Saker att göra i
Málaga

Upplev stadens bohemiska konstscen, undangömd panoramautsikt och autentiska andaluz-tapas.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Málaga

Från Málaga: Caminito del Rey guidad tur med buss

1. Från Málaga: Caminito del Rey guidad tur med buss

Vandra på Caminito del Rey, en hängbro omgiven av ett naturskönt landskap, tillsammans med en guide, på en tur från Málaga. Längs vägen får du lära dig den verkliga historien bakom byggnationen av detta fantastiska ingenjörskonstverk. Hoppa ombord på en buss från Málaga och åk till Ardales. Få en säkerhetsgenomgång av din guide och sätt på dig hjälmen. Börja den enkelriktade vandringen på Caminito del Rey vid den norra ingången och ta dig till den södra utgången. Du passerar berg som uppstod för miljontals år sedan och vertikala raviner som skapats av Guadalhorce-flodens kraft. Lyssna på äventyrare och klättrares berättelser. Lär dig om en av de mäktigaste männen i den spanska historien, Alfons XIII av Spanien. Leden är 7,7 kilometer lång, men det är en enkel vandring, särskilt med en guide som håller dig sällskap. I slutet av vandringen återvänder du till bussen och körs tillbaka till Málaga.

Malaga: Seglingstur med katamaran med solnedgångsalternativ

2. Malaga: Seglingstur med katamaran med solnedgångsalternativ

Segla ut på havet under en avkopplande katamarantur och njut av utsikten över Málagas dynamiska kustlinje, medan solen sakta försvinner bakom bergen. Lyssna på avslappnad musik med ett glas traditionellt spanskt Cava-vin i handen. Välj mellan en turné med eller utan ljusshow. Hoppa ombord på en rymlig katamaran i Málaga och börja ditt seglingsäventyr. Beundra Alboransjön vid solnedgången när du glider över vågorna. Njut av utsikten över Malagas skyline när lamporna tänds. Förbättra din upplevelse med ett glas cava när du delar detta ögonblick med någon du älskar. Lägg till en touch av magi till din kväll med en romantisk ljusshow och musik medan du glider över Medelhavets lugna vatten. Återvänd till utgångspunkten i slutet av din kryssning. Avgångar med livemusik är tillgängliga fram till mitten av september och avgår på onsdagar, fredagar och söndagar till specialpris.

Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

3. Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

Förbered dig på en dag med äventyr när du går på Caminito del Rey längs väggarna i El Chorro-ravinen i Málaga. Följ en guide på en säker stig, som leder till gångbron som går genom Desfiladero de Los Gaitanes. Börja dagen med upphämtning från en av de många mötesplatserna i Málaga och åk till Ardales. Du gör ett kort stopp i Ardales, en vit by, så att du kan äta frukost i lokalområdet innan du påbörjar aktiviteten. Återvänd till bussen och fortsätt  tills du når Caminito del Reys norra ingång. Vandra genom en smal lång tunnel för att nå de naturliga vandringslederna, som leder till kontrollstationen vid ravinernas entré. Få därefter en hjälm och lyssna på säkerhetsinstruktionerna. Få reda på vad du kan förvänta dig under vandringen. Din guide följer med dig i slutet av gruppen för att svara på dina frågor på vägen, medan du njuter av upplevelsen. Passera Gaitanes-ravinen, ett naturligt pass över kullarna som skiljer Málagas kustlinje från öarna, med Guadalhorce-floden i ravinens botten. Ge dig ut på en säker och bekväm vandring omgiven av ett hisnande landskap. El Caminito del Rey är efter många år av total övergivenhet nu en återuppbyggd stig som sträcker sig mellan två raviner och en stor dal. Efter att ha avslutat nedförsbacken från norr till söder når du utgången där din buss väntar. När gruppen är ombord på bussen återvänder du till Costa del Sol och släpps av vid din upphämtningsplats.

