Lägg till datum

Saker att göra i
Malta

Ön har mer än bara sandstränder att bjuda på. Här hittar du pittoreska byar, gamla fästningar och tempel.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Malta

Malta: Gozo & Comino Islands, Blå Lagunen & Seacaves Tour

1. Malta: Gozo & Comino Islands, Blå Lagunen & Seacaves Tour

Upptäck skönheten längs Maltas kust på denna heldagskryssning från Bugibba. Simma i Blue Lagoon och njut av lite ledig tid för att utforska ön Gozo. Välj mellan olika båtar och avgångstider. Din tur börjar i turiststaden Bugibba, där ditt fartyg avgår på en oförglömlig kryssning mellan två öar. Från det öppna havet får du uppleva Malta från en helt unik och vacker utsiktspunkt. Koppla av med förfriskningar som finns att köpa ombord. Kryssa nära kusten och se Maltas magnifika naturligt formade kustlinje, inklusive dess enorma klippor, steniga skrymslen och vrår. Du passerar den lilla ön St Paul's och ser statyn av aposteln St Paul som reser sig högt upp i skyn. Du kommer också att få besöka magnifika havsgrottor, så att du kan ta fantastiska fotografier. Börja med ett stopp vid Crystal Lagoon (endast högsäsong), en plats som många turister inte känner till. Bevittna det otroligt klara vattnet, perfekta förhållanden för simning, snorkling och dykning. Ta ett dopp i det kristallklara vattnet från en av de tre vattenrutschbanorna, eller hoppa från det översta däcket om du vågar. Därefter avgår vi till den berömda Blå lagunen. Njut av att ligga förtöjd i en timme precis bredvid den med bra utsikt från dockningsplatsen. Använd båten som bas och utnyttja alla fantastiska faciliteter. När du anländer till ön Gozo tar landtransporten dig till Gozos huvudstad, som lokalbefolkningen kallar Rabat. Denna lilla stad har en mängd charm och historia, inklusive dess imponerande citadell. När dagen närmar sig kryssar vi tillbaka till Bugibba, går in i Santa Marias piratgrottor och tittar på "Elefanternas huvud", en verkligt fantastisk klippformation. Med olika båtar att välja mellan, välj önskad båt och avgångstid. Du kan välja mellan medelstora båtar som erbjuder en upplevelse med färre personer eller en större katamaran som har undervattensfönster för en unik utsikt över det marina livet nedanför. Förbättra din upplevelse med vattenrutschbanor ombord, bekväma sittplatser i skuggiga och soliga områden, badstegar, toaletter för män och kvinnor, förfriskningar till försäljning och ljudkommentarer på olika språk.

Comino: Blå lagunen, kristallagunen och Seacaves-turen

2. Comino: Blå lagunen, kristallagunen och Seacaves-turen

Ta dig ut på vattnet på denna båtutflykt till ön Comino och njut av landskapet  på öns norra kust. Ta dig till Blå Lagunen för att snorkla och bada, gå in i grottorna i Kristall-lagunen, kasta dig ner i det kristallklara vattnet från en rutschkana eller bara njut av solen på båtens soldäck. När du stigit ombord på fartyget tar resan till ön Comino ungefär en timme. Du kommer att uppleva Malta från en vacker utsiktspunkt från det öppna havet. Du kommer att kryssa nära kusten och bevittna Maltas magnifika naturligt formade kustlinje, inklusive dess enorma klippor, steniga vrår och vrår. Du kommer snart att passera den lilla ön St Paul's, där du kan se statyn av aposteln St Paul som reser sig högt upp i skyn. Du kommer också att besöka magnifika havsgrottor som ger dig möjlighet att ta fantastiska fotografier. Snart kommer du att stanna en timme vid den fantastiska men mindre kända Crystal Lagoon (juni-oktober endast vid fint väder). Den är omgärdad av branta klippor och kan därför endast nås med båtar. Det otroligt klara vattnet är perfekt för bad, snorkling och dykning. Du kan kasta dig ner i det kristallklara vattnet från en av de tre vattenrutschbanorna eller hoppa från det översta däcket om du vågar. Under kvällsutflykten stannar du 2 timmar i Blue Lagoon och 30 minuter i Crystal Lagoon. När du anländer till Blå lagunen kastas ankar vid bästa området. Du kan sedan använda båten som bas och utnyttja alla fantastiska faciliteter, inklusive en enorm vattenrutschkana och ett soldäck med solstolar med kuddar. Du kan tillbringa resten av eftermiddagen med att simma från båten eller gå i land och utforska den lilla ön. Comino är också värt ett besök på vintern och är perfekt för vandrare samt fotografer. Eftersom det inte finns några städer eller bilar på ön kan man lätt känna doften av vild timjan och andra örter. När dagen börjar närma sig sitt slut kommer du att kryssa tillbaka till Bugibbas hamn, gå in i Santa Maria piratgrottor och titta på "Elefanthuvudet".

Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

3. Malta: Blå lagunen, stränder och vikar Utflykt med katamaran

Vi kommer att stanna på 2-3 olika platser. Det första stoppet är Blå lagunen. Båten kommer att kasta ankar bort från folkmassorna så att du kan uppleva det berömda turkosa vattnet i lugn och ro. Stoppen efter den blå lagunen beror på väder och havsförhållanden. Några av våra möjliga stopp är: 1. Crystal Lagoon, omgiven av branta, dramatiska klippor. Dess kristallklara vatten är mycket djupare än Blue Lagoon, vilket gör området fantastiskt för snorkling och simning i och runt grottorna. Under detta stopp kan du njuta av en valfri grillning. 2. Anchor Bay för att se filmkulissen för Popeye's Village, som ligger gömd i en charmig vik. Andra stopp som kan göras är Mellieha Bay, Golden Bay, GHajn Tuffieha Bay, Ramla Bay, Imgiebah Bay eller Half Rock. Alla dessa platser är utmärkta för snorkling och bad. Tillbaka på båten kan du lyssna på dansmusik och köpa cocktails i baren. Om du har valt eftermiddagsalternativet kan du koppla av och titta på solnedgången vid horisonten. Efter en underbar dag till sjöss börjar resan tillbaka till Bugibba.

Malta: Comino, Blå lagunen & Gozo - Båtkryssning på 2 öar

4. Malta: Comino, Blå lagunen & Gozo - Båtkryssning på 2 öar

Följ med kapten Kevin och hans besättning på en oförglömlig båtkryssning till öarna Comino och Gozo. Med start från Bugibba kryssar du förbi Maltas norra kust tillräckligt nära för att ta fantastiska bilder av dess höga klippor, vikar, naturligt formade klippformationer och grottor. Åk förbi historiska landmärken som St Pauls-öarna och den enorma statyn av St Pauls som blev skeppsbruten på Malta år 60 e.Kr. Gå in i grottorna Ahrax och Santa Maria och stanna så nära som möjligt för att ta några otroliga bilder. Under hela resan kommer kapten Kevin att kommentera alla platser i direktsändning, inklusive historisk och kulturell information. Därefter gör vi ett 1,5 timmar långt stopp i den berömda Blå lagunen, platsen som vissa har beskrivit som paradiset. Med sin silkesvita sand och kristallklara vatten är det omöjligt att motstå ett dopp här. Simma, glida eller hoppa i det otroligt klara vattnet eller gå från båten till stranden. Under din tid på Comino Island kan du stanna kvar på båten och använda dess många faciliteter. Sola på det övre soldäcket, koppla av på de skuggiga platserna på huvuddäcket, använd den 10 meter långa rutschkanan eller gå från båten till den lilla sandstranden. Efter tiden i Comino seglar du mot ön Gozo. Njut av 3 timmars fritid för att utforska ön. Ta lokalbussen eller betala ytterligare 5 euro på dagen för en bekväm transfer till Victoria, Gozos huvudstad, och ett andra stopp vid Xlendi-bukten. Efter 3 timmar på Gozo tar du dig tillbaka till hamnen och fortsätter kryssningen tillbaka till Malta genom Cominos södra kanal. Passera Crystal Lagoon, havsgrottor och St Marys torn innan du återvänder till Malta.

