Upplevelser i

Málaga

Upplev stadens bohemiska konstscen, undangömd panoramautsikt och autentiska andaluz--tapas.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

De tio bästa sakerna att se och göra i Malaga

I Malaga hittar du både soligt kustliv och hipp stadskultur. Njut av roliga museer och annorlunda småbutiker, vackra byggnader och den avslappnade livsstil som spanjorerna gjort sig kända för. Här har vi listat några saker att se och göra i Malaga!

 • Malagas katedral

  1. Malagas katedral

  För att lära känna spansk kultur måste du också utforska den romanskkatolska religion som genomsyrar den. I Malagas katedral får du dessutom fantastiskt välgjort stenhantverk på köpet!

 • Alcazaba

  2. Alcazaba

  Ett verkligt stycke historia! Den arabiska fästningen Alcazaba har desssutom underbar utsikt över Malaga och hamnen – den perfekta platsen att använda den där panoramafotofunktionen på din mobil.

 • Picassomuseet

  3. Picassomuseet

  Historia sammanfogas sömlöst med modern arkitektur i denna annorlunda byggnad. Men det bästa hittar du inuti: utställningarna på Picassomuseet innehåller en rad fantastiska verk av Malagasonen som kom att bli en av världens genom tiderna största konstnärer.

 • Costa del Sol

  4. Costa del Sol

  Känner du för att lata dig lite? Costa del Sol betyder solkusten och gör verkligen skäl för sitt namn. Bred ut handduken i sanden, lägg dig ned och slut ögonen. Vill du ha det lugnt omkring dig rekommenderas ett morgonbesök.

 • 5. Castillo de Gibalfaro

  Tidiga morgnar och sena eftermiddagar är den bästa tidpunkten för den som vill ta sig upp till detta fort, och skulle hettan vara för mycket kan du alltid stanna till på vägen för en sangria. Obs! Detta är inte ett lämpligt utflyktsmål för den som har svårt att gå.

 • 6. Fundacion Picasso

  De riktiga entusiasterna vill förstås gräva ned sig ordentligt i arkiven och ta del av ännu mer konst, skisser, dokument och detaljerad information om den gåtfulle mannen som blev kubismens fader.

 • 7. Tivoli World

  På Malagas tivoli hittar du allt som hör nöjesparker till, inklusive alla klassiska karuseller och en massa roligt för barnen. Familjeåkbanden är prisvärda och mat och dryck hyfsat billigt.

 • 8. Guadalhorceflodens mynning

  Fågelskådarnas paradis är också populärt bland fotografer. Lätt att nå med bil eller buss 10 från centrala Malaga.

 • 9. Havsakvariet Benalmádena

  Hajar, ovanliga havsvarelser och färgglada koraller kommer att fängsla barn (och vuxna!) i flera timmar, och den kunniga personalen berättar gärna mer om djuren och svarar på frågor. Biljetter som köps i förväg på nätet kostar bara 9,95 EUR styck.

 • 10. Museo de Malaga

  Både kulturentusiaster (av alla åldrar och kön) och historienördar kommer att älska Malagas museum, där utställningarna är uppdelade i två kategorier – konst och arkeologi. Stängt på måndagar.

Planera ditt besök

 • Hur länge behöver jag på mig?

  På en vecka har du gott om tid för såväl sevärdheter som sol och bad, men till och med en weekendresa är tillräckligt för att få ett hum om Malaga.

 • Hur tar jag mig dit?

  Malagas flygplats är den fjärde mest trafikerade i Spanien, och nås från de flesta europeiska storstadsflygplatser.

 • Behöver jag bil?

  Du behöver ingen bil för att ta dig runt i själva Malaga, men hyrbilar är rätt billiga jämfört med resten av Spanien och ger dig förstås mer frihet. Välj en med luftkonditionering om du åker på sommaren.

 • Vad ska jag ta med mig hem?

  Förutom fina reseminnen? Skippa mjukisaporna och satsa på broderier eller porslin för en klassisk, hantgjord souvenir som du kommer att ha glädje av.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  Alldeles innan och precis efter sommarrushen är bästa tiden att besöka Malaga. Då är det fortfarande varmt och soligt väder, men priserna är lägre och stränderna inte lika fullpackade.

Alla saker att se i Málaga

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Málaga? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Málaga

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 12 269 omdömen

Vi har länge funderat att köra själva men hittade den här trippen vilket vi är mycket glada för vi hade aldrig fått uppleva allt sevärt på egen hand eller Sentel Byn med husen inbyggda i berget. Vi besökte vinmuseet , tjurfäktningsarenan, den berömda bron bland mycket annat vi åt På Bifana en liten bar med riktigt god mat och trevlig personal Obs ta reda på om du kan kliva ombord på resan längs vägen och inte bara från utgångspunkten

We had a lovely trip to Gibraltar. We were picked up outside our hotel right on schedule and the whole trip went really well. The only minus was the tight timetable during the visit to the cave and the monkeys. We only had 25 mins, could have stayed there a lot longer. But otherwise everything was fine and our kids (7 and 9) liked it a lot too.

Alhambra är väl värt ett besök. Vi fick också ett par timmar fri tid i Granada. En fin stad omgiven av snötäckta berg i februari. Resan innehöll det som utlovats. Inga avvikelser förekom. Extra plus till chauffören som körde förträffligt och guiderna som talade flera språk flytande.

Guiden Alexandra är både trevlig och kunnig. Guidade i 3 språk och hann med både historien och nutiden. Allt detta med glimten i ögat. Tack till Alexandra men även till Madeleine som guidade mig även till utflykten när Google vägrade.

En mycket härlig och utmanande vandring. Vi hade två som var höjdrädda med oss och de klarade av detta. Vår guide lotsade över dom på de värsta ställena.