Saker att göra i
Lübeck

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Lübeck

Hamburg: En timmes rundtur med båt i hamnen

Hamburg: En timmes rundtur med båt i hamnen

Gå ombord på en rundtur med båt i Hamburgs hamn och lyssna noga på de tyska kommentarerna när du passerar Speicherstadt, HafenCity, Köhlbrand-bron, konserthuset Elbphilharmonie och mer. Se de mest ikoniska av stadens 2 400 byggnadsverk som korsar vattenvägarna, kanalerna och hamnbassängen. Hoppa ombord på båten och upptäck stadens olika sevärdheter, beroende på tidvattnet och tid på dagen. Längs vägen lär du dig intressanta fakta om staden och dess historia samt om de inkommande och utgående fartygen. Bara luta dig tillbaka och njut av de fantastiska vyerna från vattnet. Beundra historiska Speicherstadt (magasinsdistriktet) med sina smala vattenvägar, den moderna HafenCity, de många broarna över floden Elbe, de livliga slussarna och containerterminalerna, det stora varvet Blohm & Voss och Köhlbrand-bron. Din rundtur avslutas med att du går i land vid avgångsplatsen.

Lübeck: 1 timmes stadsrundtur med Splash Bus

Lübeck: 1 timmes stadsrundtur med Splash Bus

Njut av den unika attraktionen i Lübeck: Splashtour, en buss som transformeras till en båt.  Kaptenen kommer att hälsa på dig vid busshållplatsen och ta med dig på en resa genom hans hemstad, och blandar både personliga berättelser med historiska fakta för att göra detta till en riktigt speciell upplevelse. Den här resan kommer att ge dig helt andra vyer över staden. På den här 1-timmes rundturen får du se de mest intressanta och vackraste hörnen av hansestaden. Höjdpunkten är det spektakulära plasket när den här bussen plötsligt blir till en båt och kör dig längs Trave, förbi den pittoreska skyline av Lübeck. Njut av den levande kommentatorn på tyska som ger dig en inblick i Lübecks historia, glansdagar och de mest kända invånarna. Res genom Lübeck hamn och runt historiska Gamla stan. Från vattnet kan du se alla de viktigaste sevärdheterna inklusive de 7 tornen i Lübeck, Holstentor, otaliga broar, det romantiska trädgårdsområdet och de historiska husen i Gamla stan. Skymta det dagliga livet i Lübeck från vägen när du passerar små unika butiker, historiska hus och otaliga sevärdheter.

Lübeck: Underhållande rundtur genom dolda innergårdar

Lübeck: Underhållande rundtur genom dolda innergårdar

Upptäck de vackraste innergårdarna och korridorerna i Lübeck på en guidad tur. Ledas längs smala stigar till de små, pittoreska gårdarna som staden är känd för. Utforska de små båsarna där arbetare brukade bo och fördjupa dig i lokalhistoria. Lär dig alla möjliga intressanta fakta om Hanseatic League och hur stadens befolkning ökade kraftigt under medeltiden. Hör varför bostadsutrymme måste skapas, vilket ledde till byggandet av smala och krokiga korridorer mellan de främre byggnaderna. Se klostergårdarna och bli förflyttad tillbaka i tiden. Beundra hur änkor till köpmän och skeppare inhystes på den tiden.

Lübeck: Scavenger Hunt och självguidad tur till stadens höjdpunkter

Lübeck: Scavenger Hunt och självguidad tur till stadens höjdpunkter

Lär känna Lubeck i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. När du har laddat ner skattjakten på din telefon använder du appen och de integrerade kartorna för att börja ditt äventyr framför det vackra Burgtor , en del av den ursprungliga medeltida stadsmuren. Därefter går du till den heliga andens sjukhus , som hyste de fattiga och sjuka under medeltiden. Beundra de intrikata väggmålningarna på väggarna och de små bås som var avsedda för de boende. Vid varje stopp får du information om attraktionen och kan lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet om staden. Fortsätt att lära dig mer om Lubecks kultur genom att besöka Theater Lübeck. Promenera sedan till Buddenbrookhaus, en charmig byggnad med genomarbetade fasader, som en gång i tiden var hemvist för författarna Thomas och Heinrich Mann. Stoppa till Marienkirche, en medeltida basilika som byggdes på 1200-talet och som ligger på den högsta punkten i Lubecks gamla stad i köpmannakvarteren. Vandra vidare genom staden till Stadtverwaltung Hansestadt och sedan till Museum Holstentor, stadens andra gotiska port. Spromenera djupare in i staden och beundra arkitekturen i Peterskyrkan och även Museumsquartier St Annen som tidigare var ett augustinernunnekloster. Innan du avslutar spelet kan du stanna till vid den höga katedralen i Lübeck och lära dig om hur den utvecklades på 1100-talet av Henrik Lejonet.

