Saker att göra i
Makarska

Våra mest rekommenderade saker att göra i Makarska

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Njut av en heldagsutflykt från Split till Dubrovnik, där du får en rundtur innanför de historiska stadsmurarna och längs kalkstensgatorna i Gamla stan. Först njuter du av en naturskön resa längs den dalmatiska kusten och stannar en eller två gånger för panoramautsikt över Adriatiska havet. Detta är Medelhavet som det brukade vara, innan massturismen slog till. Vid ankomsten till pärlan på Näset, Dubrovnik, får du en officiell guidad rundtur bland stadens historiska monument. Varje hörn av Dubrovnik är en unik upplevelse och under 90 minuter hinner man besöka sevärdheter som den monumentala Pile Gate, som ligger högst upp på Stradun, Dubrovniks berömda gata av kalksten, polerad av åratal av fotgängare. Gå till franciskanerklostret, där 30 000 volymer, 216 inkunabler och 1 500 värdefulla handskrivna dokument förvaras i biblioteket. Klosterkyrkan är ett av stadens mest magnifika monument och här finns Europas äldsta apotek med anor från 1317. Lite längre bort kan du se Sponzapalatsets renässansprakt, som är känd för sin portik och sina kolumner och detaljerade stensniderier. Idag är det hem för Kroatiens statsarkiv. Den guidade rundturen avslutas i St Blaise-katedralen, tillägnad stadens skyddshelgon och beskyddare. Den byggdes på ruinerna av en kyrka från 1100-talet, förstördes av en jordbävning 1667 och byggdes sedan upp igen i barockstil. Nu har du möjlighet att utforska staden på egen hand. Klättra gärna uppför stadsmuren och gå hela den 2 km långa rundan, som bjuder på en hisnande utsikt över ett hav av terrakottakakel och båtarna och kryssningsfartygen i den livliga hamnen. Prova några autentiska kroatiska rätter på lokala tavernor, eller bara njut av en kopp kaffe på ett uteservering och se världen gå förbi. På vägen tillbaka till Split gör vi ett kort stopp för ostronprovning i Ston, som är känt för sina mycket välbevarade stadsmurar, sina saltverk och sina ostron.

Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

Följ med på en guidad tur i Dubrovnik och dess befästa gamla stad. Du upptäcker viktiga lokala landmärken och har gott om fritid att utforska i din egen takt. Res längs Adriatiska kusten och besök Ston för att prova deras berömda ostron. Börja resan med en mycket bekväm buss med luftkonditionering, så luta dig tillbaka, slappna av och njut av utsikten över det hisnande Medelhavslandskapet. Om du har kommit överens med chauffören kan du stanna för att sträcka på benen och ta några fantastiska bilder. Efter ankomsten till Dubrovnik, ett av de mest framstående turistmålen i Medelhavet, möter du din lokala guide och börjar en och en halv timmes rundvandring genom de smala gatorna i Dubrovniks historiska stadskärna. Utforska detta fantastiska Unesco-världsarv och lär dig allt om dess historia och monument. Se renässans- och barockarkitektur, röda tegeltak och långa murar som har stått emot fiendens attacker genom århundradena. Utforska den gamla stadens centrala gata Stradun, franciskanerklostret, rektorspalatset i renässansstil, stadsmurarna, Lovrjenac-fästningen och många pittoreska torg och kyrkor. Efter rundvandringen med den lokala professionella guiden har du tillräckligt med tid för att utforska Dubrovnik på egen hand. Ta vara på fritiden och stanna till på en av restaurangerna i området för att smaka på utsökt traditionell mat. Det är ingen dålig idé att åka linbana till toppen av berget Srd och njuta av den hisnande utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar. Du kan också gå till den lokala stranden, ta ett snabbt dopp, köpa biljetter till murarna och se staden från en helt annan vinkel. Eftersom du har ungefär fyra timmars fritid bör du planera dina aktiviteter före resan eftersom det är omöjligt att göra allt som anges ovan. Efter denna perfekt tillbringade dag i Dubrovnik går du tillbaka på bussen och börjar din resa tillbaka till nordväst längs Adriatiska kusten. Du passerar byarna Orašac, Trsteno, Salona och öarna Elaphiti för att komma fram till Ston där du har möjlighet att smaka stadens berömda och mest färska ostron. Precis rätt paus innan du anländer tillbaka till Split.