Málaga: Live Flamenco Show på Flamenco Alegría

4. Málaga: Live Flamenco Show på Flamenco Alegría

Upptäck en autentisk flamencoshow på Flamenco Alegría. Se traditionella danser och hör vacker sång och gitarrspel från Málaga, huvudstaden på Costa del Sol. Njut av en föreställning med hela ensemblen. Se dansarna framföra en kort scen innan sångaren och gitarristen gör dem sällskap på scenen. Hör sedan ett solo från gitarristen och se varje dansare göra ett solostycke som uttrycker en rad olika känslor, inklusive glädje, smärta och melankoli. Medan du tittar kan du koppla av med drinkar och traditionella tapas. Beundra otroliga och spontana framträdanden under en magisk upplevelse. Vänligen beställ innan föreställningen börjar, eftersom inga beställningar tas emot under föreställningen. En oförglömlig upplevelse väntar.

Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

5. Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

Din resa börjar när du möter din buss i centrala Málaga, nära El Corte Inglés, eller någon annanstans längs Costa del Sol. Därifrån tar ni en buss till Gibraltar, där ni reser i luftkonditionerad komfort komplett med fällbara säten. Under hela resan kommer din guide att ge dig information om intressanta saker att göra och se när du väl har anlänt till Gibraltar. När du har passerat genom tullen kommer din buss att köra in i Gibraltar innan du stannar i stadens centrum för att parkera på fritiden. Om du bokade det fullständiga alternativet för naturreservat, njut av en panoramatur över Gibraltar, besök platser som Gibraltarsundet och tillgång till det inre av St Michel-grottorna. Du kommer också att kunna se Barbary makaker vid Apes Den. Efter panoramaturen kan du njuta av ledig tid för lunch och utforska området för dess shopping och hotspots som Main Street, Casemates Square, Marina Bay eller Mediterranean Steps. Din buss kommer tillbaka på eftermiddagen och lämnar Gibraltar klockan 3:30.

Málaga: Katamarantur i solnedgången

6. Málaga: Katamarantur i solnedgången

Upplev Málagas skönhet som aldrig förr genom att segla med en lyxig katamaran vid solnedgången. Beundra stadens majestätiska skyline från havet och skapa bestående minnen som du kan bevara för alltid. Stig ombord på katamaranen och res från hamnen i Málaga. Färdas längs Medelhavet och se Málaga i solnedgången medan du lyssnar på avslappnande musik. Katamaranen har en omfattande bar och oslagbar musikutrustning så att du kan njuta av denna aktivitet som aldrig förr. Inne på fartyget finns en bar och toaletter.

Från Malaga: Heldagsutflykt med buss till Ronda och Setenil

7. Från Malaga: Heldagsutflykt med buss till Ronda och Setenil

Bli upphämtad från den centralt belägna mötesplatsen i Malaga och luta dig tillbaka och koppla av på den luftkonditionerade bilresan till Setenil de las Bodegas där du kommer att ha ledig tid att äta lunch och utforska. Fortsätt till staden Ronda, för en guidad rundtur i Rondas historiska centrum. Stanna vid New Bridge för att njuta av Tajo-ravinen och dess panoramautsikt, besök tjurfäktningsarenan och tjurfäktningsmuseet. Ronda är en av de äldsta städerna i Spanien och den är byggd på två separata klippor som är förbundna med Spaniens mest kända bro, Nya bron, som byggdes på 1700-talet. Reseguiden visar dig runt Ronda, och du kommer att ha lite ledig tid att utforska staden på egen hand. Ta en rundvandring i den romantiska stadskärnan, med dess kyrkor, minipalats och Spaniens äldsta tjurfäktningsarena. Återvänd till din mötesplats i Malaga i slutet av din turné.

