Upplevelser i
Madrid

Awe-inspiring art, beautiful buildings, and culinary culture await you in Spain’s lively capital.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Madrid

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Madrid?

De tio bästa sakerna med Madrid

Madrid är en stad som präglas av en avslappnad lekfullhet, av en livsfilosofi som säger att nöjen är viktigare än hårt arbete. Samtidigt har staden gett upphov till några av Europas mest imposanta konstverk och byggnader. Här är några av de många sevärda platserna i Spaniens huvudstad!

 • Plaza de España

  1. Plaza de España

  Vid tunnelbanestationen med samma namn ligger Plaza de España, där en gigantisk staty av Miguel de Cervantes vakar över sina litterära figurer Don Quixote och Sancho Panza.

 • Santiago Bernabéu-stadion

  2. Santiago Bernabéu-stadion

  Fotbollsfans kan gå på guidad tur runt Santiago Bernabéu-stadion, Real Madrids hemmaarena, och gå på planen, titta in i omklädningsrummen och beundra klubbens enorma trofékabinett.

 • Reina Sofía-museet

  3. Reina Sofía-museet

  Madrids nationella konstmusum Reina Sofía ståtar med en av de främsta samlingarna av spansk 1900- och 2000-talskonst, inklusive höjdpunkter som Picassos Guernica.

 • Museo del Prado

  4. Museo del Prado

  Om du är mer inne på klassisk konst är Pradomuseet museet för dig. I utställningarna ingår en omfattande samling spansk konst från 1100- till 1800-talet.

 • Palacio Real

  5. Palacio Real

  Madrids mest berömda landmärke, Palacio Real, är ett av Europas mest spektakulära palats. Det är byggt i spansk marmor och inbäddat bland vackra trädgårdar och gårdsplaner.

 • Plaza Mayor

  6. Plaza Mayor

  På Plaza Mayor hölls förr i tiden karnevaler och tjurfäktningar. Där det historiska marknadstorget möter Austriasområdet hittar du några av Madrids absolut bästa restauranger.

 • Gran Vía

  7. Gran Vía

  Denna livfulla och extravaganta shoppinggata är dessutom själva hjärtat av Madrids nattliv. Det är inte för inte som den i folkmun kallas "Spaniens Broadway"!

 • Museet Thyssen-Bornemisza

  8. Museet Thyssen-Bornemisza

  Tillsammans med Reina Sofia och Prado utgör detta musem Madrids "gyllene konsttriangel". Thyssen-Bornemisza Museum ägs av en före detta Fröken Spanien, och dess samlingar är de kanske mest eklektiska av de tre.

 • Círculo de Bellas Artes

  9. Círculo de Bellas Artes

  En annan sevärdhet på Madrids konstscen är Círculo de Bellas Artes, och den har dessutom en takterrass som bjuder på den i särklass bästa utsikten över staden!

 • Parque del Buen Retiro

  10. Parque del Buen Retiro

  Madrid har många gröna hörn och vrår, men den vackraste parken är nog ändå Retiro Park's som har gjort sig populär bland både joggare och picknicksugna med sina statyer, fontäner och blomsterarrangemang.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Sommar är högsäsong, trots den vansinniga hettan som till och med får lokalborna att bomma igen affärerna och dra därifrån. Den bästa besökstiden i Madrid är dock våren och hösten, då det är milt väder och lokalborna är hemma. Och om du inte har något emot mild kyla så är hotellen väldigt billiga på vintern!

 • Hur länge ska jag stanna?

  Madrid har tillräckligt mycket att göra för att sysselsätta dig en hel vecka. Om du tycker att det är lite för lång tid på en och samma plats ligger Madrid perfekt till för dagsturer till till exempel de historiskt betydelsefulla Toledo och Segovia, eller varför inte till vindistriktet Ribera del Duero!

 • Ta sig från flygplatsen och in till stan

  Den internationella flygplatsen Madrid-Barajas är en av världens största flygplatser, vilket innebär trängsel men också bra kommunikationer. Taxi finns, men det billigaste och snabbaste alternativet är att ta Renfetåget. I rusningstid är flygbussarna ett mindre stressigt alternativ. Det finns också tunnelbana, även om den inte är att rekommendera ifall du har mycket packning.

 • Ta sig runt

  Bussar och tunnelbana är pålitliga, billiga och har många knytpunkter. Det enklaste är att köpa ett Madrid Tourist Travel Pass, som är giltigt på alla tåg, tunnelbana och bussar i 1, 3, 5 eller 7 dagar. Taxi är också väldigt billigt jämfört med de flesta andra europeiska städer.

Praktisk information

 • Språk
  Spanska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +34
 • Bäst tid att åka
  På våren och hösten är vädret svalare och turisterna färre.

Alla saker att se i Madrid

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Madrid? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Madrid

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 29 928 omdömen

Vi deltog i både väg 1 och 2 och var mycket nöjda. Lyckligtvis hade båda bussarna fönster som vi inte behövde färga i vinden och snöstormen, som vi såg på vissa bussar vara ganska öppna på övervåningen. Båda rutterna visade Madrid så brett att vi inte skulle ha kunnat nå det med kollektivtrafiken själva.

Ett väldigt trevligt och lättsamt sätt att ta sig runt denna vackra stad. Många sevärdheter, spännande historier, lokala tips och en fantastisk guide! Rekommenderas varmt!

Välorganiserat, trevligt med många spanjorer i publiken vilket skapade genuin känsla och inte turistshow. Det

Bra att slippa stå i lång kö, särskilt som det regnade mycket.

Väldigt trevlig show, duktig sångare med duktiga dansare.