Mdina
Rundvisningar

Rundvisningar
57 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Mdina Rundvisningar

Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

1. Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

Upplev några av Maltas mest intressanta höjdpunkter på bara en dag på en guidad gruppresa. Upptäck den medeltida staden Mdina, St Cataldus katakomber och Mosta Rotunda. Promenera genom San Antons botaniska trädgård, njut av havsutsikten från Dingli Cliffs och köp glas från lokala hantverkare. Efter upphämtning på hotellet börjar du din tur med den antika staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats, befästningar, arkitektur och antika arv. Promenera genom de smala gatorna i öns gamla huvudstad och ta del av ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Gör en resa tillbaka i tiden, eftersom gatorna inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren. Beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltida och barock stilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. Lämna Mdina genom Grekiska porten. Gå till St. Cataldus katakomber i Rabat, i utkanten av Mdina. Upptäck katakomberna, som ursprungligen var ett puniskt gravskjul, och några av de tidigaste arkeologiska bevisen för kristendomen på Malta. Se gravar som är vackra exempel på täckta gravar och andra som är huggna i klipporna. Fortsätt till Dingli Cliffs, utanför byn Dingli på Maltas västkust, den högsta punkten på den maltesiska ön på cirka 253 meter över havet. Njut av en fantastisk utsikt över de terrasserade fälten nedanför och panorama över det vidsträckta öppna havet med den lilla obebodda ön Filfla. Efter lunch besöker du San Antons botaniska trädgård, som byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens: San Anton-palatset, som ligger i trädgårdens utkant och nu fungerar som residens för Maltas president. Därefter stannar du till vid Ta' Qali Craft Village, ett före detta flygfält från brittiska Royal Air Forces krigstid som har restaurerats till ett lokalt hantverkscentrum. Titta på lokala hantverkare som skapar konstgjord glaskonst med hjälp av gamla tekniker för glasblåsning. Skaffa några äkta lokalt tillverkade minnessaker som påminner dig om ditt besök på Malta. Avsluta din rundtur med Maltas största kyrka, Sanctuary Basilica of the Assumption of Our Lady, allmänt känd som Mosta Rotunda eller Mosta Dome. Den nuvarande kyrkan byggdes mellan 1833 och 1860-talet i neoklassisk stil, med Pantheon i Rom som förebild. Upptäck dess kupol, den tredje största ostödda kupolen i världen. Till sist, återvänd till ditt hotell.

Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

2. Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

Utforska Maltas otroliga egendomar, historia och sevärdheter i din egen takt. Ta de exklusiva hop-on, hop-off-turerna och åk när det passar dig på de öppna dubbeldäckade bussarna. Under turen kan du stanna till vid någon av följande större sevärdheter i staden, på dessa rutter: Rutt till södra Malta (röd rutt) - Valletta - Hypogeum - Vittoriosa Waterfront - Zejtun kyrka - Marsaxlokk fiskeby - Ghar Dalams grotta och museum - Blå grottan - Hagar Qim och Mnajdra tempel - Arvet av kalksten - Sliema Norra Malta-rutten (blå rutt) - Valletta - San Antons trädgårdar - Hantverksbyn - Flygmuseum - Mosta kyrka - Mdina - Rabat - Mgarr Kyrka - Gyllene bukten - Bugibba-torget - Vattenparken Splash and Fun - Marinparken Mediterraneo - St George's Bay - Spinola Bay

