Våra mest rekommenderade saker att göra i Madrid

Madrid: Inträdesbiljett till Tour Bernabéu

1. Madrid: Inträdesbiljett till Tour Bernabéu

Fördjupa dig i Real Madrids fotbollslags historia i museet på Santiago Bernabéu-stadion. Besök exklusiva områden och lär dig allt om Real Madrids legendariska spelare och fotbollsglans. Börja ditt äventyr med en panoramautsikt över arenan som ger dig en uppfattning om klubbens storhet. När du går runt på arenan får du höra om de olika pokaler som Real har vunnit under sin långa historia. Kolla på korta klipp av ikoniska mål och se lagets kläder, skor och utrustning genom åren. Dessutom får du chansen att beundra det stora utbudet av klubbminnen.

Madrid: Entrébiljett till Pradomuseet

2. Madrid: Entrébiljett till Pradomuseet

Sedan öppningen 1819 har Pradomuseet förvärvat en överväldigande samling målningar, skulpturer, grafik, teckningar och konsthantverk som täcker den spanska konstens historia och är en av världens finaste samlingar av europeisk konst. Baserat på den tidigare spanska kungliga samlingen blev det kungliga museet först känt som Nationalmuseet för målningar och skulpturer och därefter Museo Nacional del Prado (Pradomuseet). Samlingen omfattar för närvarande cirka 7 600 målningar, 1 000 skulpturer, 4 800 tryck, 8 200 teckningar och ett stort antal historiska dokument. Med din heldagsbiljett har du tillgång till över 1 300 verk som för närvarande visas i huvudbyggnaden. Storleken på denna samling kan orsaka huvudvärk för besökare som försöker välja vad de ska se, men Prado har organiserat tre rutter som fokuserar på dess mästerverk, från romansk tid till 1800-talet. När du väl är inne kan du köpa en audioguide (ingår inte i biljettpriset) som snabbt leder dig till verk av konstnärer som Bartolomé Bermejo, Pedro Berruguete, Sánchez Coello, El Greco, Ribera, Zurbarán, Murillo, Alonso Cano, Velázquez och Goya.

Madrid: Flamenco-show med valbara alternativ för mat & dryck

3. Madrid: Flamenco-show med valbara alternativ för mat & dryck

Upplev flamencons och den spanska musiken passion på den historiska tablaon Torres Bermejas i hjärtat av Madrid. Förgyll kvällen med en traditionell meny och drinkar om du vill. Stället öppnade 1960. Beundra den unika inredningen som är inspirerad av Bermejas-tornen i Granadas vackra Alhambra. Beundra väggarna med arabiska motiv, utsmyckade kakelplattor och skulpterade trätak medan flamencodansarna förtrollar dig med sina oförglömliga artistiska tolkningar. Se Cuadro Flamencos otroliga koreografier, som komponerats av de bästa sångarna, gitarristerna, kastanjettspelarna och dansarna inom flamencotraditionen. Ta del av denna fantastiska folkliga kultur med en flamencokväll, som kan kompletteras med middag som inspirerats av traditionell spansk mat.

Madrid: Hop-on-hop-off sightseeing busstur – 1 eller 2 dagar

4. Madrid: Hop-on-hop-off sightseeing busstur – 1 eller 2 dagar

Ta dig tid att lära känna Madrid under en åktur genom staden ombord på en dubbeldäckarbuss med öppet tak. Med en biljett kan du under en hel dag hoppa på och av bussen när du vill längs ditt val av rutt, eller byta till en annan, och beundra Madrids arkitektoniska och kulturella storslagenhet. Kommentarer finns tillgängliga via ett ljudsystem för hörlurar på 14 språk. Rutt 1: • Pradomuseet • Puerta de Alcalá • Salamanca-distriktet • Plaza de Colón • Plaza de Cibeles • Gran Vía 14 • Gran Vía 30 • Gran Vía 54 • Plaza de España. • Templo de Debod • Puerta de Alcalá • Puerta de Toledo • Gran Vía de San Francisco • Colegiata Mayor • Atocha 116 • Jardín Botánico de Madrid • Pradomuseet Rutt 2: • Plaza Neptuno • Plaza de Cibeles • Plaza de Colón • Museo Esculturas • Museo de Ciencias Naturales • Nuevos Ministerios • Santiago Bernabéu • C.S.I. Científicas • Museo Lázaro Galdiano • Serrano 61 • Serrano, 66 • Museo Arqueológico • Puerta de Alcalá • Alcalá 25 • Puerta del Sol • Plaza de las Cortes • Plaza de Neptuno Högsäsong: Mars till oktober Kl. 9.00 - 22.00 Lågsäsong: November till februari Kl. 10.00 - 18.00

Madrid: "Emociones" Live Flamenco-föreställning

5. Madrid: "Emociones" Live Flamenco-föreställning

Njut av en liveföreställning i världens första flamencoteater. Upplev magin i teaterns senaste verk, "Emociones", och låt dig fängslas av artisternas passion. Du kommer att hypnotiseras av dansarnas kraft och känna intensiteten från första gitarrtonen. Sitt nära artisterna och observera detaljerna i deras traditionella dräkter och rörelser. Njut av flamenco i en autentisk teater, som också fungerar som en mötesplats för flamencoälskare och de som vill fördjupa sig i den andalusiska kulturen.

