Saker att göra i
Łódź

Våra mest rekommenderade saker att göra i Łódź

Polen/Europa: 5G eSim mobildatapaket

Polen/Europa: 5G eSim mobildatapaket

Gör din resa till Polen problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och ytterligare 43 europeiska regioner (fullständig lista nedan). Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. De flesta enheter som släpptes efter 2019 är kompatibla med eSIM (t.ex. iPhone XR, XS och modeller därefter, Google Pixel 4 och därefter). Om du är osäker kan du kontrollera kompatibilitetsriktlinjerna i fotot för att bekräfta behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Nätverkets täckning: Albanien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Isle of Man, Italien, Jersey, Kazakstan, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Tyskland, Österrike, Ungern och Vatikanstaten. Operatörer att använda i Polen: T-Mobile och Orange Polska

Lodz: Privat tur till det judiska arvet

Lodz: Privat tur till det judiska arvet

Din guide hälsar på dig på hotellet och bjuder in dig till en helt privat sightseeing. Innan andra världskriget bröt ut beboddes Lodz av över 200 000 judar. De utgjorde så många som en tredjedel av den totala befolkningen i denna multinationella stad. Lär känna historien om judarna i Lodz - en gång ett av de största judiska samhällena i Polen. Stanna till vid Radegast-stationen, slutstation för tåg som transporterade judar från västeuropeiska länder och provinsiella ghetton från Wartheland. Se den judiska kyrkogården, den största judiska nekropolen i Polen. Passera Monumentet för barnens martyrskap, även kallat monumentet för det brutna hjärtat, tillägnat de polska barn som dog eller mördades när de var fängslade i lägret på Przemysłowagatan. Ta en paus i parken för överlevande som minns likvideringen av gettot och stanna till under ett av de över 600 "minnesträden" som planterats av dem som överlevde Litzmannstadt-gettot. Besök den enda kvarvarande synagogan från tiden före kriget - Reicher-synagogan som överlevde ockupationstiden som ett saltlager. Upptäck det renoverade industrikomplexet Manufaktura, som tillhörde den judiske affärsmannen Israel Poznanski, med ett friluftstorg omgivet av stora tegelbyggnader och Europas längsta fontäner. I slutet tar du en promenad längs Piotrkowska Street, en populär aveny full av affärer, pubar, restauranger och skulpturer som hyllar kända invånare i Lodz, och lär dig av din guide vad du mer kan upptäcka på egen hand efter den här rundturen.

Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

Polen: Europe eSim Mobile Data Plan

Gör din Europaresa problemfri med ett bekvämt eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och de övriga 41 mest besökta regionerna i Europa. Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. Förmån av täckning i Österrike, Albanien, Belgien, Bulgarien, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Gibraltar, Ungern, Isle of Man, Island, Irland, Italien (inklusive San Marino och Vatikanen), Jersey Island, Kazakstan, Lettland, Litauen, Liechtenstein, Luxemburg, Också täckt är Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Portugal, Polen, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Storbritannien och Nordirland. Alla iPhone-modeller som lanserats efter iPhone XS kan stödja eSIM. För Android, om du är osäker, vänligen kontrollera med riktlinjebilden för behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Lokal operatörsinformation: Polen: T-Mobile / Orange Polska S.A. Resten av länderna är tillgängliga i kuponginformationen på din GYG-app efter köpet

Lodz: Privat stadsrundtur

Lodz: Privat stadsrundtur

Din guide kommer att vänta på dig med ditt namn vid huvudingången till Planetarium EC1 (Targowa 1/3, 90-001 Łódź). Efter ett århundrade som har kantats av krigsockupation, ekonomiska problem och industriell nedgång är Lodz - Polens tredje största stad - på väg uppåt. Besök denna pulserande metropol, utforska dess rika kulturarv och upplev den förnyade energin i en stad mitt i en spännande revitalisering. Börja din rundvandring vid huvudentrén till Planetarium EC1. Gå mot Piotrkowska gatan, en populär aveny full av affärer, pubar, restauranger och skulpturer som hyllar kända invånare i Lodz. Gå därefter till torget i Gamla stan, där din guide berättar hur detta område var hemvist för ett blomstrande judiskt samhälle före andra världskriget. Lär dig hur utseendet på torget förändrades under och efter kriget när din guide pekar ut den enkla arkitekturen i sovjetisk stil. I slutet upptäcker du det renoverade industrikomplexet Manufaktura, som har ett friluftstorg omgivet av stora tegelbyggnader och den längsta sträckan av fontäner i Europa. När du har fått nog av den tredje största staden i Polen får du lära dig av din guide vad du mer kan upptäcka på egen hand efter den här rundturen.

