Lägg till datum

Martyrs' Memorial, Oxford

Martyrs' Memorial, Oxford: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

1. Oxford: Officiell universitets- och stadsvandring

Utforska Oxford, staden med de drömmande spirorna, på en rundvandring med en expertguide från stadens turistbyrå. Få se stadens mest kända sevärdheter, upptäck stadens dolda historia och ta del av alla häpnadsväckande historier om Oxfords viktigaste karaktärer - verkliga och fiktiva. Möt din guide på den storslagna och mycket gamla Broad Street (som en gång var stadens vallgrav), låt dem veta var du kommer ifrån och vilka speciella Oxfordintressen du har så kommer de att göra sitt bästa för att ta med dem. Gå till Martyrs' Memorial, platsen för fruktansvärda religiösa vedergällningar under medeltiden, och vidare till det äldsta tornet i St Michael of the Northgate som byggdes under saxisk tid. Ta dig sedan till universitetets hjärta och inspirationen bakom Harry Potters Hogwartsskola. Passera förbi pubarna där Inklings brukade träffas för att diskutera sitt skrivande samt pubarna där Inspector Morse spelades in och de populäraste studentdrinkställena i gamla tider. Upptäck staden som är hemvist för flera av Storbritanniens mest kända litterära karaktärer - både fiktiva och verkliga - som JRR Tolkien och CS Lewis, Philip Pullman och Colin Dexter samt några av deras mest kända skapelser som Lyra och Will och Inspector Morse. Beundra Oxfords fantastiska arkitektur, gargoyles och grotesker, som är så underbart bevarade från alla historiska perioder och stilar, och ta en promenad på det hisnande Radcliffe Square. Korsa den finurliga Suckarnas bro, som den är känd som, precis som de i Venedig och Cambridge. Se Bodleian Libraries från utsidan i den fantastiska Old Schools Quadrangle. Lär dig mer om stadens berömda museer, bland annat Museum of the History of Science, som innehåller Einsteins svarta tavla, The Pitt Rivers, som en gång i tiden var hemvist för krympta huvuden, och det fantastiska Ashmolean, som var ett av de allra första museerna i världen. Om du har tid kan du promenera så långt som till de vackra Christ Church Meadows, där man kan åka stävja och där boskapen betar, en verkligt pastoral och typisk engelsk scen.

Oxford: Rundtur med fokus på Morse, Lewis och Endeavour

2. Oxford: Rundtur med fokus på Morse, Lewis och Endeavour

Gå bortom Oxfords drömmande spiror och utforska universitetsstaden från ett annat perspektiv. Följ i fotspåren från TV-serien "Inspector Morse" och dess avknoppningar visar "Lewis" och "Endeavour." Gå in i den fiktiva världen av författaren Colin Dexter och hans berömda detektiver när du besöker platser där scener filmades i den gamla stadskärnan. Börja vid stenmonumentet för Martyrs Memorial utanför Balliol College och fortsätt till platser som det lyxiga Randolph Hotel och den traditionella puben White Horse. Ge dig ut på Broad Street, lär dig mer om gatorna och andra platser som är kända för fans av Morse och få information bakom kulisserna om hur karaktärerna utvecklades.

Oxford: Morse/Lewis och Endeavour Walking Tour

3. Oxford: Morse/Lewis och Endeavour Walking Tour

Möt din kvalificerade gröna (eller blå) märkesguide vid Martyrs Memorial på St Giles för en 2-timmars vandring i Oxford med tonvikt på inspelningen av Morse/Lewis och Endeavour. Din guide kommer att ge en kort introduktion till staden och universitetet, och härifrån beger du dig genom hjärtat av Oxford för att utforska platser i samband med inspelningen. Du kommer att se många av högskolorna (utifrån), liksom The Bodleian Library, Old Schools Quadrangle, The Weston Library och The Radcliffe Camera. Andra sajter inkluderar Suckarnas bro och många av pubarna där orden "pint Morse" ofta talades! Varje turné är annorlunda, ett manus följs inte, och den bästa vägen kommer att väljas på dagen för att ge dig den allra bästa upplevelsen.

Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

4. Oxford: Universitetsvandring med besök i Christ Church

Ni börjar i centrala Oxford, med en kort och engagerande introduktion som lägger grunden för de stora historiska perioder som kommer att täckas! Sedan går turen till ett college som är känt för att ha de vackraste gräsmattorna i Oxford och en ikonisk tvist med sin granne - som resulterade i en förmodad stöld av collegets sköldpadda (förklaringen till Oxfords årliga sköldpaddsrace ingår!). Därefter besöker gruppen Sheldonian Theatre, där studenterna får uppleva den mest ikoniska ceremonin vid Oxford University. Du kan höra från din studentguide hur upplevelsen var för dem. Därefter går ni in i ett historiskt museum - komplett med en griffeltavla som användes av Einstein i Oxford - och besöker Weston Library, ett utmärkt exempel på en hybrid mellan historisk och modern interiör. Denna rundtur kommer sedan att täcka platser som ingen av våra andra rundturer gör! Bland annat Oriel College, Merton College och ikoniska litterära giganter från Oxfords historia. Du kan ta ett foto under Suckarnas bro innan du tittar upp på det första runda biblioteket i England, där din studentguide i Oxford ger dig sällsynta inblickar i labyrinten av underjordiska tunnlar för studenter. Inte att förglömma är All Souls College. Med inträdesprov som är lika komplicerade som de är bisarra, kommer den här webbplatsen att belysa hur exklusivt ett college kan vara och hur inflytelserika dess medlemmar är. På väg ner till den södra delen av Oxford besöker vi en dold dörr som föreställer de mest kända karaktärerna i C.S. Lewis Krönikorna om Narnia. Innan vi går in i det största colleget i Oxford, hem till Oscar Wilde och C.S. Lewis, och dess egen hjortpark. Utforska det ikoniska området som har varit hem för Oxfords mest inflytelserika författare, komplett med medeltida kloster. Turen går vidare till Tolkiens hem för att diskutera inte bara dess litterära betydelse, utan även dess kök för flera miljoner pund, finansierat av den nuvarande kejsaren av Japan! Turen går sedan till Christ Church Meadows - en fantastisk vidsträckt mark som är otroligt sällsynt i en medeltida stad. Här får du lära dig om dess nära koppling till Alice's Adventures in Wonderland - tillsammans med dess beslut att ha en annan tidszon än resten av Oxford. Slutligen kommer turen till en av de mest påkostade och berömda högskolorna vid Oxfords universitet: Christ Church. Berömt för sina bokstavliga kopplingar och scener som använts vid inspelningen av Harry Potter; det är en så ikonisk plats att många misstar den för att representera hela universitetet. Gå igenom matsalen som inspirerats av den som används på Hogwarts och se var några av de största filosoferna, författarna och kungligheterna har studerat. Guiden kommer att ge en omfattande översikt över dess historia, innan du går in tillsammans med en multimediaguide för att utforska College i din egen takt. Observera - strukturen på dagen kan variera.

Oxford: Officiell "Haunted Oxford" Ghost Tour

5. Oxford: Officiell "Haunted Oxford" Ghost Tour

Upptäck alla viktiga hemsökta platser i och runt Oxford på en nattlig vandringstur löst baserad på boken "Haunted Oxford" av den lokala författaren Rob Walters, bara en av de erfarna och begåvade guiderna. Upplev det bästa sättet att "se" Oxfords spöken på en rutt som tar dig runt i hjärtat av centrala Oxford och dess universitet. Möt din guide och skjuts in i natten, med början i hörnet av Turl Street och Broad Street, som en gång var stadens dike och platsen för fruktansvärda mord och religiös förföljelse. Lär dig om Oxfords historia och hör många fantastiskt läskiga historier som går tillbaka till danska vikingatider. Gå förbi Oxford University, Radcliffe Square och titta in i Old Schools Quadrangle - av Harry Potter-berömda. Beundra Oxfords vackra och imponerande arkitektur och känn historien i väggarna, som är välbevarade och representerar varje period av arkitektur från medeltida till klassiskt till modernt. Titta upp på Suckarnas bro, så kallad eftersom den påminner om den i Venedig som ledde fångar till sin undergång. Varva ner för den gamla muromgärdade gränden till New College, byggd i slutet av 1300-talet, och se dess mörka portar mot mörkret.

