Saker att göra i
Mahébourg

Våra mest rekommenderade saker att göra i Mahébourg

Heldagskryssning till Ile aux Cerfs med BBQ-lunch inkluderad

Heldagskryssning till Ile aux Cerfs med BBQ-lunch inkluderad

Njut av Mauritius skönhet på en heldagskatamarankryssning på Isle aux Cerfs, med möjlighet att boka hotelltransfer. Beundra landskapet när du seglar till en lugn plats. Simma, snorkla, sola och promenera längs Isle aux Cerfs stränder och njut av en grilllunch med dryck.  Njut av en lätt frukost och stig sedan ombord på Island Hopper-katamaranen. Kryssning från Pointe Jerome till den privatägda ön Ile aux Cerfs. Anländ till en fantastisk plats för snorkling och välj att antingen bada i det lugna vattnet eller snorkla med de färggranna korallfiskarna. Ta in solskenet eller koppla av från mängden. Ät därefter en utsökt grillad lunch som den vänliga besättningen ombord lagat och dukat fram. Utforska därefter Ile aux Cerfs på egen hand. Promenera längs de vackra stränderna eller luta dig tillbaka och koppla av innan du seglar tillbaka till Pointe Jerome med en svalkande drink i din hand.

Mauritius: Hel dags rundtur med privat chaufför

Mauritius: Hel dags rundtur med privat chaufför

Upplev det bästa som Mauritius har att erbjuda under en heldag med en bekväm bil och en erfaren privatchaufför från trakten. Planera din egen resrutt med hjälp av din chaufför och se de platser som du vill besöka allra mest. Detta är den perfekta chansen att upptäcka öns vackra natur. Denna privata utflykt varar i ungefär åtta timmar, vilket är tillräckligt med tid för att utforska en stor del av Mauritius. Din chaufför kan rekommendera de bästa restaurangerna för att provsmaka landets kök när det är dags för lunch. Observera att det finns engelsk-, tysk- och fransktalande chaufförer.

Blå bukten: Halvdags snorklingstur med kreolsk picknicklunch

Blå bukten: Halvdags snorklingstur med kreolsk picknicklunch

Utforska Blue Bay Marine Park med glasbottenbåt och snorkling i Mauritius största reservat för marint liv och koraller, inklusive en avkopplande picknick på Ile des deux Cocos. Börja din utflykt från Blue Bay Public Beach och flyta ner längs kusten från Point d´Esny i riktning mot Ile aux Aigrettes för att få ett första tillfälle att snorkla i lagunen.Därefter åker du till den privata ön Ile des deux Cocos för att äta lunch. Koppla av på en av de offentliga stränderna med en kreolsk picknick. Välj mellan en traditionell kreolsk måltid med fisk eller kyckling eller välj ett vegetariskt alternativ och ett stort utbud av alkoholhaltiga och alkoholfria drycker - missa inte den berömda Jungle Cocktail.   Efter lunch kan du koppla av på stranden och njuta av det vackra landskapet. Sedan hämtar besättningen dig och tar dig till marinparken, där du får en ny möjlighet att snorkla bland fiskar och koraller innan du återvänder till utgångspunkten.

Mauritius: Privat transfer mellan hotell

Mauritius: Privat transfer mellan hotell

Boka en transfer som tar dig från ett hotell till ett annat, eller från ditt boende till ett annat hotell eller semesteranläggning. Låt den professionella chauffören hjälpa dig med ditt bagage innan du sätter dig i det privata och moderna fordonet. Luta dig tillbaka och njut av en bekväm åktur raka vägen till din destination. Den här tjänsten erbjuds 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Det maximala antalet passagerare per bil är tre stycken. Om fyra personer bokar så används en SUV, och om fler än fem personer bokar så åker du i en minibuss. 

Blå viken: Totof Tours 1 timme Snorkling i marinparken

Blå viken: Totof Tours 1 timme Snorkling i marinparken

Bege dig ut på en 1 timmes utflykt i en båt med glassbotten och upptäck mångfalden under vattnet i Blue Bay marinpark, där du också får bada och snorkla. Din tur utgår från den allmänna stranden Blue Bay på Mauritius sydöstkust. Du kommer att resa ut till den perfekta platsen för snorkling i vår båt med glasbotten. Här kan du bege dig ut på ditt eget snorklingsäventyr. Upptäck en värld under vattnet med all mångfald som Blue Bays marinpark har att erbjuda. I slutet av turen återvänder du tillbaka till Blue Bays allmänna strand.

