Lissabon
Kultur och historia

Kultur och historia
801 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Våra mest rekommenderade Lissabon Kultur och historia

Lissabon: Entrébiljett till Hieronymus-klostret

Lissabon: Entrébiljett till Hieronymus-klostret

Få entrébiljetter till Hieronymus-klostret, ett nationellt monument som är klassificerat som ett Unesco världsarv och som ligger nära Lissabons centrum. Lär dig hur kung Manuel I beställde klostret 1496 för att hedra sonen för hans hängivenhet till Jungfru Maria och tro på Sankt Hieronymus. När du väl är inne förundras över arkitekturen i emanuelstil eller den portugisiska sengotiska arkitekturen. Få veta hur klostret Sankta Maria Belém därefter donerades till munkarna i Hieronymites-orden. Sedan byggnaden skänktes till munkarna blev det i allmänhet kallat Hieronymus-klostret (Mosteiro dos Jerónimos). När orden upplöstes 1833 användes klostret som skola och barnhem fram till 1940. På 1800-talet blev kyrkan ett monument för lokala hjältar och poeter som Luís de Camões och Vasco da Gama. Följ med och upptäck vad som inte enbart är en anmärkningsvärd arkitektonisk skapelse utan också en viktig del av portugisisk identitet och kultur.

Sintra: Entrébiljett till Pena-palatset och parken

Sintra: Entrébiljett till Pena-palatset och parken

Palatset ligger i den östra delen av parken Pena, som du måste passera för att nå den branta rampen som byggdes av baronen av Eschwege och som ger tillgång till den slottsliknande byggnaden. Palatset består av två vingar: det tidigare Hieronymus-klostret och vingen som byggdes på 1800-talet av kung Ferdinand II. Dessa vingar är omgivna av en tredje arkitektonisk struktur som är en fantastisk version av ett imaginärt slott, vars väggar du kan gå runt och som innefattar krenelering, vakttorn, en ingångstunnel och även en vindbrygga. År 1838 förvärvade kung Ferdinand II det tidigare Hieronymites-klostret Our Lady of Pena, som byggdes av kung Manuel I 1511 på toppen av kullen ovanför Sintra och som lämnats ledigt sedan 1834 då de religiösa ordnarna undertrycktes i Portugal. Klostret bestod av klosterbyggnaden och dess uthus, kapellet, sakristian och klocktornet, som idag utgör den norra delen av Pena-palatset, eller det gamla slottet som det kallas. Kung Ferdinand började genom att göra reparationer av det före detta klostret, som enligt de historiska källorna från den tiden, var i mycket dåligt skick. Han renoverade hela övervåningen, som ersätter de 14 celler som användes av munkarna med större rum och täckte dem med de välvda tak som fortfarande kan ses idag. Omkring 1843 beslöt sig kungen för att förstora slottet genom att bygga en ny flygel (Nya palatset) med ännu större rum (den stora salen är ett bra exempel på detta), samt ett cirkulärt torn bredvid de nya köken. Bygget översågs av baronen av Eschwege. Reparationsarbetet 1994 återställde de ursprungliga färgerna i palatset exteriör, rosa för de forna klostret och ockra för Nya palatset.När han omvandla ett före detta kloster i ett slottsliknande residens, visade kung Ferdinand att han var starkt påverkad av den tyska romantiken och att han fann nog sin inspiration i Stolzenfels och Rheinstein slott på floden Rhen, liksom Babelsberg slott i Potsdam. Dessa byggnadsarbeten vid Pena-palatset avslutades i mitten av 1860-talet, även om mer arbete utförts även vid senare datum för dekoration av interiören. Kung Ferdinand beordrade även att Penas park skulle planteras i slottets omgivningar i stil med de romantiska trädgårdarna på den tiden, med slingrande stigar, paviljonger och stenbänkar placerade på olika ställen längs dess vägar, liksom träd och andra växter härrörande från jordens fyra hörnen. På detta drog kungen nytta av det milda och fuktiga klimatet i Sintras berg för att skapa en helt ny och exotisk park med över 500 olika trädarter. Pena-palatset utsågs till ett nationalmonument 1910 och utgör en del av kulturlandskapet i Sintra, som klassificerades av Unesco som världsarv år 1995.

Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

Upptäck sintras vackra landskap och arkitektur. Gå på de smala gatorna i Sintra på din fritid och besök den emblematiska Quinta da Regaleira med vår fantastiska reseledare. Quinta da Regaleira är ett av UNESCO:s världsarv, så det är utan tvekan ett måste att besöka platsen på grund av de otaliga skulpturer, trädgårdar och fontäner som du kommer att upptäcka där. Du kommer också att få veta allt om den berömda Initiationsbrunnen, som ligger gömd i den norra delen av Quinta. Det är en spiralbrunn med nio våningar som symboliserar de nio cirklarna i helvetet eller paradiset. Totalt 27 meter som får håret att resa sig på dig. Ta lite ledigt för att strosa genom Sintra och köpa lunch om du känner dig hungrig. Få rekommendationer om vad du kan se, äta och köpa i området. Därefter börjar en guidad tur till de viktigaste sevärdheterna i Sintra, och du får höra om lokala hemligheter och historier. Ankomst till det romantiska Pena Palace i Sintra, som har ett överflöd av stilar som i hög grad överensstämmer med den exotiska smaken av romantik, såsom nygotik, tillsammans med andra orientaliska stilar som Neo-Moorish och Indo-Gothic. Utforska det gamla slottet, som var ett av kungafamiljens favoritresidens under hela 1800-talet. Gå genom den sagolika byggnaden och lär dig mer om dess fascinerande historia. Det är också listat som ett av Portugals sju underverk. Besök den pittoreska fiskebyn Cascais, som har en koppling till de portugisiska kungligheterna som tillbringade sommaren här. En promenad längs strandpromenaden ger dig möjlighet att koppla av och njuta av de vackra stränderna, herrgårdarna, museerna och de fotogeniska gatorna.

Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ och öppen bar

Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ och öppen bar

Upplev en unik och elektrifierande upplevelse med vår Boat Party! Följ med på en fascinerande resa i solnedgången längs floden Tagus och utforska Lissabons charm. Vårt Boat Party är den perfekta kombinationen av skoj, hisnande vyer och fängslande musik. Vår öppna bar ger dig obegränsad tillgång till vårt urval av drycker. Njut av öl, vin och sangria medan du njuter av den festliga atmosfären, ackompanjerad av handplockade rytmer från vår begåvade DJ. Under kryssningen har du möjlighet att beundra några av stadens mest ikoniska landmärken, inklusive Commerce Square, 25:e april-bron, Christ the King och Belém-tornet. Varje ögonblick är en chans att skapa oförglömliga minnen. Kom och ta del av detta unika firande på Boat Party, där varje ögonblick är en fest och varje glimt är ett skådespel. Gör dig redo för en upplevelse som går utöver det vanliga och skapar minnen som kommer att vara för evigt.

Lissabon: Biljett till Belém-tornet

Lissabon: Biljett till Belém-tornet

Boka din entrébiljett till det ikoniska Belém-tornet som ligger vid Lissabons kust. Upptäck mer om den fascinerande historien om denna försvarskonstruktion och njut av de fantastiska utsikterna över Belém-distriktet. Vid ankomsten går du till tornet som byggdes 1515 vid floden Tejos mynning. Klättra upp för de smala trapporna till högsta våningen för att få panoramavyer över det historiska Belém-distriktet och dess monument om "Upptäcktsresornas epok". Lär dig mer om Portugals gyllene tidsålder när de färdades för att söka efter nya världar. Upptäck hur det strategiska monumentet fungerade som en port till staden förr i tiden.

Lissabon-kortet: Flexibelt stadspass 24, 48 eller 72 timmar

Lissabon-kortet: Flexibelt stadspass 24, 48 eller 72 timmar

Lås upp staden Lissabon med det flexibla Lissabonkortet. Njut av obegränsade resor med stadstrafiken och gratis inträde till 51 museer, historiska byggnader och mycket mer. Dra nytta av rabatter på ett stort antal attraktioner, kuponger för olika butiker och en praktisk guide som förklarar hur man använder kortet. När du har bytt ut din GetYourGuide-kupong mot magnetkortet ger Lissabonkortet omedelbart tillgång till kollektivtrafiksystemet i 24 timmar, 48 timmar eller 72 timmar. Kortet gäller på Carris tunnelbana, bussar, spårvagnar och linbanor och fungerar även på CP-tågen mellan Cais do Sodré och Cascais samt på tågen mellan Oriente, Rossio och Sintra. Njut av fri tillgång till Jerónimos-klostret, Belem-tornet, det nationella kakelmuseet, det nationella bussmuseet och andra. Beundra fantastiska palats, inklusive nationalpalatset i Mafra och nationalpalatset i Ajuda. Åk den berömda Santa Justa-liften och mycket mer - allt med ett kort.

