Välj datum

Saker att göra Lyon

Denna franska stad grundades av romarna och bjuder på Unesco-listade stadsdelar, gourmetmat och ett livligt nattliv.

Tillgängliga aktiviteter

72 upplevelser hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 5

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Lyon

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Lyon?

Lyon: Fler aktiviteter och sevärdheter

Lyon: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Lyon

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 4 747 omdömen

Vi började i tid, vilket var jättebra. Det var väldigt privat, med totalt 8 deltagare + förare. Vi gjorde totalt 3 stopp: Stopp #1: välj nick -frukost med vinprovning och bakverk (bra sätt att börja din morgon). Vi stannade på toppen av kullen med utsikt över den vackra dalen, vingårdar och böljande kullar. Stopp #2: historisk by med fantastisk utsikt över dalen, lärde mig om regionens historia och gick runt lite. Stopp #3: vingården själv med en bra förklaring av vinplanteringsteknikerna, druvsorterna / vinerna som produceras tillsammans med vinprovningen och parning med ost, salami, korv och fläskskinn. Vår erfarenhet slutfördes genom att besöka vinbutiken för att köpa flaskorna hemma ....

Om du vill åka till Lyon är Lyon-kortet mycket värt, helt enkelt för att du kan använda lokal kollektivtrafik, men förutom det finns det många bra erbjudanden, varav några är gratis, som en guidad tur i staden eller en resa med båt. Det finns även rabatter på vissa aktiviteter. Vi älskade det mycket skulle älska att komma tillbaka i framtiden.

Vinprovning på Beaujolais vingård, besök i Domaine för att förklara hur man odlar druvor och hur man gör vin, och provsmakning medan man chattar om att matcha utsökt vin och lättare måltider. Det var en guidad tur på engelska, men förmodligen på grund av alkohol, jag njöt av det med människor från andra språk, övervinna språkbarriären.

Trevlig förändring på en stadstur ut i landet utan att ta en hyrbil. Vinodlingen var en stor egendom, trevlig personal, mycket professionell!

Jättebra service och jätte bra mat. Propert och snyggt på båten. 4 + snudd på 5