Mauritius: Katamaransegling från Bluebay till Ile aux Cerfs

Mauritius: Katamaransegling från Bluebay till Ile aux Cerfs

För en härligt avkopplande dag på havet, tillbringa hela dagen på denna katamaranutflykt till den himmelska ön Ile aux Cerfs. Segla på säkert område i den största turkosa lagunen i Mauritius längs den historiska vilda östkusten av ön. Katamaranen avgår från Pointe Jerome, nära den pittoreska byn Mahebourg och Marine Park i Blue Bay, som skyddas enligt den internationella Ramsar Konventet. Du kan snorkla och simma innan du besöker Grande Riviere Sud Est vattenfall omgivet av sin vackra natur.  Här kan man fortfarande skåda skyddsmurar från 1700-talet. De har varit vittne  till flera tuffa sjörövaraktiviteter och marina skärmytslingar. Under 1810, var  det här skådeplatsen för ”Kampen om Vieux stora hamn” mellan fransmännen och engelsmännen.  Njut av en grillbuffé som tillagas och serveras ombord av den vänliga besättningen. Denna består av den berömda rökt marlin mousse, grillad fisk, kyckling och korv, ris- och potatissallader, crudités, nybakat bröd, färsk frukt och kaffe.

Från Blue Bay: Ile aux Cerfs Utflykt med motorbåt och BBQ

Från Blue Bay: Ile aux Cerfs Utflykt med motorbåt och BBQ

Din heldagsutflykt med motorbåt startar kl. 09.30 från Blue Bay Public Beach, i sydöstra Mauritius. I början har du möjlighet att snorkla i Blue Bay Marine Park, det största korallreservatet på Mauritius. Därefter går utflykten längs den fantastiska kusten från Point d´ Esny, i riktning mot Mahebourg, den tidigare huvudstaden på ön och vidare till ön - Ile aux Phare. Här har du tid att besöka den gamla fyrruinen eller tid att promenera på ön. I anslutning till detta fortsätter turen i riktning mot Ile aux Cerfs, där du sedan kommer in i Grand-River-South-East, för att besöka vattenfallet. Förutom det vackra landskapet är det hem för några fräcka apor. Var uppmärksam! Till lunch erbjuds en BBQ med fisk och kyckling, men om du föredrar en vegetarisk måltid, vänligen meddela oss detta vid din bokning. Naturligtvis ingår också en mängd olika alkoholhaltiga drycker och läskedrycker under måltiden och hela utflykten. Njut av din måltid och ta en paus på en strand som ligger vid ingången till lagunen från Île aux Cerfs. På återvägen får du ytterligare en avkopplande möjlighet att simma och snorkla i närheten av Ile aux Aigrettes, innan du återvänder till Blue Bay Public Beach, där utflykten avslutas omkring kl. 16.00.

Wild South West Private Tour med upphämtning

Wild South West Private Tour med upphämtning

Du kommer att bege dig till Trou Aux Cerfs, som är en krater omgiven av ett stort område med frodig skog bestående av inhemska växtarter och några gigantiska gröna tallar. Definitivt är en av de viktigaste höjdpunkterna 360-gradersutsikten över staden Curepipe och bergskedjan. Fortsätt till en lokal verkstad för modellering av flottan, som är känd för att designa historiska, handgjorda fartygsmodeller. Bläddra i museets samling, titta på när en hantverkare snickrar ett nytt projekt eller köp din egen souvenir för att få ett originellt reseminne. Efteråt kan du bege dig till Mare Aux Vacoas reservoar som har äran att vara den största reservoaren på ön och som samtidigt är ett ganska populärt stopp för turister som besöker södra delen av ön. Härifrån reser du till Grand Bassin, en helig sjö som ligger inbäddad runt en vulkankrater, förskönad med ett hinduiskt tempel där en berömd staty av Shiva står. Sedan är det dags att besöka Black River för en oförglömlig panoramautsikt, där du också kan få en glimt av Black River Gorge. Körningen fortsätter till Chamarel Village för att beundra det 90 meter höga Chamarel-vattenfallet och den märkliga 7-färgade jorden, ett naturfenomen som orsakas när basaltisk lava omvandlar lermineralen till livfulla nyanser av rött, brunt, violett, grönt, blått, lila och gult.

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Mauritius: Naturskön helikopterflygning med transfer till hotellet

Beundra några av de bästa platserna i Indiska oceanens pärla på en helikopterflygning över Mauritius, med hotelltransfer inkluderad. Efter att ha lyft från basen i Triolet flyger du över den livliga huvudstaden Port Louis, som är hem för administrativa byggnader och den enda hamnen för internationell handel. Därefter beger du dig till Tamarin, där du kan få en skymt av delfiner om du har tur. Längre bort väntar ön Bénitiers med sin ovanliga geografi. När helikoptern rör sig mot sydvästra delen av ön kan du se det majestätiska berget Le Morne. Bevittna den optiska illusionen från vattenfallen under vattnet, följt av ett kalejdoskop av färger när du flyger över Chamarel och dess stupande raviner och frodiga gröna skogar som är hem för sju till synes oändliga vattenfall, som erbjuder hisnande vyer från himlen. Passera bergen Pouce och Pieter Both, som uppskattas av vandrare och naturälskare, och avsluta din flygresa över Mauritius.