eSIM Polen: Internet Data Plan höghastighets 4G/5G

eSIM Polen: Internet Data Plan höghastighets 4G/5G

Utforska Polens rika historia och livfulla kultur utan att missa en takt! Vårt eSIM-kort ser till att du håller kontakten med höghastighetsdata, oavsett om du vandrar på de historiska gatorna i Krakow, förundras över den modernistiska arkitekturen i Warszawa eller njuter av de kulinariska läckerheterna i Gdansk. Så här fungerar det: 1. Köp: Välj det datapaket som passar dina resplaner. 2. Skanna och aktivera: Vid köpet får du en QR-kod. Skanna den med din eSIM-kompatibla enhet och du är redo att köra! 3. Håll dig uppkopplad: Njut av oavbruten uppkoppling under hela ditt polska äventyr. Kompatibilitet: Se till att din enhet stöder eSIM. Se vår kompatibilitetslista på https://esimfox.com/pages/compatible-devices för mer information.

Lodz Old Town Highlights Privat vandringstur

Lodz Old Town Highlights Privat vandringstur

Möt guiden och börja den 2-timmars rundturen från museet för staden Lodz, det ovanliga neobarockpalatset Izrael Poznański. Alldeles intill hittar du Old Market Square med en ofta föränderlig installation som lyfter fram Lodz fokus på modern konst. Gå genom det pittoreska Frihetstorget och hitta den fantastiska Pasaz Rozy. Gå vidare för att se den stora Alexander Nevsky-katedralen, en mycket glad ortodox katedral. Upptäck Piotrkowska Street, fylld med bedårande gamla byggnader och hör fascinerande berättelser. På den 3-timmars rundturen följer du sedan guiden för att utforska dolda pärlor som Julian Tuwims hus, Grand Theatre och det intressanta Gutenberg Home. Upptäck Kipper Palace och beundra dess arkitektur. Titta noga för att upptäcka små skulpturer av sagofigurer som finns på olika platser runt Srodmiescie. För den fyra timmar långa resplanen, fortsätt vidare för att se andra fantastiska byggnader som Scheibler-palatset, Juliusz Kindermann-palatset och Schlosser Tenement för att nå pärlan av arkitektoniskt arv: Archcathedral Basilica of St. Stanislaus Kostka, en vacker och hisnande kyrka som vissa jämför till och med med kyrkan Notre Dame.

Lodz: Citybreak #1 Digital guidad tur

Lodz: Citybreak #1 Digital guidad tur

Utforska staden Lodz med en självstyrd guidad stadsvandring. Lär dig mer om stadens historia och kultur när du besöker 16 av de viktigaste platserna i Lodz, längs Lodz Street. Piotrkowska - i riktning norrut. Ladda ner appen och ge dig ut på en självguidad ljudtur i Lodz. Appen använder GPS för att guida dig längs en bestämd rutt från en plats till en annan. Upptäck stadens sanna själ med en unik kombination av lokal kunskap och ett modernt sätt att se på sightseeing. Hör intressanta fakta och anekdoter om stadens historia medan du utforskar. Utforska staden i din egen takt och ta så mycket tid som du behöver för att se sevärdheterna. Lyssna på berättelser om stadens historia och kultur när du besöker Illusion Cinema, Lodz stadshus och platsen där Pilsudski bodde.

