Malmö
Utsiktspunkter

Utsiktspunkter
4 aktiviteter hittades

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Topprankade aktiviteter i Malmö

42 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade Malmö Utsiktspunkter

Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

1. Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

Ta en guidad dagsutflykt från Köpenhamn till de historiska städerna Malmö och Lund i grannlandet Sverige. Besök Hamlets slott, njut av fritiden i Helsingör, ta en båttur över Öresund och utforska Lunds domkyrka innan du handlar i Malmö. Börja din dag av äventyr genom att träffa din lokala guide framför Grand Hotel. Efter ett kort möte och hälsa, hoppa ombord på ditt bekväma fordon och ge dig av på din dagstur. Börja din tur med ett besök på Hamlets slott. Strax efter, ta en naturskön biltur längs kustvägen Strandvejen och anländ till den charmiga gamla staden Helsingør, även känd som Helsingör. Njut av ledig tid att promenera på gatorna i denna vackra stad innan du går ombord på en båt till Sverige. Segel över Öresund och res till Sveriges stränder. Vid ankomsten till Sverige, kör längs de pittoreska landsvägarna till den antika staden Lund. Besök Lunds domkyrka. Bakom katedralen finns en chans att utforska de små gatorna med hus som går tillbaka till 1700-talet. Fortsätt med en resa till Malmö med ledig tid att shoppa. Med Sveriges lägre inköpsskatter är detta ett bra ställe att göra fynd på varor att ta med dig hem. Avsluta din tur tillbaka i Köpenhamn och passera den imponerande Øresundsbron på återresan.

Malmö: 50-minuters sightseeingbåttur

2. Malmö: 50-minuters sightseeingbåttur

Tillbringa 50 minuter resandes med båt längs kanaler och under broar, och ta in Malmös sevärdheter från vattnet. Guiden ombord kommer att erbjuda kommentarer om stadens historia, viktiga personligheter och landmärken längs vägen. Du kommer att åka i en båt med öppet tak för att garantera fri utsikt över staden och dess sevärdheter. På utgångspunkten hittar du en kafeteria som serverar bakverk, pannkakor med vispgrädde och sylt och mycket mera. Om du vill är du välkommen att sätta ihop din egen picknickkorg med saker från kafémenyn och ta med dig den på sightseeingturen.

Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

3. Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

Beundra den imponerande Øresundsbron som är en av de längsta broarna i Europa, när du reser från Köpenhamn till Sverige. Upptäck den historiska staden Lund och använd din tid hur du vill i Malmö, Sveriges tredje största stad. Börja din tur på Hotel Astoria i Köpenhamn och resa över Öresundsbron. Ta dig till Lund, en så gammal stad att den går åtminstone bak till vikingatiden. Upptäck Lunds domkyrka, vars konstruktion slutfördes 1145 och utforska de små kullerstensgator som omger den. Res sedan tillbaka söderut till Malmö och bestäm själv hur du ska spendera din tid. Utforska tillsammans med din guide det största torget i Malmö, Stortorget. Ät från ett urval av Malmös populäraste restauranger på Lilletorget som ligger strax bakom Stortoget. Njut av den parisiska känslan och se några historiska byggnader samt en vintage telefonkiosk. Eller gå mot nordvästsidan av Stortoget för att nå Södergatan, Malmös största shoppinggata och gångväg. Handla i varuhuset Åhlens eller i många andra kvalitetsklädbutiker. Kolla in Stora Nygatan längst ner i Södergatan, här hittar du Hansa köpcentrum. Om kultur är mer din sak, välj från ett urval av museer. Få en känsla för samtiden på Malmö moderna konstmuseum, eller dyka in i historia på Malmö naturhistoriska museum. Den senare ligger på slottet i Malmöhus, som är från renässansen och är också värd för Malmö konstmuseum, vars samling sträcker sig från 1500- till 1900-talet. Slutligen förundras över Turning Torso i Malmö, den högsta byggnaden i Skandinavien, innan du återvänder till Köpenhamn. Observera att det inte är möjligt att gå in i Turning Torso och att inträde till museerna i Malmö inte ingår i turen. 

Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

4. Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

Turen börjar vid tågstationen och tar dig först till en mycket populär fotoplats i Malmö, fyren, innan du går till Malmös äldsta byggnad, Peterskyrkan, och vidare till Malmö stadsteater. Teatersalongen är särskilt sevärd eftersom den byggdes som en hippodrom redan 1899. Turen fortsätter genom historiska shoppinggallerior till det historiska Stortorget, vidare till Rådhuset och in i hjärtat av Gamla Staden, Malmös gamla stadskärna. Här pulserar livet och Lilla Torg är också en populär nöjesplats. Du kommer att besöka Gustav, ett populärt torg för lokalbefolkningen och turister, innan du tittar på skor på en bro och besöker en katt på en trappa. Fortsätt längs en kanal till Malmöhus slott innan turen avslutas nära startpunkten. Vid stoppen finns underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Malmö av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från din soffa. Njut av din tid i Malmö! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

5. Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Förhindra att din resa blir problemfri med din praktiska eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i de 42 mest besökta regionerna i Europa och Storbritannien. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Fördela täckningen i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Lettland, Litauen, Tjeckien, Ungern, Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjefotot för stödberättigande. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: RUK: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Malmö: Inträdesbiljett till Disgusting Food Museum

6. Malmö: Inträdesbiljett till Disgusting Food Museum

Anländ till museet och få din biljett i form av en kräkpåse. Efter du läst lite information om avskyns natur börjar du utforska denna udda och upprörande utställning. Dofta på burkar fyllda med några av de mest illaluktande livsmedel som människan känner till, prova äcklets fotobås och förundras över utställningsföremålen. I slutet av ditt besök kan du närma dig provsmakningsbaren där personalen guidar dig genom föremål värda att hamna på din att-göra-innan-jag-dör-lista, från världens alla hörn. Provsmaka torkade insekter, illaluktande ostar, fermenterad haj och den fruktade surströmmingen, allt ingår i biljettens pris. Om du hittar din nya favoritmat, bege dig till presentbutiken som är fylld till brädden med frysta tjurtestiklar och den mest saltiga lakritsen som finns. Din biljett är giltig hela dagen och tiden som anges är bara en indikation.

En spökhistoria från Malmö: självguidad vandring spel

7. En spökhistoria från Malmö: självguidad vandring spel

Vill du gå på en spökvandring genom Malmö? Denna självguidade vandring bjuder in dig att utforska historien om Karna Möller, det mest kända spöket i staden. När bryggeriägaren Per Nilsson Möller gifter om sig efter att hans första fru Karna dött 1736 börjar oväntade saker hända i och runt hans hus på Kalendegatan. Först ser hans dotter Kiersti Karnas spöke i hemmet. Skrämda grannar och anställda rapporterar att de också sett henne. Lokala myndigheter startar en utredning av spökerierna på Kalendegatan. De vill veta varför Karna hemsöker hennes grannskap och hur de kan få henne att sluta. Gå på en spöklik ljudvandring genom Malmö med detta självguidade stadsutforskningsspel och lär känna stadens mest berömda spöke. Besök de platser i Malmö där Karnas berättelse utspelar sig. Din digitala guide och berättare är Henriette, en skådespelare på Malmö stadsteater Hippodromen. Teatern byggdes på samma plats som Möllers hem och bryggeri låg på 1700-talet. Henriette har känt av Karnas närvaro på scenen, och hon har gjort en del efterforskningar om Karnas hemsökelser som hon vill dela med sig av till er. Denna audiotur är självguidad via en gps-baserad app som laddas ner till din smartphone. När du köper turen får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du laddar ner StoryTourist-appen, som fungerar som din guide och berättare. När du har installerat appen går du till startpunkten, öppnar appen, sätter på dig hörlurarna och gör dig redo för din spökvandring i Malmö! Du lyssnar på berättelsen medan du går, och ljud, illustrationer och spelelement triggas att dyka upp på din mobilskärm när du kommer nära dem. Besök läskiga platser som Karnas begravningsplats och kyrkan där prästen försökte mota bort spöket. Denna vandringstur är perfekt för dig som vill gå på sightseeing i Malmö på ett roligt och självständigt sätt, samt för dig som gillar en läskig historia. Denna upplevelse är helt flexibel: du kan starta, pausa och avsluta den när det passar dig.