Lübeck: underhållande guidad tur till den gamla stadens höjdpunkter

Lübeck: underhållande guidad tur till den gamla stadens höjdpunkter

Vill du få ett första, underbart intryck av den anrika hansastaden Lübeck och även lära dig lite om hansastadens berömda historia och speciella arkitektur? Följ då med oss på en informativ promenad genom den gamla stadskärnan som finns med på världsarvslistan. Den börjar vid Lübecks världsberömda landmärke, Holstenporten, framför den berömda stadssilhuetten med sju torn och tar dig genom de historiska gatorna till Lübecks andra sevärda tegelbyggnader, till exempel rådhuset och St Marien-kyrkan. En avstickare till Lübecks medeltida korridorer och klostergårdar får inte saknas på vår rundtur. I slutet av turen kommer du att förstå varför Hansastaden Lübeck är en av de mest besökta städerna i Europa.

Lübeck: Self-Guided Walking Tour Sjöfartskvarter

Lübeck: Self-Guided Walking Tour Sjöfartskvarter

Utforska Lübeck, ett av Tysklands UNESCO-arv, i din egen takt och se dess sjöfartskvarter på denna intressanta och historiska rundtur. Gå genom Marien-Magdalenen-kvarteret, uppkallat efter Burgklosters skyddshelgon, ett tidigare sjöfarts- och resekvarter som kännetecknas av många värdshus och vandrarhem och som är inriktat på långdistanshandelshamnen. Ta en lugn promenad på 3-4 timmar genom de gamla gatorna, gränderna och passagerna som är typiska för Lübeck, för att upptäcka hemligheter på bakgårdar och titta närmare på de många små detaljerna längs vägen. Besök museihamnen och det tidigare red light-distriktet och njut av en fantastisk utsiktspunkt högt uppe på Burgkloster. Möt maffiafåglar, handvävare, en riddarorden, en trollkarl och mycket mer. På turnéstoppen finns det underhållande uppgifter att lösa och roliga frågor att besvara. Vem vet till exempel vad en nässköld är? Turen är ett utmärkt sätt att komma ut och upptäcka nya saker med familjen, vännerna eller på egen hand. Det är som att bli visad Lübeck av en god vän. Många anekdoter kommer att berika din promenad genom staden. Du kan starta turen när som helst och så ofta du vill i webbläsaren på en smartphone. På plats eller till och med bekvämt från soffan. Njut av din tid i Lübeck! *** Bra att veta *** Du kommer att få länken för att starta turen i ett e-postmeddelande direkt efter bokningen.

Eriks äventyr -modern skattjakt för barn i Lübeck

Eriks äventyr -modern skattjakt för barn i Lübeck

Upplev en oförglömlig resa när du utforskar de förtrollande sevärdheterna vid följande landmärken: - Puppenbrücke - Holstentor - Salzspeicher - Dom till Lübeck - Lübecker Markt - Marienkirche - Traveufer - Historiska Gänge Förbered dig på ett spännande stadsäventyr där dina barn får följa med på ett fängslande uppdrag fyllt av kluriga pussel. I dagens digitala tidsålder dras barn naturligt till sina smartphones, och på denna spännande expedition kommer deras enheter att förvandlas till interaktiva reseguider som introducerar dem till Erik, en karaktär som behöver deras hjälp. När du hjälper dina barn att lösa olika uppgifter kommer ni att engagera er aktivt och knyta band till varandra. Detta skiljer vår rundtur från konventionella stadsrundturer som leds av guider, där deltagarna bara lyssnar passivt. Med vår rundtur kan du välja när du vill ge dig ut på äventyr och när du vill avsluta det. Ta farväl av stela scheman och behovet av att följa grupper eller guider. Allt du behöver är en smartphone med en aktiv internetanslutning för att vara med på det roliga. _________________ Så här fungerar det: _________________ - Lös in din GetYourGuide-kupong på vår hemsida och inom några ögonblick får du en startlänk via e-post. Klicka på länken för att starta din spännande skattjakt. - Njut av den anvisade rutten som leder dig från en fascinerande plats till nästa. Längs vägen kommer du och dina barn att lösa gåtor och pussel. - När varje uppgift är slutförd kommer Erik att ge dig ledtrådar och avslöja nästa utmaning som väntar. Ni kan ge er ut på denna trevliga tur när det passar er. Vi föreslår dock att ni gör det under dagtid för en optimal upplevelse. Under resan är du välkommen att ta pauser när du vill, så att du kan njuta av skönheten i specifika sevärdheter eller njuta av en liten måltid.

Lübeck: Self-Guided Walking Tour och Scavenger Hunt

Lübeck: Self-Guided Walking Tour och Scavenger Hunt

Upptäck Lübecks gömda pärlor på en självguidad vandringstur i hansestaden. Besök Holstentorplatz, St. Aegidien-kyrkan och andra intressanta attraktioner medan du använder din smartphone för att lösa gåtor. Bege dig till startpunkten i hjärtat av Lübeck och börja din strävan. Lyckoforskaren Merle har tur. Det var meningen att hon skulle komma till Lübeck för att forska men har hamnat i en storm och klarar sig inte. Nu behöver hon din hjälp. Ge dig ut på en kreativ expedition genom Lübecks gamla stadsdel på Merles vägnar och upptäck stadens romantiska sida. Gå utanför allfarvägen när Merle guidar dig till inspirerande platser, från Lübeck-teatern till ett litet café. Lös pussel, rita, skriv poesi och mer, samtidigt som du lär känna staden Lübeck. Spela i din egen takt och pausa när du behöver ta en paus.