Från Makarska: Hvar Island North Shore Speedboat Tour

Från Makarska: Hvar Island North Shore Speedboat Tour

POKRIVENIK VELIKI: Vår tur börjar i Makarska med en 35 minuter lång panoramakryssning till vårt första stopp, Veliki Pokrivenik-bukten på ön Hvar. Det är en av de mindre kända och besökta vikarna på ön Hvar, dekorerad med imponerande klippor, vackra stenstränder och en gömd grotta. Vilket bättre sätt att utforska denna dolda skatt än genom att snorkla. Om snorkling inte är din grej kan du njuta av solen och det omgivande klipplandskapet. MALA STINIVA: Vårt nästa stopp är Mala Stinivabukten, en pittoresk stenbukt med klippor som faller vertikalt ner till havet nedanför. Det är en fantastisk syn och en plats som inte lämnar någon oberörd. Havet är kristallklart och klipporna är en utmärkt plats för klipphopp. JELSA: Efter att ha njutit av lite simning och snorkling i Mala Stinivabukten beger vi oss till Jelsa stad. I Jelsa har du lite fritid för att ta en kaffe eller för att göra en sightseeingtur. Jelsa är en gammal stad på ön Hvar med många historiska monument som talar om dess rika historia. ZEČEVO ISLET: Mittemot Jelsa stad, bara en kort kryssning bort, ligger vårt nästa stopp, ön Zečevo. Zečevo är en obebodd ö i Hvars skärgård och är skyddad som ett betydelsefullt landskap. Den är stolt över sin orörda natur och sitt kristallklara turkosa hav. Det är en perfekt plats för snorkling. Det finns också en strandbar som du kan besöka om du vill varva ner lite.

Makarska: Skywalk Biokovo Sunset Tour med TukTuk

Makarska: Skywalk Biokovo Sunset Tour med TukTuk

Efter att ha blivit hämtade med en elektrisk Tuk Tuk börjar vi vår resa mot Biokovo Nature Park. När du sitter i en helt öppen Tuk Tuk kan du njuta av den spektakulära och hisnande panoramavyn hela vägen till Skywalk. 2 fotostopp med den bästa panoramautsikten kommer att göras längs vägen. När du kommer fram till Skywalk har du mer än tillräckligt med tid för att njuta av utsikten och ta många bilder på en av de mest fantastiska attraktionerna i Kroatien. Skywalk Biokovo är en glasgång som hänger över havet och ger en känsla av att gå i luften. Med lite tur får du se vildhästar, kor och bergsgetter under denna tur.

Från Makarska: Biokovo Skywalk inträdesbiljett med transfer

Från Makarska: Biokovo Skywalk inträdesbiljett med transfer

Njut av en spännande dagsutflykt i grupp till Biokovo Skywalk, en av Kroatiens mest populära turistattraktioner. Börja med upphämtning från en av de bekvämt belägna mötesplatserna på hotell i staden Makarska. Koppla av i luftkonditionerad komfort i en modern minivan medan din professionella förare tar hand om trafik och navigering åt dig. Njut av utsikten över den dalmatiska kusten, pittoreska byar och de frodiga landskapen i de robusta Biokovo-bergen innan du når Biokovo Skywalk. Gå förbi kön med dina förbokade, prioriterade biljetter, så att du kan maximera din tid. Upplev hisnande panoramautsikt över Adriatiska havet och de omgivande öarna från en upphängd glasplattform som är placerad 1220 meter över havet. Du har gott om tid att ta bilder och njuta av denna unika miljö innan du återvänder till din mötesplats i Makarska med oförglömliga minnen.

Tučepi: Zipline-upplevelse

Tučepi: Zipline-upplevelse

Skjut ner kablarna, tillsammans med en professionell reseguide i hjärtat av Makarska rivieran vid Gornje Tučepi. Det finns sex stålkablar utsträckta över en vacker kanjon i Tučepi, mitt i orörd natur. Kablarnas totala längd är 1000 meter, tillräckligt lång för att ge en fantastisk upplevelse för alla dragkedjor. Du kan till och med ta med dina barn (barn under 20 kg får åka tandem) tillsammans med en professionell zip-guide. Detta är en upplevelse för hela familjen eftersom den är anpassad för alla åldersgrupper och har en hög säkerhet.

Makarska: Golden Horn Beach, Bol Town och avskilda vikar Resa

Makarska: Golden Horn Beach, Bol Town och avskilda vikar Resa

Tillbringa en dag med att utforska vattnet på en naturskön speedboatkryssning till ön Brac från Makarska. Besök stranden Zlatni Rat och staden Bol. Njut av tid att simma och snorkla under stoppen mellan att utforska de avskilda vikarna på Brac. Starta från marinan och njut av den vidsträckta utsikten över Bracs klippiga kust när du kör längs den. På fritiden kan du bada och snorkla vid den berömda stranden Zlatni Rat (eller Gyllene hornet). Utforska staden Bol och ta en promenad genom de gamla stengatorna som är fyllda med färgglada medelhavsblommor. När du hoppar tillbaka ombord kan du uppleva den orörda naturen i två dolda vikar. Ta dig tid att simma och snorkla i det kristallklara vattnet innan du återvänder till Makarska för att avsluta dagen.