Från Köpenhamn: Malmö självguidad tur med transportbiljetter

8. Från Köpenhamn: Malmö självguidad tur med transportbiljetter

Upptäck två länder på bara en dag med denna självguidade tur, "Köpenhamn - Malmö 1 dag " Är du i Danmark med några timmar kvar och har inga planer på vad du ska göra? Ta chansen att förlänga din resa och besök Sverige. Turen är mycket flexibel, du startar turen på morgonen eller eftermiddagen i Köpenhamn, med buss börjar resan över den ikoniska Öresundsbron. Bussbiljetterna kommer att skickas som en E-biljett via SMS och e-post. Vid ankomsten till Malmö har du 2 alternativ att välja mellan, beroende på hur du vill utforska Malmö på egen hand. Startpunkten är på Centralplan 10 i Centralstationen i Malmö, och det är här vi du får tips om platser att se och distribution av biljetter och cyklar, detta måste hämtas före 16:00, vi rekommenderar att du kommer till vårt kontor när du anländer till Malmö. Alternativ 1: Skaffa en 24-timmars bussbiljett för att åka runt i Malmö med de lokala stadsbussarna. Alternativ 2: Ta dig runt i staden med cykel. När du är klar och har upptäckt Malmös alla underverk bestämmer du själv när du vill åka tillbaka, tågen tillbaka avgår fram till midnatt. En traditionell svensk fika kan läggas till i paketet. Platser som är trevliga att besöka: Turning Torso Ribersborg kallbadhus Lilla torget, Lilla torg Malmöhus slott Moderna Museet Malmö Live konserthus S:t Peters kyrka

Malmö Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

9. Malmö Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Sherlock Holmes City Game är en självguidad tur som ger dig ett roligt och interaktivt sätt att gå runt i staden. Allt du behöver är en telefon med internetuppkoppling. Så snart du bokat spelet skickar vi dig all information du behöver via e-post. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen har ett pris! Lös deras pussel, ta dig an roliga fotoutmaningar, jaga skyldiga och spela med för att komma närmare lösningen på mordet på Balthasar. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt - även lämplig för familjer med barn - Varaktighet: 2 timmar - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-4 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på fler än 4 personer kan ni köpa 2 eller fler biljetter. - För att boka detta spel måste du ange ett datum/tid, MEN du kan börja när du vill. - OBS: detta stadsspel använder staden som en interaktiv spelplan men ger INTE någon information om staden! HUR MAN SPELAR: Boka stadsspelet, kontrollera e-postmeddelandet vi skickar dig med instruktionerna, ladda ner Loquiz-appen och börja din spelupplevelse! Utforska staden i din egen takt medan du spelar Sherlock Holmes City Game, en självguidad rundtur som erbjuder mycket frihet och flexibilitet. Du kan spela när, var och med vem du vill. Oavsett om du vill spela ensam för personlig spänning eller med en grupp människor är det här spelet för dig! Att spela med fler grupper kommer att bli en tävlingsupplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Detta spel är en rolig aktivitet som du kan göra när du besöker en stad med din familj och vänner eller som ett par. Vårt stadsspel erbjuder maximal självständighet, du kan spela pausa och fortsätta när du vill!