Lissabon: Oceanarium i Lissabon Entrébiljett

Lissabon: Oceanarium i Lissabon Entrébiljett

Gör som 28 miljoner besökare från 182 länder som har besökt Oceanario i Lissabon sedan det öppnade 1998, vilket gör det till en av de mest populära sakerna att göra i Lissabon. Det ligger på området för Expo 98 och är det största inomhusakvariet i Europa. Din entrébiljett ger dig tillgång till alla permanenta och tillfälliga utställningar. Fira livet på jorden genom fantastiska utställningar med mer än 8 000 varelser från 500 arter och lär dig mer om komplexiteten i världens oceaner. Uppdelat i 4 separata vattenmassor - som representerar Nordatlanten, Antarktis, tempererade Stilla havet och tropiska Indiska oceanen - delar stora akrylpaneler på ett smart sätt upp varje från ett centralt akvarium för att skapa intrycket av att alla levande varelser strövar i en enda massa saltvatten!

Lissabon: Pena Palace, Sintra, Cabo da Roca och Cascais dagsutflykt

Lissabon: Pena Palace, Sintra, Cabo da Roca och Cascais dagsutflykt

Ta del av en guidad tur till Pena Palace, Sintras historiska centrum, Cabo da Roca och Cascais. Följ med på en uppslukande resa som kommer att avslöja den romantiska förtrollningen i Pena Palace och Sintra, den robusta skönheten i Cabo da Roca och den charmiga kusten i Cascais. Möt din guide och chaufför vid Tugatrips Meeting Point (Parque Eduardo VII Viewpoint) där ett bekvämt, luftkonditionerat fordon väntar på att transportera dig till din första destination. Avresa från Lissabon medan de första gryningsstrålarna bryter in över staden! Hitta det färgglada Pena-palatset som ligger gömt bakom de högsta träden i Sintra! Detta unika mästerverk verkar göra alla sagor till verklighet. Tillåt dig själv att vandra runt i palatsets gårdar och trädgårdar och ta chansen att utforska dess överdådiga kammare. Därefter beger du dig till Sintras centrum och får 1,5 timme på dig att vandra på egen hand. Av din guide får du rekommendationer om stadens sevärdheter och de bästa restaurangerna för en utsökt traditionell portugisisk middag. Hitta Sintras lokala smaker där tiden går långsammare och varje hörn avslöjar en bit av stadens magnifika gastronomi. Fördjupa dig i stadens romantik när du utforskar dess kullerstensbelagda och pittoreska torg. Du får också tid att smaka på Sintras typiska bakverk, som Travesseiro och Queijada, bland andra. Fortsätt till Cabo da Roca, den västligaste punkten på den europeiska kontinenten, och förundras över den imponerande utsikten över havet som slår mot de höga klipporna. Njut av harmonin mellan vågornas brus och den friska brisen, där "jorden slutar och havet börjar". Låt dig omfamnas av den portugisiska rivieran, samtidigt som du njuter av en kort vandring runt den charmiga Cascais. Upptäck stadens unika pärlor, förundras över de fantastiska stränderna och insup Cascais livliga energi. Efter en kort promenad kan du ta chansen att lära känna ditt eget äventyrliga jag medan du upptäcker lite mer av denna plats som en gång kallades hem av ett ödmjukt fiskarsamhälle, men också den portugisiska kungafamiljen, med lite fritid! I en värld där varje hörn har en annan fasett av underverk blir denna resa ett kapitel i din utforskning runt Portugal. Avsluta denna underbara upplevelse med fantastiska upplevelser etsade i ditt sinne och en kamerarulle fylld med livslånga minnen. Koppla av ombord på det luftkonditionerade fordonet och beundra den hisnande utsikten över den portugisiska kusten i Estoril på vägen tillbaka till Lissabon.

