Lägg till datum

Saker att göra i
Marsa

Våra mest rekommenderade saker att göra i Marsa

Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

1. Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

Denna 90-minuters natursköna kryssning är den perfekta introduktionen till Valletta, Maltas huvudstad, och dess omgivningar. Njut av en naturskön kryssning runt Maltas två naturhamnar, den majestätiska Valletta Grand Harbour och Marsamxett Harbour. Sätt segel från Sliema Ferries och njut av utsikten över några av Maltas mest ikoniska landmärken. Koppla av medan du kryssar förbi imponerande hamnar, historiska befästningar, olika bäckar, de berömda "tre befästa städerna" Vittoriosa, Cospicua och Senglea, livliga varv, marinor, bastioner och mycket mer. Lyssna på ljudkommentaren för att ta del av Vallettas och dess omgivande platsers historia. Tack vare de många bäckarna runt Valletta kan du njuta av unika vyer över staden utan de stora folkmassorna. Kryssningen varar i ca 90 minuter.

Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

2. Malta: Vittoriosa, Cospicua och Senglea tur med båttur

De tre städerna är en kollektiv beskrivning av de tre befästa städerna Cospicua, Birgu (Vittoriosa) och Senglea. Den äldsta av de tre städerna är Vittoriosa, som har funnits sedan före medeltiden. De andra två städerna, Senglea och Cospicua, grundades båda av Johanniterorden på 1500- respektive 1600-talet. Under denna halvdagstur får du möjlighet att uppskatta dessa unika historiska befästa städer och beundra magnifika kyrkor, traditionella piazzor, otroliga befästningar och arkitektoniska skatter som finns runt om i området Tre städer. Bitar av levande historia som hållits vid liv genom hundratals års bevarande! Vi börjar med en panoramakörning förbi staden Cospicua, en dubbelt befäst hamnstad och den största av de tre städerna, för att nå staden Vittoriosa, denna härliga stad har varit bebodd sedan feniciernas tid, men den nuvarande staden härstammar från Johanniterordenens tid. Vittoriosa valdes till Maltas huvudstad i stället för Mdina när orden anlände år 1530. Njut av en fascinerande rundvandring genom stadens smala gator och beundra och uppskatta alla historiska byggnader och fängslande skatter som finns i varje vändning. Vid ankomsten till Vittoriosas fantastiska strandpromenad går du ombord på en traditionell maltesisk "Frejgatina" (en liten, snickrad fiskebåt) för en härlig rundtur i de färgglada hamnbassängerna. Turen avslutas i Senglea, uppkallad efter Claude De La Sengle, stormästaren som grundade staden, Senglea är också känd som "Civitas Invicta", ett namn som staden fick för att den lyckades stå emot den ottomanska invasionen under den stora belägringen 1565. Ön som Senglea ligger på förenades med Cospicua genom en landbro under Johanniterriddarnas tid, vilket ledde till att ön fick formen av en halvö. Från Gardjola-trädgårdarna, som ligger på halvöns spets, kan du njuta av en fantastisk 360°-utsikt över Grand Harbour, inklusive det imponerande Fort Sant Angelo, varifrån stormästaren Jean Perisot De La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen 1565. Under hela turen kommer kunniga och erfarna guider att ge dig fängslande information och förhöja din upplevelse genom att berätta om och engagera dig i berättelser.

Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

3. Mellieha: Popeye Village med valfria privata transfer

Besök ett av de främsta turistmålen som de maltesiska öarna har att erbjuda: en autentisk originalfilminspelning som förvandlats till en familjevänlig temapark, som ursprungligen fungerade som filminspelning för Robin Williams film "Popeye" från 1980. Vi erbjuder en mängd roliga aktiviteter för människor i alla åldrar och är öppna året runt, vilket garanterar ett trevligt besök för alla våra gäster. Byn har också unika säsongsevenemang med olika teman under hela året; dessa aktiviteter och utsmyckningar hålls ofta runt jul, karneval, påsk och Halloween. Dra nytta av bekvämligheten med transfer tur och retur med upphämtning från ditt boende (transfer är valfritt, endast om transportalternativet väljs). Vi garanterar att du kommer att få en hel dag av njutning, skratt och skoj, oavsett om du reser ensam, med vänner eller med din familj. Vandra runt i hela byn och beundra den över 40 år gamla strukturen som fortfarande är i sin ursprungliga glans. Besök Popeyes hus och ta bilder i sjömanshålan. Ta dig till skolan, brandstationen, tandläkaren och bagaren, som alla är tydligt avbildade i musikalfilmen Popeye från 1980. Träffa Popeye, Olive Oyl, Captain Bluto och alla deras vänner under de mycket trevliga och alltid så roliga animationsshowerna som kontinuerligt pågår i byn. Lär dig mer om filmen och byggandet av filminspelningen i den mycket detaljerade 15-minuters dokumentären som visas kontinuerligt på biografen, och ta dig sedan till Popeyes seriemuseum för att se alla memorabilia som har samlats under årens lopp. Gå med i en rollbesättning och upplev hur det är att vara filmstjärna för en dag genom att medverka i en riktig film. Du och dina kompisar kommer att ha jättekul när ni imiterar era Hollywoodhjältars livsstil och planerar scenerna, övar på dem, väljer kostymer och filmar dem. Besök biografen i slutet av din vistelse för att se världspremiären av din egen film. Efter förhandsvisningen kan du köpa kopior av denna episka thriller. Hoppa i våra hoppbåtar medan du badar i det kristallklara vattnet i Anchor Bay och koppla av på Anchor Bay Lido under en mycket varm maltesisk sommardag. Använd solsängar, parasoller, soldäck, flytande badplattformar och plaskpooler (vattenaktiviteter är endast tillgängliga under sommarsäsongen).

Från Malta: Etna & Syrakusa dagsutflykt med guide

4. Från Malta: Etna & Syrakusa dagsutflykt med guide

Etnaberget Den största och mest aktiva vulkanen i Europa. Klättringen till kratern tar oss genom pittoreska byar och ett ständigt föränderligt landskap. Vulkanens lägre sluttningar är extremt bördiga med lundar av apelsiner, citroner och annan medelhavsflora och naturligtvis vinstockar som producerar Siciliens bästa viner. Vi går genom skogar med kastanjeträd som gradvis övergår till ek, bok, björk och tall. Syrakusa Syrakusa är en av de vackraste städerna på Sicilien. Vi tenderar att glömma att den en gång var den viktigaste staden i Västeuropa. Staden har sitt ursprung i de grekiska bosättare som från 733 f.Kr. och framåt förvandlade Sicilien till Magna Graecia, när Grekland inte bara styrde Medelhavet utan också den kända världen. Ortigia - det antika Syrakusa, är i själva verket en ö som nu är förbunden med fastlandet via en kort bro. Det är Syrakusas hjärta och själ, där grekerna av försvarsskäl bestämde sig för att grunda sin nya stad. Ortygia har under de senaste åren fått en ansiktslyftning och lockar allt fler besökare. Piazza Duomo - I centrum av Ortygia ligger Piazza Duomo, där domkyrkan intar en framträdande plats. Domen är unik, det finns inget annat ord för det. Den byggdes av grekerna som Athenas tempel. När bysantinerna erövrade Syrakusa byggde de om templet till en kristen kyrka istället för att riva det, vilket så ofta hände. Normannerna ändrade interiören och byggde en mer kristen fasad. När fasaden förstördes i jordbävningen 1693 uppfördes den barockfasad som vi ser idag. Duomo, som är en av världens äldsta platser för fortsatt gudstjänstliv, är ett unikt exempel på grekisk, bysantinsk,