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

3. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

4. Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

Du börjar med att besöka den gamla medeltida staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats och befästningar, sin medeltida och barocka arkitektur och sitt antika arv. Denna majestätiska stad är utan tvekan ett av öns mest suggestiva resmål. Mdina var öns huvudstad från antiken till medeltiden och är verkligen en förtrollande stad! En promenad genom dess smala gator, som inte har förändrats mycket under de senaste 1000 åren, är ett måste för alla som besöker de maltesiska öarna. Det är utan tvekan ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Utforska denna historiska stad med en erfaren lokal guide och fördjupa dig i stadens rika förflutna när du utforskar dess medeltida gator. Gör en resa tillbaka i tiden och beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltids- och barockstilar, samt de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. När du lämnar Mdina genom "Greeks Gate" fortsätter du till Dingli Cliffs, som ligger utanför byn Dingli på Maltas västkust, cirka 253 meter över havet. Dessa klippor utgör den högsta punkten på de maltesiska öarna. Klipporna erbjuder en majestätisk syn; utsikten över de terrasserade fälten under dem och panoramat över det vidsträckta öppna havet med den obebodda lilla ön Filfla i bakgrunden är verkligen hisnande! Med tanke på sin imponerande höjd kan klipporna betraktas som naturliga fort, eftersom ingen angripare kan närma sig ön från väster. Turen avslutas med ett besök i San Antons botaniska trädgård, som ligger i byn Attard. Dessa vackra trädgårdar byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens, San Anton Palace, som ligger vid trädgårdens omkrets och som i dag fungerar som residens för Maltas president. Trädgårdarna har varit öppna för allmänheten sedan 1882 och har flera gångar som omges av fontäner och dammar som bebos av ankfamiljer, svanar, påfåglar, påfåglar och sköldpaddor. De har en stor variation av träd och blommor från hela världen, bland annat en mängd olika palmer, cypresser, jacarandor, araukarier och andra exotiska växter, varav vissa är över tre århundraden gamla. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom berättelser och engagerande berättelser.

Malta: Stadssightseeing med HOHO-buss och valfri båttur

5. Malta: Stadssightseeing med HOHO-buss och valfri båttur

Lär känna den unika ön Malta under en busstur och en båttur. Upptäck över 7 000 år av historia när du kör förbi kulturarvsplatser, populära attraktioner och vackra naturlandskap.  Under sommarmånaderna (maj och framåt) startar hop-on-hop-off-rutten från Bugibba och går via Qawra och St Julian's till Maltas huvudstad Valletta. Du tar dig sedan söderut där du kan uppleva och besöka historiska tempel och sevärdheter längs vägen. Efter stoppet vid den blå grottan går turen tillbaka norrut och inåt landet med stopp vid romerska platser och sevärdheter och sedan tillbaka till Bugibba via Golden Bay på den nordvästra kusten. Med över 30 stopp och 50 sevärdheter längs vägen kan du upptäcka den maltesiska ön som aldrig förr. Upplev viktiga sevärdheter som kyrkan och kupolen i Mosta, hantverksbyn Ta'Qali och Rabat med många romerska platser som den restaurerade romerska villan, St Agathas katakomber och den medeltida staden Mdina. Se de berömda "tre städerna" och Tarxien-templen som tros ha byggts omkring 3000 f.Kr. Marsaxlokk är en traditionell och pittoresk fiskeby som säkert kommer att glädja dig. Passa på att besöka den vackra Blå Grottan. Du kommer att upptäcka massor av saker att göra på den här öresan. Dessutom kan du kombinera din hop-on-hop-off-tur med en hamnkryssning. Hållplatser på norra rutten:• Bugibba (Topaz Hotel / Gillieru Hotel)• Bugibba brygga (Seatrips Outlet) • Bugibba Centre (mittemot HSBC) • Bugibba (Santana Hotel)• Malta National Aquarium• Qawra Palace Hotel• Qawra Seafront• Bellavista Hotel, Qawra • Mediterraneo Marine Park• ITS-rondellen (Radisson & Coronthia Hotel) • St. George's Bay, St. Julians (City Sightseeing Route Stage) • Westin Dragonara, St Julians• Hilton Roundabout, St Julians• Spinola Bay, St. Julians• Balluta Bay (mittemot Balluta Church) • Sliema Seafront (mittemot Preluna Hotel) • Silema Ferries (City Sightseeing Route Stage & stopp för hamnkryssning) • Mittemot Bayview Hotel (CitySightseeing Outlet) • Valletta - centrum• Valletta Waterfront Terminus (byte till södra rutten) • Trädgårdarna i San Anton • Ta Qali - Flygmuseum• Mostadomen • Mdinas huvudingång • Rabat - Domus Romana • Golden Bay Hållplatser på södra rutten: • ITS-rondellen • St Georges Bay, St Julians (CSS Route Stage) • Westin Dragonara, St Julians • Hilton, St Julians• Spinola Bay, St. Julians• Balluta Bay (mittemot Balluta Church)• Sliema Seafront (mittemot Preluna Hotel)• Sliema Ferries (City Sightseeing och hållplats för hamnkryssningen) Mittemot Bayview Hotel • Vallettas centrum• Valletta Waterfront Terminus (byte till North Route) • Tarxiens tempel• Vittoriosa Waterfront • Fiskebyn Marsaxlokk • Pretty Bay (Birzebbugia)• Blå grottan • Hagar Qim-templen och Mnajdra-templen • Vallettas centrum• Valletta - Malta Experience, Knights Hospital War Museum och Fort St Elmo• Valletta Waterfront Terminus (byte till North Route)

Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

6. Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

Mdina, en gång Maltas huvudstad, har haft många namn under sin historia, men det medeltida namnet beskriver den bäst: "Città Notabile" - den ädla staden. Staden ligger på en platå mitt på ön och domineras av sin barockkatedral och sina magnifika bastioner. En promenad genom de smala gatorna, som inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren, är ett måste för alla som besöker Malta. Området där Mdina ligger har varit bebott åtminstone sedan bronsåldern. Fenicierna och romarna etablerade sina egna bosättningar här, men stadens moderna namn och utformning återspeglar det arabiska styret innan normanderna gjorde den till landets huvudstad. Även om byggandet av Valletta minskade dess betydelse, ledde en kraftig jordbävning 1693 till återuppbyggnad och ett återupplivande av staden. Sedan dess har Mdina förändrats mycket lite. Gå förbi de mest anmärkningsvärda platserna i Mdina, inklusive Vilhena Palace, St Agatha's Chapel, Banca Giuratale, Mdina Cathedral och mycket mer. Under denna rundtur kommer vi att besöka Rabat. I Rabat går vi in på Wignacourt-museet och besöker: Skyddsrum från WW2, katakomber och St Paul's Grotto. Inträdesbiljett ingår.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

7. Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Valletta: Årgångsbuss till Valletta, Sliema, Rabat & Mdina

8. Valletta: Årgångsbuss till Valletta, Sliema, Rabat & Mdina

Utforska Maltas imponerande gods, lär dig mer om dess fascinerande historia och ta del av öns sevärdheter i din egen takt i en ikonisk vintagebuss. Upptäck Valletta, Sliema, Mdina och Rabat. Stanna till vid någon av de inkluderade platserna längs rutten och besök stadens huvudattraktioner. Dra nytta av en heldagsbiljett för att ta bussar på din fritid. Ta turen med stil i dessa unika restaurerade klassiska bussar, av vilka många är runt sjuttio år gamla. Tidtabell enligt nedan: Måndag - onsdag - fredag från Sliema Ferries (utanför M&S-butiken): 09:20 - 11:20 - 13:20 - 15:20 (den kommer också till St. Julian's ca 10 minuter efter Sliema, beroende på trafiksituationen) Valletta (bredvid turistinformationen vid Tritons fontän) : 11:00 - 13:00 - 15:00 Mdina/Rabat: 12:35 - 14:35 - 16:35 Söndag (Valletta-Marsaxlokk) Bussen avgår från Valletta kl. 10:00 - 11:00 - 12:25 - 13:25 (bredvid turistinformationen vid Tritons fontän) Bussen återvänder från Marsaxlokk (där du blev avsläppt) kl. 1025-1153-1253-1353.

