Saker att göra i
Lugarvatn

Våra mest rekommenderade saker att göra i Lugarvatn

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln på heldagstur

1. Från Reykjavík: Gyllene cirkeln på heldagstur

Följ med på en resa till klassiska Gyllene cirkeln, en heldagstur som tar dig nära några av den isländska naturens vackraste sevärdheter. Denna populära utflykt visar dig några av Islands mest berömda historiska platser och naturfenomen, allt med information från en kunnig guide. Börja med ett besök i nationalparken Þingvellir (Tingvalla), där det isländska parlamentet Alltinget grundades år 930. Þingvellir är geologiskt anmärkningsvärt och de tektoniska kontinentalplattorna bildar ett hisnande landskap. Bege dig sedan till det vackra Gullfoss-vattenfallet och gå mot kanten för att känna glaciärvattnets dimma över ansiktet. Därifrån reser du mot det geotermiska området kring de otroliga sprutande varma källorna Geysir och Strokkur, innan du reser tillbaka till Reykjavik. 

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

2. Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Ta del av en unik bakupplevelse i hjärtat av den gyllene cirkeln, den mest populära rutten på Island. Ta en promenad runt det geotermiska området och lär dig mer om historien bakom denna bakningsteknik. Bevittna på nära håll hur den mörka rågdegen förbereds och sedan begravs i den varma marken under en livlig 30-minuters demonstration. Upptäck hur den långsamma tillagningen på 24 timmar ger brödet dess minnesvärda smak. Smaka på en färsk omgång lavabröd som grävts ner i marken dagen innan. Geotermiska bad erbjuds också vid Laugarvatn Fontana, men biljetter till bad måste bokas separat.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

3. Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Laugarvatn: Inträdesbiljett till Laugarvatn Fontana Geothermal Baths

4. Laugarvatn: Inträdesbiljett till Laugarvatn Fontana Geothermal Baths

Inträde till de geotermiska baden vid Laugarvatn Fontana kommer att komplettera din upplevelse av den gyllene cirkeln och förbättra den lokala traditionen att bada i ånga och varmt vatten som strömmar oändligt från marken. Njut av inträde till de geotermiska baden, naturliga ångbad och användning av dusch- och omklädningsrum med skåp. Schampo, balsam, krämer och bomullsrondeller finns tillgängliga i omklädningsrummen utan kostnad. Vi erbjuder uthyrning av handdukar, badrockar och badkläder. Vi välkomnar dig till Fontana Geothermal Baths för att slutföra din Golden Circle-resa.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

5. Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Återvänd till naturen och upptäck ikonerna i Gyllene cirkeln på en heldagstur från Reykjavik. Gå in i den historiska nationalparken Thingcelli, där det nationella parlamentet grundades 930 e.Kr. Upptäck var de tektoniska plattorna från två kontinenter är i ständig rörelse. Gör ett snabbt stopp vid Efstidalur Farm för att få en glimt av det lokala livet i området. Bege dig sedan till gejsern Strokkur, som får utbrott var femte minut i det geotermiska området Geysir. Känn kraften i Gullfoss vattenfall, där vattnet som kommer från Langjökull-glaciären oavbrutet strömmar i all sin prakt. Stanna för lunch på tomatodlingen Friðheimar. Efter lunchen kan du beundra den fantastiska Kerið-kratern, som är över tretusen år gammal. Hör fantastiska berättelser från århundradena och upptäck en mängd olika geotermiska landskap längs vägen.

Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

6. Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

Börja med att ladda ner appen Action Tour Guide, som kommer att fungera som din personliga reseguide, ljudguide och karta. Köp en rundtur per bil, inte per person. Alla lyssnar tillsammans! Obs: Denna 153 mil långa rundtur täcker de viktigaste delarna av Island på 3-6 timmar. Möt hjältar, skurkar och magi på denna självguidade rundtur på Island med start i Reykjavik. Med appen som ljudguide besöker du vackra naturliga platser som ett vattenfall, geotermiska bad och en utbrottande geyser - allt genomsyrat av landets livliga historia av makt och magi. Starta i huvudstaden Reykjavik och kör ut till öns landsbygdsprakt, medan du lär dig om de ursprungliga invånarna på Island och hur de konfronterade vikingarnas ankomst. Bli bekant med berömda mytologiska figurer som Odin, Thor och Loki. Det första stora landmärket du når är Helgufoss, en kort vandring som leder till ett glittrande vattenfall. Samtidigt lär du dig om isländsk kultur - från Nobelpristagare till poesi till dans och mer! Näst reser du till Vinaskógur, känd som "vänskapsskogen", där många världsledare och dignitärer har besökt för att plantera ett träd. . Från det är det vidare till Thingvellir National Park, med underbara vandringar, bra fiske och snorklingsmöjligheter - och det enorma vattenfallet Oxararfoss. Fortsätt på kommer du att lära dig om Aurora Borealis, fakta och fiktion som den har inspirerat. De geotermiska baden ger en välkommen, fridfull blötläggning om du behöver en paus från enheten. Nästa upp är några av Islands främsta attraktioner: en enorm geyser som du nästan garanterat ser utbrott, Gullfoss, ett tornande vattenfall som når över 100 fot i höjd, och Secret Lagoon, Islands äldsta naturliga pool, följt av en unik växthusrestaurang! . Din rutt tar dig bredvid Skálhol, ett viktigt religiöst centrum som går helt tillbaka till år 1106 och sedan förbi den unika Sólheimar Ecovillage. Slutligen kommer du till Kerid-kratern och lär dig om Islands vilda vulkaniska historia. Turnén avslutas bortom denna krater, strax utanför Reykjavik.

Gyllene cirkeln och Fontana Wellness Tour från Reykjavik

7. Gyllene cirkeln och Fontana Wellness Tour från Reykjavik

Ta en paus från Reykjavík och åk ut på en heldagstur av Islands Gyllene cirkel. Upplev de varma källorna och det geotermiska klimatet på nära håll. Lämna stadskärnan och kör ut till Geysirs geotermiska område, där du kan se de varma källorna spruta vatten och besöka den mest aktiva gejsern på Island i Strokkur. Fortsätt vidare till Gullfoss, där du kan beundra det imponerande vattenfallet. Se de enorma vattenmängderna rulla ner i den djupa, vindlande dalen. Utforska en blandning av Islands många naturliga underverk och geologiska säregenhet i Thingvellirs nationalpark. Fortsätt sedan till de naturliga ångbaden i Fontana. Fontana byggdes först under 1920-talet. Då var det inte mer än två skjul som hade byggts ovanpå de heta källorna som bubblade under dem. Idag är det ett modernt komplex där du kan slappna av i diverse varma bad och ångbad, vilka värms upp naturligt av de varma källorna. Njut av traditionellt rågbröd som har bakats i de varma källornas värme, innan du återvänder till Reykjavík.

Smågrupp Golden Circle & Hvammsvik Lagoon med inträde

8. Smågrupp Golden Circle & Hvammsvik Lagoon med inträde

Vår smågruppsresa Golden Circle & Hvammsvik Lagoon with Admission erbjuder en härlig blandning av Islands mest förtrollande naturunderverk, inklusive ett stopp vid Hvammsvík Hot Springs, som ståtar med hisnande fjordutsikt. Gyllene cirkeln är ett absolut måste under din resa till Island och är känd för sina varierande landskap som formats av vulkaniska och glaciala krafter under miljontals år. Trots sin korta historia, med start 2022, har Hvammsvík Hot Springs snabbt blivit ett av Islands mest eftertraktade geotermiska spa. Med sina 8 bassänger med varierande temperaturer ligger Hvammsvík på en svart sandstrand och har en fascinerande utsikt över bergen. Att fördjupa sig i dessa mysiga pooler främjar en djupgående koppling till den naturliga världen. I din premiumbiljett ingår en gratis handduk och en dryck. Ge dig ut på upptäcktsfärd i den 6 500 år gamla vulkankratern Kerið och bevittna de fascinerande ångande utbrotten i det geotermiska området Geysir. Vi besöker också Gullfoss, ett av Islands största vattenfall, och utforskar Thingvellir nationalpark, en UNESCO-världsarvslista som är känd för sina exceptionella geologiska egenskaper.

Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

9. Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

Bege dig till Strokkur-gejsern, Thingvellir nationalpark och Gullfoss vattenfall på en dagsutflykt från Reykjavík. Besök en lokal gård och ta ett dopp i den varma källan Secret Lagoon, inträdesbiljetter ingår. Upplev alla naturfenomen i den gyllene cirkeln på en och samma dag. Det första stoppet är nationalparken Thingvellir, där parlamentet grundades år 930 e.Kr. Sug in historien och de unika vyerna när du vandrar mellan nordamerikanska och europeiska tektoniska plattor. Då är det dags att ge sig ut på vägen igen till Langjökull Geyser. Den här gejsern har varit inaktiv under en längre tid, men Strokkur (precis bredvid) får utbrott var 5-8 minut, så var redo för kameran. Fortsätt resan till det gyllene vattenfallet. Vattenfallet ligger i Hvítá-kanjonen och störtar ner i en 32 meter djup skreva. Från parkeringsplatsen är det också möjligt att gå hela vägen ner till fallet (10 minuters promenad). Slutet av dagen kan du bege dig till Friðheimar tomatgård för lunch (kostnader ingår inte). Den har gott om geotermiskt vatten som ger värme till växthusen där de odlar tomater. Gå runt i växthuset och smaka på deras berömda tomatsoppa. Det sista stoppet är Secret Lagoon, den äldsta naturliga simbassängen på Island. Poolen värms upp med geotermisk energi och är en naturlig resurs av varmt vatten som kommer från de varma källorna. Det är ett perfekt sätt att avsluta den här turen, att koppla av i varmt vatten medan man njuter av den oändliga utsikten över naturen.

Från Reykjavik: Norrsken och geotermiska bad

10. Från Reykjavik: Norrsken och geotermiska bad

Från Reykjavik kör du genom den UNESCO-listade nationalparken Thingvellir till Laugarvatn Fontana Spa, där du kan ge näring åt både kropp och själ. Vid ankomst kan du köpa en hemgjord soppa och sedan bege dig in i de geotermiska baden för en mysig kväll. Fontana Spa är utrustat med tre ångbasturum byggda över en naturlig varm källa samt en traditionell bastu med tre varma bassänger. De mer äventyrliga kan till och med ta ett dopp i Laugarvatn-sjön (när den är tillgänglig) för att svalka sig mellan ångbad och bastu.  Ångtemperaturen varierar mellan 40 grader och 50 grader, beroende på vilken varm källa det rör sig om och hur vädret är. Ångrummen erbjuder en unik upplevelse, eftersom du kan känna lukten av det kokande vattnet under golvets galler.  Den traditionella bastun har en lägre luftfuktighet än ångbastun, men en högre temperatur, mellan 80 grader och 90 grader. De tre sammanhängande utomhusmineralbaden varierar i djup, storlek och temperatur, men är alla perfekta platser för avkoppling och umgänge.  Från bubbelpoolen kan du njuta av en panoramautsikt över landskapet runt Fontana och norrskenet om du har tur och det visar sig tidigt. Efter din spa-upplevelse kan du gå på jakt efter det berömda norrskenet på vägen tillbaka till Reykjavík.

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Lugarvatn

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln på heldagstur

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln på heldagstur

Följ med på en resa till klassiska Gyllene cirkeln, en heldagstur som tar dig nära några av den isländska naturens vackraste sevärdheter. Denna populära utflykt visar dig några av Islands mest berömda historiska platser och naturfenomen, allt med information från en kunnig guide. Börja med ett besök i nationalparken Þingvellir (Tingvalla), där det isländska parlamentet Alltinget grundades år 930. Þingvellir är geologiskt anmärkningsvärt och de tektoniska kontinentalplattorna bildar ett hisnande landskap. Bege dig sedan till det vackra Gullfoss-vattenfallet och gå mot kanten för att känna glaciärvattnets dimma över ansiktet. Därifrån reser du mot det geotermiska området kring de otroliga sprutande varma källorna Geysir och Strokkur, innan du reser tillbaka till Reykjavik. 

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Laugarvatn Fontana: Geotermisk upplevelse av brödbakning

Ta del av en unik bakupplevelse i hjärtat av den gyllene cirkeln, den mest populära rutten på Island. Ta en promenad runt det geotermiska området och lär dig mer om historien bakom denna bakningsteknik. Bevittna på nära håll hur den mörka rågdegen förbereds och sedan begravs i den varma marken under en livlig 30-minuters demonstration. Upptäck hur den långsamma tillagningen på 24 timmar ger brödet dess minnesvärda smak. Smaka på en färsk omgång lavabröd som grävts ner i marken dagen innan. Geotermiska bad erbjuds också vid Laugarvatn Fontana, men biljetter till bad måste bokas separat.