Från Malta: Syrakusa och Marzamemi dagsutflykt med guide

5. Från Malta: Syrakusa och Marzamemi dagsutflykt med guide

SYRACUSE Det är en av de vackraste städerna på Sicilien. Vi glömmer ofta att det en gång var den viktigaste staden i Västeuropa. Staden har sitt ursprung i de grekiska nybyggare som från 733 f.Kr. och framåt förvandlade Sicilien till Magna Graecia, när Grekland inte bara styrde Medelhavet utan också den kända världen. ORTYGIEN Det antika Syrakusa är i själva verket en ö, som nu är förbunden med fastlandet via en kort bro. Det är Syrakusas hjärta och själ, där grekerna av försvarsskäl bestämde sig för att grunda sin nya stad. Ortygia har på senare år fått en ansiktslyftning och lockar allt fler besökare. Piazza Duomo - i centrum av Ortygia ligger Piazza Duomo, där domkyrkan intar en framträdande plats. Domen är unik, det finns inget annat ord för det. Den byggdes av grekerna som Athenas tempel. När bysantinerna erövrade Syrakusa byggde de om templet till en kristen kyrka istället för att riva det, vilket så ofta hände. Normannerna ändrade interiören och byggde en mer kristen fasad. När fasaden förstördes i jordbävningen 1693 uppfördes den sicilianska barockfasad som vi ser idag. Duomo, som är en av världens äldsta platser för fortsatt gudstjänstliv, är ett unikt exempel på grekisk, bysantinsk, normandisk och barock arkitektur i en och samma byggnad. MARZAMEMI Bara 45 minuter från Pozzallo ligger den mest pittoreska fiskebyn du kan tänka dig - Marzamemi. Raderna av färgglada fiskarhus med en våning bryts av Tonnara, den nedlagda anläggningen för bearbetning av tonfisk. Tonnara byggdes av araberna på 900-talet. Palazzo Principe Villadorata och Chiesa di San Francesco di Paola tornar upp sig över fiskarnas hus. Den centrala Piazza Regina Margherita är allas mötesplats. Byn är ett hav av färger, de ljusblå dörrarna och fönstren, de röda pelargonerna i krukorna, de mångbottnade fiskebåtarna i trä, allt mot bakgrund av det blå Medelhavet. Om du gillar sicilianska delikatesser ska du besöka Campisi, där den traditionella delikatessen bottarga, torkad tonfiskrom, har förändrats mycket lite sedan den arabisk-hoeniciska tiden.

Malta: Malta och Valletta - privat 5-dagars rundtur

6. Malta: Malta och Valletta - privat 5-dagars rundtur

Dag 1: Malta, ankomst Ankomst till Valletta flygplats. Privat transfer till hotellet. Incheckning och övernattning. Dag 2 : Valletta och Mdina Frukost på hotellet. Avresa för en heldagsutflykt för att utforska de två maltesiska huvudstäderna under århundradena... Upphämtning i hotellets hall, tillsammans med din privata guide börjar du besöka huvudstaden Valletta, under rundturen kommer du att besöka St John's Cathedral inom Caravaggios mästerverk, Barraca Gardens och Grand Master's palace (från utsidan) som inrymmer det maltesiska parlamentet. Stanna sedan vid ett lokalt café i centrum där du kan prova de traditionella maltesiska bakverken Pastizzi och Qassata. Fri tid för lunch och shopping. På eftermiddagen transfer till öns centrum för att besöka den charmiga muromgärdade staden Mdina, Maltas gamla huvudstad under arabisk dominans. Turen inkluderar ett stopp vid St Paul's Church (inträde ingår inte) och tid för att promenera och njuta av panoramautsikten från Belvedere i Mdina. Transfer till hotellet och övernattning. Dag 3: Trädstäderna, Marsaxlokk, Blå grottan, Dingli-klipporna Chauffören väntar på dig utanför hotellet för att eskortera dig med privatbil till det vackra Cottonera-området för en rundvandring. Med ett stopp vid de antika städerna Senglea, Birgu och Cospicua fortsätter turen till fiskarbyn Marsaxlokk. Här kantas strandpromenaden av traditionella fiskebåtar, så kallade "luzzus", och de är färgglatt målade i rött, blått och gult, vilket ger liv åt denna fridfulla vik. Lunch i Marsaxlokk på en typisk fisk- och skaldjursrestaurang. På eftermiddagen besöker du panoramautsikten Blå Grottan, de imponerande Dingli-klipporna och de megalitiska templen Hagar Qim och Mnejidra. Turen avslutas med en naturskön bussresa tillbaka till hotellet via den vackra kustvägen. Dag 4: Privat tur till Gozo Island Frukost på hotellet. Hämtning i hotellets hall,( 8:30 - 9:00 AM ) och transfer till Cirkewwa Ferry Terminal. Tillsammans med en privat engelsktalande chaufför når du ön Gozo efter en 20 minuter lång färjeöverfart. Från hamnen i Mgarr åker du till Ġgantija MegalithicTemples, ett av UNESCO:s världsarv och ett av de bäst bevarade megalit-templen på Malta. Därefter besöker du några av de viktigaste sevärdheterna, nämligen Ta' Pinu, Dwejra och Ramla Bay. Ta sedan en kort paus vid den pittoreska Xlendi Bay, där du får lite fri tid att promenera eller prova läckra skaldjur på en av de många restaurangerna vid havet. På eftermiddagen går turen till Victoria, där du utforskar dess charmiga smala gator och marknader innan du vandrar upp till Gozos citadell, en medeltida fästning med utsikt över hela ön. Beundra den fantastiska utsikten över landskapet och de omgivande byarna innan du tar färjan tillbaka till Malta. Transfer till hotellet och övernattning. Dag 5: Avresa Frukost på hotellet. Utcheckning. Transfer till flygplatsen. Möjlighet att förlänga din vistelse med extra nätter på Malta.