Oxford: Audioguide för staden och universitetet i Oxford

6. Oxford: Audioguide för staden och universitetet i Oxford

Matthew Arnold, en viktoriansk poet, beskrev en gång Oxford som "the City of Dreaming Spires". Han syftade på den fantastiska arkitekturen hos de 39 högskolorna som utgör det världsberömda universitetet i Oxford. Följ med mig på denna lugna vandring runt den vackra staden så ska jag berätta historierna bakom spirorna. Denna enkla promenad tar dig från Carfax Tower, runt den historiska stadskärnan där majoriteten av högskolorna ligger, för att avsluta på Magdalen Street bredvid Martyrs' Memorial. Längs vägen kommer jag att berätta om några av de pittoreska traditionerna och ceremonierna som fortfarande äger rum runt högskolorna idag, som varför Great Tom, klockan ovanför ingången till Christ Church College, ringer 101 gånger klockan 21.05. Du kommer att höra om de berömda författare, politiker och poeter som också har bidragit till Oxfords historia, och jag visar dig inspelningsplatserna för många TV-serier som Morse, Endeavour och Midsommarmord. Du kommer till och med att följa i Harry Potters fotspår när du tar dig in i Christ Church och dess egen stora sal. I slutet av den här rundturen kommer du: • Upptäck varför Oxfords tid ligger 5 minuter efter resten av landet • Ta reda på varför Oxford-studenter är förbjudna att hoppa i floden Cherwell • Lär dig om ett upplopp som varade i tre dagar och kostade 93 människor livet • Se kollegiet som har producerat inte mindre än 13 av landets premiärministrar • Besök platsen där tre äldre medlemmar i kyrkan avrättades på order av Bloody Mary Ge dig själv 90 minuter eller dröja längs vägen eftersom det finns gott om möjligheter att stanna för en drink, ett lätt mellanmål eller till och med ett mycket civiliserat afternoon tea.

Oxford: Privat stadsrundtur & universitetshistoriska höjdpunkter

7. Oxford: Privat stadsrundtur & universitetshistoriska höjdpunkter

Möt din guide utanför Oxfords berömda Ashmolean Museum med sina fina samlingar av konst och artefakter och börja din rundvandring. Passera förbi Martyr's Memorial, tillägnad Oxford Martyrs, och stanna på Broad Street, nära den gamla stadsmuren. Härifrån börjar du utöka dina kunskaper om universitetets historia. Få en chans att besöka ett typiskt college vid universitetet med sina pittoreska fyrhörningar och se hur studenterna bor och arbetar. Fortsätt din rundtur och gå förbi Sheldonian Theatre, universitetets ceremonisal, och gå sedan till den pittoreska Suckarnas bro. Njut av lite tid för ett foto framför bron och innan du besöker Old Schools Quadrangle of the Bodleian Library, där Harry Potter spelades in. Stanna vid det charmiga Radcliffe Square med sina kullerstenar och den magnifika Radcliffe Camera. Se flera college i detta område innan turen fortsätter till Christ Church Meadows. Beundra platsen för Christ Church College, där Alice i Underlandet inspirerades och Harry Potter filmades. Gå tillbaka mot Carfax Crossroads, stadens absoluta centrum, och få en chans att fönstershoppa när du går genom Oxfords viktorianska täckta marknad. Din rundtur avslutas på Cornmarket, vilket ger dig möjlighet att avnjuta en lunch på någon av Oxfords pubar, kaféer eller restauranger eller att utforska butikerna på den täckta marknaden eller det moderna Westgate Centre.