Rundresa i Lund: Från medeltida storstad till modern högskola

10. Rundresa i Lund: Från medeltida storstad till modern högskola

När du promenerar runt i Lunds kullerstensbelagda gamla stad, som nu är stadens akademiska centrum, skulle du inte inse att det är en av de äldsta städerna i Skandinavien med över 1 000 år av historia. En gång i tiden var det ett handelscentrum och under medeltiden blev det ett religiöst centrum med dussintals kyrkor och religiösa institutioner. Den största av dessa var Lunds domkyrka, där ärkebiskopar regerade och kungar kröntes. Domkyrkan tornar fortfarande upp sig över den pittoreska stadskärnan, men idag är Lund mest känt för sitt universitet - en av Skandinaviens ledande akademiska institutioner. Rundturen börjar utanför Lunds centralstation, en kort promenad från Bantorget. Därifrån följer du i fotspåren av präster, professorer och Helgo Zettervall, en berömd arkitekt som rev medeltida byggnader för att bygga upp dem så som han uppfattade att medeltida arkitektur skulle se ut. Du får se var stadens akademiker en gång bodde när du promenerar genom Professorsstaden på väg till AF Borgen, Lunds slott och akademiska förening där rundturen avslutas. Längs vägen pekar jag ut historiska landmärken som Gamla Biskopshuset och universitetets gymnastiksal och konserthus Palaestra et Odeum. Du får också höra om ett studentskämt när en av skulpturerna "Faculty Frogs" på Universitetsplatsen stals och senare hittades på ett tåg på väg till Stockholm, iklädd en traditionell studentmössa. På denna vandring i Lund kommer du att få se: - Uppleva den charmiga atmosfären på Stortorget, Lunds huvudtorg som är fullt av pittoreska kaféer, barer och butiker - Krafts Torg, stadens medeltida marknadstorg där du hittar plaketter till minne av studentens monument till ingenting 1984 och dess stöld 1987 - Lär dig mer om det fascinerande friluftsmuseet Kulturen som blåser liv i Lunds svunna epoker med noggrant återskapade historiska byggnader och artefakter - Titta in genom de mörka fönstren på Locus Peccatorum, Syndernas plats, med sitt mörka och tragiska förflutna som fungerade som en katalysator för bildandet av Akademiska Föreningen - Njut av den friska och väldoftande luften i Lunds botaniska trädgård där du hittar tusentals växter, blommor och träd - Hör om Skissernas Museum, ett unikt offentligt konstmuseum som fokuserar på den konstnärliga processen - Förundras över det murgröneklädda Lunds universitetsbibliotek, som anses vara en av Sveriges vackraste byggnader - Njut av Universitetstorget som omges av historiska byggnader på alla sidor och utgör epicentrum för det akademiska Lund Denna timslånga rundtur är utformad för att alla ska kunna njuta av den, med en lättvandrad rutt. Oavsett om du är en turist på genomresa eller en ny student som just anlänt till Lund, kommer du att njuta av att fördjupa dig i den förtrollande atmosfären i Lunds moderna kärna samtidigt som du lär dig om dess rika och fascinerande förflutna.

Malmö

Malmö

Våra mest rekommenderade Malmö Utsiktspunkter

Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

Ta en guidad dagsutflykt från Köpenhamn till de historiska städerna Malmö och Lund i grannlandet Sverige. Besök Hamlets slott, njut av fritiden i Helsingör, ta en båttur över Öresund och utforska Lunds domkyrka innan du handlar i Malmö. Börja din dag av äventyr genom att träffa din lokala guide framför Grand Hotel. Efter ett kort möte och hälsa, hoppa ombord på ditt bekväma fordon och ge dig av på din dagstur. Börja din tur med ett besök på Hamlets slott. Strax efter, ta en naturskön biltur längs kustvägen Strandvejen och anländ till den charmiga gamla staden Helsingør, även känd som Helsingör. Njut av ledig tid att promenera på gatorna i denna vackra stad innan du går ombord på en båt till Sverige. Segel över Öresund och res till Sveriges stränder. Vid ankomsten till Sverige, kör längs de pittoreska landsvägarna till den antika staden Lund. Besök Lunds domkyrka. Bakom katedralen finns en chans att utforska de små gatorna med hus som går tillbaka till 1700-talet. Fortsätt med en resa till Malmö med ledig tid att shoppa. Med Sveriges lägre inköpsskatter är detta ett bra ställe att göra fynd på varor att ta med dig hem. Avsluta din tur tillbaka i Köpenhamn och passera den imponerande Øresundsbron på återresan.

Malmö: 50-minuters sightseeingbåttur

Malmö: 50-minuters sightseeingbåttur

Tillbringa 50 minuter resandes med båt längs kanaler och under broar, och ta in Malmös sevärdheter från vattnet. Guiden ombord kommer att erbjuda kommentarer om stadens historia, viktiga personligheter och landmärken längs vägen. Du kommer att åka i en båt med öppet tak för att garantera fri utsikt över staden och dess sevärdheter. På utgångspunkten hittar du en kafeteria som serverar bakverk, pannkakor med vispgrädde och sylt och mycket mera. Om du vill är du välkommen att sätta ihop din egen picknickkorg med saker från kafémenyn och ta med dig den på sightseeingturen.

Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

Beundra den imponerande Øresundsbron som är en av de längsta broarna i Europa, när du reser från Köpenhamn till Sverige. Upptäck den historiska staden Lund och använd din tid hur du vill i Malmö, Sveriges tredje största stad. Börja din tur på Hotel Astoria i Köpenhamn och resa över Öresundsbron. Ta dig till Lund, en så gammal stad att den går åtminstone bak till vikingatiden. Upptäck Lunds domkyrka, vars konstruktion slutfördes 1145 och utforska de små kullerstensgator som omger den. Res sedan tillbaka söderut till Malmö och bestäm själv hur du ska spendera din tid. Utforska tillsammans med din guide det största torget i Malmö, Stortorget. Ät från ett urval av Malmös populäraste restauranger på Lilletorget som ligger strax bakom Stortoget. Njut av den parisiska känslan och se några historiska byggnader samt en vintage telefonkiosk. Eller gå mot nordvästsidan av Stortoget för att nå Södergatan, Malmös största shoppinggata och gångväg. Handla i varuhuset Åhlens eller i många andra kvalitetsklädbutiker. Kolla in Stora Nygatan längst ner i Södergatan, här hittar du Hansa köpcentrum. Om kultur är mer din sak, välj från ett urval av museer. Få en känsla för samtiden på Malmö moderna konstmuseum, eller dyka in i historia på Malmö naturhistoriska museum. Den senare ligger på slottet i Malmöhus, som är från renässansen och är också värd för Malmö konstmuseum, vars samling sträcker sig från 1500- till 1900-talet. Slutligen förundras över Turning Torso i Malmö, den högsta byggnaden i Skandinavien, innan du återvänder till Köpenhamn. Observera att det inte är möjligt att gå in i Turning Torso och att inträde till museerna i Malmö inte ingår i turen. 

Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

Turen börjar vid tågstationen och tar dig först till en mycket populär fotoplats i Malmö, fyren, innan du går till Malmös äldsta byggnad, Peterskyrkan, och vidare till Malmö stadsteater. Teatersalongen är särskilt sevärd eftersom den byggdes som en hippodrom redan 1899. Turen fortsätter genom historiska shoppinggallerior till det historiska Stortorget, vidare till Rådhuset och in i hjärtat av Gamla Staden, Malmös gamla stadskärna. Här pulserar livet och Lilla Torg är också en populär nöjesplats. Du kommer att besöka Gustav, ett populärt torg för lokalbefolkningen och turister, innan du tittar på skor på en bro och besöker en katt på en trappa. Fortsätt längs en kanal till Malmöhus slott innan turen avslutas nära startpunkten. Vid stoppen finns underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Malmö av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från din soffa. Njut av din tid i Malmö! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Förhindra att din resa blir problemfri med din praktiska eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i de 42 mest besökta regionerna i Europa och Storbritannien. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Fördela täckningen i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Lettland, Litauen, Tjeckien, Ungern, Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjefotot för stödberättigande. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: RUK: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Malmö: Inträdesbiljett till Disgusting Food Museum

Malmö: Inträdesbiljett till Disgusting Food Museum

Anländ till museet och få din biljett i form av en kräkpåse. Efter du läst lite information om avskyns natur börjar du utforska denna udda och upprörande utställning. Dofta på burkar fyllda med några av de mest illaluktande livsmedel som människan känner till, prova äcklets fotobås och förundras över utställningsföremålen. I slutet av ditt besök kan du närma dig provsmakningsbaren där personalen guidar dig genom föremål värda att hamna på din att-göra-innan-jag-dör-lista, från världens alla hörn. Provsmaka torkade insekter, illaluktande ostar, fermenterad haj och den fruktade surströmmingen, allt ingår i biljettens pris. Om du hittar din nya favoritmat, bege dig till presentbutiken som är fylld till brädden med frysta tjurtestiklar och den mest saltiga lakritsen som finns. Din biljett är giltig hela dagen och tiden som anges är bara en indikation.

En spökhistoria från Malmö: självguidad vandring spel

En spökhistoria från Malmö: självguidad vandring spel

Vill du gå på en spökvandring genom Malmö? Denna självguidade vandring bjuder in dig att utforska historien om Karna Möller, det mest kända spöket i staden. När bryggeriägaren Per Nilsson Möller gifter om sig efter att hans första fru Karna dött 1736 börjar oväntade saker hända i och runt hans hus på Kalendegatan. Först ser hans dotter Kiersti Karnas spöke i hemmet. Skrämda grannar och anställda rapporterar att de också sett henne. Lokala myndigheter startar en utredning av spökerierna på Kalendegatan. De vill veta varför Karna hemsöker hennes grannskap och hur de kan få henne att sluta. Gå på en spöklik ljudvandring genom Malmö med detta självguidade stadsutforskningsspel och lär känna stadens mest berömda spöke. Besök de platser i Malmö där Karnas berättelse utspelar sig. Din digitala guide och berättare är Henriette, en skådespelare på Malmö stadsteater Hippodromen. Teatern byggdes på samma plats som Möllers hem och bryggeri låg på 1700-talet. Henriette har känt av Karnas närvaro på scenen, och hon har gjort en del efterforskningar om Karnas hemsökelser som hon vill dela med sig av till er. Denna audiotur är självguidad via en gps-baserad app som laddas ner till din smartphone. När du köper turen får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du laddar ner StoryTourist-appen, som fungerar som din guide och berättare. När du har installerat appen går du till startpunkten, öppnar appen, sätter på dig hörlurarna och gör dig redo för din spökvandring i Malmö! Du lyssnar på berättelsen medan du går, och ljud, illustrationer och spelelement triggas att dyka upp på din mobilskärm när du kommer nära dem. Besök läskiga platser som Karnas begravningsplats och kyrkan där prästen försökte mota bort spöket. Denna vandringstur är perfekt för dig som vill gå på sightseeing i Malmö på ett roligt och självständigt sätt, samt för dig som gillar en läskig historia. Denna upplevelse är helt flexibel: du kan starta, pausa och avsluta den när det passar dig.