Lübeck Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Lübeck Självguidning Sherlock Holmes Murder Mystery Game

Sherlock Holmes City Game är en självguidad tur som ger dig ett roligt och interaktivt sätt att gå runt i staden. Allt du behöver är en telefon med internetuppkoppling. Så snart du bokat spelet skickar vi dig all information du behöver via e-post. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen har ett pris! Lös deras pussel, ta dig an roliga fotoutmaningar, jaga skyldiga och spela med för att komma närmare lösningen på mordet på Balthasar. VIKTIG INFORMATION: - Svårighetsgrad: lätt - även lämplig för familjer med barn - Varaktighet: 2 timmar - Biljetter: Du behöver bara köpa 1 biljett per grupp (1-4 personer) - Varje grupp kommer att spela med 1 enhet. För grupper på fler än 4 personer kan ni köpa 2 eller fler biljetter. - För att boka detta spel måste du ange ett datum/tid, MEN du kan börja när du vill. - OBS: detta stadsspel använder staden som en interaktiv spelplan men ger INTE någon information om staden! HUR MAN SPELAR: Boka stadsspelet, kontrollera e-postmeddelandet vi skickar dig med instruktionerna, ladda ner Loquiz-appen och börja din spelupplevelse! Utforska staden i din egen takt medan du spelar Sherlock Holmes City Game, en självguidad rundtur som erbjuder mycket frihet och flexibilitet. Du kan spela när, var och med vem du vill. Oavsett om du vill spela ensam för personlig spänning eller med en grupp människor är det här spelet för dig! Att spela med fler grupper kommer att bli en tävlingsupplevelse, perfekt som en teambuilding-aktivitet. Detta spel är en rolig aktivitet som du kan göra när du besöker en stad med din familj och vänner eller som ett par. Vårt stadsspel erbjuder maximal självständighet, du kan spela pausa och fortsätta när du vill!

Lübeck: Uthyrning av elbåtar - utan körkort

Lübeck: Uthyrning av elbåtar - utan körkort

Överraska dina vänner eller din familj med denna unika upplevelse. Rör dig fritt på Lübecks vattenvägar och upplev känslan och sevärdheterna i UNESCO:s världsarvslista. Båtarna kräver inget körkort och efter instruktion är de lätta att styra för alla från 18 år och uppåt, även utan förkunskaper. Alla båtar har tysta och utsläppsfria elektriska drivsystem. Utrustade med bekväma sittdynor och ett bord står ingenting i vägen för en avslappnad båttur med högst 6 personer per båt. Perfekt även för företagsevenemang.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Lübeck

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Lübeck?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Lübeck:

Sevärdheterna i Lübeck du inte bör missa

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Lübeck?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Lübeck?

Se alla erbjudanden och rabatter i Lübeck på GetYourGuide

Lübeck: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Lübeck är:

Se alla museer och utställningar i Lübeck på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Lübeck

Att göra i Lübeck

Städer i Tyskland

Lübeck: Fler aktiviteter och sevärdheter

Lübeck: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Lübeck

Samlat omdöme

4.4
(697 recensioner)

Observera, familjer: boka inte med Getyourtour. De återspeglar inte familjens taxor och du betalar ovanpå dem. Du kan få biljetter bekvämt och direkt vid bryggan och det finns så många erbjudanden att du kan bestämma dig spontant. Turnén var rolig, guiden var rolig och avslappnad. Vi hade fint väder och det fanns gott om plats att sitta ute och njuta av. Eftersom pråmarna är relativt små kommer de mycket nära containerfartygen, vilket garanterar bra sikt. Beskrivningen är inte helt korrekt. Du bokar ingen specifik tid, biljetten är giltig hela dagen.

Mycket bra. Det var en liten utflyktsbåt. Man kunde sitta inne och ute. Perfekt för bra bilder. Guiden gjorde ett fantastiskt jobb. Pirates of the Caribbean och Titanic-musik spelades vid lämpliga ögonblick - perfekt. Fördelen med en liten båt är att man kan komma väldigt nära saker eller köra igenom dem. Vi var till exempel nära att anfalla det enorma containerfartyget. Nästa gång kommer jag definitivt att boka 2 timmars resa med detta fartyg!

Mycket bra resa, såg mycket, mycket förvirrande att hitta eftersom beskrivningen sa port 6 och där leddes vi till 2. Stolarna var lite svåra eftersom man var tvungen att titta åt höger och vänster, dvs man fick vända sig om på stolarna. Men informativ och sett mycket.

Var en bra idé! Boka online - helt enkelt, resan mycket väl beskriven, biljett tillgänglig på din mobiltelefon. Förarna (och kaptenerna) var supertrevliga och gav bra kommentarer om stadsrundturen! Än en gång en stor komplimang och ett stort tack från denna sida

Det var jättebra, allt som beskrivet och med kaptenens kvickhet var det underhållning för alla