Loro Parque
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fåglar, djur och djuphavsliv på spanska Loro Parque

Loro Parque är spanska och betyder "Papegojparken". Loro grundades 1792, och idag bor där över 4 000 gulliga och pratsamma papegojor av 350 arter. Vilka andra djur kan du få syn på i denna paradisiska tillflyktsort?

Sjölejon

Sjölejon

Båda stora och små älskar att titta på dessa roliga och lite klumpiga djur när de leker, plaskar runt i poolen och slumrar i solen.

Akvarietunneln

Akvarietunneln

Gå genom tunneln under hajarna i akvariet som är så gigantiskt att det rymmer hela 1 200 000 liter havsvatten – från Atlanten som ligger 150 meter bort.

Delfiner

Delfiner

Delfiner är utan tvekan några av de mest intelligenta och lekfulla djuren i världen. Se dem spexa och stoja på Loro Parques delfinshow som går av stapeln fyra gånger om dagen.

Tigrar och jaguarer

Tigrar och jaguarer

Missa inte chansen att få hänga med de här gigantiska kattdjuren under ditt besök. En av Loros jaguarer fick nyligen tvillingar!

Nämnde vi papegojorna?

Nämnde vi papegojorna?

De älskvära varelser som har gett parken dess namn förtjänar en alldeles egen punkt. I papegojföreställningen som går sex gånger om dagen kan du se dessa klyftiga små fåglar cykla på miniatyrcyklar, räkna och lösa gåtor.

Våra tips

Allt ingår

Inträdesbiljetterna till Loro Parque är dyra, för en vuxen kostar det 34 EUR och uppåt, men i de priserna ingår allt från de tidigare nämnda föreställningarna med delfiner och papegojor till shower med späckhuggare och sjölejon (inte tillsammans, tack och lov!). Vill du ta en paus från promenerandet utomhus kan du gå in på inomhusbion och titta på den 20 minuter långa filmen som spelas nio gånger dagligen.

Regnskogen Katandra

Hör de vackraste av fåglars lockrop uppifrån träden i Katandra, en verklighetstrogen tropisk djungel full av fantastiska fåglar från Australien och Asien.

Orkidéerna

Förutom en väldig massa djur inhyser Loro Parque även runt 25 000 olika orkidéarter. Det är inte bara doften som är överväldigande, utan även den otroliga artrikedom som dessa botaniska små underverk uppvisar.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Loro Parque på Teneriffa är öppen varje dag kl. 08.30-18.45.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett till Loro Parque kostar från 34 EUR och uppåt, beroende på om du även vill ha transport, guidad tur och mat.
 • Behöver jag en guide?
  Guide behövs inte.
 • Hur tar jag mig dit?
  Ett gratis expresståg Loro Parque avgår från Reyes Católicos var tjugonde minut. Från andra håll går även bussar.
 • Ytterligare tips

  • Köp biljett i förväg på nätet för att undvika de långa köerna till kassorna.

  • Om du åker med expresståget, så glöm inte att även kolla upp tågtiderna för resan tillbaka.