Mdina och Rabat: Guidad stadsvandring

9. Mdina och Rabat: Guidad stadsvandring

Mdina är en befäst stadsbebyggelse på en bergstopp som ligger i hjärtat av de maltesiska öarna. Den grundades av romarna och fungerade under nästan två århundraden som administrativ och politisk huvudstad för de maltesiska öarna. Den är än i dag säte för Maltas biskopsämbete. Möt din guide vid Mdinas huvudport vid bron och börja din rundtur med en introduktion om stadens historiska bakgrund. Du fortsätter sedan att upptäcka "Citta' Notabile", den ädla staden, dess medeltida namn som beskriver den bäst, eftersom den var hemvist för Maltas adelsfamiljer, både då och nu. Du kommer att se de imponerande palats, kyrkor och kloster som kantar de smala medeltida gatorna. När du slingrar dig genom de smala gatorna kommer du att kastas tillbaka i tiden. Den angränsande förorten Rabat ligger bara ett stenkast bort. Där tar du dig fram genom de gamla kvarteren och njuter av maltesisk folkhemsarkitektur.

Mdina: Valletta Waterfront Area, Mdina och Rabat Night Tour

10. Mdina: Valletta Waterfront Area, Mdina och Rabat Night Tour

Börja med att köra runt i Valletta där du kan beundra de majestätiska fästningarna och bastionerna från 1500-talet som är vackert upplysta under natten, en verkligt fängslande och unik syn. Efter att ha kört runt Vallettas bastioner och befästningar stannar du till vid Valletta Waterfront, denna underbara strandpromenad som ligger i Grand Harbour-området har nitton vackert restaurerade lagerlokaler från 1700-talet, som sträcker sig längs vattenkanten med historiska bastioner och befästningar som bakgrund. De ikoniska dörrarna har återupplivats med ett konstnärligt intryck av färger som representerar förvaring av varor från förr, med blått för fisk, grönt för produkter, gult för vete och rött för vin. Området vaknar till liv på kvällen och lockar både lokalbefolkning och turister till de kulturhistoriska byggnaderna som har förvandlats till en mängd livliga barer och restauranger. Vi kommer att ha lite fritid under vårt besök i Valletta Waterfront. Härifrån fortsätter vi till den västra centrala delen av Malta för att upptäcka byn Rabat och den medeltida staden Mdina, Maltas gamla huvudstad. Rabat (ett semitiskt ord som betyder "förort") var en gång i tiden en del av Mdina, innan den utvecklades som en separat by. Under romartiden var platsen för Mdina och Rabat gemensamt känd som Melita, under den arabiska ockupationen av Malta döptes Melita om till Mdina, och dess yta minskades genom att man flyttade den södra muren av staden; som ett resultat av detta blev delar av Mdina känt som Rabat. Här kommer vi att njuta av en promenad i den äldre delen av byn, längs dess smala och slingrande gator, och uppskatta charmen och skönheten i denna unika by under natten, innan vi fortsätter mot Mdina. Mdina, som också kallas "den tysta staden", är känd för sina överdådiga palats och befästningar, sin medeltida och barockarkitektur och sitt antika arv och förblir en av öns mest suggestiva destinationer. Mdina var öns huvudstad från antiken till medeltiden och är verkligen en förtrollande stad! En promenad genom de smala gatorna, som inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren, är ett måste för alla besökare på Malta. Det är utan tvekan ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Utforska denna historiska stad av tidlös skönhet under natten, då alla stadens landmärken, befästningar och bastioner är vackert upplysta och alla pittoreska gränder och smala gator är graciöst upplysta av de gamla lyktorna som finns i varje vändning och ger hela staden en förtrollande och fängslande aura. Fördjupa dig i stadens rika förflutna när du utforskar de medeltida gatorna, gör en resa tillbaka i tiden och beundrar de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltids- och barockstilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsväggarna, varifrån du kommer att kunna se nästan halva ön gnistrande under dig, inlindad i en bländande och fantastisk nattlig miljö.

