Upplevelser i

Lissabon

En av Europas äldsta städer, berömt för sitt vackra kakel, historiska byggnader och livlig kultur.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Tio saker att göra i Lissabon

I Portugals huvudstad trängs överdådiga historiska byggnader med samtida avslappnat kulturliv – detta är inte bara en av de äldsta städerna i Europa, utan också en av de mest fascinerande. Här är några tips på sevärdheter du inte får missa i denna brokiga, charmiga stad.

 • Mosteiro dos Jerónimos

  1. Mosteiro dos Jerónimos

  Det magnifika klostret Mosteiro dos Jerónimos nära Bélems strand beboddes en gång av Hieronymusordern – katolska eremiter vars uppgift var att be för kungens själ!

 • Bairro Alto

  2. Bairro Alto

  Bairro Alto är Lissabons historiskt mest framstående kvarter. Den pittoreska stämningen och de många sevärdheterna gör det till ett ypperligt ställe att strosa omkring i.

 • Katedralen

  3. Katedralen

  Lissabons katedral uppfördes 1147 och har därefter byggts på lite i taget – vilket syns! Arkitekturen är en spännande blandning av ett flertal stilar, men den stilla medeltidsauktoriteten lyser ändå igenom.

 • Rossiotorget

  4. Rossiotorget

  En gång i tiden var Rossiotorget skådeplats för helgfiranden, tjurfäktningar, avrättningar och uppror. Numera är det både lokalbornas och turisternas främsta mötesplats.

 • Alfama

  5. Alfama

  Stadens äldsta kvarter, Alfama, ligger mellan São Jorge-slottet och floden Tajo. Här hittar du både de bästa restaurangerna och de mest omsusade fadobarerna!

 • Floden Tajo

  6. Floden Tajo

  Ta pulsen på floden Tajo genom att cykla längs med flodbanken eller ta båten ut! Tajo sjuder av liv och är en fristad för bland annat fisk, skaldjur och fåglar – inklusive flamingor.

 • Stadstorget

  7. Stadstorget

  Kärt barn har många namn. Det vidsträckta Stadstorget går även under namnet Praça do Comércio, Handelstorget. Trots att kungliga palatset rasade under den stora jordbävningen 1755 kallas det dessutom också Terreiro do Paço, Palatstorget.

 • Belémtornet

  8. Belémtornet

  Belémtornet är ett gammalt 1500-tals-fort som ligger i hamnen och har haft stor historisk betydelse. Inte bara försvarade det staden mot attacker från sjösidan, det spelade också en avgörande roll under det portugisiska upptäcksresandets era.

 • Chiadotorget

  9. Chiadotorget

  Chiadotorget förstördes nästan helt under en hemsk brand 1988, men efter den framgångsrika återuppbyggnaden blomstrar platsen mer än någonsin. Här hittar du bland annat Lissabons mest berömda shoppingkvarter!

 • Santa Justa-hissarna

  10. Santa Justa-hissarna

  När elektriciteten kom till Lissabon byggdes två hissar för att förbättra framkomligheten mellan de kulliga gatorna. Ett stycke historisk ingenjörskonst som är väl värd ett besök!

Planera ditt besök

 • Bästa tiden att åka till Lissabon

  Lissabon har verkligen tur med vädret, året om. Staden har de varmaste vintrarna i Europa, utan att för den sakens skull lida under outhärdligt heta somrar. Det subtropiska kustklimatet innebär dock att det även en klar och solig dag finns risk för plötsiga skyfall. Senvåren och den tidiga hösten är hotellen billigare och turisterna färre.

 • Hur många dagar ska jag stanna?

  Lissabon är det perfekta resmålet för en långhelg, men många av de huvudsakliga sevärdheterna – såsom Belém, Sintra, Fátima och Cascais – ligger utanför stan och tar minst en dag i anspråk.

 • Hur tar jag mig in till stan från flygplatsen?

  Även om Lissabon är billigt jämfört med många andra europeiska huvudstäder så är taxi dyrt. Om du ska till en centralt belägen plats och inte har alltför mycket packning är det helt klart både billigare och enklare att ta tunnelbanan. Resan in till stadskärnan tar 25 minuter.

Praktisk information

 • Språk
  Portugisiska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +351

Sightseeing in Lissabon

Möchten Sie alle Aktivitäten in Lissabon entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om Lissabon

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 58 768 omdömen

Detta är en fantastisk turné och jag rekommenderar det helhjärtat! Vi såg alla platser precis som annonseras i beskrivningen. Den enda nackdelen för mig som ensamresenär var priset (jag antar att man måste betala för minst 2 personer). Agnes, vår guide var helt klart showens stjärna: hon är full av energi och hon är mycket roligt! Hon tog sig tid att prata med var och en av oss i början av turnén, gjorde rekommendationer under hela resan baserat på människors intressen och beroende på var alla redan har varit i och runt Lissabon ägnade hon stor uppmärksamhet åt oss och våra säkerhet, och hon förklarade saker tydligt och med stor detalj. Paulo är den coolaste föraren. Han är lika uppmärksam och snäll som Agnes och han var alltid där i tid för att hämta oss från de olika platserna. Agnes och Paulo, muito obrigada pela excursão!

Agnes och föraren (förlåt, jag kommer inte riktigt ihåg hans namn) var underbara guider! Extremt vänlig, lättsam, lätt att kommunicera, glad, upp till några skratt människor. Synen var fantastisk, skulle definitivt rekommendera för alla som är intresserade av att se mer än de mycket turistbefolkade platserna, monumenten eller attraktionerna. Hade den bästa tiden på vägen och när jag gick runt fick jag massor av extra tips om vad vi skulle göra efter turnén (som vi definitivt tog ombord) och skrattade massor och gjorde några oförglömliga minnen. Tack så mycket och bästa hälsningar från Litauen! Fortsätt så! Lukas och Indre.

Trots dimma så var slottet och omgivningarna så fina. Det blev mycket klättrande i ruiner och trappor. Även dalen med de små dammarna var fantastisk.

En mycket trevlig heldagstur med en otrolig kunnig gudie. Rekommenderar att ta en sådan guidead tur om man i Lissabon.

Very good tour with a fantastic guide Maria! She did the whole experience worthwhile.