Från Köpenhamn: Malmö självguidad tur med transportbiljetter

Från Köpenhamn: Malmö självguidad tur med transportbiljetter

Upptäck två länder på bara en dag med denna självguidade tur, "Köpenhamn - Malmö 1 dag " Är du i Danmark med några timmar kvar och har inga planer på vad du ska göra? Ta chansen att förlänga din resa och besök Sverige. Turen är mycket flexibel, du startar turen på morgonen eller eftermiddagen i Köpenhamn, med buss börjar resan över den ikoniska Öresundsbron. Bussbiljetterna kommer att skickas som en E-biljett via SMS och e-post. Vid ankomsten till Malmö har du 2 alternativ att välja mellan, beroende på hur du vill utforska Malmö på egen hand. Startpunkten är på Centralplan 10 i Centralstationen i Malmö, och det är här vi du får tips om platser att se och distribution av biljetter och cyklar, detta måste hämtas före 16:00, vi rekommenderar att du kommer till vårt kontor när du anländer till Malmö. Alternativ 1: Skaffa en 24-timmars bussbiljett för att åka runt i Malmö med de lokala stadsbussarna. Alternativ 2: Ta dig runt i staden med cykel. När du är klar och har upptäckt Malmös alla underverk bestämmer du själv när du vill åka tillbaka, tågen tillbaka avgår fram till midnatt. En traditionell svensk fika kan läggas till i paketet. Platser som är trevliga att besöka: Turning Torso Ribersborg kallbadhus Lilla torget, Lilla torg Malmöhus slott Moderna Museet Malmö Live konserthus S:t Peters kyrka

Malmö Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Malmö Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Sherlock Holmes City Game är en självguidad tur som ger dig ett roligt och interaktivt sätt att gå runt i staden. Allt du behöver är en telefon med internetuppkoppling. Så snart du bokat spelet skickar vi dig all information du behöver via e-post. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen har ett pris! Lös deras pussel, ta dig an roliga fotoutmaningar, jaga skyldiga och spela med för att komma närmare lösningen på mordet på Balthasar. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt - även lämplig för familjer med barn - Varaktighet: 2 timmar - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-4 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på fler än 4 personer kan ni köpa 2 eller fler biljetter. - För att boka detta spel måste du ange ett datum/tid, MEN du kan börja när du vill. - OBS: detta stadsspel använder staden som en interaktiv spelplan men ger INTE någon information om staden! HUR MAN SPELAR: Boka stadsspelet, kontrollera e-postmeddelandet vi skickar dig med instruktionerna, ladda ner Loquiz-appen och börja din spelupplevelse! Utforska staden i din egen takt medan du spelar Sherlock Holmes City Game, en självguidad rundtur som erbjuder mycket frihet och flexibilitet. Du kan spela när, var och med vem du vill. Oavsett om du vill spela ensam för personlig spänning eller med en grupp människor är det här spelet för dig! Att spela med fler grupper kommer att bli en tävlingsupplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Detta spel är en rolig aktivitet som du kan göra när du besöker en stad med din familj och vänner eller som ett par. Vårt stadsspel erbjuder maximal självständighet, du kan spela pausa och fortsätta när du vill!

