Våra mest rekommenderade saker att göra i Manacor

Porto Cristo: Hams grottor Inträdesbiljett

1. Porto Cristo: Hams grottor Inträdesbiljett

Res till en värld av kristallina grottor med biljetter till Hams' Caves i Porto Cristo på Mallorca. Upptäck grottornas mystiska kammare och förundras över de magnifika stalaktitformationerna. Upplev den naturliga akustiken under en klassisk konsert på Venedigsjön, en underjordisk sjö. Beundra grottornas märkliga fiskhakformade formationer. Utforska de tre största grottorna och börja med den runda grottan. Ta ett kliv in i den botaniska trädgården med många arter av fritt flygande fåglar som är inhemska på ön. Upplev det speciella mikroklimatet som främjar den speciella vegetationen. Gå in i den blå grottan och titta på den pedagogiska dokumentären Discovering the Past, som presenteras med blått ljus med hjälp av avancerad LED-teknik. Lär dig mer om Mallorcas historia, dess första invånare, hur Hams grottor bildades och hur de upptäcktes. Du kan beundra Simsons pelare, Fra Mauros slätter och schaktet i helvetet, Genesis, livets historia och en snabb sammanfattning av världen i tiden, från Big Bang till modern tid, när det projiceras på klippväggarna i detta naturliga auditorium.  Se de 12 gallerierna i huvudgrottan. På den underjordiska sjön i Venedigs hav kan du njuta av en musikshow inspirerad av Venedigs karneval med laserljus som projiceras på väggarna i Hams' grottor till Mozartmusik.

Manacor: Rafa Nadal Museum Xperience Inträdesbiljett

2. Manacor: Rafa Nadal Museum Xperience Inträdesbiljett

Upplev ett oförglömligt äventyr i en unik rymd med en entrébiljett till Rafa Nadal Sport-Xperience Museum. Res genom livet och karriären för en av de stora stjärnorna i tennisvärlden! Rafa Nadal Sport-Xperience Museum är utrustad med den senaste tekniken inom audiovisuella medier och interaktiva bildskärmar, tillsammans med sportsimulatorer som gör dig till stjärnan av din egna sportupplevelse. På de 2 våningarna fullspäckade med spänning och lärande, kommer du att uppleva det roliga med sport i sin renaste form, som delas av de bästa idrottsmännen i världen. Rafa Nadal har alltid varit starkt involverad i platsen som ligger i staden Manacor där han föddes. Se alla hans stora troféer, racketar och sporttillbehör, och gå till All Stars Room för att skärpa dina sinnen med Michael Jordan, Usain Bolt, Sebastian Vettel, Tiger Woods och många andra sportlegender.

Mallorca: Luftballongflyg

3. Mallorca: Luftballongflyg

Utflykten börjar med ett välkomnande på ballongflygplatsen i Manacor, där personalen ger dig en säkerhetsgenomgång. Byggandet av ballongerna är en av de mest spännande delarna av utflykten och du kan hjälpa till om du vill. Föreställ dig känslan av att flytta fötterna från golvet och se hur ön Mallorca framstår under dina fötter. Upptagningen är försiktig, medan själva flygningen är ett romantiskt äventyr i slow motion. Få en otrolig känsla av frihet och frid som kommer att stanna kvar i ditt hjärta för alltid. Landningen av ballongen är lugn och spännande. Tillbaka på ballongflygplatsen får du ett certifikat.

Från Cala Millor: Halvdagstur med buggy på Mallorca

4. Från Cala Millor: Halvdagstur med buggy på Mallorca

Välj mellan 2 olika turer. Upptäck Mallorca på en halvdagstur med 2-personers buggy. Mellan de spännande turerna kan du ta avkopplande pauser, bada, ta minnesvärda bilder, äta en bit mat eller bara beundra utsikten. Om någon i din grupp bara vill åka och inte köra kan du välja att lägga till medåkare när du bokar. Starta din tur i Cala Millor. Kör till brandtornet i Porto Cristo och beundra den vackra utsikten över klipporna. Fortsätt mot Felanitx till den högsta punkten på Mallorcas östkust, Sant Salvador på 506 meter över havet. Vi tar den vackraste vägen till Bonany-klostret med en hisnande utsikt över östkusten. Den slingrande färden är ett nöje för både förare och passagerare. Njut av den spektakulära utsikten över hela Mallorca. Därefter kör vi till nästa höjdpunkt, Porto Cristos klippor med den vackraste grottan på Mallorca. Vi stannar till vid en vacker vik där vi har tid att simma i Mallorcas vackra hav. Vi njuter av de fantastiska kustvyerna innan vi tar den angränsande vägen tillbaka till Cala Millor. Allt detta ingår i 2 olika turer.