Lissabon: Kvällens intima Fado musikshow med portvin

Lissabon: Kvällens intima Fado musikshow med portvin

Upplev Lissabons själ: Live Fado Show med lokala artister Kliv in i hjärtat av Lissabon för en oförglömlig kväll med Fado, den själfulla musiken som förkroppsligar Portugals rika kulturarv. Vår intima live Fado show erbjuder en unik möjlighet att fördjupa dig i den genuina andan i denna tradition. Föreställningen: I en mysig, atmosfärisk miljö kommer lokala artister att serenadera dig med Fado-melodier som förmedlar glädje och sorg i Portugals historia och folk. Tillsammans med de spöklikt vackra ljuden från portugisiska och klassiska gitarrer kommer våra begåvade sångare att transportera dig till Fado-världen, där varje ton bär en bit av nationens själ. Insiktsfulla introduktioner: För att fördjupa din förståelse för fadon och dess kulturella betydelse har vi lagt in korta introduktionsvideor på engelska med portugisiska undertexter mellan liveframträdandena. Dessa videor ger en inblick i fadons hjärta, Lissabons lockelse, historien om denna förtrollande stad, den distinkta portugisiska gitarren, artisternas berättelser och de olika typerna av fado. Gå med oss: Missa inte detta tillfälle att få kontakt med Lissabons rika traditioner och historia genom kraften i Fado. Vår liveshow utlovar en kväll med förtrollande musik, äkta känslor och en nyfunnen uppskattning för Portugals kulturella väv. Köp dina biljetter och följ med oss på en oförglömlig upplevelse! I hjärtat av Lissabons stadskärna kan du upptäcka Portugals anda genom de unika rösterna från fantastiska fadosångare. Njut av en intim Fado-show utan mikrofoner med en liten publik. Lyssna när två fadistas (sångare), en klassisk gitarrist och en portugisisk gitarrist framför ett urval av värdefulla sånger. Medan du njuter av föreställningen kan du sippa på ett glas portvin, som du får på köpet med din entrébiljett.

Lissabon: Hop-On Hop-Off Busstur

Lissabon: Hop-On Hop-Off Busstur

Se hela Lissabon på en utflykt som ger dig friheten att planera din egen resväg med denna heldags hop-on hop-off sightseeingtur som täcker fyra separata rutter. Med regelbundna stopp längs hela vägen har du full kontroll. Hoppa på och av när som helst och var som helst och besök så många sevärdheter, trädgårdar eller shoppinggator som du vill. Du kan också dra nytta av ljudguider ombord på 16 språk. Organisera din resa som du vill, du kan hoppa av vid de många hållplatserna på rutterna och njuta av en promenad längs de strandpromenader som finns i området. Belém Line, även känd som "Portuguese Discoveries Line", tar dig till oförglömliga platser i vår stad. Kultur, arkitektur och historia: upptäck hemligheterna bakom Lissabons vackraste monument. Orient Line tar dig till Parque das Nações, ett modernt område där världsutställningen hölls 1998 och där du kan besöka Lissabons vackra Oceanarium eller shoppa på Vasco da Gama Shopping Centre. Vi passerar också ett område med många museer, mode-, konst- och antikaffärer, kaféer och restauranger samt utsiktsplatser - den traditionella stadsdelen Alfama. Castle Line, längs denna rutt får du chansen att besöka Lissabons traditionella stadsdelar och njuta av vår stads traditioner: Fado-musiken, de låga husen och de smala gatorna. Cascais Line visar dig den vackra staden Lissabon och det magnifika landskapet på Costa do Sol. Njut av de vidsträckta sandstränderna, idealiska för avkoppling eller för att utöva sport, njut av skönheten i platser som staden Cascais och Estoril och upptäck deras historia.

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Lissabon

Lissabon

Våra mest rekommenderade Lissabon Kultur och historia

Lissabon: Entrébiljett till Hieronymus-klostret

Lissabon: Entrébiljett till Hieronymus-klostret

Få entrébiljetter till Hieronymus-klostret, ett nationellt monument som är klassificerat som ett Unesco världsarv och som ligger nära Lissabons centrum. Lär dig hur kung Manuel I beställde klostret 1496 för att hedra sonen för hans hängivenhet till Jungfru Maria och tro på Sankt Hieronymus. När du väl är inne förundras över arkitekturen i emanuelstil eller den portugisiska sengotiska arkitekturen. Få veta hur klostret Sankta Maria Belém därefter donerades till munkarna i Hieronymites-orden. Sedan byggnaden skänktes till munkarna blev det i allmänhet kallat Hieronymus-klostret (Mosteiro dos Jerónimos). När orden upplöstes 1833 användes klostret som skola och barnhem fram till 1940. På 1800-talet blev kyrkan ett monument för lokala hjältar och poeter som Luís de Camões och Vasco da Gama. Följ med och upptäck vad som inte enbart är en anmärkningsvärd arkitektonisk skapelse utan också en viktig del av portugisisk identitet och kultur.