Rundresa i Lund: Från medeltida storstad till modern högskola

Rundresa i Lund: Från medeltida storstad till modern högskola

När du promenerar runt i Lunds kullerstensbelagda gamla stad, som nu är stadens akademiska centrum, skulle du inte inse att det är en av de äldsta städerna i Skandinavien med över 1 000 år av historia. En gång i tiden var det ett handelscentrum och under medeltiden blev det ett religiöst centrum med dussintals kyrkor och religiösa institutioner. Den största av dessa var Lunds domkyrka, där ärkebiskopar regerade och kungar kröntes. Domkyrkan tornar fortfarande upp sig över den pittoreska stadskärnan, men idag är Lund mest känt för sitt universitet - en av Skandinaviens ledande akademiska institutioner. Rundturen börjar utanför Lunds centralstation, en kort promenad från Bantorget. Därifrån följer du i fotspåren av präster, professorer och Helgo Zettervall, en berömd arkitekt som rev medeltida byggnader för att bygga upp dem så som han uppfattade att medeltida arkitektur skulle se ut. Du får se var stadens akademiker en gång bodde när du promenerar genom Professorsstaden på väg till AF Borgen, Lunds slott och akademiska förening där rundturen avslutas. Längs vägen pekar jag ut historiska landmärken som Gamla Biskopshuset och universitetets gymnastiksal och konserthus Palaestra et Odeum. Du får också höra om ett studentskämt när en av skulpturerna "Faculty Frogs" på Universitetsplatsen stals och senare hittades på ett tåg på väg till Stockholm, iklädd en traditionell studentmössa. På denna vandring i Lund kommer du att få se: - Uppleva den charmiga atmosfären på Stortorget, Lunds huvudtorg som är fullt av pittoreska kaféer, barer och butiker - Krafts Torg, stadens medeltida marknadstorg där du hittar plaketter till minne av studentens monument till ingenting 1984 och dess stöld 1987 - Lär dig mer om det fascinerande friluftsmuseet Kulturen som blåser liv i Lunds svunna epoker med noggrant återskapade historiska byggnader och artefakter - Titta in genom de mörka fönstren på Locus Peccatorum, Syndernas plats, med sitt mörka och tragiska förflutna som fungerade som en katalysator för bildandet av Akademiska Föreningen - Njut av den friska och väldoftande luften i Lunds botaniska trädgård där du hittar tusentals växter, blommor och träd - Hör om Skissernas Museum, ett unikt offentligt konstmuseum som fokuserar på den konstnärliga processen - Förundras över det murgröneklädda Lunds universitetsbibliotek, som anses vara en av Sveriges vackraste byggnader - Njut av Universitetstorget som omges av historiska byggnader på alla sidor och utgör epicentrum för det akademiska Lund Denna timslånga rundtur är utformad för att alla ska kunna njuta av den, med en lättvandrad rutt. Oavsett om du är en turist på genomresa eller en ny student som just anlänt till Lund, kommer du att njuta av att fördjupa dig i den förtrollande atmosfären i Lunds moderna kärna samtidigt som du lär dig om dess rika och fascinerande förflutna.

Vanliga frågor om Utsiktspunkter i Malmö

Vad finns det för andra saker att göra än Utsiktspunkter som är värt att besöka i Malmö?

Andra upplevelser du inte bör missa i Malmö:

Utsiktspunkter i Malmö –Vilka är de bästa upplevelserna?

Utsiktspunkter i Malmö – de bästa upplevelserna är:

De mest populära sevärdheterna i Malmö

Att göra i Malmö

Städer i Sverige

Malmö: Fler aktiviteter och sevärdheter

Malmö: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Malmö

Samlat omdöme

4.5
(4 recensioner)

Vår guide Mario var utmärkt, gav konstant kommentarer om historien och bakgrunden till de platser vi besökte. Mängden tid som gavs för att gå på varje stad var också tillräcklig och vi fick se många olika sevärdheter under en dag. Ganska valuta för pengarna resa, särskilt med de förkortade dagsljuset under vintern.

Välorganiserad resa med bra förklaring, tydlig och supervänlig guide. det enda felet var att jag inte kunde njuta av korsningen av Öresundsbron eftersom jag tog resan i december när det mörknar tidigt och man inte kan se någonting.

Vår guide Mario berättade mycket om historien, vilket var lärorikt. Vi har sett mycket och njutit. De bästa platserna delade. Detta var verkligen värde för våra pengar. Rekommenderad.

Mycket variation på en dag. Och attraktionerna är mycket väl koordinerade. Inget val av "tyska" för språket.

Mycket trevligt, låter dig upptäcka ett nytt land, nya städer. Bra förare, guide.