Málaga: Tur med till Alcazaba & den romerska teatern

8. Málaga: Tur med till Alcazaba & den romerska teatern

Alcazaba i Málaga är en av de vackraste sevärdheterna du kan besöka när du är i staden. Kom och besök det här fantastiska muslimska palatset och utforska dess fästning, trädgårdar och dekorerade bakgårdar. Lär dig mer om palatset unika konst, historia och arkitektur. Upptäck dess dolda legender och den fascinerande kuriosa som gör denna plats så speciell. Slutligen får du veta hur de kristna erövrade Alcazaba och Málaga medan du beundrar en av de vackraste vyerna över staden som kommer att göra dig mållös!

Malaga: Katamarankryssning med valfritt badstopp

9. Malaga: Katamarankryssning med valfritt badstopp

Njut av panoramautsikten över Malaga från havet medan du kopplar av på en 24 meter lång katamaran. Sola i näten i fören eller vila på någon av de skuggiga platserna. Välj mellan 1 timmes, 1,5 timmes eller 1,5 timmes kryssning på dagtid. Om du väljer 1,5 timmars kryssning dagtid kommer det att finnas ett extra stopp för simning. Segla längs Malagas kust ombord på en gigantisk katamaran och njut av Medelhavet som aldrig förr! Det bästa stället att fly, känna den behagliga milda havsbrisen, sola och njuta av oförglömliga vyer ombord eller medan du tar en uppfriskande simtur i Costa del Sols kristallklara vatten. Ge dig själv möjligheten att vara mitt i naturen, koppla av och dela detta ögonblick med vänner, familj eller, om du föredrar det, med dig själv. Utan tvekan är det en möjlighet att koppla av och varva ner när du anländer till Malaga.

Från Málaga: Dagsutflykt till Caminito del Rey

10. Från Málaga: Dagsutflykt till Caminito del Rey

Utforska Caminito del Rey, som en gång var världens farligaste väg, på en guidad dagsutflykt från Málaga. Upplev skönheten i Gaitanes ravin på denna stig som byggdes om 2015 till en mycket säker och tillgänglig gångväg. Starta ditt äventyr på en lättillgänglig mötesplats i Málagas centrum, där dina guider välkomnar dig och svarar på alla dina frågor. Gå ombord på en rymlig och luftkonditionerad buss och njut av utsikten över landsbygden på vägen till Caminito del Rey-ledens startpunkt. Vi gör ett kort stopp på 30 minuter i en typisk vit andalusisk stad, Ardales. Här kan vi gå på toaletten, ta en kaffe eller bara upptäcka de vackra och traditionella gatorna och torgen. Det är en möjlighet att upptäcka en stad utan turism Vi anländer till Caminito del Rey och börjar vår spännande vandring längs klipporna genom naturliga raviner. Lär dig mer om historien, utvecklingen och lyssna på några anekdoter om denna unika väg. Återvänd till din mötesplats i Málaga med buss efter en otrolig vandringsdag, med många oförglömliga foton och minnen.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Málaga

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Málaga

Från Málaga: Caminito del Rey guidad tur med buss

Från Málaga: Caminito del Rey guidad tur med buss

Vandra på Caminito del Rey, en hängbro omgiven av ett naturskönt landskap, tillsammans med en guide, på en tur från Málaga. Längs vägen får du lära dig den verkliga historien bakom byggnationen av detta fantastiska ingenjörskonstverk. Hoppa ombord på en buss från Málaga och åk till Ardales. Få en säkerhetsgenomgång av din guide och sätt på dig hjälmen. Börja den enkelriktade vandringen på Caminito del Rey vid den norra ingången och ta dig till den södra utgången. Du passerar berg som uppstod för miljontals år sedan och vertikala raviner som skapats av Guadalhorce-flodens kraft. Lyssna på äventyrare och klättrares berättelser. Lär dig om en av de mäktigaste männen i den spanska historien, Alfons XIII av Spanien. Leden är 7,7 kilometer lång, men det är en enkel vandring, särskilt med en guide som håller dig sällskap. I slutet av vandringen återvänder du till bussen och körs tillbaka till Málaga.