Immersion-upplevelser

Mdina

Mdina

Våra mest rekommenderade Mdina Rundvisningar

Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

Malta: Highlights of Malta & Mdina heldagstur med lunch

Upplev några av Maltas mest intressanta höjdpunkter på bara en dag på en guidad gruppresa. Upptäck den medeltida staden Mdina, St Cataldus katakomber och Mosta Rotunda. Promenera genom San Antons botaniska trädgård, njut av havsutsikten från Dingli Cliffs och köp glas från lokala hantverkare. Efter upphämtning på hotellet börjar du din tur med den antika staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats, befästningar, arkitektur och antika arv. Promenera genom de smala gatorna i öns gamla huvudstad och ta del av ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Gör en resa tillbaka i tiden, eftersom gatorna inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren. Beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltida och barock stilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. Lämna Mdina genom Grekiska porten. Gå till St. Cataldus katakomber i Rabat, i utkanten av Mdina. Upptäck katakomberna, som ursprungligen var ett puniskt gravskjul, och några av de tidigaste arkeologiska bevisen för kristendomen på Malta. Se gravar som är vackra exempel på täckta gravar och andra som är huggna i klipporna. Fortsätt till Dingli Cliffs, utanför byn Dingli på Maltas västkust, den högsta punkten på den maltesiska ön på cirka 253 meter över havet. Njut av en fantastisk utsikt över de terrasserade fälten nedanför och panorama över det vidsträckta öppna havet med den lilla obebodda ön Filfla. Efter lunch besöker du San Antons botaniska trädgård, som byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens: San Anton-palatset, som ligger i trädgårdens utkant och nu fungerar som residens för Maltas president. Därefter stannar du till vid Ta' Qali Craft Village, ett före detta flygfält från brittiska Royal Air Forces krigstid som har restaurerats till ett lokalt hantverkscentrum. Titta på lokala hantverkare som skapar konstgjord glaskonst med hjälp av gamla tekniker för glasblåsning. Skaffa några äkta lokalt tillverkade minnessaker som påminner dig om ditt besök på Malta. Avsluta din rundtur med Maltas största kyrka, Sanctuary Basilica of the Assumption of Our Lady, allmänt känd som Mosta Rotunda eller Mosta Dome. Den nuvarande kyrkan byggdes mellan 1833 och 1860-talet i neoklassisk stil, med Pantheon i Rom som förebild. Upptäck dess kupol, den tredje största ostödda kupolen i världen. Till sist, återvänd till ditt hotell.

Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

Malta: Hop-On Hop-Off Bussturer

Utforska Maltas otroliga egendomar, historia och sevärdheter i din egen takt. Ta de exklusiva hop-on, hop-off-turerna och åk när det passar dig på de öppna dubbeldäckade bussarna. Under turen kan du stanna till vid någon av följande större sevärdheter i staden, på dessa rutter: Rutt till södra Malta (röd rutt) - Valletta - Hypogeum - Vittoriosa Waterfront - Zejtun kyrka - Marsaxlokk fiskeby - Ghar Dalams grotta och museum - Blå grottan - Hagar Qim och Mnajdra tempel - Arvet av kalksten - Sliema Norra Malta-rutten (blå rutt) - Valletta - San Antons trädgårdar - Hantverksbyn - Flygmuseum - Mosta kyrka - Mdina - Rabat - Mgarr Kyrka - Gyllene bukten - Bugibba-torget - Vattenparken Splash and Fun - Marinparken Mediterraneo - St George's Bay - Spinola Bay