Från Alcúdia: Halvdagsutflykt till Dinosaurland och Hams grottor

5. Från Alcúdia: Halvdagsutflykt till Dinosaurland och Hams grottor

Upptäck dinosauriernas uråldriga värld i temaparken Dinosaurland på denna halvdagsutflykt från Alcúdia. Beundra sedan den unika naturliga strukturen som gör Hams grottor så berömda. Följ med på en rundtur av grottorna och en musikalisk föreställning, allt med bekvämligheten av en tur-och-retur-transport. Träffa din guide i Alcúdia och börja din resa. Hoppa in i den luftkonditionerade bussen och lyssna på anekdoter om ön. Din guide kommer att berätta om verksamheten och öppettiderna för både Dinosaurland och Cuevas dels Hams innan du anländer till parken. När du har kommit fram till utkanten av Manacor väntar Dinosaurland på dig. Med din biljett får du tillträde till en rad animatroniska dinosaurier i naturlig storlek. Missa inte den 15 minuter långa barnföreställningen och den arkeologiska avdelningen, och besök den förhistoriska baren och souvenirbutiken om du vill. Fortsätt till ikoniska Cuevos dels Hams, ett unikt kalkstensgrottsystem med fantastiska stalaktiter, stalagmiter och en underjordisk sjö. Vandra genom grottorna med en audioguide och beundra klippformationerna. Lär dig mer om grottornas historia och mystiska atmosfär. Slutligen kan du njuta av en musik- och ljusshow som projiceras på den underjordiska sjön, som kallas Venedigsjön. Förundras över hur ljud- och ljuseffekter väcker grottorna till liv. Efteråt åker du tillbaka till Alcúdia för att avsluta din dag.

Mallorca: Biljett till Bodega Blanca Terra - valfri vinprovning

6. Mallorca: Biljett till Bodega Blanca Terra - valfri vinprovning

Fördjupa dig i den mallorkinska vinkulturen när du upptäcker Blanca Terra vingård och museum. Lär dig mer om hur detta familjeprojekt föddes och om vintillverkning. 2014 fattade Don Bernat Febrer beslutet att dra sig tillbaka från sin verksamhet efter en livstid av hårt arbete och hängivenhet. Med sin karaktäristiska energi började han om från början och köpte mark i Porreres. Med hjälp av en känd vinmakare inledde han denna satsning. Lär dig mer om vingården som är utrustad med toppmoderna maskiner och moderna anläggningar, med huvudfokus på vinturism. Dessutom har man köpt in antika maskiner och verktyg med anknytning till vinodling för ett nytt museum. Förutom att besöka museet kan du förhöja din upplevelse genom att välja mellan följande alternativ: - Besök på museet och vingården med provsmakning av 3 viner - Besök på museet och vingården med provsmakning av 6 viner - Besök på museet & vingården med provsmakning av 6 viner och ost - Besök på museet & vingården med provning av 6 viner och choklad - Besök på museet och vingården med ett typiskt mallorkinskt mellanmål

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Manacor

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Manacor?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Manacor:

Vilka är de bästa turerna att göra i Manacor med barn?

Vilka är de bästa inomhusaktiviteterna i Manacor när det regnar?

Manacor: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

Manacor: Fler aktiviteter och sevärdheter

Manacor: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Manacor

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 2 793 omdömen

Vi hämtades i tid från vår utsedda hämtningsplats och togs till Porto-Cristo och Pearl-butiken som var underbar. Det hade ett kafé och vi hade tid för en snabb fika med utsikt över den vackra marinan. Vi gick sedan till Cauves Drach som var hisnande. Naturen när den är som bäst. Finalen med att sitta vid den underjordiska sjön med subtil belysning och se båten segla förbi med orkestern ombord och spela klassisk musik som varade i cirka 15 minuter var bara fantastisk. Att åka över sjön ca 2 minuter i båten till utgången gjorde bara hela upplevelsen oförglömlig.

Det var definitivt värt de 16 euro. Innehållet i bildspelet med Genesis-tema var stötande för mig eftersom inte en enda stavelse nämnde skaparen av denna planet. I övrigt utmärkt upplysta ytor där man kunde se kolonnerna från mycket stora till mycket små på nära håll och med mycket bra djupjustering.

Mycket bra, mycket vackert musikaliskt spektakel att höra och titta på. inte att missa även för barn. Guiden och föraren är mycket vänliga och tålmodiga. Arkitekturen i grottan är fantastisk och unik. Tveka inte att ta båten för att korsa grottan. Det finns flera båtar. Att köa är helt värt det!

Grottorna är väldigt vackra! Men det är bättre att köpa från den officiella sidan! Biljetterna köper du på denna sida och när du kommer måste du fortfarande stå i kö och även vänta på den tid de har en plats ledig! Bättre köp biljetter på sidan!

Mycket bra utflykt ,men det blev lite för ont om tid kände sig stressad. Skulle vilja ha tid för att äta eller shoppa något