Lissabon

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Lissabon

Tio saker att göra i Lissabon

I Portugals huvudstad trängs överdådiga historiska byggnader med samtida avslappnat kulturliv – detta är inte bara en av de äldsta städerna i Europa, utan också en av de mest fascinerande. Här är några tips på sevärdheter du inte får missa i denna brokiga, charmiga stad.

 • Mosteiro dos Jerónimos

  1. Mosteiro dos Jerónimos

  Det magnifika klostret Mosteiro dos Jerónimos nära Bélems strand beboddes en gång av Hieronymusordern – katolska eremiter vars uppgift var att be för kungens själ!

 • Bairro Alto

  2. Bairro Alto

  Bairro Alto är Lissabons historiskt mest framstående kvarter. Den pittoreska stämningen och de många sevärdheterna gör det till ett ypperligt ställe att strosa omkring i.

 • Katedralen

  3. Katedralen

  Lissabons katedral uppfördes 1147 och har därefter byggts på lite i taget – vilket syns! Arkitekturen är en spännande blandning av ett flertal stilar, men den stilla medeltidsauktoriteten lyser ändå igenom.

 • Rossiotorget

  4. Rossiotorget

  En gång i tiden var Rossiotorget skådeplats för helgfiranden, tjurfäktningar, avrättningar och uppror. Numera är det både lokalbornas och turisternas främsta mötesplats.

 • Alfama

  5. Alfama

  Stadens äldsta kvarter, Alfama, ligger mellan São Jorge-slottet och floden Tajo. Här hittar du både de bästa restaurangerna och de mest omsusade fadobarerna!

 • Floden Tajo

  6. Floden Tajo

  Ta pulsen på floden Tajo genom att cykla längs med flodbanken eller ta båten ut! Tajo sjuder av liv och är en fristad för bland annat fisk, skaldjur och fåglar – inklusive flamingor.

 • Stadstorget

  7. Stadstorget

  Kärt barn har många namn. Det vidsträckta Stadstorget går även under namnet Praça do Comércio, Handelstorget. Trots att kungliga palatset rasade under den stora jordbävningen 1755 kallas det dessutom också Terreiro do Paço, Palatstorget.

 • Belémtornet

  8. Belémtornet

  Belémtornet är ett gammalt 1500-tals-fort som ligger i hamnen och har haft stor historisk betydelse. Inte bara försvarade det staden mot attacker från sjösidan, det spelade också en avgörande roll under det portugisiska upptäcksresandets era.

 • Chiadotorget

  9. Chiadotorget

  Chiadotorget förstördes nästan helt under en hemsk brand 1988, men efter den framgångsrika återuppbyggnaden blomstrar platsen mer än någonsin. Här hittar du bland annat Lissabons mest berömda shoppingkvarter!

 • Santa Justa-hissarna

  10. Santa Justa-hissarna

  När elektriciteten kom till Lissabon byggdes två hissar för att förbättra framkomligheten mellan de kulliga gatorna. Ett stycke historisk ingenjörskonst som är väl värd ett besök!

Planera ditt besök

 • Bästa tiden att åka till Lissabon

  Lissabon har verkligen tur med vädret, året om. Staden har de varmaste vintrarna i Europa, utan att för den sakens skull lida under outhärdligt heta somrar. Det subtropiska kustklimatet innebär dock att det även en klar och solig dag finns risk för plötsiga skyfall. Senvåren och den tidiga hösten är hotellen billigare och turisterna färre.

 • Hur många dagar ska jag stanna?

  Lissabon är det perfekta resmålet för en långhelg, men många av de huvudsakliga sevärdheterna – såsom Belém, Sintra, Fátima och Cascais – ligger utanför stan och tar minst en dag i anspråk.

 • Hur tar jag mig in till stan från flygplatsen?

  Även om Lissabon är billigt jämfört med många andra europeiska huvudstäder så är taxi dyrt. Om du ska till en centralt belägen plats och inte har alltför mycket packning är det helt klart både billigare och enklare att ta tunnelbanan. Resan in till stadskärnan tar 25 minuter.

Praktisk information

 • Språk
  Portugisiska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+00:00)
 • Landskod
  +351

Lissabon: Nähtävää ja koettavaa

Haluatko löytää kaikki aktiviteetit paikassa Lissabon? Paina tästä nähdäksesi täyden listan.

Vad besökare tycker om Lissabon

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 57 591 omdömen

Toppen tur! Vi blev upphämtade klockan 8, 5 minuters promenad från vårt hotellet. Vi var 7 st i den 8-sitsiga bilen. Vi hade turen att få sitta fram bredvid guiden vilket var toppen. Han förklarade turen, som går kors och tvärs, beror på att han försöker komma till de olika målen när där är som minst turister. Tror han lyckades bra med det, det var bara på Pena plalace som vi "kände" av turisterna och de var inte många. Bilresandet var inte negativt. Kul att se och få det längs vägarna guidat. Dessutom blev det en välbehövlig vila för de flesta. I Casscais blev det fri lunch i en och en halv timme. Guiden berättade på vägen dit om staden och när vi hade anlänt om var de olika restaurangerna låg och ungefärliga priser. Mycket nöjda med allt och vi kommer att åka tillbaka. Om vi besöker Pena Palace igen så beror det på att vi vill se trädgården, slottet var inget att ha. Vi åkte i mitten av februari, lite kyligt (Sintra ligger högt upp) och någon enstaka regnskur men mest soligt!

Diana was a wonderful guide. She worked hard for learning us everything about the history of Fado. The tour begun att the Rossio square. We vent there on time at 19.00. Unfortunally there was no information from Get Your Guide we should look for a Free Tour yellow umbrella! After a short walk with the group of four guests we arrived to the Fado Restaurang in Alfama, near the Sé Basilica. Before we entered Diana told us the history about the Fado, the roules in the restaurant and also what we could expert from the evening. We entered our table. A glas of wine, beer or Coke was included and also some cheese and tapas from codfish. It was very nice. Diana was a brilliant guide and translated all the lyrics for us. She also gave us a lot of information about Portugal and Lissabon. It was like beeing out with a friend! The tour ended at 22.00. After the tour Diana sent us links from internet about the lyrics! She was really doing a god job.

Det var det bästa under hela min och pojkvännens resa i Lissabon. Jag kommer inte ihåg namnet på den kvinnliga guiden vi hade, men hon var super trevlig och gjorde hela upplevelsen intressant! Jag kan verkligen rekommendera att göra denna turen. Det enda som var lite jobbigt var att man var tvungen att gå upp för branta uppförsbackar i ca 20 minuter till Pena palatset.

En mycket intressant streetart promenad genom flera stadsdelar. Guiden var duktig och berättade även om stadens historia, kultur och sociala förhållanden. Liten grupp, supertrevlig eftermiddag. Rekommenderar varmt.

Kunnig och trevlig guide, välplanerad tur, vi valde den för att få se Quinta da Regaleira och Pena palace, det var lagom med tid på alla de inplanerade aktiviteterna. Toppen att åka i liten grupp