Heldagstur

Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med Ggantija-templen

Från Malta: Dagsutflykt till Gozo med Ggantija-templen

Aktivitetsarrangör: Robert Arrigo & Sons Limited

Från 772 SEK per person

Upptäck Gozos härliga höjdpunkter, som Dwejra, Rabats citadell, de gamla Ggantija-templen och till och med en del legender: Odysseus sägs ha strandat där i sju år.

Om aktiviteten

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Covid-19-åtgärder
Särskilda hälso- och säkerhetsåtgärder gäller. Kontrollera aktivitetens voucher när du har bokat för fullständig information.
Varaktighet: 9 timmar
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Guide
Engelska, Franska, Tyska, Italienska, Spanska
Upphämtning ingår
Vänta utanför vid huvudingången till det angivna hotellet på din upphämtningstransport. När det gäller andra upphämtningsplatser som inte är hotell skickar aktivitetsarrangören ett e-postmeddelande till dig för att informera dig om var du måste vänta på din upphämtning.

Din upplevelse

Höjdpunkter
 • Upptäck det Unesco-listade världsarvet Ggantija-templen
 • Utforska Rabats citadell, som var öns forna huvudstad
 • Promenera runt den pittoreska Xlendi-bukten
 • Beundra den fascinerande skönheten hos insjön vid Dwejra
Beskrivning

Upptäck Gozos magnifika arv på en härlig heldagsutflykt och besök öns många viktiga landmärken. Upptäck områdets dolda pärlor, samtidigt som du njuter av den imponerande skönhet och utpräglade charm som denna lilla ö erbjuder. 

Din utflykt inleds med en kort 20 minuters färjeöverfart till Gozo, vilket genast ger dig en försmak av Gozos unika atmosfär.

Första stoppet är de megalitiska templen i Ggantija, som är upptagna på Unescos världsarvslista. Denna imponerande arkeologiska plats kan dateras tillbaka till ungefär år 3600-3200 f.Kr. Templen tros vara världens äldsta fristående monument, före Stonehenge i England och Egyptens pyramider.

Etymologin för "Ggantija" härleds från det maltesiska ordet för jätte ("ggant"), då man trodde att platsen byggdes av en ras av jättar. 

Denna mytologiska idé är logisk med tanke på att templen är byggda av megaliter (massiva kalkstensblock) som är över fem meter långa och väger över 50 ton. Därefter åker du mot den medeltida befästa staden som lokalt kallas "Cittadella" (citadellet). 

Denna anrika befästning ligger i Gozos huvudstad Victoria, med sin utpräglade skyline och imponerande militära arkitektur, ses som Gozos främsta landmärke, en fyr som är synlig från hela ön.

Nästa besök är den underbara havsviken Xlendi, som du finner i slutet av en djup och grönskande ravin som en gång i tiden var en flodbädd och omges av pittoreska branta klippor. Denna vik är ett måste-besök för de flesta som besöker ön på en dag. 

Xlendis lilla men livliga strandpromenad är aktiv under alla tider på dygnet, med en mängd kaféer, restauranger och en handfull souvenirbutiker. Även om Xlendiviken tycks vara full av aktivitet under sommaren är den en uppfriskande lugn plats även under högsäsongen.

Dwejra är ditt sista stopp. Området ligger på västra sidan av ön Gozo och är en geologisk och ekologisk oas. Dess omgivningar erbjuder en blandning av geologi, landskap, fauna, livsmiljöer, strandlinje, havslandskap, arkeologi, flora och historia, vilket gör detta till en upplevelse att minnas.

Dwejra är också känt för sitt inlandshav, en liten vik som är omgiven av höga klippor och som är förbunden med en imponerande 65 meter lång naturlig tunnel som mynnar ut i det öppna havet, en verkligt fascinerande naturlig formation som väcker vördnad och lämnar ett slående intryck.

Efter en dag full av upplevelser och unika minnen tar du sedan en kort tur med färjan tillbaka till Malta, där du återvänder till ditt hotell.

Ingår
 • Upphämtning och avlämning vid hotell
 • Tur och retur-biljetter till Gozo-färjan
 • Licensierad guide
 • Inträde till Ggantija megalit-templen
 • Inträde till den medeltida fästningen Citadellet
 • Lunch med ett glas vin
 • Eventuella extra drycker som konsumeras under lunchen
 • Valfri båttur till Dwejra Bay (betalas på plats)
 • Dricks (valfritt)
Inte lämplig för
 • Personer med rörelsesvårigheter
 • Rullstolsburna

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Viktig information

Bra att ta med

 • Bekväma skor
 • Kontanter

Inte tillåtet

 • Husdjur

Bra att veta

 • Båtutflykten till Dwejra Bay är frivillig (betalas på plats) och beror alltid på väderförhållandena
 • Den tid som anges på webbplatsen, biljetten eller vouchern är den ungefärliga starttiden för aktiviteten och inte den tid då du hämtas från din plats Aktivitetsarrangören skickar ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta tid och plats för upphämtning.
 •  Turen kommer att guidas på det språk du har bokat, men observera att beroende på operativa omständigheter kan det hända att kommentaren ges av en flerspråkig guide
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,2 /5

baserat på 514 omdömen

Översikt

 • Guide
  4,4/5
 • Transport
  4,3/5
 • Valuta för pengarna
  4,1/5
 • Säkerhet
  4,5/5

Sortera efter:

Resenärstyp:

Stjärnbetyg:

Väldigt intressant och varierad rundtur. Gillade särskilt båtturen i ”innanhavet och grottorna”. Blev hämtade på sekunden. När vi kom till färjan och guiderna hade de placerat oss i fel språkgrupp men inga problem att byta! Mycket bra guide som var mycket kunnig, trevlig och personlig. God, välorganiserad och trevlig lunch. Fungerade super trots att vi var ett stort sällskap.

Läs mer

17 september 2022

Turnén är riktigt välorganiserad och låter dig se alla huvudattraktioner i Gozo på en dag. Vår guide Jos var verkligen mycket duktig både i förklaringar av de olika besökta platserna och i att ge annan information om historien om den maltesiska ögruppen, dess traditioner och dess språk. Överföringar med både buss och färja var perfekta. Vi hade också lite ledig tid att besöka citadellet på egen hand och även då tipsade guiden oss om vad vi skulle se. Det var en perfekt dag tack vare guiden!

Läs mer

4 september 2022

Det började inte särskilt bra. Vi fick vänta i 50 minuter på en hämtning, vilket inte var kul. Sedan körde vi (flög!) mot hamnen för att ta en färja, som vi missade, så vi fick vänta ytterligare 30 min på en till. Guiden var trevlig och hjälpsam, men schemat var väldigt spänt, så vi fick inte spendera mycket tid på platserna - vi hade bråttom hela tiden. Sevärdheterna var dock fantastiska och värda att se.

Läs mer

27 juli 2022

Produkt-ID: 15673