Katamarankryssning till Ile aux Cerfs från Pointe Jerome

Katamarankryssning till Ile aux Cerfs från Pointe Jerome

Unna dig en minnesvärd dag på en vacker 42-fots katamaran till Ile aux Cerfs. Ile aux Cerfs är en av de mest populära och vackraste platserna att besöka i Mauritius - detta kommer definitivt att bli en av höjdpunkterna på din semester. Gå ombord på en katamaran som är speciellt utformad för dagcharter och njut av en dag ute till havs där du kan njuta av utsikten, det varma vädret och det svala vattnet för en uppfriskande simtur. Heldags katamarankryssning från Mauritius sydöstra kust till Ile aux Cerfs. Katamarankryssningen avgår kl. 09.00 från Pointe Jerome i sydöstra Mauritius. Den förväntade ankomsttiden tillbaka till hotellet är 16:30, och beror på tidvatten och vindar. Denna kryssning handlar om att segla genom kristallklart vatten medan du njuter av hisnande landskap och kopplar av på den vackra vita sandstranden på Ile aux Cerfs. Under hela dagen, från det ögonblick du går ombord på katamaranen, kan du njuta av den öppna baren. Längs vägen, runt kl. 11.00, gör katamaranen ett stopp för att du ska kunna snorkla i öns största lagun och njuta av det marina livet under vattnet och simma bland fantastiska koraller och färgglada tropiska fiskar. Efter snorklingen fortsätter katamaranen att segla längs den vackra östkusten och tar dig upp till flodmynningen av Grand River South East för att se den gigantiska fladdermuskolonin och aporna som lever på flodstranden och även för att se vattenfallet på avstånd. En utsökt lunch serveras sedan ombord. Ombord kan du njuta av en utsökt BBQ-lunch, ett urval av alkoholhaltiga drycker (öl, rom, cocktails) och alkoholfria drycker (läsk, juice, cocktails). BBQ-lunchen som tillagas av de vänliga besättningsmedlemmarna är en av de bästa luncherna du kan få som en del av en katamarankryssning som erbjuds i Mauritius. Efter lunch kommer katamaranen att kryssa in i kanalen mellan Ile aux Cerfs och Anahitas världsberömda fristad innan den släpper av dig på den berömda vita sandstranden i Ile aux Cerfs. Efter att ha tillbringat lite tid på Ile aux Cerfs går du ombord på katamaranen igen och seglar tillbaka till Pointe Jeromes brygga. Väl ombord serveras te och kaffe samt tårtbitar, för att inte glömma den öppna baren som förblir öppen. Besättningsmedlemmarna kommer att se till att göra din tid roligare, och de berättar gärna om lokala berättelser och skämt och spelar lokal mauritisk segamusik som kommer att lyfta humöret hos alla människor ombord. Ytterligare information - Om Ile aux Cerfs Ile aux Cerfs är en vacker ö nära Mauritius östkust. Med sina vajande casuarinor och palmer och de kritvita stränderna som ramas in av det turkosa vattnet är denna fantastiska paradisö den perfekta platsen för en avkopplande dag i solen. På Ile aux Cerfs Island kan du koppla av och ha roligt eller ta en simtur och/eller snorkla i lagunen. Du kan också dra nytta av det stora utbudet av faciliteter på ön och de olika vattensportaktiviteter som finns där.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Mahébourg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Mahébourg?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Mahébourg:

Sevärdheterna i Mahébourg du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Mahébourg?

De bästa dagsturerna från Mahébourg:

Se alla dagsturer från Mahébourg på GetYourGuide

Toppattraktioner i Mahébourg

Saker att göra i Mahébourg

Städer i Mauritius

Mahébourg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Mahébourg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Mahébourg

Samlat omdöme

4.7
(956 recensioner)

Vi hade en fantastisk rundtur vår förare gjorde ett fantastiskt jobb. han var mycket kunnig. Han är en stor förare i trafiken och kände till ön och alla platser. Han gav bra förslag på saker att se och göra. Vi hade en fantastisk lunch på ett ställe han rekommenderade. Hans kunskap om ön... dess kultur, historia, religion, regering var mycket informativ. Vi skulle definitivt rekommendera honom, han är bäst.

Vi bara älskade det! Besättningen, Pascal och Scott var fantastiska! Grillen var utsökt. Snorkelplatsen var bra, vi såg delfiner, stranden var fin. Och vår förare var också väldigt trevlig och punktlig! Sammantaget: perfekt!

En oförglömlig rundtur med min guide Raj Gopaul - som förklarade öns sevärdheter för mig på tyska. Tack för denna dag.

Fantastisk turné! Som en extra höjdpunkt kunde vi se delfiner på resan. Vi kan bara rekommendera turnén.

Perfekt resa med Eddy, den perfekta guiden som talar bra tyska, det var väldigt intressant och roligt