Sintra: Entrébiljett till Pena-palatset och parken

Sintra: Entrébiljett till Pena-palatset och parken

Palatset ligger i den östra delen av parken Pena, som du måste passera för att nå den branta rampen som byggdes av baronen av Eschwege och som ger tillgång till den slottsliknande byggnaden. Palatset består av två vingar: det tidigare Hieronymus-klostret och vingen som byggdes på 1800-talet av kung Ferdinand II. Dessa vingar är omgivna av en tredje arkitektonisk struktur som är en fantastisk version av ett imaginärt slott, vars väggar du kan gå runt och som innefattar krenelering, vakttorn, en ingångstunnel och även en vindbrygga. År 1838 förvärvade kung Ferdinand II det tidigare Hieronymites-klostret Our Lady of Pena, som byggdes av kung Manuel I 1511 på toppen av kullen ovanför Sintra och som lämnats ledigt sedan 1834 då de religiösa ordnarna undertrycktes i Portugal. Klostret bestod av klosterbyggnaden och dess uthus, kapellet, sakristian och klocktornet, som idag utgör den norra delen av Pena-palatset, eller det gamla slottet som det kallas. Kung Ferdinand började genom att göra reparationer av det före detta klostret, som enligt de historiska källorna från den tiden, var i mycket dåligt skick. Han renoverade hela övervåningen, som ersätter de 14 celler som användes av munkarna med större rum och täckte dem med de välvda tak som fortfarande kan ses idag. Omkring 1843 beslöt sig kungen för att förstora slottet genom att bygga en ny flygel (Nya palatset) med ännu större rum (den stora salen är ett bra exempel på detta), samt ett cirkulärt torn bredvid de nya köken. Bygget översågs av baronen av Eschwege. Reparationsarbetet 1994 återställde de ursprungliga färgerna i palatset exteriör, rosa för de forna klostret och ockra för Nya palatset.När han omvandla ett före detta kloster i ett slottsliknande residens, visade kung Ferdinand att han var starkt påverkad av den tyska romantiken och att han fann nog sin inspiration i Stolzenfels och Rheinstein slott på floden Rhen, liksom Babelsberg slott i Potsdam. Dessa byggnadsarbeten vid Pena-palatset avslutades i mitten av 1860-talet, även om mer arbete utförts även vid senare datum för dekoration av interiören. Kung Ferdinand beordrade även att Penas park skulle planteras i slottets omgivningar i stil med de romantiska trädgårdarna på den tiden, med slingrande stigar, paviljonger och stenbänkar placerade på olika ställen längs dess vägar, liksom träd och andra växter härrörande från jordens fyra hörnen. På detta drog kungen nytta av det milda och fuktiga klimatet i Sintras berg för att skapa en helt ny och exotisk park med över 500 olika trädarter. Pena-palatset utsågs till ett nationalmonument 1910 och utgör en del av kulturlandskapet i Sintra, som klassificerades av Unesco som världsarv år 1995.

Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

Lissabon: Guidad dagstur till Sintra, Pena, Regaleira & Cascais

Upptäck sintras vackra landskap och arkitektur. Gå på de smala gatorna i Sintra på din fritid och besök den emblematiska Quinta da Regaleira med vår fantastiska reseledare. Quinta da Regaleira är ett av UNESCO:s världsarv, så det är utan tvekan ett måste att besöka platsen på grund av de otaliga skulpturer, trädgårdar och fontäner som du kommer att upptäcka där. Du kommer också att få veta allt om den berömda Initiationsbrunnen, som ligger gömd i den norra delen av Quinta. Det är en spiralbrunn med nio våningar som symboliserar de nio cirklarna i helvetet eller paradiset. Totalt 27 meter som får håret att resa sig på dig. Ta lite ledigt för att strosa genom Sintra och köpa lunch om du känner dig hungrig. Få rekommendationer om vad du kan se, äta och köpa i området. Därefter börjar en guidad tur till de viktigaste sevärdheterna i Sintra, och du får höra om lokala hemligheter och historier. Ankomst till det romantiska Pena Palace i Sintra, som har ett överflöd av stilar som i hög grad överensstämmer med den exotiska smaken av romantik, såsom nygotik, tillsammans med andra orientaliska stilar som Neo-Moorish och Indo-Gothic. Utforska det gamla slottet, som var ett av kungafamiljens favoritresidens under hela 1800-talet. Gå genom den sagolika byggnaden och lär dig mer om dess fascinerande historia. Det är också listat som ett av Portugals sju underverk. Besök den pittoreska fiskebyn Cascais, som har en koppling till de portugisiska kungligheterna som tillbringade sommaren här. En promenad längs strandpromenaden ger dig möjlighet att koppla av och njuta av de vackra stränderna, herrgårdarna, museerna och de fotogeniska gatorna.

Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ och öppen bar

Lissabon: Sunset Boat Party Cruise med DJ och öppen bar

Upplev en unik och elektrifierande upplevelse med vår Boat Party! Följ med på en fascinerande resa i solnedgången längs floden Tagus och utforska Lissabons charm. Vårt Boat Party är den perfekta kombinationen av skoj, hisnande vyer och fängslande musik. Vår öppna bar ger dig obegränsad tillgång till vårt urval av drycker. Njut av öl, vin och sangria medan du njuter av den festliga atmosfären, ackompanjerad av handplockade rytmer från vår begåvade DJ. Under kryssningen har du möjlighet att beundra några av stadens mest ikoniska landmärken, inklusive Commerce Square, 25:e april-bron, Christ the King och Belém-tornet. Varje ögonblick är en chans att skapa oförglömliga minnen. Kom och ta del av detta unika firande på Boat Party, där varje ögonblick är en fest och varje glimt är ett skådespel. Gör dig redo för en upplevelse som går utöver det vanliga och skapar minnen som kommer att vara för evigt.

Lissabon: Biljett till Belém-tornet

Lissabon: Biljett till Belém-tornet

Boka din entrébiljett till det ikoniska Belém-tornet som ligger vid Lissabons kust. Upptäck mer om den fascinerande historien om denna försvarskonstruktion och njut av de fantastiska utsikterna över Belém-distriktet. Vid ankomsten går du till tornet som byggdes 1515 vid floden Tejos mynning. Klättra upp för de smala trapporna till högsta våningen för att få panoramavyer över det historiska Belém-distriktet och dess monument om "Upptäcktsresornas epok". Lär dig mer om Portugals gyllene tidsålder när de färdades för att söka efter nya världar. Upptäck hur det strategiska monumentet fungerade som en port till staden förr i tiden.

Lissabon-kortet: Flexibelt stadspass 24, 48 eller 72 timmar

Lissabon-kortet: Flexibelt stadspass 24, 48 eller 72 timmar

Lås upp staden Lissabon med det flexibla Lissabonkortet. Njut av obegränsade resor med stadstrafiken och gratis inträde till 51 museer, historiska byggnader och mycket mer. Dra nytta av rabatter på ett stort antal attraktioner, kuponger för olika butiker och en praktisk guide som förklarar hur man använder kortet. När du har bytt ut din GetYourGuide-kupong mot magnetkortet ger Lissabonkortet omedelbart tillgång till kollektivtrafiksystemet i 24 timmar, 48 timmar eller 72 timmar. Kortet gäller på Carris tunnelbana, bussar, spårvagnar och linbanor och fungerar även på CP-tågen mellan Cais do Sodré och Cascais samt på tågen mellan Oriente, Rossio och Sintra. Njut av fri tillgång till Jerónimos-klostret, Belem-tornet, det nationella kakelmuseet, det nationella bussmuseet och andra. Beundra fantastiska palats, inklusive nationalpalatset i Mafra och nationalpalatset i Ajuda. Åk den berömda Santa Justa-liften och mycket mer - allt med ett kort.

Lissabon: Oceanarium i Lissabon Entrébiljett

Lissabon: Oceanarium i Lissabon Entrébiljett

Gör som 28 miljoner besökare från 182 länder som har besökt Oceanario i Lissabon sedan det öppnade 1998, vilket gör det till en av de mest populära sakerna att göra i Lissabon. Det ligger på området för Expo 98 och är det största inomhusakvariet i Europa. Din entrébiljett ger dig tillgång till alla permanenta och tillfälliga utställningar. Fira livet på jorden genom fantastiska utställningar med mer än 8 000 varelser från 500 arter och lär dig mer om komplexiteten i världens oceaner. Uppdelat i 4 separata vattenmassor - som representerar Nordatlanten, Antarktis, tempererade Stilla havet och tropiska Indiska oceanen - delar stora akrylpaneler på ett smart sätt upp varje från ett centralt akvarium för att skapa intrycket av att alla levande varelser strövar i en enda massa saltvatten!

