Lägg till datum

Mdina Gate

Mdina Gate: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

1. Malta: Mdina och Rabat vandringstur med katakomber

Mdina, en gång Maltas huvudstad, har haft många namn under sin historia, men det medeltida namnet beskriver den bäst: "Città Notabile" - den ädla staden. Staden ligger på en platå mitt på ön och domineras av sin barockkatedral och sina magnifika bastioner. En promenad genom de smala gatorna, som inte har förändrats mycket under de senaste 1 000 åren, är ett måste för alla som besöker Malta. Området där Mdina ligger har varit bebott åtminstone sedan bronsåldern. Fenicierna och romarna etablerade sina egna bosättningar här, men stadens moderna namn och utformning återspeglar det arabiska styret innan normanderna gjorde den till landets huvudstad. Även om byggandet av Valletta minskade dess betydelse, ledde en kraftig jordbävning 1693 till återuppbyggnad och ett återupplivande av staden. Sedan dess har Mdina förändrats mycket lite. Gå förbi de mest anmärkningsvärda platserna i Mdina, inklusive Vilhena Palace, St Agatha's Chapel, Banca Giuratale, Mdina Cathedral och mycket mer. Under denna rundtur kommer vi att besöka Rabat. I Rabat går vi in på Wignacourt-museet och besöker: Skyddsrum från WW2, katakomber och St Paul's Grotto. Inträdesbiljett ingår.

Valletta: Årgångsbuss till Valletta, Sliema, Rabat & Mdina

2. Valletta: Årgångsbuss till Valletta, Sliema, Rabat & Mdina

Utforska Maltas imponerande gods, lär dig mer om dess fascinerande historia och ta del av öns sevärdheter i din egen takt i en ikonisk vintagebuss. Upptäck Valletta, Sliema, Mdina och Rabat. Stanna till vid någon av de inkluderade platserna längs rutten och besök stadens huvudattraktioner. Dra nytta av en heldagsbiljett för att ta bussar på din fritid. Ta turen med stil i dessa unika restaurerade klassiska bussar, av vilka många är runt sjuttio år gamla. Tidtabell enligt nedan: Måndag - onsdag - fredag från Sliema Ferries (utanför M&S-butiken): 09:20 - 11:20 - 13:20 - 15:20 (den kommer också till St. Julian's ca 10 minuter efter Sliema, beroende på trafiksituationen) Valletta (bredvid turistinformationen vid Tritons fontän) : 11:00 - 13:00 - 15:00 Mdina/Rabat: 12:35 - 14:35 - 16:35 Söndag (Valletta-Marsaxlokk) Bussen avgår från Valletta kl. 10:00 - 11:00 - 12:25 - 13:25 (bredvid turistinformationen vid Tritons fontän) Bussen återvänder från Marsaxlokk (där du blev avsläppt) kl. 1025-1153-1253-1353.

Mdina och Rabat: Guidad stadsvandring

3. Mdina och Rabat: Guidad stadsvandring

Mdina är en befäst stadsbebyggelse på en bergstopp som ligger i hjärtat av de maltesiska öarna. Den grundades av romarna och fungerade under nästan två århundraden som administrativ och politisk huvudstad för de maltesiska öarna. Den är än i dag säte för Maltas biskopsämbete. Möt din guide vid Mdinas huvudport vid bron och börja din rundtur med en introduktion om stadens historiska bakgrund. Du fortsätter sedan att upptäcka "Citta' Notabile", den ädla staden, dess medeltida namn som beskriver den bäst, eftersom den var hemvist för Maltas adelsfamiljer, både då och nu. Du kommer att se de imponerande palats, kyrkor och kloster som kantar de smala medeltida gatorna. När du slingrar dig genom de smala gatorna kommer du att kastas tillbaka i tiden. Den angränsande förorten Rabat ligger bara ett stenkast bort. Där tar du dig fram genom de gamla kvarteren och njuter av maltesisk folkhemsarkitektur.

Malta: Mdina och Rabat-tur med lokal guide

4. Malta: Mdina och Rabat-tur med lokal guide

Låt din lokala guide ta dig genom de vackra historiska städerna Mdina och Rabat. Promenera förbi palats och njut av en fantastisk utsikt över de maltesiska öarna samtidigt som du får lära dig om dessa sekelgamla platsers historia. Turen börjar vid huvudporten i Mdina, där du möter din guide och tar del av den vackra arkitekturen. Börja din vandring genom de slingrande gatorna i Maltas gamla huvudstad. Passera förbi den maltesiska adelns dekadenta palats och St Paul's Cathedral. Gå upp till stadens bastioner för att beundra den spektakulära utsikten över Malta. Lämna den gamla staden genom Grekiska porten och åk till Rabat. Upptäck Rabat och dess invånare tillsammans med din guide, som är bosatt där. Träffa några av Rabats invånare när du går på gatorna till det stora torget. På torget kan du se St Pauls basilika, där helgonet bodde under sin tre månader långa vistelse på Malta.

Malta: "Tysta staden" Mdina på självguidad historisk rundtur

5. Malta: "Tysta staden" Mdina på självguidad historisk rundtur

Inget besök i Malta är komplett utan en resa till den tysta staden Mdina. Som Maltas första officiella huvudstad har den magnifika barockstaden Mdina århundraden av historia och tradition. Aldrig misslyckas den med att förtrolla besökare som går igenom dess kungliga portar. Väl i Mdina kan du vandra bland den gamla huvudstadens huvudplatser som St. Paul's Cathedral, Vilhena Palace och Xara Palace. Gå på samma gator som stadens mest kända hjältar och skurkar vandrade ner när du lär dig om deras prestationer och exploatering. Slutligen kan du stanna du vid den grekiska porten uppkallad efter det lilla grekiska samhället som en gång bebodde detta lilla område sydväst om Mdina. Legenden säger att slavar leddes genom denna porten eftersom de inte fick använda huvudporten. Hör på fascinerande berättelser som denna och mycket mer på denna ljudrundturen i Mdina.