Madrid: Entrébiljett till Reina Sofía-museet

6. Madrid: Entrébiljett till Reina Sofía-museet

Besök Reina Sofía-museet som representerar en korsning av rum, föremål och tider: en plats där berättelser vävs samman och historier berättas, vilket gör varje korsning meningsfull eftersom den leder åt det ena eller andra hållet och förvandlar den till en intensiv upplevelse av upptäckt och kunskap. Det är därför allt som ställs ut - med alla sina egendomligheter och frågor – faktiskt måste röra besökarens vardagsverklighet, vilket ger en genuint lärorik upplevelse. Museo Reina Sofias presentation av sina samlingar är en multi-berättande resa. Denna antar en bestämd ståndpunkt och håller inte bara konstens inneboende mysterium vid liv utan stärker också motståndet mot en enkel och förutbestämd förståelse. Traditionella genrer finns sida vid sida med fotografi, film, ljud och dans.Med din heldagsbiljett har du tillgång till de 21 000 verk som för närvarande visas i huvudbyggnaden.

Madrid: Rundtur i Kungliga palatset med valfria kungliga samlingar

7. Madrid: Rundtur i Kungliga palatset med valfria kungliga samlingar

Bli med på en guidad 2-timmars rundtur i Madrids kungliga palats. Beundra konstverk av Giordano och Goya medan du utforskar palatset vid en lugn tid på dagen tillsammans med en expertguide med djupgående kunskap om hemmet till spanska kungligheter tidigare och nuvarande. Börja vid tunnelbanestationen Opera på Plaza de Isabel II, hem till Teatro Royal, där du kommer att träffa din guide. Efter en pittoresk promenad genom Plaza de Oriente, njut av hoppa över linjen privilegier innan du går in i palatset. Besök tronsalen, bankettsalen och de privata kungliga lägenheterna. Bli förvånad över hur dessa rum väcks till liv på ett engagerande och fascinerande sätt av din professionella guide. Förundras över exklusiva konstverk av Giordano och Goya, liksom historiska artiklar som historiska tapisserier, rustningar och utsmyckade svärd. Ta in i byggnadens design från 1800-talet och vacker blommig layout, som fungerar som en utmärkt bakgrund för minnesvärda foton. Beroende på vilket alternativ du väljer fortsätter du med en guidad tur i Royal Collections Gallery. Detta museum har de viktigaste samlingarna från Spaniens krona. Du kommer att besöka alla rum där du kan njuta av målningar och tapisserier av mycket viktiga målare som El Bosco, Titian, El Greco, Ribera, Velázquez eller Caravaggio. Du kommer också att besöka den kungliga rustkammaren, en av de viktigaste i Europa, och njuta av tusentals kungliga möbler, musikinstrument och spel som visar dig det dagliga livet i palatset.

Madrid: Tur av Segovia och Toledo, Alcázar och katedralen

8. Madrid: Tur av Segovia och Toledo, Alcázar och katedralen

Upptäck de historiska städerna Toledo och Segovia på en guidad dagstur från Madrid. Beundra den imponerande Alcázar i Segovia och katedralen i Toledo medan du promenerar genom båda städerna och lär dig mer om deras fascinerande historia. Vi lämnar Madrid och reser först till staden Segovia. Se den romerska akvedukten som är ett världsarv från Unesco. Beundra det ikoniska monumentet från första århundradet som anses vara det viktigaste exemplet av romersk ingenjörskonst i hela Spanien. Besök det kungliga palatset i Alcázar i Segovia, byggt på en brant klippa över sammanflödet av två floder nära Guadarramabergen. Fortsätt till den kejserliga staden Toledo. När du väl är i Toledo kan du upptäcka stadens medeltida kvarter och historiska monument på en rundvandring och lära dig varför staden kallas Tre kulturers stad. Beroende på vilket alternativ du väljer kan du avsluta med en guidad rundtur i Toledos katedral. Återvänd till Madrids centrum i slutet av din tur.