Ny: Oxford Kostymerad Ghost Tour I Karaktär

8. Ny: Oxford Kostymerad Ghost Tour I Karaktär

Förbered dig på det oväntade och håll huvudet kallt när du ger dig ut på en av de mest underhållande upplevelserna i Oxford. Oxford är hem för några av de mest brutala morden i Englands långa historia och är unikt känt som epicentrum för oroliga själar, mörk energi och köttätande bestar. Ta dig fram genom stadens mörka gränder och hemsökta torg medan du njuter av mystiska berättelser om spöken, skräck och olycksbådande händelser. Lär dig mer om Oxfords skrämmande historia med en kombination av berättelser och dramatiska framträdanden av välutbildade skådespelare som kommer att spela upp de mest barbariska och brutala straff som utdelades under Oxfords medeltid och inbördeskrig. Var beredd på att överraskas av flera vilda djur! Efter en spännande och underhållande vandring runt i staden avslutar vi på någon av de berömda pubarna i Oxford.

Oxford: City & University Tour med inträde till College inkluderat

9. Oxford: City & University Tour med inträde till College inkluderat

Vi är ett litet team av passionerade historieberättare som blåser liv i de berättelser och legender som döljer sig innanför Oxfords gamla murar. Vi bor inte bara här, vi är också experter på Oxfords och det omgivande områdets historia - vi är stolta över vår vänliga och tålmodiga inställning och ser till att varje medlem av våra turer känner sig välkommen, inkluderad och värderad. Din privata vandringstur pågår i cirka 2 timmar för upp till 8 personer i ditt sällskap. Vi kommer att besöka ett college (i mån av tillgång till öppning) som ingår i ditt biljettpris. Vi är mycket flexibla, du kan välja starttid för din privata vandringstur i Oxford. Så oavsett om du är ute efter en lugn promenad genom Oxfords charmiga gator, en djupdykning i dess litterära historia eller en smak av den livliga energin i Oxfords berättelser, låt oss vara dina följeslagare på ett äventyr som kommer att tända din nyfikenhet och lämna dig med omhuldade minnen. Vi träffas utanför The Randolph Hotels entré, mittemot ingången till Ashmolean-museet. Vi kan vara flexibla med vår mötesplats. Vi besöker bland annat följande platser (i mån av tillgänglighet) * Martyrernas minnesmärke * Oxfords äldsta college * Sheldonian-teatern * Suckarnas bro * Bodleian-biblioteket * Radcliffe Camera * Den täckta marknaden Vi avslutar på Broad Street, i centrala Oxford - redo för dig att fortsätta ditt utforskande! Vi ser fram emot att träffa dig!

Unika platser i Oxford - Familjerundtur

10. Unika platser i Oxford - Familjerundtur

Följ med på en två timmar lång familjevandring i Oxford och utforska dess historiska och kulturella pärlor. Förundras över den fantastiska Sheldonian Theatre och lär dig mer om Oxfords religiösa historia vid Martyrs' Memorial. Lär dig mer om historien bakom det imponerande Oxford Castle & Prison, förundras över Carfax Tower och beundra den arkitektoniska skönheten i Tom Tower vid Christ Church College. Bevittna den fridfulla University Church of St Mary the Virgin, upptäck den ikoniska Radcliffe Camera och ta del av historierna kring det ikoniska Bodleian Library. Korsa den pittoreska Suckarnas bro och skapa bestående minnen i denna förtrollande stad.

14 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Martyrs' Memorial, Oxford

Martyrs' Memorial, Oxford: Fler aktiviteter och sevärdheter

Martyrs' Memorial, Oxford: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Martyrs' Memorial, Oxford

Samlat omdöme

4.7
(232 recensioner)

väldigt kunnig guide. Intressant att se platser och pubar från Morse och Lewis.