Våra mest rekommenderade saker att göra i Malmö

Lund och Malmö: guidad rundtur av två länder på en dag

1. Lund och Malmö: guidad rundtur av två länder på en dag

Ta en guidad dagsutflykt från Köpenhamn till de historiska städerna Malmö och Lund i grannlandet Sverige. Besök Hamlets slott, njut av fritiden i Helsingör, ta en båttur över Öresund och utforska Lunds domkyrka innan du handlar i Malmö. Börja din dag av äventyr genom att träffa din lokala guide framför Grand Hotel. Efter ett kort möte och hälsa, hoppa ombord på ditt bekväma fordon och ge dig av på din dagstur. Börja din tur med ett besök på Hamlets slott. Strax efter, ta en naturskön biltur längs kustvägen Strandvejen och anländ till den charmiga gamla staden Helsingør, även känd som Helsingör. Njut av ledig tid att promenera på gatorna i denna vackra stad innan du går ombord på en båt till Sverige. Segel över Öresund och res till Sveriges stränder. Vid ankomsten till Sverige, kör längs de pittoreska landsvägarna till den antika staden Lund. Besök Lunds domkyrka. Bakom katedralen finns en chans att utforska de små gatorna med hus som går tillbaka till 1700-talet. Fortsätt med en resa till Malmö med ledig tid att shoppa. Med Sveriges lägre inköpsskatter är detta ett bra ställe att göra fynd på varor att ta med dig hem. Avsluta din tur tillbaka i Köpenhamn och passera den imponerande Øresundsbron på återresan.

Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

2. Storbritannien/Europa: eSim Mobile Data Plan

Förhindra att din resa blir problemfri med din praktiska eSIM. Håll dig uppkopplad på resan med höghastighetstäckning i de 42 mest besökta regionerna i Europa och Storbritannien. Köp och installera din eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Det är bara att skanna QR-koden för eSIM för att få tillgång till alla dina viktiga appar på resan. Undvik problemet med att hantera flera SIM-kort med den här nollalternativet. Få ett eSIM per enhet och fyll på genom att helt enkelt köpa och aktivera ytterligare eSIM-planer när du är på väg. När du har aktiverat börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Fördela täckningen i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Lettland, Litauen, Tjeckien, Ungern, Det gäller även Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Förenade kungariket och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanseras efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, kontrollera med riktlinjefotot för stödberättigande. APN (Access Point Name): internet Lokal operatörsinformation: RUK: Telefonica / Vodafone /Hutchison 3G /Everything Everywhere

Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

3. Köpenhamn: Rundtur över Öresundsbron till Lund och Malmö

Beundra den imponerande Øresundsbron som är en av de längsta broarna i Europa, när du reser från Köpenhamn till Sverige. Upptäck den historiska staden Lund och använd din tid hur du vill i Malmö, Sveriges tredje största stad. Börja din tur på Hotel Astoria i Köpenhamn och resa över Öresundsbron. Ta dig till Lund, en så gammal stad att den går åtminstone bak till vikingatiden. Upptäck Lunds domkyrka, vars konstruktion slutfördes 1145 och utforska de små kullerstensgator som omger den. Res sedan tillbaka söderut till Malmö och bestäm själv hur du ska spendera din tid. Utforska tillsammans med din guide det största torget i Malmö, Stortorget. Ät från ett urval av Malmös populäraste restauranger på Lilletorget som ligger strax bakom Stortoget. Njut av den parisiska känslan och se några historiska byggnader samt en vintage telefonkiosk. Eller gå mot nordvästsidan av Stortoget för att nå Södergatan, Malmös största shoppinggata och gångväg. Handla i varuhuset Åhlens eller i många andra kvalitetsklädbutiker. Kolla in Stora Nygatan längst ner i Södergatan, här hittar du Hansa köpcentrum. Om kultur är mer din sak, välj från ett urval av museer. Få en känsla för samtiden på Malmö moderna konstmuseum, eller dyka in i historia på Malmö naturhistoriska museum. Den senare ligger på slottet i Malmöhus, som är från renässansen och är också värd för Malmö konstmuseum, vars samling sträcker sig från 1500- till 1900-talet. Slutligen förundras över Turning Torso i Malmö, den högsta byggnaden i Skandinavien, innan du återvänder till Köpenhamn. Observera att det inte är möjligt att gå in i Turning Torso och att inträde till museerna i Malmö inte ingår i turen. 

Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

4. Malmö: Höjdpunkter Självguidad stadsvandring i Gamla stan

Turen börjar vid tågstationen och tar dig först till en mycket populär fotoplats i Malmö, fyren, innan du går till Malmös äldsta byggnad, Peterskyrkan, och vidare till Malmö stadsteater. Teatersalongen är särskilt sevärd eftersom den byggdes som en hippodrom redan 1899. Turen fortsätter genom historiska shoppinggallerior till det historiska Stortorget, vidare till Rådhuset och in i hjärtat av Gamla Staden, Malmös gamla stadskärna. Här pulserar livet och Lilla Torg är också en populär nöjesplats. Du kommer att besöka Gustav, ett populärt torg för lokalbefolkningen och turister, innan du tittar på skor på en bro och besöker en katt på en trappa. Fortsätt längs en kanal till Malmöhus slott innan turen avslutas nära startpunkten. Vid stoppen finns underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad ... men nej, det berättar vi inte än! Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Malmö av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från din soffa. Njut av din tid i Malmö! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Malmö: Inträdesbiljett till Disgusting Food Museum

5. Malmö: Inträdesbiljett till Disgusting Food Museum

Anländ till museet och få din biljett i form av en kräkpåse. Efter du läst lite information om avskyns natur börjar du utforska denna udda och upprörande utställning. Dofta på burkar fyllda med några av de mest illaluktande livsmedel som människan känner till, prova äcklets fotobås och förundras över utställningsföremålen. I slutet av ditt besök kan du närma dig provsmakningsbaren där personalen guidar dig genom föremål värda att hamna på din att-göra-innan-jag-dör-lista, från världens alla hörn. Provsmaka torkade insekter, illaluktande ostar, fermenterad haj och den fruktade surströmmingen, allt ingår i biljettens pris. Om du hittar din nya favoritmat, bege dig till presentbutiken som är fylld till brädden med frysta tjurtestiklar och den mest saltiga lakritsen som finns. Din biljett är giltig hela dagen och tiden som anges är bara en indikation.

En spökhistoria från Malmö: självguidad vandring spel

6. En spökhistoria från Malmö: självguidad vandring spel

Vill du gå på en spökvandring genom Malmö? Denna självguidade vandring bjuder in dig att utforska historien om Karna Möller, det mest kända spöket i staden. När bryggeriägaren Per Nilsson Möller gifter om sig efter att hans första fru Karna dött 1736 börjar oväntade saker hända i och runt hans hus på Kalendegatan. Först ser hans dotter Kiersti Karnas spöke i hemmet. Skrämda grannar och anställda rapporterar att de också sett henne. Lokala myndigheter startar en utredning av spökerierna på Kalendegatan. De vill veta varför Karna hemsöker hennes grannskap och hur de kan få henne att sluta. Gå på en spöklik ljudvandring genom Malmö med detta självguidade stadsutforskningsspel och lär känna stadens mest berömda spöke. Besök de platser i Malmö där Karnas berättelse utspelar sig. Din digitala guide och berättare är Henriette, en skådespelare på Malmö stadsteater Hippodromen. Teatern byggdes på samma plats som Möllers hem och bryggeri låg på 1700-talet. Henriette har känt av Karnas närvaro på scenen, och hon har gjort en del efterforskningar om Karnas hemsökelser som hon vill dela med sig av till er. Denna audiotur är självguidad via en gps-baserad app som laddas ner till din smartphone. När du köper turen får du ett e-postmeddelande med instruktioner om hur du laddar ner StoryTourist-appen, som fungerar som din guide och berättare. När du har installerat appen går du till startpunkten, öppnar appen, sätter på dig hörlurarna och gör dig redo för din spökvandring i Malmö! Du lyssnar på berättelsen medan du går, och ljud, illustrationer och spelelement triggas att dyka upp på din mobilskärm när du kommer nära dem. Besök läskiga platser som Karnas begravningsplats och kyrkan där prästen försökte mota bort spöket. Denna vandringstur är perfekt för dig som vill gå på sightseeing i Malmö på ett roligt och självständigt sätt, samt för dig som gillar en läskig historia. Denna upplevelse är helt flexibel: du kan starta, pausa och avsluta den när det passar dig.

Från Köpenhamn: Malmö självguidad tur med transportbiljetter

7. Från Köpenhamn: Malmö självguidad tur med transportbiljetter

Upptäck två länder på bara en dag med denna självguidade tur, "Köpenhamn - Malmö 1 dag " Är du i Danmark med några timmar kvar och har inga planer på vad du ska göra? Ta chansen att förlänga din resa och besök Sverige. Turen är mycket flexibel, du startar turen på morgonen eller eftermiddagen i Köpenhamn, med buss börjar resan över den ikoniska Öresundsbron. Bussbiljetterna kommer att skickas som en E-biljett via SMS och e-post. Vid ankomsten till Malmö har du 2 alternativ att välja mellan, beroende på hur du vill utforska Malmö på egen hand. Startpunkten är på Centralplan 10 i Centralstationen i Malmö, och det är här vi du får tips om platser att se och distribution av biljetter och cyklar, detta måste hämtas före 16:00, vi rekommenderar att du kommer till vårt kontor när du anländer till Malmö. Alternativ 1: Skaffa en 24-timmars bussbiljett för att åka runt i Malmö med de lokala stadsbussarna. Alternativ 2: Ta dig runt i staden med cykel. När du är klar och har upptäckt Malmös alla underverk bestämmer du själv när du vill åka tillbaka, tågen tillbaka avgår fram till midnatt. Platser som är trevliga att besöka: Turning Torso Ribersborg kallbadhus Lilla torget, Lilla torg Malmöhus slott Moderna Museet Malmö Live konserthus S:t Peters kyrka