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

Malta: Mdina, Dingli Cliffs och San Antons botaniska trädgård

Du börjar med att besöka den gamla medeltida staden Mdina, som är känd för sina överdådiga palats och befästningar, sin medeltida och barocka arkitektur och sitt antika arv. Denna majestätiska stad är utan tvekan ett av öns mest suggestiva resmål. Mdina var öns huvudstad från antiken till medeltiden och är verkligen en förtrollande stad! En promenad genom dess smala gator, som inte har förändrats mycket under de senaste 1000 åren, är ett måste för alla som besöker de maltesiska öarna. Det är utan tvekan ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Utforska denna historiska stad med en erfaren lokal guide och fördjupa dig i stadens rika förflutna när du utforskar dess medeltida gator. Gör en resa tillbaka i tiden och beundra de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltids- och barockstilar, samt de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsmurarna. När du lämnar Mdina genom "Greeks Gate" fortsätter du till Dingli Cliffs, som ligger utanför byn Dingli på Maltas västkust, cirka 253 meter över havet. Dessa klippor utgör den högsta punkten på de maltesiska öarna. Klipporna erbjuder en majestätisk syn; utsikten över de terrasserade fälten under dem och panoramat över det vidsträckta öppna havet med den obebodda lilla ön Filfla i bakgrunden är verkligen hisnande! Med tanke på sin imponerande höjd kan klipporna betraktas som naturliga fort, eftersom ingen angripare kan närma sig ön från väster. Turen avslutas med ett besök i San Antons botaniska trädgård, som ligger i byn Attard. Dessa vackra trädgårdar byggdes i början av 1600-talet av stormästare Antoine de Paule som komplement till hans sommarresidens, San Anton Palace, som ligger vid trädgårdens omkrets och som i dag fungerar som residens för Maltas president. Trädgårdarna har varit öppna för allmänheten sedan 1882 och har flera gångar som omges av fontäner och dammar som bebos av ankfamiljer, svanar, påfåglar, påfåglar och sköldpaddor. De har en stor variation av träd och blommor från hela världen, bland annat en mängd olika palmer, cypresser, jacarandor, araukarier och andra exotiska växter, varav vissa är över tre århundraden gamla. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom berättelser och engagerande berättelser.

Malta: Stadssightseeing med HOHO-buss och valfri båttur

Malta: Stadssightseeing med HOHO-buss och valfri båttur

Lär känna den unika ön Malta under en busstur och en båttur. Upptäck över 7 000 år av historia när du kör förbi kulturarvsplatser, populära attraktioner och vackra naturlandskap.  Under sommarmånaderna (maj och framåt) startar hop-on-hop-off-rutten från Bugibba och går via Qawra och St Julian's till Maltas huvudstad Valletta. Du tar dig sedan söderut där du kan uppleva och besöka historiska tempel och sevärdheter längs vägen. Efter stoppet vid den blå grottan går turen tillbaka norrut och inåt landet med stopp vid romerska platser och sevärdheter och sedan tillbaka till Bugibba via Golden Bay på den nordvästra kusten. Med över 30 stopp och 50 sevärdheter längs vägen kan du upptäcka den maltesiska ön som aldrig förr. Upplev viktiga sevärdheter som kyrkan och kupolen i Mosta, hantverksbyn Ta'Qali och Rabat med många romerska platser som den restaurerade romerska villan, St Agathas katakomber och den medeltida staden Mdina. Se de berömda "tre städerna" och Tarxien-templen som tros ha byggts omkring 3000 f.Kr. Marsaxlokk är en traditionell och pittoresk fiskeby som säkert kommer att glädja dig. Passa på att besöka den vackra Blå Grottan. Du kommer att upptäcka massor av saker att göra på den här öresan. Dessutom kan du kombinera din hop-on-hop-off-tur med en hamnkryssning. Hållplatser på norra rutten:• Bugibba (Topaz Hotel / Gillieru Hotel)• Bugibba brygga (Seatrips Outlet) • Bugibba Centre (mittemot HSBC) • Bugibba (Santana Hotel)• Malta National Aquarium• Qawra Palace Hotel• Qawra Seafront• Bellavista Hotel, Qawra • Mediterraneo Marine Park• ITS-rondellen (Radisson & Coronthia Hotel) • St. George's Bay, St. Julians (City Sightseeing Route Stage) • Westin Dragonara, St Julians• Hilton Roundabout, St Julians• Spinola Bay, St. Julians• Balluta Bay (mittemot Balluta Church) • Sliema Seafront (mittemot Preluna Hotel) • Silema Ferries (City Sightseeing Route Stage & stopp för hamnkryssning) • Mittemot Bayview Hotel (CitySightseeing Outlet) • Valletta - centrum• Valletta Waterfront Terminus (byte till södra rutten) • Trädgårdarna i San Anton • Ta Qali - Flygmuseum• Mostadomen • Mdinas huvudingång • Rabat - Domus Romana • Golden Bay Hållplatser på södra rutten: • ITS-rondellen • St Georges Bay, St Julians (CSS Route Stage) • Westin Dragonara, St Julians • Hilton, St Julians• Spinola Bay, St. Julians• Balluta Bay (mittemot Balluta Church)• Sliema Seafront (mittemot Preluna Hotel)• Sliema Ferries (City Sightseeing och hållplats för hamnkryssningen) Mittemot Bayview Hotel • Vallettas centrum• Valletta Waterfront Terminus (byte till North Route) • Tarxiens tempel• Vittoriosa Waterfront • Fiskebyn Marsaxlokk • Pretty Bay (Birzebbugia)• Blå grottan • Hagar Qim-templen och Mnajdra-templen • Vallettas centrum• Valletta - Malta Experience, Knights Hospital War Museum och Fort St Elmo• Valletta Waterfront Terminus (byte till North Route)

Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

Mdina, en gång Maltas huvudstad, har haft många namn under sin historia, men det medeltida namnet beskriver den bäst: "Città Notabile" - den ädla staden. Staden ligger på en platå mitt på ön och domineras av sin barockkatedral och sina magnifika bastioner. En promenad genom de smala gatorna, som inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren, är ett måste för alla som besöker Malta. Området där Mdina ligger har varit bebott åtminstone sedan bronsåldern. Fenicierna och romarna etablerade sina egna bosättningar här, men stadens moderna namn och utformning återspeglar det arabiska styret innan normanderna gjorde den till landets huvudstad. Även om byggandet av Valletta minskade dess betydelse, ledde en kraftig jordbävning 1693 till återuppbyggnad och ett återupplivande av staden. Sedan dess har Mdina förändrats mycket lite. Gå förbi de mest anmärkningsvärda platserna i Mdina, inklusive Vilhena Palace, St Agatha's Chapel, Banca Giuratale, Mdina Cathedral och mycket mer. Under denna rundtur kommer vi att besöka Rabat. I Rabat går vi in på Wignacourt-museet och besöker: Skyddsrum från WW2, katakomber och St Paul's Grotto. Inträdesbiljett ingår.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Valletta: Årgångsbuss till Valletta, Sliema, Rabat & Mdina

Valletta: Årgångsbuss till Valletta, Sliema, Rabat & Mdina

Utforska Maltas imponerande gods, lär dig mer om dess fascinerande historia och ta del av öns sevärdheter i din egen takt i en ikonisk vintagebuss. Upptäck Valletta, Sliema, Mdina och Rabat. Stanna till vid någon av de inkluderade platserna längs rutten och besök stadens huvudattraktioner. Dra nytta av en heldagsbiljett för att ta bussar på din fritid. Ta turen med stil i dessa unika restaurerade klassiska bussar, av vilka många är runt sjuttio år gamla. Tidtabell enligt nedan: Måndag - onsdag - fredag från Sliema Ferries (utanför M&S-butiken): 09:20 - 11:20 - 13:20 - 15:20 (den kommer också till St. Julian's ca 10 minuter efter Sliema, beroende på trafiksituationen) Valletta (bredvid turistinformationen vid Tritons fontän) : 11:00 - 13:00 - 15:00 Mdina/Rabat: 12:35 - 14:35 - 16:35 Söndag (Valletta-Marsaxlokk) Bussen avgår från Valletta kl. 10:00 - 11:00 - 12:25 - 13:25 (bredvid turistinformationen vid Tritons fontän) Bussen återvänder från Marsaxlokk (där du blev avsläppt) kl. 1025-1153-1253-1353.

