Upplevelser i
London

From double-decker buses to pubs and musicals, the British capital has something special for all.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om London

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i London?

Topp tio saker att göra på Londonsemestern

"Den som är trött på London är trött på livet", sade en gång författaren Samuel Johnson. Och det hade han verkligen rätt i. Är du på jakt efter West End-musikaler? Längtar du efter att insupa atmosfären på en klassisk Sherlock Holmes-pub? Eller vill du kanske spana in Kate Middletons lunchställen? London har något för alla.

 • Warner Bros. Studio

  1. Warner Bros. Studio

  Inget London utan Harry Potter! I Warner Brothers-studion kan du promenera längs Diagongränden, dricka honungsöl och prata lite om de senaste quidditchmatcherna.

 • Stonehenge

  2. Stonehenge

  Stonehenge är världens mest berömda förhistoriska ruiner, och ligger drygt 1,5 timme från London. Tips: Passa på att titta förbi Windsorslottet eller Bath när du ändå är ute på landsbygden.

 • The Shard

  3. The Shard

  Om solen skiner, så passa på att besöka the Shard. Uppe i Västeuropas högsta byggnad har du 360 graders underbar utsikt över London.

 • Madame Tussauds

  4. Madame Tussauds

  På spaning efter dina älsklingskändisar? På Madame Tussauds kan du åtminstone träffa deras vaxdockekopior. En rolig aktivitet om vädret är dåligt.

 • Tower of London

  5. Tower of London

  Hennes majestät drottningens kungliga slott, Towern, är en gammal fästning invid floden Themsen. De guidade turerna är både roliga och faktaspäckade, och dessutom får du chans att se kronjuvelerna!

 • London Eye

  6. London Eye

  Ta plats i London Eye, Europas största pariserhjul! 135 meter upp i luften har du en fantastisk utsikt över både parlamentet, Buckingham Palace och Hyde Park.

 • South Bank

  7. South Bank

  Promenadsträckan mellan London Eye och Tower Bridge på South Bank är full av statliga gratismuseer. Varför inte gå till Tate Modern och se våra samtida mästare, och sedan fortsätta vidare till Borough Market för lunch?

 • Thames

  8. Thames

  Floden Themsen rinner rätt genom Londons hjärta. En båttur på eftermiddagen är en rolig introduktion till Towern, parlamentet och allt annat som ligger utmed vattnet.

 • Wembley Stadium

  9. Wembley Stadium

  Wembley öppnade 2007 och har kapacitet för 90 000 åskådare. Här spelar det engelska landslaget i fotboll sina hemmamatcher, och arenan står ofta värd för en rad andra stora idrottsevenemang och musikkonserter.

 • London Zoo

  10. London Zoo

  London Zoo är inte bara en upplevelse för barn, utan för alla som förundras över jordens artrikedom. Se djuren äta, lär dig om naturvård och hälsa på alla små flygfän i fjärilsinhägnaden.

Planera ditt besök

 • Hur många dagar ska jag stanna i London?

  Om det är ditt första besök i London och du vill hinna med alla klassiska sevärdheter så bör du stanna åtminstone fyra dagar. Men det allra viktigaste vid en Londonresa är planering. Ju bättre förberedd du är, desto mer hinner du med. Är ni flera som reser tillsammans är det förstås en rad olika viljor som ska enas. Bestäm i så fall redan innan vad som är absoluta måsten för just ert resesällskap.

 • Vad kostar dubbeldäckare och taxi?

  London är ökänt för sina höga resekostnader. Att åka tunnelbana eller taxi någon gång kan vara en rolig upplevelse, men lokalborna tar sig annars fram med buss eller till fots. Busstidtabellerna kan se lite kryptiska ut, men är pålitliga. I slutet av resan kommer du vara expert på busslinjerna, vilket är en rätt bra ursäkt för att komma tillbaka till London igen!

 • Vilken årstid är bäst i London?

  De dåliga nyheterna är att det verkligen finns ett skäl till att alla från Frank Sinatra till Billie Holiday till David Bowie har sjungit om dimmiga London stad. Regnet ligger alltid i luften, och är det eviga samtalsämnet mellan engelsmännen. Även på sommaren är det smart att ha med sig ett paraply eller en tunn regnjacka. De goda nyheterna är att eftersom solchanserna är små året om så kan du lika gärna åka på vintern som på sommaren. En idé är att planera ditt besök kring något klassiskt Londonevenemang, som Harrods julskyltning eller den årliga roddtävlingen mellan Oxford och Cambridge.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Brittiska pund (GBP)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +44
 • Bäst tid att åka
  Vädret är ofta dimmigt och regnrisken hög året om, men på våren och vintern brukar hotellen vara billigare.

Alla saker att se i London

Vill du upptäcka vad som finns att göra i London? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om London

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 120 671 omdömen

Fantastiskt magiskt ställe med allt man kan önska och mer därtill. Otroligt snygg och väl genomtänkt helhetsupplevelse oavsett var man befann sig. För oss var dock 4 timmar på plats för kort tid. Minst 2 timmar till behövdes för vår del, därför åkte vi inte med "vår" buss tillbaka utan tog shuttlebussen (gratis) till närmsta tågstation och vidare till London Euston.

Vi bokade en visning med guide och var en liten grupp. Den visningen gav väldigt mycket och var bra både för vuxna och tonåringar. Efter den guidade visningen fick vi gå tillbaka in och göra ett eget besök igen. Det var fantastiskt bra!

Lätttillgänglig och snabb inträde. Boka med Get Your Guide. Gott om handsprit och renlighet. The Abbey är otrolig; gammal, historisk och storslagen. Många gravar av kungar och ledare!

Välarrangerad bussresa till fantastiska resmål med tydliga hållpunkter. Väldigt bra och underhållande guide (Bruce)

En upplevelse utan dess like, för såväl stora som små!