Marrakech

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Marrakech

De bästa sakerna att göra i Marrakech

Vid de magnifika Atlasbergens fot ligger Marrakech, en soldränkt nav för berbisk och muslimsk konst och kultur. Denna marockanska stad är en fröjd för alla sinnen! Här är platserna du inte får missa.

 • Marrakechmuseet

  1. Marrakechmuseet

  Marrakechmuseet ligger i det gamla Dar Menehbi-palatset och visar marockansk konst från antiken och framåt, liksom historiska lokala böcker, mynt och keramik.

 • Jemaa el Fnaa

  2. Jemaa el Fnaa

  Pruta på souvenirer, mat och kläder på Marrakechs historiska marknadstorg Jemaa el Fnaa, och bege dig sedan ännu längre in i Medina (Gamla stan) för att utforska dess labyrinter av traditionella souker.

 • Bahiapalatset

  3. Bahiapalatset

  Bahia betyder briljans. Det byggdes för en slav som sultanen tyckte särskilt mycket om, och var ett av de mest bländande palatsen på sin tid.

 • Menaras trädgårdar

  4. Menaras trädgårdar

  Vackra Menaraträdgården ligger invid Atlasbergens fot och är en favorit bland både lokalbor och besökare som vill söka sig undan stadens larm.

 • Saadians krypta

  5. Saadians krypta

  Den storslagna kryptan Saadian-gravarna byggdes på 1500-talet. Där vilar de 66 medlemmar som ingick i Saadians dynasti från 1524 till 1668.

 • Majorelleträdgårdarna

  6. Majorelleträdgårdarna

  Dessa utsökta tropiska trädgårdar är faktiskt den franske konstnären Jacques Majorelles verk, därav den bländande "Majorelleblå" färgen som kontrasteras mot den naturliga grönskan.

 • Koutoubiamoskén

  7. Koutoubiamoskén

  Koutoubiamoskén är Marrakechs mest berömda landmärke, och med sina 70 meter höga minaret syns den flera kilometer bort. Tänk dock på att bara muslimer får komma in!

 • Dar Si Saids marockanska museum för konst och hantverk

  8. Dar Si Saids marockanska museum för konst och hantverk

  Dagens nordafrikanska konst kan spåras till detta magnifika gamla ställe. I närheten ligger även Maison Tiskiwine, där du kan lära dig mer om hur livet sett ut i Sahara genom tiderna.

 • Toubkals nationalpark

  9. Toubkals nationalpark

  57 km söder om Marrakech ligger Nordafrikas högsta berg, Djebel Toubkal, och den rustika byn Imlil som båda är väl värda ett besök.

Planera ditt besök

 • Var ska jag bo?

  Riader – traditionella marockanska hus med privata innergårdar – har stor del i Marrakechs popularitet. Några av de bästa riaderna är numera hotell, så det kan vara värt att kolla runt ett tag om du vill hitta ett riktigt unikt ställe att bo på. Några riktigt fina och billiga alternativ är Riad Rbaa Laroub, Riad Edward, samt ett av de äldsta husen i Medina, Dar Hanane.

 • Hur ska jag klä mig?

  De flesta marockaner är troende, men toleranta. Vissa stadsdelar är mer konservativa än andra, så en bra tumregel är att observera hur pass mycket folk omkring dig täcker sig. Tyvärr händer det att en del mindre intelligenta män följer efter och trakasserar lättklädda kvinnor, så det kan vara bra att täcka åtminstone axlar och knän oavsett var du går. Det är även värt att kolla upp i förväg om platserna du ska besöka i Marrakech har någon särskild klädkod, särskilt då de religiösa sevärdheterna.

 • Hur mycket pengar ska jag ta med mig?

  Det beror på vilken typ av Marrakechresa du gör, men räkna med att spendera ungefär 300-500 MAD per dag på mat, och kanske 50 på taxi. Att åka taxi till och från Marrakechs flygplats kostar ungefär 200 MAD och souvenirer är ofta billiga. Du kan spara en hel del pengar på att pruta och endast betala i den lokala valutan (dirham). Med det sagt kan det även vara bra att ha lite dollar eller euro på sig för nödsituationer.

Praktisk information

 • Språk
  Arabiska
 • Valuta
  Marockanska dirham (MAD)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +212
 • Bäst tid att åka
  Höst eller vår

Alla saker att se i Marrakech

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Marrakech? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Marrakech

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 36 244 omdömen

A perfect day trip with little of everything! The camel ride with desert and mountain view definetly the peak. Though both argan collective (with included fun breakfast), visiting berber villages and lunch with spectacular view over the mountain also was very memorable aswell. Our guide Yousef was both knowledgeable and very accomodating in every way possible. Just do it!

Guiderna var väldigt trevliga och anpassade nivån bra efter deltagarna. Vi blev upphämtade och lämnade vid vårt hotell vilket var väldigt smidigt. Tips är att inte klä sig i vita ömtåliga kläder och att inte ha för mycket saker med sig.

Blev hämtade enligt ök, proffsig chaufför som körde oss riktigt bekvämt. Youssef, guide, var så duktig, omtänksam och gjorde utflykten till en av de bästa jag någonsin upplevt. Varmaste rekommendationer❤️❤️❤️

Went on this with my girlfriend. Probably the best experience in my life! This is a MUST, everything was fantastic. Thanks to everyone involved

Taxin var på plats, hjälpte oss med att ringa till vår riad o väntade tills de kom. Perfekt.