Mdina och Rabat: Guidad stadsvandring

Mdina och Rabat: Guidad stadsvandring

Mdina är en befäst stadsbebyggelse på en bergstopp som ligger i hjärtat av de maltesiska öarna. Den grundades av romarna och fungerade under nästan två århundraden som administrativ och politisk huvudstad för de maltesiska öarna. Den är än i dag säte för Maltas biskopsämbete. Möt din guide vid Mdinas huvudport vid bron och börja din rundtur med en introduktion om stadens historiska bakgrund. Du fortsätter sedan att upptäcka "Citta' Notabile", den ädla staden, dess medeltida namn som beskriver den bäst, eftersom den var hemvist för Maltas adelsfamiljer, både då och nu. Du kommer att se de imponerande palats, kyrkor och kloster som kantar de smala medeltida gatorna. När du slingrar dig genom de smala gatorna kommer du att kastas tillbaka i tiden. Den angränsande förorten Rabat ligger bara ett stenkast bort. Där tar du dig fram genom de gamla kvarteren och njuter av maltesisk folkhemsarkitektur.

Mdina: Valletta Waterfront Area, Mdina och Rabat Night Tour

Mdina: Valletta Waterfront Area, Mdina och Rabat Night Tour

Börja med att köra runt i Valletta där du kan beundra de majestätiska fästningarna och bastionerna från 1500-talet som är vackert upplysta under natten, en verkligt fängslande och unik syn. Efter att ha kört runt Vallettas bastioner och befästningar stannar du till vid Valletta Waterfront, denna underbara strandpromenad som ligger i Grand Harbour-området har nitton vackert restaurerade lagerlokaler från 1700-talet, som sträcker sig längs vattenkanten med historiska bastioner och befästningar som bakgrund. De ikoniska dörrarna har återupplivats med ett konstnärligt intryck av färger som representerar förvaring av varor från förr, med blått för fisk, grönt för produkter, gult för vete och rött för vin. Området vaknar till liv på kvällen och lockar både lokalbefolkning och turister till de kulturhistoriska byggnaderna som har förvandlats till en mängd livliga barer och restauranger. Vi kommer att ha lite fritid under vårt besök i Valletta Waterfront. Härifrån fortsätter vi till den västra centrala delen av Malta för att upptäcka byn Rabat och den medeltida staden Mdina, Maltas gamla huvudstad. Rabat (ett semitiskt ord som betyder "förort") var en gång i tiden en del av Mdina, innan den utvecklades som en separat by. Under romartiden var platsen för Mdina och Rabat gemensamt känd som Melita, under den arabiska ockupationen av Malta döptes Melita om till Mdina, och dess yta minskades genom att man flyttade den södra muren av staden; som ett resultat av detta blev delar av Mdina känt som Rabat. Här kommer vi att njuta av en promenad i den äldre delen av byn, längs dess smala och slingrande gator, och uppskatta charmen och skönheten i denna unika by under natten, innan vi fortsätter mot Mdina. Mdina, som också kallas "den tysta staden", är känd för sina överdådiga palats och befästningar, sin medeltida och barockarkitektur och sitt antika arv och förblir en av öns mest suggestiva destinationer. Mdina var öns huvudstad från antiken till medeltiden och är verkligen en förtrollande stad! En promenad genom de smala gatorna, som inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren, är ett måste för alla besökare på Malta. Det är utan tvekan ett av Europas finaste exempel på en gammal muromgärdad/befäst stad. Utforska denna historiska stad av tidlös skönhet under natten, då alla stadens landmärken, befästningar och bastioner är vackert upplysta och alla pittoreska gränder och smala gator är graciöst upplysta av de gamla lyktorna som finns i varje vändning och ger hela staden en förtrollande och fängslande aura. Fördjupa dig i stadens rika förflutna när du utforskar de medeltida gatorna, gör en resa tillbaka i tiden och beundrar de magnifika palatsen och kyrkorna i stadens unika blandning av medeltids- och barockstilar, liksom de spektakulära panoramavyerna från de höga bastionsväggarna, varifrån du kommer att kunna se nästan halva ön gnistrande under dig, inlindad i en bländande och fantastisk nattlig miljö.

Vanliga frågor om Rundvisningar i Mdina

Vad finns det för andra saker att göra än Rundvisningar som är värt att besöka i Mdina?

Andra upplevelser du inte bör missa i Mdina:

De mest populära sevärdheterna i Mdina

Att göra i Mdina

Städer i Malta

Mdina: Fler aktiviteter och sevärdheter

Mdina: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.