Från Warszawa: Lodz & Litzmannstadt Jewish Ghetto Private Tour

Från Warszawa: Lodz & Litzmannstadt Jewish Ghetto Private Tour

Upptäck den kulturella betydelsen och den unika arkitekturen i Lodz, Polens tredje största stad, på en privat rundtur som minns den tragiska historien om det judiska gettot som utspelade sig under andra världskriget. Avgå från Warszawa på en 1,5 timmars bilresa till Lodz, som en gång var centrum för den polska industrin och kallades det för det förlovade landet eller det polska Manchester. Lär dig om dess dystra historia under andra världskriget, då den under nazisternas kontroll annekterades och dess namn ändrades till Litzmannstadt. Gå runt i det judiska gettot, där över 200 000 polska judar hölls kvar och tyvärr överlevde bara ett fåtal av dem. Se hur denna historiska stadsdel har överlevt och nu fungerar som ett minnesmärke, till minne av de tragiska händelserna under Förintelsen. Utforska labyrinten av fabriker och verkstäder som står i kontrast till de praktfulla förkrigsbyggnaderna med rikt dekorerade fasader som finns i den pittoreska stadskärnan.

Från Warszawa: Lodz privat heldagstur

Från Warszawa: Lodz privat heldagstur

Möt din chaufför på hotellet och ta en heldagstur till Lodz. Efter ett sekel som präglats av krigsockupation, ekonomiska problem och industriell nedgång, är Lodz - Polens tredje största stad - på frammarsch. 1800-talets Lodz var hjärtat av den polska textilindustrin och det stora antalet fabriker där gav staden sitt rykte som det "polska Manchester". Den lokala ekonomin lockade invandrare från när och fjärran, med tonvikt på den judiska, ryska och tyska kulturen, såväl som på dess infödda polacker. Res till denna pulserande metropol för att utforska dess rika kulturarv och upptäcka den modernistiska arkitekturen som en gång var hem för landets rikaste uppvisning av mångkultur. När du kommer till Lodz, träffa din guide. Det första stoppet på din rutt är Gamla Stans torg, där din guide berättar hur detta område var hem för ett blomstrande judiskt samhälle före andra världskriget. Lär dig hur utseendet på det här torget förändrades under och efter kriget när din guide påpekar den enkla, sovjetiska arkitekturen. Gå sedan till det renoverade industrikomplexet i Manufaktura, som ståtar med ett utomhustorg omgivet av stora tegelbyggnader och den längsta sträckan av fontäner i Europa. Bege dig till Ksiezy Mlyns tygtillverkningskomplex, det perfekta skyltfönstret för att vitalisera staden eftersom den har vuxit mycket de senaste åren. I slutet av turen kan du upptäcka Piotrkowska Street, en populär aveny full av butiker, pubar, restauranger och skulpturer som firar minnet av kända invånare i Lodz. När du har fått dig mätt på den tredje största staden i Polen, ta dig tillbaka till Warszawa.

Warszawa till Łódź: Upptäck Polens coolaste stad

Warszawa till Łódź: Upptäck Polens coolaste stad

På den här turen kommer du att upptäcka energin i Łódź, en stad som tidigare dominerades av industriell verksamhet och som nu håller på att förvandlas till ett modernt och innovativt centrum. Besök de före detta industrikomplexen som har förvandlats till vackra konstmuseer och livliga kommersiella centra. Besök ett vackert restaurerat palats som tidigare tillhörde familjen Herbst, en av de rikaste fabriksägarna i Łódź. Efter lunch tas du till den judiska kyrkogården i Łódź (en gång den största i Europa) och lyssnar till historien om judarna som byggde staden tillsammans med polska, tyska och ryska invånare. Därefter tar din guide dig med till dolda bakgårdar med konstnärliga installationer utanför de upptrampade vägarna. Turen avslutas med en promenad längs Polens längsta strandpromenad, Piotrkowska gatan. Här kan du ta en rickshaw medan du beundrar de vackra fasaderna på borgerliga palats och hyreshus byggda på 1800-talet.

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Łódź

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Łódź?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Łódź:

Sevärdheterna i Łódź du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Łódź?

De bästa dagsturerna från Łódź:

Se alla dagsturer från Łódź på GetYourGuide

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Łódź?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Łódź?

Se alla erbjudanden och rabatter i Łódź på GetYourGuide

Toppattraktioner i Łódź

Saker att göra i Łódź

Städer i Polen

Łódź: Fler aktiviteter och sevärdheter

Łódź: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Łódź

Samlat omdöme

5
(6 recensioner)