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Island: Komplett självguidad audioguide över ön

Utforska Island med hjälp av vår audioguide (talad av en riktig person) och lär dig mer om vad som gör ön speciell på över 340 stopp! GPS-utlöst smartphone-app för att få information längs vägen. Viktigt! Efter bokningen får du ett separat e-postmeddelande från oss med instruktioner om hur du installerar appen och guiden! Du kan ignorera "biljett"-mejlet från Get Your Guide. Kontrollera också din skräppostmapp för vårt e-postmeddelande och kontakta oss om något inte fungerar! Med dessa instruktioner kan du ladda ner appen och installera audioguiden. Guiden kan laddas ner för offline-användning och den kan användas så många gånger du vill (på 1 telefon). Med Islands kompletta ljudguide får du all den information som en guide annars skulle ge dig. Med hjälp av GPS känner appen igen var du befinner dig på din rundresa och ger dig spännande information på rätt ställen. Så inget står i vägen för din individuella hyrbilstur. Din digitala reseguide till Island för hela ön av eld och is! Denna ljudguide erbjuder mer än 340 stationer (7,5 timmars speltid) med information om land, folk och sevärdheter i alla delar av landet. Och allt är inläst av en riktig person. Guiden omfattar inte bara ringvägen och den gyllene cirkeln utan även halvöarna Reykjanes och Snaefellsnes, Västmannaöarna, öst- och västfjordarna och det vilda isländska höglandet.

Laugarvatn: Inträdesbiljett till Laugarvatn Fontana Geothermal Baths

Laugarvatn: Inträdesbiljett till Laugarvatn Fontana Geothermal Baths

Inträde till de geotermiska baden vid Laugarvatn Fontana kommer att komplettera din upplevelse av den gyllene cirkeln och förbättra den lokala traditionen att bada i ånga och varmt vatten som strömmar oändligt från marken. Njut av inträde till de geotermiska baden, naturliga ångbad och användning av dusch- och omklädningsrum med skåp. Schampo, balsam, krämer och bomullsrondeller finns tillgängliga i omklädningsrummen utan kostnad. Vi erbjuder uthyrning av handdukar, badrockar och badkläder. Vi välkomnar dig till Fontana Geothermal Baths för att slutföra din Golden Circle-resa.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Reykjavik: Gyllene cirkeln, tomatodling och Keriðkratern

Återvänd till naturen och upptäck ikonerna i Gyllene cirkeln på en heldagstur från Reykjavik. Gå in i den historiska nationalparken Thingcelli, där det nationella parlamentet grundades 930 e.Kr. Upptäck var de tektoniska plattorna från två kontinenter är i ständig rörelse. Gör ett snabbt stopp vid Efstidalur Farm för att få en glimt av det lokala livet i området. Bege dig sedan till gejsern Strokkur, som får utbrott var femte minut i det geotermiska området Geysir. Känn kraften i Gullfoss vattenfall, där vattnet som kommer från Langjökull-glaciären oavbrutet strömmar i all sin prakt. Stanna för lunch på tomatodlingen Friðheimar. Efter lunchen kan du beundra den fantastiska Kerið-kratern, som är över tretusen år gammal. Hör fantastiska berättelser från århundradena och upptäck en mängd olika geotermiska landskap längs vägen.

Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

Reykjavik: Gyllene Cirkeln Island Självkörande Audio Tour

Börja med att ladda ner appen Action Tour Guide, som kommer att fungera som din personliga reseguide, ljudguide och karta. Köp en rundtur per bil, inte per person. Alla lyssnar tillsammans! Obs: Denna 153 mil långa rundtur täcker de viktigaste delarna av Island på 3-6 timmar. Möt hjältar, skurkar och magi på denna självguidade rundtur på Island med start i Reykjavik. Med appen som ljudguide besöker du vackra naturliga platser som ett vattenfall, geotermiska bad och en utbrottande geyser - allt genomsyrat av landets livliga historia av makt och magi. Starta i huvudstaden Reykjavik och kör ut till öns landsbygdsprakt, medan du lär dig om de ursprungliga invånarna på Island och hur de konfronterade vikingarnas ankomst. Bli bekant med berömda mytologiska figurer som Odin, Thor och Loki. Det första stora landmärket du når är Helgufoss, en kort vandring som leder till ett glittrande vattenfall. Samtidigt lär du dig om isländsk kultur - från Nobelpristagare till poesi till dans och mer! Näst reser du till Vinaskógur, känd som "vänskapsskogen", där många världsledare och dignitärer har besökt för att plantera ett träd. . Från det är det vidare till Thingvellir National Park, med underbara vandringar, bra fiske och snorklingsmöjligheter - och det enorma vattenfallet Oxararfoss. Fortsätt på kommer du att lära dig om Aurora Borealis, fakta och fiktion som den har inspirerat. De geotermiska baden ger en välkommen, fridfull blötläggning om du behöver en paus från enheten. Nästa upp är några av Islands främsta attraktioner: en enorm geyser som du nästan garanterat ser utbrott, Gullfoss, ett tornande vattenfall som når över 100 fot i höjd, och Secret Lagoon, Islands äldsta naturliga pool, följt av en unik växthusrestaurang! . Din rutt tar dig bredvid Skálhol, ett viktigt religiöst centrum som går helt tillbaka till år 1106 och sedan förbi den unika Sólheimar Ecovillage. Slutligen kommer du till Kerid-kratern och lär dig om Islands vilda vulkaniska historia. Turnén avslutas bortom denna krater, strax utanför Reykjavik.

Gyllene cirkeln och Fontana Wellness Tour från Reykjavik

Gyllene cirkeln och Fontana Wellness Tour från Reykjavik

Ta en paus från Reykjavík och åk ut på en heldagstur av Islands Gyllene cirkel. Upplev de varma källorna och det geotermiska klimatet på nära håll. Lämna stadskärnan och kör ut till Geysirs geotermiska område, där du kan se de varma källorna spruta vatten och besöka den mest aktiva gejsern på Island i Strokkur. Fortsätt vidare till Gullfoss, där du kan beundra det imponerande vattenfallet. Se de enorma vattenmängderna rulla ner i den djupa, vindlande dalen. Utforska en blandning av Islands många naturliga underverk och geologiska säregenhet i Thingvellirs nationalpark. Fortsätt sedan till de naturliga ångbaden i Fontana. Fontana byggdes först under 1920-talet. Då var det inte mer än två skjul som hade byggts ovanpå de heta källorna som bubblade under dem. Idag är det ett modernt komplex där du kan slappna av i diverse varma bad och ångbad, vilka värms upp naturligt av de varma källorna. Njut av traditionellt rågbröd som har bakats i de varma källornas värme, innan du återvänder till Reykjavík.

Smågrupp Golden Circle & Hvammsvik Lagoon med inträde

Smågrupp Golden Circle & Hvammsvik Lagoon med inträde

Vår smågruppsresa Golden Circle & Hvammsvik Lagoon with Admission erbjuder en härlig blandning av Islands mest förtrollande naturunderverk, inklusive ett stopp vid Hvammsvík Hot Springs, som ståtar med hisnande fjordutsikt. Gyllene cirkeln är ett absolut måste under din resa till Island och är känd för sina varierande landskap som formats av vulkaniska och glaciala krafter under miljontals år. Trots sin korta historia, med start 2022, har Hvammsvík Hot Springs snabbt blivit ett av Islands mest eftertraktade geotermiska spa. Med sina 8 bassänger med varierande temperaturer ligger Hvammsvík på en svart sandstrand och har en fascinerande utsikt över bergen. Att fördjupa sig i dessa mysiga pooler främjar en djupgående koppling till den naturliga världen. I din premiumbiljett ingår en gratis handduk och en dryck. Ge dig ut på upptäcktsfärd i den 6 500 år gamla vulkankratern Kerið och bevittna de fascinerande ångande utbrotten i det geotermiska området Geysir. Vi besöker också Gullfoss, ett av Islands största vattenfall, och utforskar Thingvellir nationalpark, en UNESCO-världsarvslista som är känd för sina exceptionella geologiska egenskaper.

Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

Från Reykjavík: Dagstur Gyllene Cirkeln, Friðheimar & Lagunen

Bege dig till Strokkur-gejsern, Thingvellir nationalpark och Gullfoss vattenfall på en dagsutflykt från Reykjavík. Besök en lokal gård och ta ett dopp i den varma källan Secret Lagoon, inträdesbiljetter ingår. Upplev alla naturfenomen i den gyllene cirkeln på en och samma dag. Det första stoppet är nationalparken Thingvellir, där parlamentet grundades år 930 e.Kr. Sug in historien och de unika vyerna när du vandrar mellan nordamerikanska och europeiska tektoniska plattor. Då är det dags att ge sig ut på vägen igen till Langjökull Geyser. Den här gejsern har varit inaktiv under en längre tid, men Strokkur (precis bredvid) får utbrott var 5-8 minut, så var redo för kameran. Fortsätt resan till det gyllene vattenfallet. Vattenfallet ligger i Hvítá-kanjonen och störtar ner i en 32 meter djup skreva. Från parkeringsplatsen är det också möjligt att gå hela vägen ner till fallet (10 minuters promenad). Slutet av dagen kan du bege dig till Friðheimar tomatgård för lunch (kostnader ingår inte). Den har gott om geotermiskt vatten som ger värme till växthusen där de odlar tomater. Gå runt i växthuset och smaka på deras berömda tomatsoppa. Det sista stoppet är Secret Lagoon, den äldsta naturliga simbassängen på Island. Poolen värms upp med geotermisk energi och är en naturlig resurs av varmt vatten som kommer från de varma källorna. Det är ett perfekt sätt att avsluta den här turen, att koppla av i varmt vatten medan man njuter av den oändliga utsikten över naturen.

Från Reykjavik: Norrsken och geotermiska bad

Från Reykjavik: Norrsken och geotermiska bad

Från Reykjavik kör du genom den UNESCO-listade nationalparken Thingvellir till Laugarvatn Fontana Spa, där du kan ge näring åt både kropp och själ. Vid ankomst kan du köpa en hemgjord soppa och sedan bege dig in i de geotermiska baden för en mysig kväll. Fontana Spa är utrustat med tre ångbasturum byggda över en naturlig varm källa samt en traditionell bastu med tre varma bassänger. De mer äventyrliga kan till och med ta ett dopp i Laugarvatn-sjön (när den är tillgänglig) för att svalka sig mellan ångbad och bastu.  Ångtemperaturen varierar mellan 40 grader och 50 grader, beroende på vilken varm källa det rör sig om och hur vädret är. Ångrummen erbjuder en unik upplevelse, eftersom du kan känna lukten av det kokande vattnet under golvets galler.  Den traditionella bastun har en lägre luftfuktighet än ångbastun, men en högre temperatur, mellan 80 grader och 90 grader. De tre sammanhängande utomhusmineralbaden varierar i djup, storlek och temperatur, men är alla perfekta platser för avkoppling och umgänge.  Från bubbelpoolen kan du njuta av en panoramautsikt över landskapet runt Fontana och norrskenet om du har tur och det visar sig tidigt. Efter din spa-upplevelse kan du gå på jakt efter det berömda norrskenet på vägen tillbaka till Reykjavík.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Lugarvatn

De mest populära sevärdheterna i Lugarvatn

Att göra i Lugarvatn

Städer i Island

Lugarvatn: Fler aktiviteter och sevärdheter

Lugarvatn: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Lugarvatn

Samlat omdöme

4.7
(1 715 recensioner)

Tur på bra engelska, fantastiska platser och fenomenal guide (Karen) med massor av fakta, anekdoter, trivia och väldigt roliga skämt. Till och med föraren (Petr) är väldigt bra på att köra och även tillräckligt långsam för att bättre följa varje aspekt av panoramabilderna från turen. 100% jag skulle göra det igen och jag kommer att rekommendera till alla för kvaliteten på turnén, besökta platser, förberedd guide och låg kostnad för turnén jämfört med andra.

Det var underbart. Vår chaufför Helgi och guide Darren var utmärkta. Körningen var smidig och säker och Darren var så informativ och gav oss en riktigt bra förståelse för isländsk kultur och historia samtidigt som vi såg till att vi visste vad vi skulle leta efter vid varje stopp. Vi älskade det.

Underbar turné. Besöket i Fontanas termalbad var riktigt bra och rekommenderas varmt. Efter en vecka med många långa turer, en mycket trevlig omväxling.

Receptionisten på Fontana Spa var inte hjälpsam och förstående

Fantastiskt. Reste med guiideñ Darren och chauffören Helge.