Malaga: Seglingstur med katamaran med solnedgångsalternativ

Malaga: Seglingstur med katamaran med solnedgångsalternativ

Segla ut på havet under en avkopplande katamarantur och njut av utsikten över Málagas dynamiska kustlinje, medan solen sakta försvinner bakom bergen. Lyssna på avslappnad musik med ett glas traditionellt spanskt Cava-vin i handen. Välj mellan en turné med eller utan ljusshow. Hoppa ombord på en rymlig katamaran i Málaga och börja ditt seglingsäventyr. Beundra Alboransjön vid solnedgången när du glider över vågorna. Njut av utsikten över Malagas skyline när lamporna tänds. Förbättra din upplevelse med ett glas cava när du delar detta ögonblick med någon du älskar. Lägg till en touch av magi till din kväll med en romantisk ljusshow och musik medan du glider över Medelhavets lugna vatten. Återvänd till utgångspunkten i slutet av din kryssning. Avgångar med livemusik är tillgängliga fram till mitten av september och avgår på onsdagar, fredagar och söndagar till specialpris.

Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

Från Costa del Sol & Málaga: Guidad tur på Caminito del Rey

Förbered dig på en dag med äventyr när du går på Caminito del Rey längs väggarna i El Chorro-ravinen i Málaga. Följ en guide på en säker stig, som leder till gångbron som går genom Desfiladero de Los Gaitanes. Börja dagen med upphämtning från en av de många mötesplatserna i Málaga och åk till Ardales. Du gör ett kort stopp i Ardales, en vit by, så att du kan äta frukost i lokalområdet innan du påbörjar aktiviteten. Återvänd till bussen och fortsätt  tills du når Caminito del Reys norra ingång. Vandra genom en smal lång tunnel för att nå de naturliga vandringslederna, som leder till kontrollstationen vid ravinernas entré. Få därefter en hjälm och lyssna på säkerhetsinstruktionerna. Få reda på vad du kan förvänta dig under vandringen. Din guide följer med dig i slutet av gruppen för att svara på dina frågor på vägen, medan du njuter av upplevelsen. Passera Gaitanes-ravinen, ett naturligt pass över kullarna som skiljer Málagas kustlinje från öarna, med Guadalhorce-floden i ravinens botten. Ge dig ut på en säker och bekväm vandring omgiven av ett hisnande landskap. El Caminito del Rey är efter många år av total övergivenhet nu en återuppbyggd stig som sträcker sig mellan två raviner och en stor dal. Efter att ha avslutat nedförsbacken från norr till söder når du utgången där din buss väntar. När gruppen är ombord på bussen återvänder du till Costa del Sol och släpps av vid din upphämtningsplats.

Málaga: Live Flamenco Show på Flamenco Alegría

Málaga: Live Flamenco Show på Flamenco Alegría

Upptäck en autentisk flamencoshow på Flamenco Alegría. Se traditionella danser och hör vacker sång och gitarrspel från Málaga, huvudstaden på Costa del Sol. Njut av en föreställning med hela ensemblen. Se dansarna framföra en kort scen innan sångaren och gitarristen gör dem sällskap på scenen. Hör sedan ett solo från gitarristen och se varje dansare göra ett solostycke som uttrycker en rad olika känslor, inklusive glädje, smärta och melankoli. Medan du tittar kan du koppla av med drinkar och traditionella tapas. Beundra otroliga och spontana framträdanden under en magisk upplevelse. Vänligen beställ innan föreställningen börjar, eftersom inga beställningar tas emot under föreställningen. En oförglömlig upplevelse väntar.

Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

Från Málaga och Costa del Sol: Utflykt till Gibraltar

Din resa börjar när du möter din buss i centrala Málaga, nära El Corte Inglés, eller någon annanstans längs Costa del Sol. Därifrån tar ni en buss till Gibraltar, där ni reser i luftkonditionerad komfort komplett med fällbara säten. Under hela resan kommer din guide att ge dig information om intressanta saker att göra och se när du väl har anlänt till Gibraltar. När du har passerat genom tullen kommer din buss att köra in i Gibraltar innan du stannar i stadens centrum för att parkera på fritiden. Om du bokade det fullständiga alternativet för naturreservat, njut av en panoramatur över Gibraltar, besök platser som Gibraltarsundet och tillgång till det inre av St Michel-grottorna. Du kommer också att kunna se Barbary makaker vid Apes Den. Efter panoramaturen kan du njuta av ledig tid för lunch och utforska området för dess shopping och hotspots som Main Street, Casemates Square, Marina Bay eller Mediterranean Steps. Din buss kommer tillbaka på eftermiddagen och lämnar Gibraltar klockan 3:30.

Málaga: Katamarantur i solnedgången

Málaga: Katamarantur i solnedgången

Upplev Málagas skönhet som aldrig förr genom att segla med en lyxig katamaran vid solnedgången. Beundra stadens majestätiska skyline från havet och skapa bestående minnen som du kan bevara för alltid. Stig ombord på katamaranen och res från hamnen i Málaga. Färdas längs Medelhavet och se Málaga i solnedgången medan du lyssnar på avslappnande musik. Katamaranen har en omfattande bar och oslagbar musikutrustning så att du kan njuta av denna aktivitet som aldrig förr. Inne på fartyget finns en bar och toaletter.

Från Malaga: Heldagsutflykt med buss till Ronda och Setenil

Från Malaga: Heldagsutflykt med buss till Ronda och Setenil

Bli upphämtad från den centralt belägna mötesplatsen i Malaga och luta dig tillbaka och koppla av på den luftkonditionerade bilresan till Setenil de las Bodegas där du kommer att ha ledig tid att äta lunch och utforska. Fortsätt till staden Ronda, för en guidad rundtur i Rondas historiska centrum. Stanna vid New Bridge för att njuta av Tajo-ravinen och dess panoramautsikt, besök tjurfäktningsarenan och tjurfäktningsmuseet. Ronda är en av de äldsta städerna i Spanien och den är byggd på två separata klippor som är förbundna med Spaniens mest kända bro, Nya bron, som byggdes på 1700-talet. Reseguiden visar dig runt Ronda, och du kommer att ha lite ledig tid att utforska staden på egen hand. Ta en rundvandring i den romantiska stadskärnan, med dess kyrkor, minipalats och Spaniens äldsta tjurfäktningsarena. Återvänd till din mötesplats i Malaga i slutet av din turné.

Málaga: Tur med till Alcazaba & den romerska teatern

Málaga: Tur med till Alcazaba & den romerska teatern

Alcazaba i Málaga är en av de vackraste sevärdheterna du kan besöka när du är i staden. Kom och besök det här fantastiska muslimska palatset och utforska dess fästning, trädgårdar och dekorerade bakgårdar. Lär dig mer om palatset unika konst, historia och arkitektur. Upptäck dess dolda legender och den fascinerande kuriosa som gör denna plats så speciell. Slutligen får du veta hur de kristna erövrade Alcazaba och Málaga medan du beundrar en av de vackraste vyerna över staden som kommer att göra dig mållös!

Malaga: Katamarankryssning med valfritt badstopp

Malaga: Katamarankryssning med valfritt badstopp

Njut av panoramautsikten över Malaga från havet medan du kopplar av på en 24 meter lång katamaran. Sola i näten i fören eller vila på någon av de skuggiga platserna. Välj mellan 1 timmes, 1,5 timmes eller 1,5 timmes kryssning på dagtid. Om du väljer 1,5 timmars kryssning dagtid kommer det att finnas ett extra stopp för simning. Segla längs Malagas kust ombord på en gigantisk katamaran och njut av Medelhavet som aldrig förr! Det bästa stället att fly, känna den behagliga milda havsbrisen, sola och njuta av oförglömliga vyer ombord eller medan du tar en uppfriskande simtur i Costa del Sols kristallklara vatten. Ge dig själv möjligheten att vara mitt i naturen, koppla av och dela detta ögonblick med vänner, familj eller, om du föredrar det, med dig själv. Utan tvekan är det en möjlighet att koppla av och varva ner när du anländer till Malaga.