Madrid: Avila och Segovia dagsutflykt med biljetter till monument

9. Madrid: Avila och Segovia dagsutflykt med biljetter till monument

Ta en dagstur från Madrid för att besöka två av Spaniens äldsta städer, Avila och Segovia. Utforska den rika historien om dessa UNESCO-listade städer med en guide. Beundra Avilas murar, katedral och basilikan San Vicente. Fortsätt sedan till Segovias romerska akvedukt, gotiska katedralen och fästningen Alcazar. Kör en timme från Madrid och befinn dig i Avila. Se de fantastiska murarna från 1000-talet som omger staden. Dessa befästningar är de mest kompletta i hela Spanien. Besök sedan det inre av basilikan San Vicente för att se de bästa exemplen på romansk arkitektur i landet. Passera Plaza Mayor och katedralen. Vid ditt nästa stopp, gå in i kyrkoklostret Saint Teresa of Jesus som byggdes av Order of the Discalced Carmelites på 1600-talet, förmodligen på samma plats där Saint Teresa av Avila föddes. Efter besöket i Avila kan du njuta av ledig tid för att ta vin, öl, läsk och en aperitif, eller fortsätt att utforska staden på egen hand. Omgruppera klockan 14.00 för att bege dig till staden Segovia. Börja din rundtur i Segovia med ett besök på dess huvudsymbol, den romerska akvedukten, vilket framgår av dess närvaro på stadens vapen. Passera Casa de los Picos, Plaza de Juan Bravo och Plaza Mayor. Ankomst till katedralen tillägnad Our Lady of the Assumption och San Frutos. Gå in för att se dess storlek, elegans och blandning av sengotisk stil och renässansdetaljer, för att förstå varför den kallas för Lady of the Cathedrals. Slutligen, gå in i fästningen Alcazar i Segovia, ett medeltida slott, beläget på en stenig klippa vid sammanflödet av 2 floder nära Sierra de Guadarrama. Bevittna ett av Spaniens mest särpräglade slottspalats i kraft av dess former, som fören på ett skepp. Efter besöket börjar resan tillbaka till Madrid i en bekväm buss.

Madrid: 1 timmes traditionell flamencoshow på Centro Cultural

10. Madrid: 1 timmes traditionell flamencoshow på Centro Cultural

Besök ett kulturcenter dedikerat till flamenco och se en traditionell liveframträdande. Upplev flamenco genom dans och sång, när gitarren ackompanjerar artisten och deras urval av danser dekorerade med sjalar, kastanjetter, tamburiner och en svanklänning. Bevittna konstformens skönhet och tekniska perfektion som skapar en intensiv känsla bland åskådare. Den intima miljön rymmer upp till 54 personer och föreställningen görs utan hjälp av mikrofon eller ljudförstärkning. Inför eller efter din föreställning har du möjlighet att bläddra i kulturcentrets konsthall och butik. Dessutom ligger centrum i närheten av Chueca, mycket nära Plaza de Chueca, där man kan äta eller ta en drink.

Lägg till datum

Saker att göra i
Madrid
Fantastisk konst, vackra byggnader och kulinariska läckerheter väntar på dig i Spaniens livliga huvudstad.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Madrid

Alla aktiviteter

555 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Madrid

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Madrid

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Madrid?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Madrid:

Vilka är de bästa dagsturerna från Madrid?

De bästa dagsturerna från Madrid:

Toledo

Madrid: Fler aktiviteter och sevärdheter

Madrid: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Madrid

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 45 682 omdömen

En mycket trevlig resa, de som är fotbollsintresserade och stöttar Real Madrid kommer att bli glada :) Allt går smidigt. För närvarande är stadion under renovering, så man måste ta hänsyn till bullret och renoveringsläget. Museet är imponerande för en riktig fan + ingång till observationsdäcket. Du kan avsluta din resa med extra shopping, du får räkna med höga priser. Däremot kan jag inte tänka mig att inte köpa en t-shirt eller en halsduk som fotbollsfantast ;) En bild är tagen alldeles vid entrén med en kopp, som kan köpas alldeles på slutet, ett stort äventyr och souvenir.

Det var fantastiskt! Vi hade blå himmel och solsken i början av november och tillbringade dagen med att majestätiskt nacella genom denna härliga stad. Sitter du på "cabriolet-däcket" märker du inte av trafikens liv och rörelse på gatan nedanför och du kan se de utomordentligt vackra, eleganta husfasaderna passera förbi. Det är bara lite knepigt att hitta rätt hållplats vid överföringspunkterna (där du kan byta från väg 1 till väg 2 och vice versa). De är bara märkta mycket oansenligt.

Showen var en riktig fin och härlig upplevelse som jag rekommenderar varmt! Vi beställde biljetter online med mat och dryck, betalde 70 euro för 2 personer, när vi kom sa de att vi hade bara dryckespaket och fick betala 70 euro till för en rätters meny som vi kunde varit utan. Jag kommer kontakta dom för att kräva de 70euro vi fick betala på plats. Rekomenderar inte att köpa mat och dryck endast show räcker. Showen varar 60 minuter.

Bernabeu Stadium Tour var en fantastisk upplevelse och det flexibla biljettalternativet ger dig frihet att välja en tid som passar dig. Jag kunde se min plats för fotbollsmatchen följande dag. Troférummet var fantastiskt med Real Madrids 14 Europeans Cup vinner inslaget i besöket

Enkelt att boka och betala. Guiden var pp plats enl överenskommet.