Lokrum

Lokrum

Lokrum: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Guidad paddling med havskajak och mellanmål

1. Dubrovnik: Guidad paddling med havskajak och mellanmål

Den här havskajakutflykten i Dubrovnik börjar med en säkerhetsgenomgång vid en fantastisk plats i Gamla stan. Följ med din guide över kanalen och ut på havet i närheten av den förbannade ön Lokrum. Du kommer att göra flera stopp på havet vid intressanta platser längs vägen. Lär dig mer om öns förbannelse och Dubrovniks historia, som tidigare hette Ragusa. Stanna på ett av de enda hotellen som inte återuppbyggdes efter kriget. Hotellet var platsen där de serbiska och montenegrinska arméerna och försvararna av Dubrovnik kämpade mot varandra under kriget. Tillbringa cirka 30 minuters fritid vid Dubrovniks enda strand som inte är tillgänglig till fots, och vila vid den populära grottan. Du kan bada, snorkla, utforska, koppla av, äta eller sola. Senare fortsätter du tillbaka längs Dubrovniks kust och ser områdets Beverly Hills och Dubrovniks första karantänzon. Den här turen ger dig möjlighet att se Dubrovnik från havet, ta några fantastiska bilder av de yttre murarna och höra lite om den legendariska stadens historia.

Dubrovnik: Game of Thrones-tur till ön Lokrum

2. Dubrovnik: Game of Thrones-tur till ön Lokrum

Besök de ikoniska platserna från Game of Thrones i Dubrovnik, till exempel King's Landing, Blackwater Bay och Red Keep, och få till och med en bild på järntronen. Turen börjar med en kort promenad till den första inspelningsplatsen, som i "King's Landing" kallas Blackwater Bay. Det är en av de större miljöerna där flera scener spelades in. Din guide kommer att visa dig skärmdumpar och lära dig om filmproduktionsprocessen för GoT. Därefter klättrar du upp för trappan till "Red Keep" för att njuta av en vacker utsikt över Adriatiska havet och Gamla stan i Dubrovnik. Därefter är det dags att gå in genom portarna och promenera på gatorna i King's Landing. Av de många platserna är trappan i den stora Sept of Bailor en särskild höjdpunkt. Fansen kommer ihåg att Cerseis skambeläggning filmades här, ett av de mest centrala ögonblicken i serien. För den stora finalen hoppar du på färjan till ön Lokrum. Denna vackra oas strax utanför Gamla stan var platsen för staden "Qarth". I säsong två var det staden som Daenerys fann skydd i efter Khal Drogos död och efter att ha gått vilse i öknen. Turens final och höjdpunkt är ett besök i tronrummet i benediktinklostret för en bild på Järntronen. Efteråt kan du stanna kvar på ön och njuta av lite natur. Här finns möjligheter till bad, vandring, klippdykning samt restauranger och barer. Färjan avgår varje halvtimme/timme (beroende på säsong) och överfarten tar endast 15 minuter.

Dubrovnik: Lokrum-ön och båttur till Betina-grottan

3. Dubrovnik: Lokrum-ön och båttur till Betina-grottan

Bege dig ut på detta äventyr med natur och havssimning när du kryssar från Dubrovnik till den fantastiska naturskönheten på ön Lokrum, som står på UNESCO:s kulturarvslista. På ön kan du utforska trädgårdarna, klostret, grottorna och stränderna. Upptäck kulturen i området när du gör sightseeing och kryssar tillbaka till Dubrovnik. Börja din tur från Dubrovniks historiska hamn, där du möter din kapten och går ombord på en glasbottnad båt. När du sätter segel mot ön Lokrum kan du njuta av utsikten över Dubrovniks ikoniska stadsmurar och fästningen Lovrjenac från kusten. Njut av den friska havsbrisen på dina kinder. När du närmar dig ön Lokrum kan du beundra de fantastiska klipporna som störtar ner mot det kristallklara, blåa vattnet. Kryssa förbi Lokrumgrottan och öns berömda nudiststrand. Efter att ha kryssat runt ön går du i land och har cirka två timmars fritid för att utforska Lokrums unika charm. Spromenera genom den frodiga skönheten i den botaniska trädgården och det gamla benediktinerklostret. När du går kan du upptäcka inspelningsplatser från Game of Thrones, bland annat Järntronen. Beundra påfåglarnas lysande nyanser som strövar fritt och doppa tårna i Mrtvo More, eller "Döda havet" . När du väl har utforskat ön till fots sätter du segel igen till stranden St Jacob. Här kan du njuta av lugnet med kristallklara vågor som skvalpar mjukt längs stranden. Simma och snorkla längs havsbottnen, eller njut av en cocktail eller glass medan du tittar på panoramautsikten över Dubrovnik i fjärran. Slutligt beger du dig till naturens underverk Betina Cave, som endast är tillgänglig till havs. Hoppa i vattnet för att snorkla runt och utforska stranden inne i grottan. Efteråt seglar du tillbaka till Dubrovnik och förundras över klassiska sevärdheter längs vägen, bland annat Villa Sheherezade och den historiska Lazarets-platsen.

