Luxor
Rundturer

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Alla saker att se i Luxor

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Luxor? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Luxor

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 193 omdömen

Lärorik resa genom forna Egypten under mellan och nya kungariket. Turen började med stopp i Karnak templet i Luxor och vidare till Nilen med båt som kunde köpas till för ca 200-250kr, beroende på hur de växlar. Denna tur var total onödig för oss. Hade lika gärna kunnat slippa bensinlukten från de stora fartygen vid Luxor hamn. Därefter stopp för lunch, sådär ställe där lunchgäster från andra turer stannar till. Efter lunchen var det av till konungarnas dal, etapp ett och innan vi åkte vidare till de ”riktiga” dalen stannade vi till hos en ”Stone Factory”. Total lögn och lurendrejeri ställe. Vår guide (Abdu/Abdi) hade sedan starten avrått oss från att köpa souvenirer från de påträngande basar försäljarna. Nu förstod jag varför. I denna så kallade fabrik såldes EXAKT likadana föremål för 50€, varvid du lätt kunde pruta likadan till 1€ på basarerna. Så, låt er inte luras av deras säljtrick och betala överpris för souvenirer.

Bra arrangemang! Duktig guide( Muhammed),pratade bra men lite för snabb engelska för dem som inte har engelska som modersmål. Chaufförerna var duktiga,snabba men försiktiga. Det enda negativa var lunchen i Luxor, blev magsjuk. Annars var vi väldigt nöjda och rekommenderar denna utflykt varmt! Zena Hultgren,Sweden

Pålitligt, blev upphämtade i tid och fick allt vi hade beställt. Informationen om dagens program och uppdelningen i olika språkgrupper kunde varit bättre, det blev lite oorganiserat ibland. Åkte 5 på morgonen, åter 21.30 på hotellet. Fantastiska sevärdheter!