Malta: Comino, blå lagun och grottor Båtkryssning

5. Malta: Comino, blå lagun och grottor Båtkryssning

Utforska den vackra ön Comino och dess omgivningar på en dagstur med båt. Upptäck Ahrax-grottan, Santa Maria-grottan och andra berömda sevärdheter innan du simmar eller snorklar i det klara vattnet i Blue Lagoon. Du avgår från St Paul's Bay och påbörjar din kryssning längs Maltas norra kust. Vi passerar alla sevärdheter, inklusive St Paul's Islands och statyn av St Paul's, och Ahrax Point. Fortsätt kryssa genom Cominos norra kanal där du passerar elefanternas huvud, Santa Maria Bay, St Nicholas Bay och Comino Hotel. Gör snabba stopp för att gå in i både Ahrax-grottan och Santa Maria-grottan. Under hela resan kommer kapten Kevin att informera dig om platserna och ge dig information om Malta. Efter cirka 1 timme anländer du till ön Comino i den berömda Blå lagunen. Båten lägger till och du kan njuta av ett stopp på 4,5 timmar. Under resan är du välkommen att använda alla faciliteter ombord på båten eller gå av och utforska ön. Koppla av och sola på övre däck eller hitta lite skugga på huvuddäcket. Ta ett uppfriskande dopp i det svala, kristallklara vattnet. Utnyttja toaletter för män och kvinnor, skåp och cafeterian som serverar varma och kalla drycker. När din tid i Comino är slut kan du bege dig till ön Gozo utan att stanna. Kryssa runt i Mgarrs hamn och se fler viktiga platser från båten. Återvänd till Malta via Cominos södra kanal och passera Crystal Lagoon med sina grottor och St Marys torn.

Från Sliema: Comino, Crystal Lagoon och Blue Lagoon-kryssning

6. Från Sliema: Comino, Crystal Lagoon och Blue Lagoon-kryssning

Njut av en kryssning runt Malta på denna resa från Sliema. Kryssa till ön Comino, se den berömda Blå lagunen och simma i det turkosa vattnet. Gå ombord på färjan i Sliema och kryssa norrut. Segla förbi Sliema Promenade och genom St Julian's Bay, St George's Bay och Qawra Bay. Paul's Bay och fortsätt genom Mellieha Bay för att nå Mgarr Harbour i Gozo för ett snabbt fotostopp. Beroende på vilket alternativ du bokar kan du gå iland i Gozo och beundra ön. Gå ombord igen och åk till Cominos Crystal Lagoon-område och St Nicholas Bay, tillbringa ca 45 minuter i bukten med att simma och snorkla innan du fortsätter till Blue Lagoon. *Stoppen vid St Nicholas Bay/Kristallagunen är säsongsbetonade från maj till oktober. November - april stannar båten endast vid Blue Lagoon. Njut av 3,5 timmars fritid vid Blå lagunen. Sola på stranden, simma eller snorkla med fiskarna eller utforska ön. På vägen tillbaka till Sliema stannar vi till för att beundra och fotografera de vackra grottorna på Comino.

Från Sliema: Dagskryssning till Gozo, Comino och Blå lagunen

7. Från Sliema: Dagskryssning till Gozo, Comino och Blå lagunen

Vi avgår från färjan Ferries 4 i Sliema och kryssar norrut till systerön Gozo. Vi stannar vid Mgarr Harbor (Gozos huvudhamn) där du kan utforska ön på egen hand eller gå ombord på en av våra bussar som tar dig till ett kort stopp vid Xlendi Bay och sedan stannar vid Victoria (huvudstaden) där du också kan se Citadel (den gamla befästa staden). (Busstransport är valfritt, vänligen välj önskat alternativ i kassan). På eftermiddagen går du återigen ombord på Luzzu Cruises-fartyget och fortsätter till ön Comino, där vi stannar i det kristallklara vattnet i den berömda Blue Lagoon i ca 1 timme och 30 minuter för simning, solbad, snorkling etc ... Efter vårt stopp vid Blue Lagoon besöker vi Crystal Caves of Comino och kryssar tillbaka till Sliema.

