighet, så åk dit under den årliga mat- och vinfestivalen som går av stapeln de två första veckorna i mars.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Om ditt huvudsakliga mål är att titta på sevärdheter klarar du dig på ungefär tre dagar. Med det sagt har Melbourne en massa annat roligt och spännande att bjuda på, inte minst alla de olika festivaler som går av stapeln året om.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Australiska dollar (AUD)
 • Tidszon
  UTC (+10:00)
 • Landskod
  +61
 • Bäst tid att åka
  Den australiska hösten, från mars till maj, är särskilt fin.

Alla saker att se i Melbourne

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Melbourne? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Melbourne

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 4 898 omdömen

Mycket välorganiserad utflykt, vi var inte uttråkade ett ögonblick. Vi fick se koalor, wallabies, känguruer och Tasmanian-djävlar på nära håll. Besöket på chokladfabriken (valt snarare än helikoptern, vi hade också rätten till den fantastiska stranden) är riktigt kul. Penguin parade webbplatsen är superb. När det gäller Pinguoins-paraden, vi väntade på dem i kyla och vinden (dock i början av januari) på plattformen som sattes upp på stranden, medan vi stannade på den monterade bron, såg vi dem mycket noggrant. Med tanke på deras takt och riktningen, ville de verkligen inte simma den kvällen !!!

Den 13 timmars dagsturen tog oss från en höjdpunkt till nästa. Bussresan var aldrig tråkig, eftersom man kunde se konstant föränderliga landskap. Föraren u. Guiden var väldigt trevlig u. kompetent. Han visade oss koalas u. Cockatoos i eukalyptusträd, samt de mest spektakulära utsikterna på Great Ocean Road. En annan höjdpunkt var promenad genom regnskogen. Jag kan helt rekommendera denna dagstur. Den enda nackdelen var tillgängligt utrymme i minibussen, vilket kompenseras för eftersom bussen inte var helt upptagen.

Tim var en bra guide! Var glad och informativ samt berättade några intressanta historier. Turnén var underbar. Stora sevärdheter, såg några Koalas och lunch tillhandahöll var bra. Högt rekommenderad. Turnén varade också i 12 timmar FYI

Det är en bussresa som är 10 timmar. Ta med snacks även om lunchen är bra kommer du att behöva en vattenflaska. Ta med extra kläder eftersom det var kallare än väntat. Unga barn kan ha svårt att rida så länge.

Mycket att se på en dag. Ut från guiden lyckades Shannara tiden perfekt. Hon är en fantastisk och passionerad guide. Hon gjorde den extra milen genom att stoppa på väg när hon såg en koala