Från Malta: Etna & Taormina dagsutflykt med guide

7. Från Malta: Etna & Taormina dagsutflykt med guide

Taormina - Siciliens främsta turistort upptäcktes av den brittiska aristokratin i mitten av 1800-talet. Denna fridfulla semesterort med panoramautsikt över Etna och det blå Medelhavet ligger 206 meter över havet och koloniserades av grekerna som byggde en teater under den hellenska perioden - 4 f.Kr. Det nuvarande Teatro Greco, som byggdes om av romarna, är skådeplats för klassiska pjäser varje sommar. Huvudgatan, den eleganta Corso Umberto, med sina kaféer, restauranger och butiker är ett myller av olika nationaliteter. Etna - den största och mest aktiva vulkanen i Europa. Klättringen till kratern tar oss genom pittoreska byar och ett ständigt föränderligt landskap. De lägre sluttningarna av vulkanen är extremt bördiga med lundar av apelsiner, citroner och annan medelhavsflora och naturligtvis vinstockar som producerar Siciliens bästa viner. Vi går genom skogar med kastanjeträd som gradvis övergår till ek, bok, björk och tall.

Maltese Tile - Workshop i souvenirmålning med lokal guide

8. Maltese Tile - Workshop i souvenirmålning med lokal guide

- Vänligen kontakta mig om det datum du har i åtanke inte är tillgängligt- - Den maltesiska kakan, ett extraordinärt arv från maltesisk konst och kultur. - Den avkopplande aktiviteten äger rum i min studio, som ligger i ett bevarandeområde och i ett traditionellt maltesiskt radhus som jag håller på att förvandla till ett levande konstutrymme. Du kommer att få kortfattad historisk information om de maltesiska kakelplattorna, sedan skapar du en bas för ett underläggsstort kakel med vit cement (storlek 10 x 10 cm) som kan användas som en souvenir. Dina kakelplattor behöver inte bakas, därför kan du måla dem och ta med dem hem direkt i en av mina handgjorda lådor :) Jag kommer att visa dig hur plattan görs från koncept till förverkligande, du kommer att designa ditt eget mönster (eller använda de som vi har tillgängliga), överföra designen till formen och slutligen måla den! I slutet kommer du att behålla kaklet för dig själv och ha något handgjort (och maltesiskt) som du kan ta med dig hem! Andra saker att notera 1. Att göra en kakelplatta tar vanligtvis cirka 2 timmar, men du är mer än välkommen att göra fler plattor mot en extra kostnad på 4 euro per kakelplatta, eller köpa ett kakelkit för att ta med hem från 5 euro 2. Aktiviteten är idealisk för både nybörjare och avancerade och teambuilding 3. Om du behöver vykort eller handgjorda föremål är du välkommen att titta runt.

Marsa: Fler aktiviteter och sevärdheter

Marsa: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.