Upplevelser i

London

Från dubbeldäckare till pubar och musikaler – den brittiska huvudstaden har något för alla smaker.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Topp tio saker att göra på Londonsemestern

"Den som är trött på London är trött på livet", sade en gång författaren Samuel Johnson. Och det hade han verkligen rätt i. Är du på jakt efter West End-musikaler? Längtar du efter att insupa atmosfären på en klassisk Sherlock Holmes-pub? Eller vill du kanske spana in Kate Middletons lunchställen? London har något för alla.

 • Warner Bros. Studio

  1. Warner Bros. Studio

  Inget London utan Harry Potter! I Warner Brothers-studion kan du promenera längs Diagongränden, dricka honungsöl och prata lite om de senaste quidditchmatcherna.

 • Stonehenge

  2. Stonehenge

  Stonehenge är världens mest berömda förhistoriska ruiner, och ligger drygt 1,5 timme från London. Tips: Passa på att titta förbi Windsorslottet eller Bath när du ändå är ute på landsbygden.

 • The Shard

  3. The Shard

  Om solen skiner, så passa på att besöka the Shard. Uppe i Västeuropas högsta byggnad har du 360 graders underbar utsikt över London.

 • Madame Tussauds

  4. Madame Tussauds

  På spaning efter dina älsklingskändisar? På Madame Tussauds kan du åtminstone träffa deras vaxdockekopior. En rolig aktivitet om vädret är dåligt.

 • Tower of London

  5. Tower of London

  Hennes majestät drottningens kungliga slott, Towern, är en gammal fästning invid floden Themsen. De guidade turerna är både roliga och faktaspäckade, och dessutom får du chans att se kronjuvelerna!

 • London Eye

  6. London Eye

  Ta plats i London Eye, Europas största pariserhjul! 135 meter upp i luften har du en fantastisk utsikt över både parlamentet, Buckingham Palace och Hyde Park.

 • South Bank

  7. South Bank

  Promenadsträckan mellan London Eye och Tower Bridge på South Bank är full av statliga gratismuseer. Varför inte gå till Tate Modern och se våra samtida mästare, och sedan fortsätta vidare till Borough Market för lunch?

 • Thames

  8. Thames

  Floden Themsen rinner rätt genom Londons hjärta. En båttur på eftermiddagen är en rolig introduktion till Towern, parlamentet och allt annat som ligger utmed vattnet.

 • Wembley Stadium

  9. Wembley Stadium

  Wembley öppnade 2007 och har kapacitet för 90 000 åskådare. Här spelar det engelska landslaget i fotboll sina hemmamatcher, och arenan står ofta värd för en rad andra stora idrottsevenemang och musikkonserter.

 • London Zoo

  10. London Zoo

  London Zoo är inte bara en upplevelse för barn, utan för alla som förundras över jordens artrikedom. Se djuren äta, lär dig om naturvård och hälsa på alla små flygfän i fjärilsinhägnaden.

Planera ditt besök

 • Hur många dagar ska jag stanna i London?

  Om det är ditt första besök i London och du vill hinna med alla klassiska sevärdheter så bör du stanna åtminstone fyra dagar. Men det allra viktigaste vid en Londonresa är planering. Ju bättre förberedd du är, desto mer hinner du med. Är ni flera som reser tillsammans är det förstås en rad olika viljor som ska enas. Bestäm i så fall redan innan vad som är absoluta måsten för just ert resesällskap.

 • Vad kostar dubbeldäckare och taxi?

  London är ökänt för sina höga resekostnader. Att åka tunnelbana eller taxi någon gång kan vara en rolig upplevelse, men lokalborna tar sig annars fram med buss eller till fots. Busstidtabellerna kan se lite kryptiska ut, men är pålitliga. I slutet av resan kommer du vara expert på busslinjerna, vilket är en rätt bra ursäkt för att komma tillbaka till London igen!

 • Vilken årstid är bäst i London?

  De dåliga nyheterna är att det verkligen finns ett skäl till att alla från Frank Sinatra till Billie Holiday till David Bowie har sjungit om dimmiga London stad. Regnet ligger alltid i luften, och är det eviga samtalsämnet mellan engelsmännen. Även på sommaren är det smart att ha med sig ett paraply eller en tunn regnjacka. De goda nyheterna är att eftersom solchanserna är små året om så kan du lika gärna åka på vintern som på sommaren. En idé är att planera ditt besök kring något klassiskt Londonevenemang, som Harrods julskyltning eller den årliga roddtävlingen mellan Oxford och Cambridge.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Brittiska pund (GBP)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +44
 • Bäst tid att åka
  Vädret är ofta dimmigt och regnrisken hög året om, men på våren och vintern brukar hotellen vara billigare.

Andre seværdigheder i London

Vil du se alle oplevelser i London? Klik her for en fuld oversigt

Vad besökare tycker om London

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 110 763 omdömen

Fantastisk upplevelse, särskilt nu under corona. Vi fick i princip vara ensamma på samtliga attraktionerna och kunde ta allt i vår egen takt, utan köer. Riktigt lyxigt! Vi valde att göra alla tre samma dag med lunch emellan. Det går dock bra att dela upp de tre upplevelserna på flera dagar(biljetten är giltig i 90 dagar). Kan varmt rekommendera det här upplevelse-paketet.

Ett jätte bra akvarium med massor av olika sorters fiskar och andra vattendjur. Det är bra att köpa biljett innan via Internet. Då slipper man köer.

Spännande o skrämmande på samma gång. Intressant och lärorik historia om London. Klart värt ett besök

Allt flöt på jättebra. Det var inga långa köer och man kunde se alla fantastiska djuren bra.

Duktig perspnal som hade en sån inlevelse när de berättade om allt runt åkturen.