Lissabon: Pena Palace, Sintra, Cabo da Roca och Cascais dagsutflykt

Lissabon: Pena Palace, Sintra, Cabo da Roca och Cascais dagsutflykt

Ta del av en guidad tur till Pena Palace, Sintras historiska centrum, Cabo da Roca och Cascais. Följ med på en uppslukande resa som kommer att avslöja den romantiska förtrollningen i Pena Palace och Sintra, den robusta skönheten i Cabo da Roca och den charmiga kusten i Cascais. Möt din guide och chaufför vid Tugatrips Meeting Point (Parque Eduardo VII Viewpoint) där ett bekvämt, luftkonditionerat fordon väntar på att transportera dig till din första destination. Avresa från Lissabon medan de första gryningsstrålarna bryter in över staden! Hitta det färgglada Pena-palatset som ligger gömt bakom de högsta träden i Sintra! Detta unika mästerverk verkar göra alla sagor till verklighet. Tillåt dig själv att vandra runt i palatsets gårdar och trädgårdar och ta chansen att utforska dess överdådiga kammare. Därefter beger du dig till Sintras centrum och får 1,5 timme på dig att vandra på egen hand. Av din guide får du rekommendationer om stadens sevärdheter och de bästa restaurangerna för en utsökt traditionell portugisisk middag. Hitta Sintras lokala smaker där tiden går långsammare och varje hörn avslöjar en bit av stadens magnifika gastronomi. Fördjupa dig i stadens romantik när du utforskar dess kullerstensbelagda och pittoreska torg. Du får också tid att smaka på Sintras typiska bakverk, som Travesseiro och Queijada, bland andra. Fortsätt till Cabo da Roca, den västligaste punkten på den europeiska kontinenten, och förundras över den imponerande utsikten över havet som slår mot de höga klipporna. Njut av harmonin mellan vågornas brus och den friska brisen, där "jorden slutar och havet börjar". Låt dig omfamnas av den portugisiska rivieran, samtidigt som du njuter av en kort vandring runt den charmiga Cascais. Upptäck stadens unika pärlor, förundras över de fantastiska stränderna och insup Cascais livliga energi. Efter en kort promenad kan du ta chansen att lära känna ditt eget äventyrliga jag medan du upptäcker lite mer av denna plats som en gång kallades hem av ett ödmjukt fiskarsamhälle, men också den portugisiska kungafamiljen, med lite fritid! I en värld där varje hörn har en annan fasett av underverk blir denna resa ett kapitel i din utforskning runt Portugal. Avsluta denna underbara upplevelse med fantastiska upplevelser etsade i ditt sinne och en kamerarulle fylld med livslånga minnen. Koppla av ombord på det luftkonditionerade fordonet och beundra den hisnande utsikten över den portugisiska kusten i Estoril på vägen tillbaka till Lissabon.

Lissabon: Kvällens intima Fado musikshow med portvin

Lissabon: Kvällens intima Fado musikshow med portvin

Upplev Lissabons själ: Live Fado Show med lokala artister Kliv in i hjärtat av Lissabon för en oförglömlig kväll med Fado, den själfulla musiken som förkroppsligar Portugals rika kulturarv. Vår intima live Fado show erbjuder en unik möjlighet att fördjupa dig i den genuina andan i denna tradition. Föreställningen: I en mysig, atmosfärisk miljö kommer lokala artister att serenadera dig med Fado-melodier som förmedlar glädje och sorg i Portugals historia och folk. Tillsammans med de spöklikt vackra ljuden från portugisiska och klassiska gitarrer kommer våra begåvade sångare att transportera dig till Fado-världen, där varje ton bär en bit av nationens själ. Insiktsfulla introduktioner: För att fördjupa din förståelse för fadon och dess kulturella betydelse har vi lagt in korta introduktionsvideor på engelska med portugisiska undertexter mellan liveframträdandena. Dessa videor ger en inblick i fadons hjärta, Lissabons lockelse, historien om denna förtrollande stad, den distinkta portugisiska gitarren, artisternas berättelser och de olika typerna av fado. Gå med oss: Missa inte detta tillfälle att få kontakt med Lissabons rika traditioner och historia genom kraften i Fado. Vår liveshow utlovar en kväll med förtrollande musik, äkta känslor och en nyfunnen uppskattning för Portugals kulturella väv. Köp dina biljetter och följ med oss på en oförglömlig upplevelse! I hjärtat av Lissabons stadskärna kan du upptäcka Portugals anda genom de unika rösterna från fantastiska fadosångare. Njut av en intim Fado-show utan mikrofoner med en liten publik. Lyssna när två fadistas (sångare), en klassisk gitarrist och en portugisisk gitarrist framför ett urval av värdefulla sånger. Medan du njuter av föreställningen kan du sippa på ett glas portvin, som du får på köpet med din entrébiljett.