Malmö: Stadssökande spår

8. Malmö: Stadssökande spår

Ge dig ut på en interaktiv upptäcktsresa när du utforskar den charmiga staden Malmö. Öppna webbappen och börja utmaningen från Södra Förstadsgatan. Därifrån kommer du att slingra dig genom Malmös historiska centrum, lära dig om kaffekulturen i Sverige och förundras över Kungsparken, stadens äldsta park. Kuriösa fakta: Lär dig mer om staden, upptäck hemligheterna bakom de viktigaste attraktionerna och ta del av nyfikna fakta som du inte kommer att läsa någon annanstans. Hitta monument och dolda hemligheter: Vår lokala skapare har skapat en interaktiv promenad genom staden. Kryptiska indikationer får dig att slingra dig genom stadens gator och bjuder in dig att uppmärksamma detaljer som du vanligtvis inte lägger märke till. När du har kommit fram till nästa hållplats måste du lösa en fråga: öppna dina ögon och ditt sinne och använd din plats för att hitta rätt svar! Njut av det: När du gör den här upptäcktsleden får du lära känna staden från en annan synvinkel. Även lokalbefolkningen upptäcker nya fakta när de gör hemliga stadsvandringar! Skärp dina sinnen och uppskatta de mest underbara (och små) detaljerna runt omkring dig. Oavsett om du känner till Malmö eller precis har börjat utforska här, får du ett perspektiv på upptäckten som kommer att inspirera din nyfikenhet var du än åker nästa gång.

Malmö: Tre timmar lång guidad rundvandring

9. Malmö: Tre timmar lång guidad rundvandring

Möt din guide på  Malmö centralstation. Därifrån beger du dig iväg för att besöka den medeltida delen av staden  och höra på berättelser om  Malmö slott, samt de två viktiga parkerna Kungsparken och  Slottsparken. Efteråt, gå vidare till  Ribersborgsstranden och lär dig mer om hur  Malmös lokalbefolkningen njuter av stranden. Beundra den fantastiska utsikten över Ørensundsbron och sundet som förbinder Sverige och Danmark. Få reda på vad som har hänt mellan Danmark och Sverige genom historien och hur Danmark en gång förlorade den södra delen av Sverige till sina motståndare. Avsluta den här turen med att utforska Västra Hamnen, det mest moderna och grönanskande området i Malmö.

Köpenhamn: Utflykt till Malmö med svensk lunch

10. Köpenhamn: Utflykt till Malmö med svensk lunch

Utforska Malmö, där design, hållbarhet och en avslappnad livsstil står i fokus. Fördjupa dig i stadens kultur, historia, gastronomi och livsstil. Korsa Öresundsbron och besök Gamla Väster, S:t Petri kyrka, Malmö slott, Turning Torso, Malmö stadsbibliotek och mycket mer. Hoppa på ett tåg från Köpenhamn med din privata guide och nå Malmö på bara 45 minuter. Utforska hörnen och torgen på Gamla Väster, Gamla stan och Malmös hjärta. Besök S:t Peterskyrkan, en gotisk pärla som byggdes på 1300-talet. Ta en promenad runt de charmiga torgen Stortorget och Lillatorg och träffa den roliga Optimistorkestern. Njut av en paus och smaka på det svenska köket. Ät lunch på en charmig restaurang medan din lokala värd berättar om stadens historia. Besök sedan Malmö slott, Nordens äldsta bevarade renässansborg. Promenera genom dess trädgårdar. Lär känna den gamla väderkvarnen Slottsmollan. Beundra 2 byggnader som speglar den perfekta harmonin mellan modern och gammal arkitektur, The Turning Torso och Malmö stadsbibliotek. Ta en promenad med din guide genom de underbara trädgårdarna på Gamla kyrkogården. Stanna till och njut av svenska bakverk och en kaffe innan du promenerar genom kanalerna i denna underbara stad. Efter avslutad rundtur kan du njuta av tågresan tillbaka över bron med minnet av denna nordiska skatt i minnet.

Lägg till datum

Saker att göra i
Malmö

Alla aktiviteter

26 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Malmö

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Malmö

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Malmö?

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Malmö?

Malmö: Fler aktiviteter och sevärdheter

Malmö: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Malmö

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 667 omdömen

Dagen blev en lyckad blandning av olika sevärdheter. Jag gillar den här typen av turné, det var vältalade ljudkommentarer på bussen (engelska), men också många spännande livekommentarer från den mycket personliga reseguiden. I alla tre städer vi besökte hade vi sedan 1,5 timmes fritid för att utforska allt självständigt. Perfekt! Bussen var väl underhållen, chauffören körde mycket försiktigt, allt var planerat och utfört mycket professionellt.