Los Angeles
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Los Angeles

Se alla upplevelser i Los Angeles

Toppsevärdheter i Los Angeles

De tio bästa sakerna med Los Angeles

Kultur, pulserande nattliv, sol, stränder, Hollywood Hills, kändisar – Los Angeles har allt. Med tanke på att det är den näst största staden i hela USA kan det vara svårt att ens veta var man ska börja när man ska till att inleda bekantskapen med denna metropol. Vi har satt ihop en lista för att hjälpa dig på vägen!

Universal Studios Hollywood
Foto: prayitnophotography@ Flickr (CC BY 2.0)

Universal Studios Hollywood

Självklart är Universals världsberömda filmstudio och temapark med på listan. Se till att boka biljetter och guidning lång tid i förväg, så slipper du bli besviken.

Griffith Park

Griffith Park

När du behöver en andningspaus från stadens buller är den gröna oasen Griffith Park det perfekta stället. Griffith är en av de största stadsparkerna i hela Nordamerika, och populärt bland både motionärer och folk som mest bara vill slappa lite i gräset.

Venice Beach

Venice Beach

Få platser är mer Los Angeles än strandpromenaden Venice Beach. Slå dig ned i sanden och låt solen värma nacken medan du lyssnar på gatumusikanter och tittar på folk.

Walt Disneys konserthall
Foto: Milo & Silvia in the world @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Walt Disneys konserthall

Los Angeles filharmoniker är mäkta stolta över sin hemvist, och det med all rätt. Walt Disneys konserthall hör till världens mest spektakulära, både på grund av den slående arkitekturen och den fantastiska akustiken.

Hollywoodskylten
Foto: Lory Jane @Flickr (CC BY 2.0)

Hollywoodskylten

Ingen resa till Los Angeles är fullständig utan ett besök vid detta popkulturella landmärke. Och jo, du ska visst ta ett semesterfoto med kullarna bakom dig. Kom igen, det hör till!

Dolbybion
Foto: Thomas Ormston @Flickr (CC BY 2.0)

Dolbybion

Glamourösa Dolby ligger på Hollywood Boulevard och arrangerar massvis av röda mattan-tillställningar. En viktig del av Los Angeles kändiskultur och en sevärdhet väl värd att besöka!

California Science Center
Foto: fastlizard4 @Flickr (CC BY-SA 2.0)

California Science Center

Varför inte gå till en av världens bästa vetenskapsmuseum och fördjupa dina kunskaper om världen, universum och allt annat?

Park La Brea
Foto: Konrad Summers @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Park La Brea

Vill du se en stjärna, se på området kring Park La Brea! Där bor nämligen en hel del kändisar. Om du har tur kanske du får syn på någon av dem – håll utkik efter solglasögon, kepsar och biffiga livvaktstyper!

Los Angeles zoo samt botaniska trädgården

Los Angeles zoo samt botaniska trädgården

Om du är sugen på lite naturliv så har du en av världens mest framstående djurparker alldeles i närheten. En promenad i närbelägna botaniska trädgården är också trevligt.

Mulholland Drive

Mulholland Drive

Kom i skymningen och upplev den vackra utsikten över Los Angeles från Mulholland Drive i San Fernanodo Valley. En av L.A:s mest omtyckta platser!

Planera ditt besök i Los Angeles

Bästa besökstid

Sommaren är utan tvekan bäst. Från juni till september finns det massor att göra i Los Angeles, och dessutom är det perfekt badväder med temperaturer som är höga men behagliga hela dagarna.

Ta sig runt

Vissa delar av Los Angeles har bra kollektivtrafiksförbindelser, men inte alla. I de mer turistvänliga områdena kan du kryssa mellan sevärdheterna med spårvagn, buss och tunnelbana. Men för att kunna ta sig runt över hela Los Angeles måste du nästan hyra en bil!

Var ska jag bo?

Om du vill hitta ett ställe som inte är så dyrt är downtown det bästa alternativet. Där finns flera jättebra hotell med bra förbindelser till staden, om än inte till alla sevärdheter. West Hollywood funkar också bra, men är dyrare. Eller så kan du bo på stranden i Santa Monica!

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  USD ($)
 • Tidszon
  UTC (-08:00)
 • Landskod
  +1
 • Bäst tid att åka
  Även om det är knökfullt med turister är sommarmånaderna bäst, då vädret lockar till strandhäng och utomhusaktiviteter.

Att göra i Los Angeles

De mest populära sevärdheterna i Los Angeles

Städer i USA

Alla saker att se i Los Angeles

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Los Angeles? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Los Angeles

Med Express han vi med allt under en dag, helt klart värt pengarna :-)

Fantastiskdag för oss två vuxna tre barn (15,13 & 7 år) Valde som sagt att köpa Express biljetter med möjlighet att gå förbi kön en gång till alla attraktioner. Superbra även fast det inte var högsäsong! (tex Med The Simpson Ride som hade längst kö (60 min) så tappar man annars snart tålamodet) Våran minsta klarade "längdprovet" till alla attraktioner men tex Harry Potter and the forbidden journey var i läskigaste laget för honom. Ha en fantastik dag :-)

Smidigt sätt att ta sig runt till sevärdheter i Los Angeles

Vi bodde Santa Monica och tänkte ta bussen där ifrån. Vi såg att Starline hade ett kontor några kvarter rakt upp från piren så vi gick dit på morgonen och löste in vår voucher och fick bra information och kartor. Linjerna går ihop så det är smidigt att ta sig runt i staden. Dessutom står det värdar ute på dessa platser som hjälper till.

Los Angeles: sightseeing med hop-on hop-off-bussbiljett Omdöme från: Lars-Gunnar, 2019-03-24

Helt otroligt bra aktivitet som rekommenderas

Ni måste göra den här turen om ni är i LA. Fråga efter Eric- bästa guiden på Bikes & Hikes som gjorde vandring helt otrolig med sina berättelser om LA's historia och allt vad vi såg kring Hollywood Hill.

Kul åkturen o trevlig personal, nackdelen var långa köer o priserna.

Det är inte längre så mkt om filmskapande, mer om åkattraktioner o försäljning. Men parken är absolut cool.

Fantastisk upplevelse som är ett måste om man är i LA

Mycket välordnat, häftiga attraktioner! Perfekt att åka dit med barn men jättekul även för vuxna!!

Universal Studios Hollywood: Biljett med enkel avbokning Omdöme från: Per Joakim, 2018-11-07