Lissabon: Hop-On Hop-Off Busstur

Lissabon: Hop-On Hop-Off Busstur

Se hela Lissabon på en utflykt som ger dig friheten att planera din egen resväg med denna heldags hop-on hop-off sightseeingtur som täcker fyra separata rutter. Med regelbundna stopp längs hela vägen har du full kontroll. Hoppa på och av när som helst och var som helst och besök så många sevärdheter, trädgårdar eller shoppinggator som du vill. Du kan också dra nytta av ljudguider ombord på 16 språk. Organisera din resa som du vill, du kan hoppa av vid de många hållplatserna på rutterna och njuta av en promenad längs de strandpromenader som finns i området. Belém Line, även känd som "Portuguese Discoveries Line", tar dig till oförglömliga platser i vår stad. Kultur, arkitektur och historia: upptäck hemligheterna bakom Lissabons vackraste monument. Orient Line tar dig till Parque das Nações, ett modernt område där världsutställningen hölls 1998 och där du kan besöka Lissabons vackra Oceanarium eller shoppa på Vasco da Gama Shopping Centre. Vi passerar också ett område med många museer, mode-, konst- och antikaffärer, kaféer och restauranger samt utsiktsplatser - den traditionella stadsdelen Alfama. Castle Line, längs denna rutt får du chansen att besöka Lissabons traditionella stadsdelar och njuta av vår stads traditioner: Fado-musiken, de låga husen och de smala gatorna. Cascais Line visar dig den vackra staden Lissabon och det magnifika landskapet på Costa do Sol. Njut av de vidsträckta sandstränderna, idealiska för avkoppling eller för att utöva sport, njut av skönheten i platser som staden Cascais och Estoril och upptäck deras historia.

Vanliga frågor om Kultur och historia i Lissabon

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Lissabon?

Andra upplevelser du inte bör missa i Lissabon:

De mest populära sevärdheterna i Lissabon

Att göra i Lissabon

Städer i Portugal

Utforska Lissabon

Läs vår kompletta guide till Lissabon eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Lissabon

Samlat omdöme

4.7
(18 406 recensioner)

Slottet är något extraordinärt och väldigt vackert att se på från utsidan. Om du har parkeringsboten kan du se mycket. Som parken, slottet från utsidan men också kapellet eller utsikten och däremellan gå runt. Endast inredningen kan endast besökas med en extra biljett. Men inredningen och speciellt takdekorationerna är väldigt fina, så det är det värt. Jag skulle rekommendera att ta buss 434 från tågstationen i Sintra, sedan går du bara cirka 15 minuter i parken till slottet, även om det är uppförsbacke hela tiden, men det är lätt genomförbart. Alternativt kan du köpa en shuttlebiljett som tar dig upp och ner. Det är väldigt trångt och medför väntetider. Parken i sig är mer av en skog än en anlagd trädgård. Slottet är en dröm för foton. Framför alla valv eller torn som du kan klättra upp på. Och de typiska brickorna för Portugal kan upptäckas på vissa ställen.

Om du redan har biljetterna, när du väl har passerat huvudporten, slösa inte bort för mycket tid på att beundra parken fram till ingången till palatset där du måste köa för att komma in i rätt tid som du har reserverat.

Allt var välorganiserat. Att ta sig igenom folkmassorna och stå i kö i solen var lite tröttsamt! Men förmodligen inte att undvika.

Luis var en utmärkt guide, mycket kunnig och vänlig. Han visade stor passion i sitt arbete

Palácio da Pena är ett måste i Sintra... alltid topp!!!