Dubrovnik: Halvdagstur för havskajakpaddling

4. Dubrovnik: Halvdagstur för havskajakpaddling

Börja turen vid Pile Bay som ligger vid foten av Lovrijenac-fästningen. Efter en snabb introduktion till havskajakpaddling med din licensierade reseguide, ge dig ut på ditt äventyr i Adriatiska havets vatten. Börja turen med att paddla runt Lokrum, gör flera stopp för att vila och höra historier om området från din guide. Paddla förbi Lokrumsgrottorna och nudiststranden när du flyter på det kristallklara vattnet och stänger av dig från alla tankar i denna paradisiska miljö. Efter cirka 5 km kajakpaddling, stanna för en välförtjänt paus vid Betina-grottan, som närmar sig stranden från den östra sidan. Här kan du njuta av cirka 40 minuters fritid för att äta smörgåsar, simma, snorkla och hoppa klippor om du känner dig äventyrlig. Efter att ha sträckt på benen, hoppa tillbaka in i din kajak och fortsätt längs Dubrovniks kust. Paddla under stadsmuren när du lyssnar på de fascinerande berättelserna om staden från din guide. Ta bilder av staden från ett unikt perspektiv som kommer att lämna dig med oförglömliga minnen från din resa. Slutligen, kom tillbaka till Pile Bay där ditt äventyr slutar.

Dubrovnik: Havskajakpaddling dag eller solnedgångstur

5. Dubrovnik: Havskajakpaddling dag eller solnedgångstur

Ge dig ut på ett kajakäventyr på Adriatiska havet och njut av utsikten över ön Lokrum och Betina-grottan. Ta en sim- och snorkelpaus i Betina-grottan innan du återvänder till startpunkten. Börja vid den lilla hamnen i Pile i Gamla stan. Efter en kort instruktion paddlar du under stadsmuren tills du når den dolda grottstranden som kallas Betina, där du tar en kort sim- och snorklingspaus på 20-30 minuter. Efter pausen återvänder vi till startpunkten. Njut av dagsturer eller solnedgångsturer med oss!

Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

6. Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

Kliv in i Westeros värld på en Game of Thrones-inspirerad båttur i Dubrovnik. Besök platser som finns med i serien, prova Dragon Blood-cocktailen och lär dig intressant trivia från din guide. Klättra ombord på Karaka-skeppet som användes vid inspelningen av Game of Thrones. Segla runt Dubrovniks kust, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är platsen för King's Landing, huvudstaden i de sju kungadömena. Njut av en uppfriskande Dragon Blood-cocktail ombord. Beundra kända platser, inklusive St Dominic Street, Rector's Palace, Sponza Palace och mycket mer. Gå ombord för en guidad tur i Gamla stan tillsammans med din reseguide och besök ikoniska inspelningsplatser. Hör intressanta detaljer om karaktärerna och händelserna bakom kulisserna. Låt dig fotograferas med Järntronen i en souvenirbutik i Gamla stan innan du avslutar rundturen i Gamla stan.

