Upplevelser i

Los Angeles

Ta en titt bakom kulisserna på dina favoritfilmer och njut sedan av stadens klippiga kullar och gyllene stränder.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

De tio bästa sakerna med Los Angeles

Kultur, pulserande nattliv, sol, stränder, Hollywood Hills, kändisar – Los Angeles har allt. Med tanke på att det är den näst största staden i hela USA kan det vara svårt att ens veta var man ska börja när man ska till att inleda bekantskapen med denna metropol. Vi har satt ihop en lista för att hjälpa dig på vägen!

 • Universal Studios Hollywood

  1. Universal Studios Hollywood

  Självklart är Universals världsberömda filmstudio och temapark med på listan. Se till att boka biljetter och guidning lång tid i förväg, så slipper du bli besviken.

 • Griffith Park

  2. Griffith Park

  När du behöver en andningspaus från stadens buller är den gröna oasen Griffith Park det perfekta stället. Griffith är en av de största stadsparkerna i hela Nordamerika, och populärt bland både motionärer och folk som mest bara vill slappa lite i gräset.

 • Venice Beach

  3. Venice Beach

  Få platser är mer Los Angeles än strandpromenaden Venice Beach. Slå dig ned i sanden och låt solen värma nacken medan du lyssnar på gatumusikanter och tittar på folk.

 • Walt Disneys konserthall

  4. Walt Disneys konserthall

  Los Angeles filharmoniker är mäkta stolta över sin hemvist, och det med all rätt. Walt Disneys konserthall hör till världens mest spektakulära, både på grund av den slående arkitekturen och den fantastiska akustiken.

 • Hollywoodskylten

  5. Hollywoodskylten

  Ingen resa till Los Angeles är fullständig utan ett besök vid detta popkulturella landmärke. Och jo, du ska visst ta ett semesterfoto med kullarna bakom dig. Kom igen, det hör till!

 • Dolbybion

  6. Dolbybion

  Glamourösa Dolby ligger på Hollywood Boulevard och arrangerar massvis av röda mattan-tillställningar. En viktig del av Los Angeles kändiskultur och en sevärdhet väl värd att besöka!

 • California Science Center

  7. California Science Center

  Varför inte gå till en av världens bästa vetenskapsmuseum och fördjupa dina kunskaper om världen, universum och allt annat?

 • Park La Brea

  8. Park La Brea

  Vill du se en stjärna, se på området kring Park La Brea! Där bor nämligen en hel del kändisar. Om du har tur kanske du får syn på någon av dem – håll utkik efter solglasögon, kepsar och biffiga livvaktstyper!

 • Los Angeles zoo samt botaniska trädgården

  9. Los Angeles zoo samt botaniska trädgården

  Om du är sugen på lite naturliv så har du en av världens mest framstående djurparker alldeles i närheten. En promenad i närbelägna botaniska trädgården är också trevligt.

 • Mulholland Drive

  10. Mulholland Drive

  Kom i skymningen och upplev den vackra utsikten över Los Angeles från Mulholland Drive i San Fernanodo Valley. En av L.A:s mest omtyckta platser!

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Sommaren är utan tvekan bäst. Från juni till september finns det massor att göra i Los Angeles, och dessutom är det perfekt badväder med temperaturer som är höga men behagliga hela dagarna.

 • Ta sig runt

  Vissa delar av Los Angeles har bra kollektivtrafiksförbindelser, men inte alla. I de mer turistvänliga områdena kan du kryssa mellan sevärdheterna med spårvagn, buss och tunnelbana. Men för att kunna ta sig runt över hela Los Angeles måste du nästan hyra en bil!

 • Var ska jag bo?

  Om du vill hitta ett ställe som inte är så dyrt är downtown det bästa alternativet. Där finns flera jättebra hotell med bra förbindelser till staden, om än inte till alla sevärdheter. West Hollywood funkar också bra, men är dyrare. Eller så kan du bo på stranden i Santa Monica!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-08:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Även om det är knökfullt med turister är sommarmånaderna bäst, då vädret lockar till strandhäng och utomhusaktiviteter.

Other Sightseeing Options in Los Angeles

Want to discover all there is to do in Los Angeles? Click here for a full list.

Vad besökare tycker om Los Angeles

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 6 044 omdömen

Fantastiskt upplevelse, planera dagen innan du går in. Under v 44 är det lugnt och express pass är inte nödvändigt. Max 15min väntetid till attraktionerna.

George is a superfriendly, interesting, and fun guide, The hike was perfect and my two teenage girls said it was a perfect first day in LA. Thank you

Toppen-guiden Bob gjorde verkligen allt för att vi skulle trivas och få det mesta av besöket.

De var så trevliga och gjorde allt för att vi skulle trivas och få en bra upplevelse!

Bra, duktig och underhållande guide, såg mycket av det vi ville se och höll tiden