Marrakech
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Marrakech

Se alla upplevelser i Marrakech

Toppsevärdheter i Marrakech

De bästa sakerna att göra i Marrakech

Vid de magnifika Atlasbergens fot ligger Marrakech, en soldränkt nav för berbisk och muslimsk konst och kultur. Denna marockanska stad är en fröjd för alla sinnen! Här är platserna du inte får missa.

Marrakechmuseet
Foto: michalo @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Marrakechmuseet

Marrakechmuseet ligger i det gamla Dar Menehbi-palatset och visar marockansk konst från antiken och framåt, liksom historiska lokala böcker, mynt och keramik.

Jemaa el Fnaa

Jemaa el Fnaa

Pruta på souvenirer, mat och kläder på Marrakechs historiska marknadstorg Jemaa el Fnaa, och bege dig sedan ännu längre in i Medina (Gamla stan) för att utforska dess labyrinter av traditionella souker.

Bahiapalatset

Bahiapalatset

Bahia betyder briljans. Det byggdes för en slav som sultanen tyckte särskilt mycket om, och var ett av de mest bländande palatsen på sin tid.

Menaras trädgårdar

Menaras trädgårdar

Vackra Menaraträdgården ligger invid Atlasbergens fot och är en favorit bland både lokalbor och besökare som vill söka sig undan stadens larm.

Saadians krypta
Foto: Frank Douwes @ Flickr (CC BY 2.0)

Saadians krypta

Den storslagna kryptan Saadian-gravarna byggdes på 1500-talet. Där vilar de 66 medlemmar som ingick i Saadians dynasti från 1524 till 1668.

Majorelleträdgårdarna

Majorelleträdgårdarna

Dessa utsökta tropiska trädgårdar är faktiskt den franske konstnären Jacques Majorelles verk, därav den bländande "Majorelleblå" färgen som kontrasteras mot den naturliga grönskan.

Koutoubiamoskén

Koutoubiamoskén

Koutoubiamoskén är Marrakechs mest berömda landmärke, och med sina 70 meter höga minaret syns den flera kilometer bort. Tänk dock på att bara muslimer får komma in!

Dar Si Saids marockanska museum för konst och hantverk
Foto: Anton Zelenov @Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Dar Si Saids marockanska museum för konst och hantverk

Dagens nordafrikanska konst kan spåras till detta magnifika gamla ställe. I närheten ligger även Maison Tiskiwine, där du kan lära dig mer om hur livet sett ut i Sahara genom tiderna.

Toubkals nationalpark

Toubkals nationalpark

57 km söder om Marrakech ligger Nordafrikas högsta berg, Djebel Toubkal, och den rustika byn Imlil som båda är väl värda ett besök.

Planera ditt besök i Marrakech

Var ska jag bo?

Riader – traditionella marockanska hus med privata innergårdar – har stor del i Marrakechs popularitet. Några av de bästa riaderna är numera hotell, så det kan vara värt att kolla runt ett tag om du vill hitta ett riktigt unikt ställe att bo på. Några riktigt fina och billiga alternativ är Riad Rbaa Laroub, Riad Edward, samt ett av de äldsta husen i Medina, Dar Hanane.

Hur ska jag klä mig?

De flesta marockaner är troende, men toleranta. Vissa stadsdelar är mer konservativa än andra, så en bra tumregel är att observera hur pass mycket folk omkring dig täcker sig. Tyvärr händer det att en del mindre intelligenta män följer efter och trakasserar lättklädda kvinnor, så det kan vara bra att täcka åtminstone axlar och knän oavsett var du går. Det är även värt att kolla upp i förväg om platserna du ska besöka i Marrakech har någon särskild klädkod, särskilt då de religiösa sevärdheterna.

Hur mycket pengar ska jag ta med mig?

Det beror på vilken typ av Marrakechresa du gör, men räkna med att spendera ungefär 300-500 MAD per dag på mat, och kanske 50 på taxi. Att åka taxi till och från Marrakechs flygplats kostar ungefär 200 MAD och souvenirer är ofta billiga. Du kan spara en hel del pengar på att pruta och endast betala i den lokala valutan (dirham). Med det sagt kan det även vara bra att ha lite dollar eller euro på sig för nödsituationer.

Praktisk information

 • Språk
  Arabiska
 • Valuta
  Marockanska dirham (MAD)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +212
 • Bäst tid att åka
  Höst eller vår

Att göra i Marrakech

De mest populära sevärdheterna i Marrakech

Städer i Marocko

Alla saker att se i Marrakech

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Marrakech? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Marrakech

Härligt med havsluft och båtar .... fin strand

Trevlig restaurang med fantastisk utsikt över havet. Fina hantverk av olika de slag och som jag faktiskt och min dotter inhandlade där. Bra priser - trevligt med lite levande 60-/-70-tals musik på "torget" nära hamnen.

Från Marrakech: Dagsutflykt till Essaouira Omdöme från: Anonym, 2019-03-31

En toppendag fylld med roliga aktiviteter!

En mycket trevlig, kunnig och bra chaufför. Bra och omtänksam guide upp till vattenfallet. Prisvärd dagstur med mycket att utforska - både människor, natur & mat! Jag är väldigt nöjd.

Mycket roligt och jätte vackert med soluppgången.

Det var alldeles magiskt att flyga luftballong och se den vackra sol uppgången över Atlasbergen.

Marrakech: Klassisk ballongflygning och kamelridning Omdöme från: Sylvi, 2019-01-05