Upplevelser i

Málaga

Upplev stadens bohemiska konstscen, undangömd panoramautsikt och autentiska andaluz--tapas.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna att se och göra i Malaga

I Malaga hittar du både soligt kustliv och hipp stadskultur. Njut av roliga museer och annorlunda småbutiker, vackra byggnader och den avslappnade livsstil som spanjorerna gjort sig kända för. Här har vi listat några saker att se och göra i Malaga!

 • Malagas katedral

  1. Malagas katedral

  För att lära känna spansk kultur måste du också utforska den romanskkatolska religion som genomsyrar den. I Malagas katedral får du dessutom fantastiskt välgjort stenhantverk på köpet!

 • Alcazaba

  2. Alcazaba

  Ett verkligt stycke historia! Den arabiska fästningen Alcazaba har desssutom underbar utsikt över Malaga och hamnen – den perfekta platsen att använda den där panoramafotofunktionen på din mobil.

 • Picassomuseet

  3. Picassomuseet

  Historia sammanfogas sömlöst med modern arkitektur i denna annorlunda byggnad. Men det bästa hittar du inuti: utställningarna på Picassomuseet innehåller en rad fantastiska verk av Malagasonen som kom att bli en av världens genom tiderna största konstnärer.

 • Costa del Sol

  4. Costa del Sol

  Känner du för att lata dig lite? Costa del Sol betyder solkusten och gör verkligen skäl för sitt namn. Bred ut handduken i sanden, lägg dig ned och slut ögonen. Vill du ha det lugnt omkring dig rekommenderas ett morgonbesök.

 • 5. Castillo de Gibalfaro

  Tidiga morgnar och sena eftermiddagar är den bästa tidpunkten för den som vill ta sig upp till detta fort, och skulle hettan vara för mycket kan du alltid stanna till på vägen för en sangria. Obs! Detta är inte ett lämpligt utflyktsmål för den som har svårt att gå.

 • 6. Fundacion Picasso

  De riktiga entusiasterna vill förstås gräva ned sig ordentligt i arkiven och ta del av ännu mer konst, skisser, dokument och detaljerad information om den gåtfulle mannen som blev kubismens fader.

 • 7. Tivoli World

  På Malagas tivoli hittar du allt som hör nöjesparker till, inklusive alla klassiska karuseller och en massa roligt för barnen. Familjeåkbanden är prisvärda och mat och dryck hyfsat billigt.

 • 8. Guadalhorceflodens mynning

  Fågelskådarnas paradis är också populärt bland fotografer. Lätt att nå med bil eller buss 10 från centrala Malaga.

 • 9. Havsakvariet Benalmádena

  Hajar, ovanliga havsvarelser och färgglada koraller kommer att fängsla barn (och vuxna!) i flera timmar, och den kunniga personalen berättar gärna mer om djuren och svarar på frågor. Biljetter som köps i förväg på nätet kostar bara 9,95 EUR styck.

 • 10. Museo de Malaga

  Både kulturentusiaster (av alla åldrar och kön) och historienördar kommer att älska Malagas museum, där utställningarna är uppdelade i två kategorier – konst och arkeologi. Stängt på måndagar.

Planera ditt besök

 • Hur länge behöver jag på mig?

  På en vecka har du gott om tid för såväl sevärdheter som sol och bad, men till och med en weekendresa är tillräckligt för att få ett hum om Malaga.

 • Hur tar jag mig dit?

  Malagas flygplats är den fjärde mest trafikerade i Spanien, och nås från de flesta europeiska storstadsflygplatser.

 • Behöver jag bil?

  Du behöver ingen bil för att ta dig runt i själva Malaga, men hyrbilar är rätt billiga jämfört med resten av Spanien och ger dig förstås mer frihet. Välj en med luftkonditionering om du åker på sommaren.

 • Vad ska jag ta med mig hem?

  Förutom fina reseminnen? Skippa mjukisaporna och satsa på broderier eller porslin för en klassisk, hantgjord souvenir som du kommer att ha glädje av.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Alldeles innan och precis efter sommarrushen är bästa tiden att besöka Malaga. Då är det fortfarande varmt och soligt väder, men priserna är lägre och stränderna inte lika fullpackade.

Alla saker att se i Málaga

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Málaga? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Málaga

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 12 076 omdömen

Var mycket trevligt och rekommenderas. Tyvärr var vädret dåligt och några timmar innan det kunde bokas om till nästa dag utan problem. Stödet från GetyourGuide och killarna från Mundo Marine var väldigt, väldigt trevliga och tillmötesgående. Vi bokade och betalade via Get your Guide - men vi var fortfarande tvungna att betala 7 € extra per person på plats - men jag vet inte varför - kanske på grund av ombokningen? Trots allt - jag kommer tillbaka nästa gång! Var verkligen väldigt trevlig och cava var mycket bra. Det finns också cocktails och andra drycker, men dessa måste betalas separat. Hälsningar från Österrike, Martina + Marcel

Bra organiserat. Bussen var lite sen. var i tid det är många bussturer till samma ställe så man får kolla vilken buss man är uppsatt på. Ett stopp på vägen för toa besök helt underbar upplevelse med bra guide Flera stopp för vätskepåfyllning o tilltugg. Hjälpsam guide för korttagning med underbar bakgrund. Ta bra skor

En toppen resa! Vi är så nöjda med hela paketet!( Vi höll dock på att missa bussen på morgonen. Vi fick för oss att det var buss mr 11 som gick från stora buss stationen...)

Överträffade alla förväntningar! Härlig cykling, vackra vyer och toppenguide!

Jag har älskat upplevelsen som jag kommer att upprepa utan tvekan.