Från Sliema: Gozo, Comino & Den Blå Lagunen Båt- & Busstur

8. Från Sliema: Gozo, Comino & Den Blå Lagunen Båt- & Busstur

Ni avgår från Sliema Ferries på morgonen och reser norrut mot ön Gozo, beundrar Maltas norra kustlinje och njuter av de vackra havsvyerna, ser den karga kustlinjen och andra sevärdheter som finns längs kustlinjen. När du anländer till Mgarr Harbour (Gozos största hamn) går du ombord på en av våra bussar som tar dig till Victoria (Gozos huvudstad). På vägen till Victoria gör ni ett fotostopp på ca 15 minuter vid en av Gozos vackra vikar och kör förbi olika sevärdheter, som kyrkor och andra landmärken, beundrar den magnifika landsbygden och det fantastiska landskapet och tar in den imponerande skönheten och speciella charmen hos denna lilla ö. Du gör ett andra stopp på cirka 75 minuter i Victoria, Gozos huvudstad. Här har du lite ledig tid att strosa runt i staden, ta en kaffe eller ett mellanmål på något av de många kaféerna eller besöka något av stadens shoppingcenter. I staden Victoria kan du också besöka det majestätiska Citadellet, en imponerande medeltida fästning som av UNESCO betraktas som ett möjligt världsarv. Efter sightseeingturen kryssar du mot ön Comino. Gör dig redo att förundras över det turkosa, kristallklara vattnet i den berömda Blå lagunen. Här stannar du i cirka 90 minuter för att simma, sola, snorkla eller bara njuta av en promenad på landsbygden på Comino Island. Ön Comino är också värd ett besök under lågsäsongsmånaderna när det kan vara för kallt att simma vid Blue Lagoon. Här finns inga bilar eller tätorter, vilket gör ön till ett utmärkt resmål för vandrare och fotoentusiaster. Här finns många vandringsleder som leder till St Mary's Chapel, St Mary's Watch Tower och St Mary's Battery. Efter ett stopp vid Blue Lagoon åker du förbi de fantastiska Comino-grottorna innan du återvänder till Sliema.

Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

9. Från Sliema: Kryssa runt i Maltas hamnar och vikar

Denna 90-minuters natursköna kryssning är den perfekta introduktionen till Valletta, Maltas huvudstad, och dess omgivningar. Njut av en naturskön kryssning runt Maltas två naturhamnar, den majestätiska Valletta Grand Harbour och Marsamxett Harbour. Sätt segel från Sliema Ferries och njut av utsikten över några av Maltas mest ikoniska landmärken. Koppla av medan du kryssar förbi imponerande hamnar, historiska befästningar, olika bäckar, de berömda "tre befästa städerna" Vittoriosa, Cospicua och Senglea, livliga varv, marinor, bastioner och mycket mer. Lyssna på ljudkommentaren för att ta del av Vallettas och dess omgivande platsers historia. Tack vare de många bäckarna runt Valletta kan du njuta av unika vyer över staden utan de stora folkmassorna. Kryssningen varar i ca 90 minuter.

Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

10. Från Malta: Gozo heldagsjeeptur med lunch och båttur

Utforska ön Gozo med jeep och se de vackraste sevärdheterna på denna dagsutflykt från Malta. Stanna till i de charmiga städerna och njut av olika vikar som Ramla Bay och Xlendi Bay. Upptäck hemligheterna i Calypsos grotta och ät en läcker lunch. Åk till Victoria och åk förbi Blå lagunen och Cominos grottor. Dra nytta av hotellhämtning på Malta och privat båt till Gozo. Möt din chaufför och åk till Qala Belvedere för panoramautsikt över havet och besök sedan den vackra semesterorten Ramla Bay. Se ruinerna i Calypsos grotta eller utforska tempelkomplexet i Ġgantija (på egen bekostnad). Gör ett stopp för att tanka med en trerätters måltid i den vackra byn Xewkija. Upptäck den typiska fiskebyn Xlendi Bay och förundras över klippformationerna i Dwejra. Kom nära saltpannorna på nordkusten nära badorten Marsalforn Bay. Besök Citadellet i huvudstaden Victoria och njut av en avkopplande simtur i havet. Avsluta med en tur med motorbåt tillbaka till Malta via Blå lagunen och Cominos grottor.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Malta

Alla aktiviteter

421 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Malta

Malta: Fler aktiviteter och sevärdheter

Malta: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Malta

Samlat omdöme

4.4
(15 161 recensioner)

Aktiviteten var som de informerade oss om. Besättningen är mycket vänlig. Det kan förbättra tidshanteringen. De ger dig precis tillräckligt med tid att vara på varje plats. I alla fall utmärkt.

Det var en mycket trevlig och välorganiserad resa. Vår reseledare förklarade och förklarade något om allt, så vi plockade upp en massa intressanta saker.

Det var så härligt bara synd att de missade kristalllagunen så det var bara 6 timmar inte 7 men det var ändå värt pengarna

Vi njöt verkligen av bussen. >Vi kunde ta oss ut vid de fantastiska sevärdheterna. Tog senare en annan buss. Topp

Allt var underbart och kommer att förbli ett mycket bra minne för mig.