Makarska: Guidad havskajakutflykt med snorklingstopp

Makarska: Guidad havskajakutflykt med snorklingstopp

Följ med på vår kajaktur runt Makarska och upplev olika perspektiv med fantastiska stränder och vyer. Vi börjar paddla kajak på den lilla stranden bredvid restaurang Lavander och paddlar mot öster. Det första stoppet blir fyren St Peter från 1800-talet där du får lära dig några intressanta historielektioner. Sedan fortsätter vi runt St Peter- och Osejavahalvöarna och kommer nära deras spektakulära klippor. Den enda lukt du kommer att stöta på är den från det kristallklara vattnet och tallarna. Vår resa fortsätter hela vägen till Nugal och angränsande gömda stränder. Du kommer att ha tid att ta en stor paus, äta ett läckert mellanmål och utforska området genom att snorkla. Den här delen kommer att vara särskilt pittoresk så glöm inte bort din kamera. Efteråt paddlar vi hela vägen tillbaka till vår utgångspunkt. Du kommer att bli lite trött, men glad, lita på oss :)!

Makarska: Skywalk Biokovo Panorama Tour med en Tuk Tuk

Makarska: Skywalk Biokovo Panorama Tour med en Tuk Tuk

Efter att ha blivit hämtade med en elektrisk Tuk Tuk börjar vi vår resa mot Biokovo Nature Park. När du sitter i en helt öppen Tuk Tuk kan du njuta av den spektakulära och hisnande panoramavyn hela vägen till Skywalk. 2 fotostopp med den bästa panoramautsikten kommer att göras längs vägen. När du kommer fram till Skywalk har du mer än tillräckligt med tid för att njuta av utsikten och ta många bilder på en av de mest fantastiska attraktionerna i Kroatien. Skywalk Biokovo är en glasgång som hänger över havet och ger en känsla av att gå i luften. Med lite tur får du se vildhästar, kor och bergsgetter under denna tur.

Från Makarska: Biokovo naturpark Guidad tur med Skywalk

Från Makarska: Biokovo naturpark Guidad tur med Skywalk

Efter att ha blivit hämtad på en av mötesplatserna i en valfri stad längs kusten får du en bekväm transport till parken. Utforska naturparken Biokovo och dess nya utsiktsplats - Skywalk. Fotostopp kommer att göras på 800 och 1200 meters höjd över havet. Beundra den spektakulära utsikten över havet och öarna längs den kroatiska kusten. Du kommer också att se olivträd och små odlingslotter som utgör det unika landskapet i detta område. Upplev den rika floran och faunan i berget Biokovo under en kort promenad på berget. Du kommer också att njuta av lite fruktkaka, en varm dryck och en smakbit av örtbrännvin under turen. I slutet kommer du att släppas tillbaka till den plats där du hämtades upp.

Alla aktiviteter

88 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Makarska

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Makarska?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Makarska:

Sevärdheterna i Makarska du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Makarska?

De bästa dagsturerna från Makarska:

Se alla dagsturer från Makarska på GetYourGuide

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Makarska?

Det här är de bästa aktiviteterna när du besöker Makarska på en tajt budget:

Se alla aktiviteter i Makarska med låga priser på GetYourGuide

Makarska: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Makarska är:

Se alla museer och utställningar i Makarska på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Makarska

Att göra i Makarska

Städer i Kroatien

Makarska: Fler aktiviteter och sevärdheter

Makarska: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Makarska

Samlat omdöme

4.7
(180 recensioner)

Det var bara super gott. Men jag kan inte säga något om transport då vår lägenhet bara låg 10 minuter bort med bil. Men zipline-äventyret var mycket bra. De två guiderna talar både engelska och tyska och förmodligen många andra språk. De förklarade för oss vid varje rad vad vi kunde göra nu, inklusive att hänga upp och ner som Spider-Man. Säkerheten är mycket viktig här. Du kan lägga dina mobiltelefoner i guidens ryggsäck för eventuella bilder. Jag hade en GoPro med mig och kunde ta fantastiska videor under överfarten.

Fantastisk resa till Dubrovnik även om resan var lite lång. Vi hade en trevlig paus på vägen dit, tillräckligt med tid att besöka där borta. Jag tyckte bara att det oplanerade ostronstoppet var onödigt, jag hade hellre haft den där extra tiden i Dubrovnik, men det var ingen stor sak. Jag har njutit av landskapet i alla fall! Så härlig dag som jag starkt rekommenderar.

Sammantaget var resan fantastisk. Föreslå att turnén var lite för lång - besöket på ostronfarmen försenade vår återkomst till Split vilket betyder att vi var på en 12 timmars rundtur. Annars jättebra.

Peter var fantastisk! Riktigt cool kille och väldigt informativ och underhållande.

Även om resan var lång men stället var värt att åka