Från Málaga: Dagsutflykt till Caminito del Rey

Från Málaga: Dagsutflykt till Caminito del Rey

Utforska Caminito del Rey, som en gång var världens farligaste väg, på en guidad dagsutflykt från Málaga. Upplev skönheten i Gaitanes ravin på denna stig som byggdes om 2015 till en mycket säker och tillgänglig gångväg. Starta ditt äventyr på en lättillgänglig mötesplats i Málagas centrum, där dina guider välkomnar dig och svarar på alla dina frågor. Gå ombord på en rymlig och luftkonditionerad buss och njut av utsikten över landsbygden på vägen till Caminito del Rey-ledens startpunkt. Vi gör ett kort stopp på 30 minuter i en typisk vit andalusisk stad, Ardales. Här kan vi gå på toaletten, ta en kaffe eller bara upptäcka de vackra och traditionella gatorna och torgen. Det är en möjlighet att upptäcka en stad utan turism Vi anländer till Caminito del Rey och börjar vår spännande vandring längs klipporna genom naturliga raviner. Lär dig mer om historien, utvecklingen och lyssna på några anekdoter om denna unika väg. Återvänd till din mötesplats i Málaga med buss efter en otrolig vandringsdag, med många oförglömliga foton och minnen.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Málaga

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Málaga?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Málaga:

Sevärdheterna i Málaga du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Málaga?

De bästa dagsturerna från Málaga:

Se alla dagsturer från Málaga på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Málaga

Att göra i Málaga

Städer i Spanien

Málaga: Fler aktiviteter och sevärdheter

Málaga: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Málaga

Samlat omdöme

4.5
(23 977 recensioner)

Hämtas i tid med buss. Gränskontrollen gick snabbt. Information gavs på bussen (högtalarna var verkligen extremt högljudda) och biljetter till rockturnén erbjöds igen. Jag bestämde mig för att inte göra rockturen och gick själv till linbanan från mötesplatsen (i Gibraltar). Kanske hade jag bara tur, men jag behövde inte vänta länge på en fredag (3 minuter tills jag fick min biljett och ytterligare 10-15 minuter tills jag var i gondolen). Jag betalade 44,50 euro för linbanan (endast upp) och alla attraktioner på berget. Väl uppe på toppen kunde jag njuta av den underbara utsikten och sedan bege mig iväg i min egen takt. Det var definitivt sevärt och helt tillräckligt (för mig) tidsmässigt. Totalt spenderade jag ca 3 timmar på berget (inklusive väntan + linbana + flera korta pauser) och hade till och med tid över. Slutsats: Det är värt det! Jag kan inte bedöma rockturnén, men det går definitivt att göra det ensam!

Allt var välorganiserat, från morgonhämtning till avlämning. Irene gav utmärkt information på bussen om Gibraltars historia etc. Turnébussen för att se aporna och utsiktspunkterna var mycket intressant. Gibraltars centrum var vackert. Jag rekommenderar det.

Utflykten var mycket bra. Å andra sidan är vi missnöjda. Du debiterade mig 357,72 USD CAN även om priset på min bokning tydligt angavs 256,24 USD CAN. Vi begär ersättning för mellanskillnaden.

Allt organiserades mycket effektivt och professionellt. Guiden Jorge var väldigt trevlig, hjälpsam, kommunikativ och rolig :). Applåder till föraren - Kemal för säker körning.

Reseguiden var mycket trevlig, informerade oss tydligt om reseplan och attraktioner. Vi såg essensen av Giblartar, inklusive berömda apor.