Dubrovnik: Solnedgångskryssning med Karaka och mousserande vin

7. Dubrovnik: Solnedgångskryssning med Karaka och mousserande vin

Börja din perfekta kväll med en vacker solnedgång på denna historiska Karaka. Njut av ett glas mousserande vin på kryssningen medan du glider in i solnedgången. Lyssna på romantisk bakgrundsmusik och känn brisen medan du står på ett skinande däck. Upptäck en ny vy av den gamla stadsmuren från havet och blicka ut över de röda hustaken i Dubrovniks gamla stad. Om du känner dig törstig under kryssningen kan du förfriska dig med en drink. Ta ett minnesvärt foto av ditt ögonblick och dela det med dina nära och kära på plats med hjälp av vårt gratis Wi-Fi. Efter solnedgången kan du koppla av medan du seglar under stjärnhimlen och njuta av månskenet som speglar sig i Adriatiska havet.

Dubrovnik: Panoramisk cocktailkryssning i solnedgången runt gamla stan

8. Dubrovnik: Panoramisk cocktailkryssning i solnedgången runt gamla stan

Kryssa framför Dubrovniks magnifika stadsmurar och runt ön Lokrum och njut av den vackra solnedgången med fri utsikt! Fantastisk kväll under stjärnorna med själsfrände eller vänner som sippar på unika cocktails ombord. Vi erbjuder ett intressant urval av långa cocktails, som professionella cocktailmästare blandar på den upplysta cocktailstationen! Mycket avkopplande men samtidigt roligt sätt att avsluta den långa sommardagen. Tänk på att vi står i kö för ombordstigning på de andra fartygen, starttiden kan variera 10 minuter beroende på trafiken. Njut av den unika och mest romantiska solnedgångsturen i Dubrovnik

Dubrovnik: 45-minuters panoramisk kryssningstur

9. Dubrovnik: 45-minuters panoramisk kryssningstur

Gå ombord på en kryssning och utforska den fantastiska kusten och pittoreska landskap i Dubrovnik. Beundra panoramautsikten över Dubrovniks gamla stad, stadsmurar och mer från vattnet. När du kryssar runt Gamla stan får du gott om möjligheter att ta fantastiska bilder. Blötlägg i skönheten i Lovrijenac-fästningen, Hilton Hotel och historiska platser. Fortsätt till Lokrum Island, en liten ö precis utanför Dubrovniks kust. Du kommer att se det mångsidiga marina livet, havsgrottor, grottor och natursköna vandringsleder. Vittna om de fantastiska nyanserna på himlen när solen doppas under horisonten. Njut av en oförglömlig upplevelse och låsa upp hemligheterna för denna anmärkningsvärda kustpärla.

Dubrovnik: Havskajakstur med fruktsnacks

10. Dubrovnik: Havskajakstur med fruktsnacks

Njut av en av Dubrovniks mest populära sommaraktiviteter och upplev stadens fantastiska natur och historiska arv på en tur i havskajak. Börja i Pile Bay och paddla nära ön Lokrum och till Betina Cave, där du gör ett stopp för att snorkla. Paddla tillbaka till Pile Bay, där turen avslutas. Njut av ett fruktsnack och en flaska vatten.

73 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Lokrum

Lokrum: Fler aktiviteter och sevärdheter

Lokrum: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Lokrum

Samlat omdöme

4.8
(5 387 recensioner)

Det var verkligen en upplevelse! Vi hade en väldigt trevlig guide som guidade oss väldigt bra. Betinagrottan är verkligen en vacker syn, där du kan bada, snorkla och äta ett mellanmål. Dessutom fick vi en liten förklaring om den vackra staden under rundturen! Jag skulle definitivt rekommendera det och ta med vattenskor :)

En mycket trevlig solnedgångstur med en bra guide. Det var också väldigt trevligt att gruppen bara bestod av 4 båtar (+guide). Turnén kunde ha varit längre för oss på grund av paddlingsenheterna. Men vi skulle boka igen! Tack för den fantastiska upplevelsen!

Världens bästa människor! Jag gjorde misstaget att boka turnén för en annan dag, och de gjorde plats åt oss i gruppen de hade den dagen. Vår guide var supertrevlig, väldigt kultiverad och mycket kunnig. Superrekommenderas, jag skulle ta det igen.

En riktigt trevlig rundtur. Guiden var entusiastisk, kunnig och ett nöje att vara med.

Kanotturen var riktigt rolig! Ett stort tack till Daniel vår guide!