Malta: Essentiell rundtur bland öns skatter

6. Malta: Essentiell rundtur bland öns skatter

Utforska underverken på ön Malta på en rundtur tillsammans med en lokal chaufför. Från djupet i Blå grottan till höjderna på Dingli-klipporna, upptäck en väv av underverk som väntar på att bli utforskade. Hoppa på en luftkonditionerad minibuss och börja din rundtur vid Blå grottan. Dyk ner i det fascinerande djupet i den naturliga havsgrottan som pryds av azurblått vatten och kalkstensformationer. Förlora dig sedan i labyrinten av smala gränder, medeltida arkitektur och panoramautsikt över Mdina. Efter att ha fördjupat dig i århundraden av rik historia och kultur, stå i vördnad vid kanten av Europas högsta klippor, där de majestätiska Dingli-klipporna möter Medelhavets oändliga vidsträckthet. Slutligen kan du besöka Valletta, den lilla huvudstaden i önationen i Medelhavet, och utforska dess UNESCO-listade gator med barockpalats, befästa murar och livliga marknader.

Skattjakt i Mdina (Självguidad)

7. Skattjakt i Mdina (Självguidad)

Ladda ner Clueo och börja lösa! Skattjakten i Mdina, känd som "den tysta staden", är ett spännande och engagerande sätt att utforska en av Maltas mest historiska och pittoreska städer. Spelarna måste lösa frågorna och följa anvisningarna, utforska de slingrande gatorna och dolda gränderna i Mdina för att slutföra denna Clueo-jakt. På vägen får deltagarna möjlighet att upptäcka stadens rika historia och kultur, inklusive dess imponerande medeltida befästningar och vackra barockarkitektur, avvika från huvudvägen och utforska dolda hörn. Skattjakten passar alla åldrar och är en utmärkt aktivitet att göra tillsammans med vänner, familj och din andra hälft! -Startpunkt - Stadsporten -Resa - Runt Mdina -Slutpunkt - Utanför Mdinas murar Är du redo att sätta på dig dina tänkarhattar?

Mdina och Rabat Privat vandringstur med lokala pastizzi

8. Mdina och Rabat Privat vandringstur med lokala pastizzi

Möt din privata guide vid huvudporten i Mdina. Här börjar du med en kort introduktion till stadens historiska förflutna och ger dig sedan ut på upptäcktsfärd i Maltas tysta stad. Din guide kommer att lyfta fram de viktigaste palatsen som kantar den typiska gatan i denna befästa stad, förbi de pittoreska torgen och stanna längs bastionerna som erbjuder en spektakulär utsikt över två tredjedelar av ön. Under din rundvandring kommer du att gå förbi de viktigaste landmärkena i staden, bland annat: Palazzo De Vilhena Xara-palatset och rådstorgets torg Huvudgatan Katedralens torg Beundra utsikten från bastionerna Mesquita-torget Grekiska porten Rabats typiska gata Torget för Sankt Pauls omvändelse. I Rabat stannar du vid ett lokalt kafé där du får smaka på den populäraste gatumaten pastizzi innan du når kärnan av denna typiska maltesiska stad. Den här privata rundturen är den mest omfattande promenad i Mdina/Rabat som är möjlig och den har planerats för att inte utelämna något som är värt att se. Om du vill kan vi också inkludera ett besök på Wignacourt-museet samt romerska katakomber och Saint Paul's Grotto i den här turen.

Malta: privat flygplatstransfer

9. Malta: privat flygplatstransfer

Samtidigt som jag erbjuder flygplatstransfer för att ta dig till och från Malta International Airport kan jag också ordna halvdags- och heldagsturer (om du skulle behöva en guide kan detta också ställas in). Jag kan ta dig över hela Malta och Gozo och till de bästa platserna för att se till att du får den fulla upplevelsen av att bo på dessa fantastiska öar med restaurang, sightseeing och historia rekommendationer.

Från Rabat: Privat matresa till Mdina och Mosta

10. Från Rabat: Privat matresa till Mdina och Mosta

Få en inblick i landets historia och kultur på denna guidade rundtur i Mdina, Rabana och Mosta. Res genom städerna och stanna till vid viktiga byggnader och landmärken medan du smakar på det maltesiska köket. Efter att ha träffat din guide framför den historiska staden Rabat börjar du utforska staden och de gamla sederna och kulturen som fortfarande finns kvar. Smaka på traditionell maltesisk gatuköksmat. Ta en privat guidad promenad i Mdina, den mystiska gamla huvudstaden på Malta. Lär dig mer om Mdinas historiska betydelse och de kulturella hemligheter som finns här. Stanna till vid viktiga sevärdheter som St Paul's Cathedral, St Agatha's Church, huvudporten i Mdina och bastionerna. Efter en snabb bilresa till den närliggande staden Mosta kan du beundra den största kyrkan på Malta, Mosta Dome. Ta del av den neoklassiska arkitekturen i 1800-talsbyggnaden och lär dig mer om dess historia. Sist men inte minst kan du njuta av en typisk maltesisk middag på en av de mest berömda restaurangerna i Mosta. Njut av din trerätters måltid med två glas vin. I slutet av kvällen får du transfer tillbaka till Mdina.

12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Mdina Gate: Fler aktiviteter och sevärdheter

Mdina Gate: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.