Málaga
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Málaga

Se alla upplevelser i Málaga

Toppsevärdheter i Málaga

De tio bästa sakerna att se och göra i Malaga

I Malaga hittar du både soligt kustliv och hipp stadskultur. Njut av roliga museer och annorlunda småbutiker, vackra byggnader och den avslappnade livsstil som spanjorerna gjort sig kända för. Här har vi listat några saker att se och göra i Malaga!

Malagas katedral

Malagas katedral

För att lära känna spansk kultur måste du också utforska den romanskkatolska religion som genomsyrar den. I Malagas katedral får du dessutom fantastiskt välgjort stenhantverk på köpet!

Alcazaba

Alcazaba

Ett verkligt stycke historia! Den arabiska fästningen Alcazaba har desssutom underbar utsikt över Malaga och hamnen – den perfekta platsen att använda den där panoramafotofunktionen på din mobil.

Picassomuseet
Foto: Javier Valero Iglesias@flickr (CC BY-SA 2.0)

Picassomuseet

Historia sammanfogas sömlöst med modern arkitektur i denna annorlunda byggnad. Men det bästa hittar du inuti: utställningarna på Picassomuseet innehåller en rad fantastiska verk av Malagasonen som kom att bli en av världens genom tiderna största konstnärer.

Costa del Sol

Costa del Sol

Känner du för att lata dig lite? Costa del Sol betyder solkusten och gör verkligen skäl för sitt namn. Bred ut handduken i sanden, lägg dig ned och slut ögonen. Vill du ha det lugnt omkring dig rekommenderas ett morgonbesök.

Castillo de Gibalfaro

Tidiga morgnar och sena eftermiddagar är den bästa tidpunkten för den som vill ta sig upp till detta fort, och skulle hettan vara för mycket kan du alltid stanna till på vägen för en sangria. Obs! Detta är inte ett lämpligt utflyktsmål för den som har svårt att gå.

Fundacion Picasso

De riktiga entusiasterna vill förstås gräva ned sig ordentligt i arkiven och ta del av ännu mer konst, skisser, dokument och detaljerad information om den gåtfulle mannen som blev kubismens fader.

Tivoli World

På Malagas tivoli hittar du allt som hör nöjesparker till, inklusive alla klassiska karuseller och en massa roligt för barnen. Familjeåkbanden är prisvärda och mat och dryck hyfsat billigt.

Guadalhorceflodens mynning

Fågelskådarnas paradis är också populärt bland fotografer. Lätt att nå med bil eller buss 10 från centrala Malaga.

Havsakvariet Benalmádena

Hajar, ovanliga havsvarelser och färgglada koraller kommer att fängsla barn (och vuxna!) i flera timmar, och den kunniga personalen berättar gärna mer om djuren och svarar på frågor. Biljetter som köps i förväg på nätet kostar bara 9,95 EUR styck.

Museo de Malaga

Både kulturentusiaster (av alla åldrar och kön) och historienördar kommer att älska Malagas museum, där utställningarna är uppdelade i två kategorier – konst och arkeologi. Stängt på måndagar.

Planera ditt besök i Málaga

Hur länge behöver jag på mig?

På en vecka har du gott om tid för såväl sevärdheter som sol och bad, men till och med en weekendresa är tillräckligt för att få ett hum om Malaga.

Hur tar jag mig dit?

Malagas flygplats är den fjärde mest trafikerade i Spanien, och nås från de flesta europeiska storstadsflygplatser.

Behöver jag bil?

Du behöver ingen bil för att ta dig runt i själva Malaga, men hyrbilar är rätt billiga jämfört med resten av Spanien och ger dig förstås mer frihet. Välj en med luftkonditionering om du åker på sommaren.

Vad ska jag ta med mig hem?

Förutom fina reseminnen? Skippa mjukisaporna och satsa på broderier eller porslin för en klassisk, hantgjord souvenir som du kommer att ha glädje av.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Alldeles innan och precis efter sommarrushen är bästa tiden att besöka Malaga. Då är det fortfarande varmt och soligt väder, men priserna är lägre och stränderna inte lika fullpackade.

Att göra i Málaga

De mest populära sevärdheterna i Málaga

Städer i Spanien

Alla saker att se i Málaga

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Málaga? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Málaga

Fantastiskt besöksmål men dålig guidning i bussen dit

Alhambra är verkligen värd en resa. Ett besöksmål utöver det vanliga. Lokalguiden var erfaren och kunnig. Så själva besöket och upplevelsen på plats renderar fem stjärnor. Men den information bussguiden leverade sackade långt efter och det blir istället tre stjärnor. Anledningen är att bussguiden, som berättade på engelska, tyska, franska och spanska, var alltför snål med info på engelska jämfört de andra språken. En kompletterande guide berättade dock utförligt och länge, länge på ett språk vi inte kunde identifiera (möjligen från Balkan?). Det gjorde att vi inte blev så informerade och förberedda på besöket i Granada och Alhambra som hade varit önskvärt. Sammantaget fura stjärnor!

Från Málaga: Alhambra och Nasridpalatsen Omdöme från: Christer, 2019-10-16

Underhållande guide och bitvis exponerad men trygg vandring.

Riktigt bra upplägg med informativ, och rolig, erfaren guide som dock kunde släppa humorn när t.ex någon behövde lite extra hjälp p.g.a. höjdrädsla eller så. 1 liter vatten är bra att ta med sig. Skönare om man har bra skor, men såg allt möjligt på fötterna.... Dammiga blir de i vilket fall. Kul tur som rekommenderas!

Caminito del Rey: Guidad rundtur med drink Omdöme från: Erik, 2019-07-19

Mycket trevlig vandring! Tips: ta med en smörgås eller liknande!

Be gärna guiden tala mindre och mer korta konkreta informationer. Hade varit bra med information som talar om den totala längden från början till slut. Matinfo vid buss-vandring-buss utan mat! Broschyr med t.ex tips om tåg Malaga - Cordoba via Ronda.

Spännande, utmanande, upplevelse, vackert

Tyvärr lite för mycket folk just den dagen den 8/3. Trängsel och köer både vid starten och under vandringen. Svårt för guiden att hålla ihop gruppen och informera.

Málaga: rundtur av Caminito del Rey Omdöme från: Thomas, 2019-03-09

Underbar vandring men dålig skyltning var samlingen skulle på morgonen

Bra guidning å positiv och trevlig stämning under vandringen. Sämre skyltning var samlingen skulle ske samt skyltning till busshållplatsen för återfärden

Malaga: Guidad premiumtur i Caminito del Rey Omdöme från: Bengt, 2019-06-13